Lektorat i Urban Design

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Arkitektskolen Aarhus opslår en fuldtidsstilling som lektor i fagområdet Urban Design: læren om udvikling og formgivning af byens rum og bygninger. Lektoratet skal bidrage til at udvikle arkitektuddannelsen og sikre de begrebsmæssige, metodiske og praktiske færdigheder, der er nødvendige, for at skolen kan vedblive med at uddanne dygtige arkitekter med en holistisk og stedsspecifik tilgang til byudvikling. Lektoratet skal samtidig bidrage til Arkitektskolens forskning og kunstneriske udvikling inden for fagområdet Urban Design.

Med udgangspunkt i en solid forståelse af by- og landskabsudviklingens aktuelle udfordringer lægger vi vægt på, at stillingen skal styrke undervisningen inden for fagområdet Urban Design. Ansøgere til lektoratet skal kunne videreføre og styrke arbejdet med at udvikle konkrete modeller til at bygge bæredygtige, attraktive byer. Lektoratet opslås for at finde en fagligt drivende kollega, der kan styrke den samlede kompetence inden for fagområdet Urban Design.

Vi arbejder med byrummet som et væsentligt fokusområde, funderet på ideer om byen og byrummet som afgørende for menneskelig udvikling og socialisering. Vi arbejder med tætte byer, rumskabende byer og levende byer. Vi har en designorienteret tilgang til både forskning og undervisning. Vi arbejder ikke med skarpe grænser mellem forskellige arkitekturfagligheder som Urban Design, landskabsarkitektur, byplanlægning, kulturarvsperspektiver og bygningskunst, men ser dem som sammenflettede problemstillinger.

Vi søger en kollega, der kan bidrage til forskningen og undervisningen af arkitekter både i forhold til projektudvikling, formgivning, arkitektoniske metoder og redskaber knyttet til Urban Design.

Vi ønsker stillingen besat fra den 1. august 2023 eller hurtigst muligt derefter.

Om stillingen

Et lektorat er en tidsubegrænset stilling, hvor hovedopgaverne er forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed med krav om publicering og videnskabelig formidling samt undervisning. Stillingen kan også omfatte projektledelse, strategisk arbejde og administration efter nærmere aftale.

Fordelingen mellem forskning og undervisning vil som udgangspunkt være 40/60. Fordelingen mellem de forskellige opgaver kan variere, og du kan blive bedt om at udføre andre opgaver på Arkitektskolens vegne.

Vi søger en profil med en stærk faglig integritet, der kan bidrage til at sætte dagsordenen i den arkitektoniske udformning af vores samfund.

Det vil blive lagt vægt på at ansøgeren både har stor faglig viden om Urban Design, og samtidig kan formidle denne viden til studerende og det omkringliggende fagmiljø og samfund. Det er en fordel at have specifik viden om dansk praksis inden for fagfeltet.

Lektoren kommer til at indgå i et dynamisk forsknings- og undervisningsmiljø, der spænder fra værkstedsbaseret praksis over tegnebordsundervisning, til akademisk forskning og formidling. Der lægges særlig vægt på lyst og evne til at bidrage til teamwork med tværgående samarbejder med kollegaer og eksterne parter, ligesom relevante faglige netværk vil blive vurderet højt.

Dine opgaver vil omfatte:

  • Udvikling og ledelse af uddannelseselementer både på BA, MA og postgraduate niveau.
  • Undervisning på BA, MA og postgraduate niveau.
  • Udvikling af forskningen inden for Urban Design området.
  • Formulering af ansøgninger om ekstern forskningsstøtte.
  • Supervision af studerende og ph.d.-studerende.
  • Censoropgaver og eksamination.
  • Deltagelse i relevante råd og udvalg på skolen.
  • Udvikling og pleje af eksterne netværk.

Vi forventer, at du har:

  • En uddannelsesbaggrund som arkitekt eller lignende.
  • Forskningsproduktion på internationalt niveau, kunstnerisk forskning på højeste internationale niveau eller en karrierebaggrund inden for arkitekturpraksis– eller et lignende felt – på et internationalt niveau.
  • Relevant undervisningserfaring, gode kompetencer inden for samarbejde og pædagogik, et stærkt fagligt netværk og en omfattende erfaring inden for fagområdet Urban Design.


Personlige kvalifikationer

Du kan genkende dig selv i det følgende:

  • Du er visionær og passioneret i dit arbejde og i stand til at omsætte dine visioner til konkrete resultater.
  • Du er udadvendt, har fokus på samarbejde og ser deling af forskning som fundamentet for et godt forskningsmiljø.

Lektoratets tilknytning

Lektoratet vil blive tilknyttet forskningslaboratorium 1, Transformation, hvor forskningen er struktureret i overlappende fagområder og forskningsgrupper. Lektoratet skal bidrage til den videre udvikling af laboratoriets forskning, og gerne tilføre nye perspektiver til eksisterende fokusområder.

Forskningslaboratoriet har som vision at udvikle og kvalificere aktuelle transformationsprocesser inden for arkitekturen og på tværs af skalaer. Forskningen arbejder med værdibaserede diskussioner om æstetik, by- og landskabsudvikling, bæredygtighed, restaurering, fredning osv.

Stillingens undervisning vil med udgangspunkt i fagområdet Urban Design komme til udfoldelse på bachelor- og kandidatniveau samt efter- og videreuddannelse.

Hvad vi tilbyder

På Arkitektskolen Aarhus kan vi tilbyde et kreativt og innovativt forsknings- og undervisningsmiljø. Du vil få et medansvar for den videre udvikling af skolens forskning og undervisning inden for fagområdet Urban Design.

Vi er for nylig flyttet ind i Danmarks første nybyggede arkitektskole i hjertet af Aarhus med stærkt udvidede værkstedsfaciliteter, og med en åben struktur, der appellerer til samarbejde på kryds og tværs af skolens mange fagmiljøer. Se de nye faciliteter

Med den nye bygning er skolen blevet en mere integreret del af byen og det omkringliggende område, som nu udgør et kreativt og socialt engagerende miljø. Et miljø, hvor morgendagens arkitektur bliver skabt i samarbejde med arkitektvirksomheder og byggebranchens andre aktører, iværksættere, kommune, byens borgere og samarbejdspartnere fra hele verden. Som en skandinavisk institution har vi en lang tradition for at dyrke en lokal tilgang til arkitekturen, som samtidig er vores afsæt for et stærkt internationalt fokus.

Som ansat på Arkitektskolen Aarhus får du mulighed for at arbejde sammen med mennesker i forskellige aldersgrupper fra mange forskellige kulturer. Vi arbejder sammen på kryds og tværs, og vi spiller alle en vigtig rolle og har derfor en stemme uanset stilling. Vi tror på, at vi med gensidig anerkendelse og fokus på samarbejde kan skabe de bedste rammer for en attraktiv og levende arbejdsplads.

Ansøgning

Send os din ansøgning med en beskrivelse af dine visioner for forskning og undervisning og for udvikling af stillingens emneområde, samt dine tanker om samarbejde med eksterne vidensmiljøer og interessenter.

Ansøgningen må højst fylde seks A4-sider i alt og kan være på dansk eller engelsk.

Desuden skal du uploade følgende dokumenter (som PFD-filer):

  • Eksamensbeviser på kandidat- og ph.d.-niveau
  • Et opdateret CV
  • En portfolio indeholdende udvalgte eksempler på din professionelle, akademiske og/eller undervisningsmæssige praksis (højst 20 MB)
  • Publikationsliste

Arkitektskolen Aarhus er en alsidig arbejdsplads med plads til forskellighed, og vi opfordrer alle interesserede ansøgere med de relevante kvalifikationer til at søge stillingen.

Bemærk venligst, at stillingen bliver slået op og vil blive besat i overensstemmelse med forskningsministeriets Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.

Shortlisting

Arkitektskolen benytter sig af shortlisting. Shortlisting betyder, at kun de ansøgere, der ud fra en samlet vurdering bedst matcher arkitektskolens behov, sendes videre til en faglig bedømmelse. Sorteringen sker i henhold til opslagets formelle og faglige krav til ansøgerne. Alle ansøgere vil blive informeret om, hvorvidt deres ansøgning er blevet shortlistet til bedømmelse.

Derefter vil et ansættelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i relation til den specifikke stilling.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår vil være i overensstemmelse med overenskomsten mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation (AC) for akademikere i staten, med mulighed for at forhandle et kvalifikationstillæg afhængigt af erfaring og kvalifikationer.

Sideløbende beskæftigelse vil i begrænset omfang blive accepteret, hvis den er forenelig med varetagelse af arbejdet som lektor.

For ikke dansktalende kandidater forventes en tilegnelse af det danske sprog på brugerniveau inden for en treårig horisont.

Yderligere oplysninger

Spørgsmål om stillingen kan rettes til forskningschef Thomas Bo Jensen på +45 8936 0300 eller [email protected] eller Professor i By- og Landskabsplanlægning Tom Nielsen på +45 8936 0303 / [email protected].

Vores vision

På Arkitektskolen Aarhus mener vi, at arkitektur skal påvirke verden og skabe bæredygtige rammer for de mennesker, der lever i den. Derfor uddanner vi arkitekter, der med nye ideer og relevante løsninger kan skabe værdi for fællesskabet i en foranderlig verden. En verden, der i stigende grad udfordrer os til at tænke kreativt for at eksistere, for at bo og for at trives.

Vi gør det ved at arbejde tæt sammen med andre faggrupper, ved at omfavne nye teknologier, ved at vove eksperimentet og ved konstant at tilegne os nye færdigheder.

Igennem vores kunstneriske tilgang finder vi nye veje. Gennem videnskabelige undersøgelser finder vi nye svar. Og gennem praktisk udførelse bliver vores teoretiske viden til faglig kunnen.

Vores ambition er at være en skandinavisk eliteinstitution for arkitekturudvikling. Vi vil uddanne de bedste arkitekter ved at optage de mest egnede – de mest talentfulde og motiverede studerende.

Vi tager ansvar for og engagerer os i det samfund, vi er en del af.

Engaging through Architecture

Læs mere om skolen på aarch.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Århus C
  • Mandag den 20. februar 2023

Lignende jobs

  • Lærer (studiejob) i Århus C

    Kunne du tænke dig at blive en del af SubUniversity og være mentor for gymnasieelever?Er du studerende på [xxxxx], fakultetet Health, så har du nu muligheden for at søge jobbet som..
    • Lærer
    • Århus C
    Få mere info
  • Lærer i Århus N

    Institut for Klinisk Medicin på [xxxxx]s sundhedsvidenskabelige fakultet, Health, søger pr. 1. [xxxxx]gust 2024 eller snarest herefter 5 eksterne lektorer til varetagelse af funktionen so..
    • Lærer
    • Århus N
    Få mere info
  • Lærer i Århus C

    Er du vores nye underviservikar på det hensyntagende hold "Rygtræning"? Vi søger lige nu en uddannet fysioterapeut som underviservikar til holdet, og det kan blive dig! Holdet beskrives såle..
    • Lærer
    • Århus C
    Få mere info
  • Lærer i Århus C

    Ved Juridisk Institut er et antal stillinger som studenterundervisere på bacheloruddannelsen, i faget Strafferet og straffeproces, ledige til besættelse pr. 1. september 2024.FagområdeStraffere..
    • Lærer
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere over tid

Dato Alle jobs som lærere
19. april 2024 25
18. april 2024 24
17. april 2024 20
16. april 2024 20
15. april 2024 19
14. april 2024 18
13. april 2024 19
12. april 2024 19
11. april 2024 18
10. april 2024 15
9. april 2024 13
8. april 2024 20
7. april 2024 20
6. april 2024 20
5. april 2024 18
4. april 2024 18
3. april 2024 18
2. april 2024 19
1. april 2024 19
31. marts 2024 19
30. marts 2024 19
29. marts 2024 20
28. marts 2024 20
27. marts 2024 20
26. marts 2024 20
25. marts 2024 20
24. marts 2024 20
23. marts 2024 20
22. marts 2024 20
21. marts 2024 19
20. marts 2024 19