Postdoc om social ulighed i hjertebehandling – i krydsfeltet mellem epidemiologi og sundhedsøkonomi

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) opslår i samarbejde med Hjertemedicinsk afdeling B, Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus (OUH)en treårig fuldtidsstilling som postdoc med tiltrædelse efter aftale.

Forskningsopgaver

Kerneopgaven i denne postdoc-stilling er forskning i krydsfeltet mellem sundhedsøkonomi og epidemiologi, med tæt konneks til praksis og med sigte på et reelt bidrag til, at sundhedsvæsenet fremtidigt bliver bedre til at moderere uligheden i sundhed.

Stillingen er eksternt finansieret af en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Formålet er at undersøge sundhedsvæsnets ansvar i forhold til den stigende ulighed i sundhed med særligt fokus på adgang, behandlingskvalitet og behandlingsresultat indenfor hjerteområdet. Herunder vil den, der ansættes som postdoc, være med til at udforme de konkrete forskningsspørgsmål og designe de forskellige studier, som alle baseres på kliniske kvalitetsdatabaser og nationale sundhedsregistre.

Den ansatte postdoc vil også få mulighed for at undervise og/eller vejlede kandidat-eller ph.d.-studerende.

Forventninger til kvalifikationer
Vi søger en kollega med dokumenteret forskningserfaring med de danske sundhedsregistre og lyst til at forske i krydsfeltet mellem sundhedsøkonomi og epidemiologi som en del af en tværfaglig gruppe.

Den, der ansættes, skal have en ph.d.-grad eller tilsvarende kvalifikationer indenfor f.eks. folkesundhedsvidenskab, sundhedsøkonomi, statskundskab eller lignende. Forskningsmæssig erfaring med de danske sundhedsregistre er et krav og det vil endvidere være en fordel med erfaring med et eller flere af nedenstående områder:

  • Teori om ulighed i sundhed
  • Definition og måling af socioøkonomisk ulighed i adgang til sundhedsydelser, kvalitet af behandlingsforløb og/eller behandlingsresultat
  • Definition og måling af behandlingskvalitet
  • Forståelse for og sammensætning af forløbsstruktur på tværs af sundhedsvæsnets forskellige aktører som fx præhospital, hospital, almen praksis og kommune
  • Kvantitative metoder til analyse af ulighed – fx koncentrations- og regressions-baserede index

Vi anerkender således at der kan være forskellige veje ind i ulighedsforskningen og værdsætter tværfaglighed i gruppen. Dermed forventer vi ligeledes evne til både at arbejde selvstændigt og repræsentere egen faglighed og evne til at samarbejde og kommunikere tværfagligt.

Potentielle ansøgere skal være postdoc-kvalificerede i overensstemmelse med Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter.

Forskningsmiljøet

Forskningsgruppen er en del af Forskningsenheden for Kardiologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet, som er et af de største forskningsmiljøer på OUH. Den tværfaglige forskningsgruppe med fokus på ulighed i hjertebehandlingen er således en nyere gruppe-i-gruppen, og tæller aktuelt 5-7 forskere under ledelse af sundhedsøkonomisk professor. Den aktuelle postdoc stilling vil indgå i tæt samarbejde med en allerede ansat postdoc, som forsker under samme bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Der er høj grad af dynamik og fleksibilitet i dagligdagen – både hvad angår hjemmearbejde, samarbejdsformer og arbejdstilrettelæggelse helt generelt. Vi prioriterer den enkeltes trivsel og bidrag til gruppen over det specifikke format, og som en forholdsvis ny gruppe håber vi derfor også, at den nye postdoc vil være med til at sætte rammerne.

Kontakt

Yderligere oplysninger om stillingen, forskningsgruppen eller projektet fås hos bevillingshaver professor Rikke Søgaard, tlf. 28991387/e-mail [email protected] eller institutleder, professor Kirsten Ohm Kyvik, tlf. 6011 3046/e-mail: [email protected]

Ansættelsesvilkår

Ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Bedømmelse af ansøgninger vil ske i henhold til gældende ansættelsesbekendtgørelse for universiteter. Ansøgninger vil blive bedømt af et sagkyndigt bedømmelsesudvalg, og ansøgere vil få deres egen bedømmelse tilsendt.

Ansøgninger skal sendes elektronisk via linket "Søg stilling online" på denne side. Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format. Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 MB.

Ansøgningen skal indeholde (som pdf- eller docx-filer):

  • En motiveret ansøgning
  • Curriculum vitae
  • Kopi af eksamensbeviser inklusive dokumentation for erhvervelse af ph.d.-graden eller tilsvarende
  • En komplet og nummereret publikationsliste
  • De op til 3 videnskabelige publikationer, ansøgeren ønsker inddraget i bedømmelsen af sine videnskabelige kvalifikationer. Bemærk venligst, at der skal vedhæftes én pdf- eller docx-fil for hver enkelt publikation
  • Forskningsplan*
  • Undervisningsportefølje
  • En redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen.

* Forskningen er finansieret af rammebevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Forskningsplanen skal derfor falde under det allerede definerede formål som er beskrevet i ovenstående. Vi forventer ikke en komplet forskningsplan i ansøgningsfasen, men i stedet en videnskabelig baggrund og motivation for ansøgers særlige kompetencer og interesser ind i ulighedsforskningen og under nævnte formål.

Ufuldstændige ansøgninger vil ikke blive bedømt.

Anvendelse af shortlisting vil kunne finde sted, inden selve bedømmelsesprocessen starter.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Vejledning for ansøgere

Arbejdssted: Odense, med fleksibilitet ift. hjemmearbejde og online samarbejde/møder mv.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Odense M
  • Søndag den 19. februar 2023

Lignende jobs

  • Forsker i Hele Danmark

    Forsker søges til organisation/virksomhed i Hele Danmark
    • Forsker
    • Hele Danmark
    Få mere info
  • Forsker i Odense M

    SDU Robotics invites applications for one or more fully funded PhD position(s), where the candidates will work within the area of robot imitation learning and control and biomedical sensing technol..
    • Forsker
    • Odense M
    Få mere info
  • Forsker i Odense M

    The candidate will be integrated in the SDU Robotics section, which is at the core of the [xxxxx] Cluster involving Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MIR) and 120+ other compani..
    • Forsker
    • Odense M
    Få mere info
  • Forsker i Odense M

    SDU Center for Large Structure Production (LSP), part of the Maersk Mc-Kinney Moller Institute, University of Southern Denmark (SDU), invites applications for one or more fully funded PhD position .
    • Forsker
    • Odense M
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
23. april 2024 3
22. april 2024 3
21. april 2024 2
20. april 2024 2
19. april 2024 2
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1
14. april 2024 1
13. april 2024 1
12. april 2024 1
11. april 2024 1
3. april 2024 1
2. april 2024 1
1. april 2024 1
31. marts 2024 1
30. marts 2024 1
29. marts 2024 1
28. marts 2024 1
27. marts 2024 1
26. marts 2024 1
25. marts 2024 1
24. marts 2024 1