Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
 • Økonom
 • København V

Denne stilling er desværre ikke længere ledig. Se alle ledige stillinger ved at trykke på knappen.
Se alle ledige stillinger

Studentermedarbejder i DI med flair for økonomiske analyser

Denne stilling er desværre ikke længere ledig. Se alle ledige stillinger ved at trykke på knappen.
Se alle ledige stillinger

Dansk Industri, Studiejob - København V

Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Så har vi jobbet til dig. DI's enhed for økonomisk politik og analyse søger en dygtig og engageret student, som kan bistå os i vores arbejde med økonomiske analyser.

Om os


I DI’s enhed for økonomisk politik og analyse følger vi på tætteste hold konjunkturudviklingen i dansk og international økonomi samt den økonomiske politik. Vores ambition er at være Danmarks førende videnscenter omkring virksomhederne og deres økonomiske situation. Tre gange om året udarbejder vi en prognose for udviklingen i dansk økonomi, og fire gange om året tager vi temperaturen i dansk erhvervsliv på baggrund af en rundspørge til vores medlemmer i DI’s Virksomhedspanel.

Konjunkturovervågningen supplerer vi med tungere økonomiske analyser inden for eksempelvis eksport, produktivitet, konkurrenceevne, de offentlige finanser og investeringer. Vores analyser bygger både på egne data og eksterne data, herunder både registerdata og nyere datakilder og -metoder. Vi fungerer også som talknusere internt i DI. F.eks. har vi udarbejdet en 2030-plan for dansk økonomi, der danner grundlag for DI’s politiske interessevaretagelse. Og vi står bag det analytiske fundament i DI’s undersøgelse af erhvervsvilkårene ude i kommunerne, Lokal Erhvervsvenlighed.

Enheden består af ni konsulenter, fem studenter og en chef. Vi sidder i åbent kontormiljø i vores lokaler på Rådhuspladsen og har en meget uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om jobbet


Du vil indgå i vores dygtige studentergruppe på i alt fem studenter. Arbejdet giver dig rig mulighed for at få en praktisk vinkel på teorierne fra studiet. Og du vil få en god fornemmelse for dansk og international økonomi samt problemstillinger i dansk politik.

Du vil få større opgaver, som primært er dine egne ansvarsområder, men der vil også være en række ad hoc opgaver på daglig basis. Vi giver dig god vejledning og oplæring, men der er også mulighed for at få et stort ansvar for egne opgaver, herunder at skrive analyser, bidrage til præsentationer og hjælpe med at holde oplæg både i og uden for DI. Opgaverne spænder fra overvågning af økonomiske nøgletal over databehandling, beregninger og analyse. Vores vigtigste arbejdsredskaber er Excel, Python, SAS og R.

Arbejdstiden er som udgangspunkt omkring 15 timer om ugen med god mulighed for fleksibilitet, herunder læsefri til eksamener.

Om dig


Du studerer økonomi, er fagligt dygtig og har gode analytiske evner. Du har et godt kendskab til it og vil gerne arbejde med Excel og mere avancerede analyseværktøjer. Måske kan du allerede programmere i SAS, Python eller R – ellers vil du gerne lære det. Det vil være en fordel, hvis du allerede har erfaring med f.eks. programmering eller analyse fra studiet eller fra et andet job, men det er ikke noget krav. Du har lyst til at bruge din teoretiske viden og praktiske færdigheder til at arbejde med økonomiske analyser. Du er ikke bange for at kaste dig ud i nye udfordringer og løfte egne opgaver. Og så har du lyst til at arbejde i en politisk organisation som DI.

For yderligere informationer om stillingen kan du kontakte chefanalytiker Claus Aastrup Seidelin på 3377 4863 eller konsulent Asger Bjerg Pedersen på 3377 3967.

Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger med post eller på mail.
Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer 18.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.

Lignende jobs

 • Accountant til international softwarevirksomhed

  Fri kontakt
  Vil du gerne arbejde bredt med debitoropgaver? Og kan du tale tysk? Er du klar til at blive en nøglespiller i økonomiafdelingen i en international virksomhed? Så er denne stilling interessant for dig; Vi søger en Finance Accountant/Bogholder på vegne af vores kunde.
 • Serviceøkonom til Front Office, praktikplads med opstart juli eller august 2023, Scandic Copenhagen

  Fri kontakt
  Ansøg senest: 27. marts 2023 København. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Copenhagen.
 • Controller søges til 3.

  Har du lyst til nye udfordringer og mere ansvar, samtidig med at du fortsat skal være med til at løfte 3 til nye højder? Så har du lige nu muligheden for at blive en del af Business Controlling, hv..
 • Nysgerrig Business Controller med sans for detaljen og appetit på frihed

  Hvordan er Business Controlling anderledes hos 3?

  Vores dagligdag er karakteriseret af et fladt hierarki, og beslutningsvejene er korte. Vi træffer vores beslutninger med et økonomisk strategis..

Lignende søgeresultater