Kontorelev – en uddannelse med muligheder

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Elev - Fyn

Hos Assens Kommune søger vi pr. 1. september 2023 kontorelever, der vil være med til at gøre en forskel i en stor organisation, hvor ikke to dage er ens.

Medindflydelse på uddannelsesforløbet


Kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration er 2-årig og veksler mellem teori på Tietgen Business og praksis på arbejdspladsen.

Som kontorelev har du base på Assens Rådhus, hvor du kommer i praktik i 3 forskellige afdelinger af hver 8 måneders varighed. En af afdelingerne skal være Løn og Personale eller Økonomi, og de sidste 2 afdelinger er valgfrie og kan fx være By, Land og Kultur, Borgerservice, Børn, Unge og Familieindsatser eller Byrådssekretariatet.

Du har dermed en unik mulighed for selv at præge din uddannelse og prøve kræfter med mange forskellige arbejdsopgaver, så du efterfølgende står med gode kort på hånden.

Under uddannelsen får du ansvar og indflydelse på din hverdag, og du kommer til at arbejde med mennesker og en bred vifte af opgaver. Din arbejdsdag vil ofte være en god blanding af nye udfordringer og mere rutineprægede opgaver.

Eksempler på arbejdsopgaver som kontorelev:

  • Borgerbetjening – guide i selvbetjeningsløsninger, forny pas og kørekort og besvare borgerhenvendelser
  • Løn og personaleadministration – indberette løn, fortolke overenskomster, udarbejde lønforslag og lave ansættelsesbreve
  • Økonomi – bogføre, betale fakturaer, afstemme konti og lave budgetopfølgninger
  • Sekretærbistand – koordinere, planlægge og booke møder, udarbejde dagsordner og referater samt journalisere.

Når der afholdes valg, kommer du også til at deltage som valgsekretær på et valgsted og i optællingen af stemmer.

Et attraktivt uddannelsessted


Det er vigtigt for os, at vores elever trives, udvikler sig og er en del af fællesskabet. Derfor er vi også stolte af, at Assens Kommune 6 gange i træk er blevet indstillet til Årets Fynske Læreplads af vores nuværende og tidligere elever, og at vi i 2019 løb med den fornemme titel. Vi gør os umage for fortsat at leve op til titlen.

Vores elever udtaler:

”Som elev i Assens Kommune føler man sig som en del af hele arbejdspladsen, hvor man er på lige fod med alle andre. Min mening er ikke mindre værd, fordi jeg er elev” – Camilla

"Der er stort fokus på, at man har forskellige og spændende arbejdsopgaver, og der er tillid, støtte og anerkendelse fra både vejleder og kollegaer" Malene

Humor og fællesskab er en naturlig del af vores hverdag, og vi er fleksible og har fokus på balancen mellem privat- og arbejdsliv.

En del af et stærkt fællesskab


Uanset hvilke afdelinger du kommer i, står der et hold af dygtige, ambitiøse og engagerede kollegaer klar til at tage godt imod dig og klæde dig på med nye kompetencer. Du får en fast og erfaren praktikansvarlig i hver afdeling, der guider og hjælper dig i det daglige arbejde. Og den uddannelsesansvarlige for alle kontorelever følger og støtter dig under hele uddannelsesforløbet.

Du bliver også en del af vores elevnetværk på rådhuset, hvor du er sammen med andre 1. og 2. års elever. Vores nuværende og tidligere elever giver udtryk for, at de har et særligt fagligt og socialt fællesskab i netværket, hvor de bl.a. sparrer, udveksler erfaringer og spiser frokost sammen i faste intervaller.

Du kan blive en del af holdet, hvis...


  • Du er nysgerrig, imødekommende og bidrager med godt humør.
  • Du har mod på udvikling og udfordringer, men trives også med rutineprægede opgaver.
  • Du er god til at samarbejde og har en positiv tilgang til både opgaver og andre mennesker.
  • Du er ambitiøs og ansvarsbevidst og ved, at gode resultater kræver en indsats.
  • Du kan både give og modtage konstruktiv feedback.
  • Du kan formulere dig klart og præcist – både mundtligt og skriftligt.
  • Du har kendskab til Office-pakken og mod på at lære nye IT-systemer.
  • Du har bestået eller forventer at bestå en uddannelse med adgangsgivende niveauer til offentlig administration.

Løn og arbejdstid


Arbejdstiden er 37 timer ugentligt, og vi har flextid. Du får løn under hele din uddannelse efter overenskomsten mellem KL og HK/Kommunal. Hvis du er under 25 år, er din løn på 14.752 kr./mdr. første år og 15.526 kr./mdr. andet år. Hvis du er over 25 år, er din løn 22.425 kr./mdr. begge år.

Assens Kommune betaler udgifter til skolebøger og evt. studietur.

Er du blevet nysgerrig og vil vide mere?


Du kan finde yderligere information om uddannelsen inkl. adgangskrav og møde vores elever på www.assens.dk/elev.

Har du spørgsmål, er du også meget velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig Katja Mickley på tlf. 64 74 74 25, kontorelev Malene Danevig på tlf. 64 74 67 19 eller praktikansvarlig Morten Skytte på tlf. 64 74 74 30.

Din ansøgning og processen


I din ansøgning ser vi gerne, at du skriver: hvorfor du ønsker at blive elev i netop Assens Kommune, hvad du kan byde ind med af personlige kompetencer og erfaringer fra skole og/eller arbejde, og hvorfor du tænker, at vi skal vælge hinanden til. Desuden skal du vedlægge CV, relevante eksamensbeviser eller standpunktskarakterer.

Ansøgningsfristen er den 26. februar 2023. Vi afholder ansættelsessamtaler den 9. marts 2023 og inviterer til samtale pr. mail.

Vi glæder os til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kontorassistent", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 30.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kontorassistent
  • Fyn

Lignende jobs

  • Kontorassistent (elev) i Odense

    Social- og Boligstyrelsen i Odense søger kontorelever med speciale i Offentlig Administration. Hvis du brænder for at tage en uddannelse i en moderne statslig virksomhed, hvor du indgår i fors..
    • Kontorassistent
    • Odense
    Få mere info
  • Kontorassistent (elev) i Svendborg

    Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg .
    • Kontorassistent
    • Svendborg
    Få mere info
  • Kontorassistent (elev) i Svendborg

    Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg .
    • Kontorassistent
    • Svendborg
    Få mere info
  • Kontorassistent (elev) i Svendborg

    Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg .
    • Kontorassistent
    • Svendborg
    Få mere info