Fritids- og udslusningskonsulent til Søbysøgård Fængsel, ungeafdelingerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Årslev

Hvis du brænder for fritidsaktiviteter og kan lide at arbejde med udsatte unge er denne stilling lige noget for dig.

Institution Midtfyn søger til ungeafdelingerne i Søbysøgård Fængsel en medarbejder, der ønsker at gøre en forskel for de unge. Du er vedholdende og kreativ i din måde at formidle opgaven og motivere for følgeskab.

Stillingen er på 37 timer og er ledig til besættelse snarest muligt.

Om stillingen
Du vil selv få stor indflydelse på at udvikle stillingen inden for fængslets rammer og det kræver en vis portion selvstændighed.

Søbysøgård Fængsels ungeafdelinger er for unge mandlige afsonere under 18 år.

Du vil være den person, der står for sports- og fritidsaktiviteterne med ungeafdelingernes indsatte. Der tænkes sport helt bredt, men selvfølgelig inden for hvad fængslets rammer kan tilbyde. Endvidere tænkes der også andre fritidsaktivitet og det kan være hobbylignende aktiviteter.

Fritidsaktiviteter, og især sport, er vigtig for de unge, så de kan få afløb for overskudsenergi og få bedre mental balance. Mange af dem er ofte gode til sport og vil derfor opleve, at de her kan opnå succes i samspillet med andre mennesker.

Det er din vigtigste opgave at sørge for, at de unge, som ikke tidligere har oplevet fritid og sport i deres liv, bliver introduceret til det på en positiv måde, så de også får mod til at være en del af fritidslivet i det normgivende samfund.
For de unge, som allerede har haft fritid og sport, som den del af deres liv, gælder det om igen at få skabt glæden og energien til det.

Du vil skulle facilitere sport på ungeafdelingen i både åbent og lukket fængsel, samt stå for indkøb af blandt andet sportsting til afdelingerne.
Derudover vil du, i tæt samarbejde med enhedslederen, blive tovholder på forskellige projekter med eksterne aktører.

I nogle tilfælde vil du også skulle være opsøgende på, at etablere kontakt med en eventuel klub/forening, som den unge er motiveret for at blive en del af. Du vil derfor skulle være brobygger ud i samfundet.

Målet er at de unge, når de forlader fængslet, har et positivt kendskab til sport og fritidsaktiviteter og har oplevet at det gør noget godt for dem, så de har mod og lyst til at fortsætte efter løsladelsen.

Vi forventer, at du:

  • kan arbejde selvstændigt
  • har et bredt kendskab til foreningsliv og til sport generelt
  • har erfaring med og kan lide at arbejde med unge mennesker, der har det svært
  • selv dyrker sport
  • kan motivere de unge til sport og fritidsaktiviteter samt skabe følgeskab i det du gør
  • er initiativrig og vedholdende i din tilgang
  • har lyst til at arbejde pædagogisk efter aftalte behandlingsplaner
  • kan kommunikere anerkendende og værdsættende
  • er psykisk robust og kan sætte grænser på en ordentlig måde
  • er rolig og afbalanceret i din væremåde
  • besidder kreative evner
  • er fleksibel, idet der kan være opgaver på andre afsnit end ungeafdelingen
  • har gode samarbejdsevner og bidrage til et godt arbejdsmiljø

Det er ikke tilladt at træne med håndvægte, løftestænger mm i de danske fængsler.

Om institutionen:
Institution Midtfyn består, ud over Søbysøgård Fængsel, også af Ringe Fængsel, Kværndrup Udslusningsfængsel, Svendborg Arrest og Assens Arrest.

Søbysøgård Fængsel er for mænd i alderen 15 år og opefter, og har plads til 181 indsatte: 139 i det åbne fængsel og 42 i det lukkede fængsel. De 99 ansatte i fængslet dækker forskellige faggrupper som bl.a. fængselsbetjente, pædagoger, socialrådgivere, lærere, faglærere, værkmestre, behandlere m.fl.

Ungeafdelingen i det åbne fængsel blev oprettet den 1. oktober 2020 og har plads til 5 unge. Ungeafdelingen i det lukkede fængsel har plads til 7 unge. Begge afdelinger er for mænd i alderen 15-17 år. Der vil i enkeltstående tilfælde også kunne være en 18-20 årig – såfremt denne kan have en positiv indflydelse på de helt unge.

Der er til afdelingen tilknyttet en ekstern supervisor, som løbende afholder supervision og behandlingskonferencer med personalegruppen.

På afdelingerne ydes der en særlig pædagogisk indsats med henblik på at have en struktureret og forudsigelig hverdag, hvor de unge oplever ro og retning, og hvor de sammen med personalet kan arbejde på succeser hen imod et liv uden kriminalitet.

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til relevant gældende overenskomst eller individuel kontrakt afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund sammenholdt med stillingsindholdet.

Ansættelsesområde er Kriminalforsorgen. Tjenestestedet er Institution Midtfyn med Søbysøgård Fængsel, Søvej 27, Nr. Søby, 5792 Årslev som primært tjenestested.

Stillingen er en fuldtidsstilling og er ledig til besættelse snarest muligt.

Arbejdstiden er eftermiddag og aften, men weekendarbejde kan forekomme.

Din ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring samt andet relevant materiale skal være modtaget senest den 30. marts 2023.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister.

Hvis du indkaldes til samtale, så skal du til samtalen medbringe billedidentifikation f.eks. pas eller kørekort.

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte enhedschef Annette Lysgaard på telefon 7255 3714 eller enhedsleder Kamilla B. Knudsen på telefon 7255 3770.

Du kan læse mere om Kriminalforsorgen på www.Kriminalforsorgen.dk

Kriminalforsorgen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Årslev.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Årslev
  • Torsdag den 30. marts 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i Middelfart

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 5500 Middelfart
    • Øvrige
    • Middelfart
    Få mere info
  • Øvrige i Odense S

    Sætter du pris på at have indflydelse på din egen hverdag, og har du erfaring med VVS service og fjernvarmeinstallation - så er jobbet her måske noget for dig. Der er gang i fjernvarmekonverter..
    • Øvrige
    • Odense S
    Få mere info
  • Øvrige i Svendborg

    Er du servceminded, bliver du glad af at give folk en god oplevelse og kan lide at arbejde i et socialt ungt miljø hvor tingene går stærkt? Så er det muligvis dig vi leder efter. Vi garanterer..
    • Øvrige
    • Svendborg
    Få mere info
  • Øvrige i Odense

    Would you like to join a global HR Business Partnering community focused on enabling business strategies and proactive strategic partnerships? Are you a strategic thinker with a strong interest in .
    • Øvrige
    • Odense
    Få mere info