Bæredygtighedskonsulent til udvikling af klimadagsordnen i [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Sydjylland

Ambitionerne er høje, og vi søger derfor en dygtig konsulent der sammen med ledelsen skal stå i spidsen for at indfri målsætningen om at være CO2 neutrale og klimarobuste i 2050.

Vi har en plan, har forpligtet os og der er bred politisk opbakning. Men vi mangler dig, der kan hjælpe os i mål. For der er brug for koordinering, oversættelse, opfølgning og networking for at drive arbejdet fremad.
Vi har en smule travlt. Allerede i 2030 vil vi være CO2 neutrale på transport og energiområdet.

Resultaterne kommer ikke af sig selv. Heldigvis er vi godt med og vi har allerede gang i flere af de opgaver, som er beskrevet i vores klimaplan. Både klimaplan og tiltagsrapport finder du på vores hjemmeside ved at søge på klimaplan. Vi har organiseret arbejdet med klimatiltagene, så det sker ude i forvaltningerne. Som bæredygtighedskonsulent vil dit omdrejningspunkt være vores klimaplan.

Bredt ansvar fra projektledelse og udvikling til kvalificeret opgaveløsning
Du er omdrejningspunktet på den interne bane der sikrer monitorering og revidering af klimaplanen, du får et tæt samarbejde/udviklende fællesskab med vækst- og bosætningskonsulenterne, der er organiseret i stabene. Udadtil vil du være den der fortæller om vores klimaarbejde og deltager i relevante netværk. Blandt andet vil du være kommunens kontaktperson overfor Concito og Region Syddanmark i forhold til DK2020 processen.

Vi forestiller os, at du har en bred interesse indenfor klima og bæredygtighed, så du både kan snakke med borgere, politikere, virksomheder, landbruget m.fl. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du ved, at du trives i processen henimod målene.

I det daglige vil du referere til chefen for Klima og Miljø og du placeres organisatorisk i den ene af chefområdets to afdelinger, Klima og Natur. Udover samarbejde med dem der arbejder med de konkrete tiltag, så vil du også skulle arbejde tæt sammen med ledelsen, der er en vigtig medspiller i at det lykkes. Den politiske forankring af klimaplanen ligger hos vores Teknik- og Klimaudvalg. Men da mange af klimatiltagene går på tværs af fagligheder, vil du opleve at mange af de andre politiske udvalg spiller med. Vores vækstambition skal gå hånd i hånd med vores klimamål og derfor vil du også få et nært samarbejde med vores øvrige konsulenter, der arbejder med erhverv, vækst, bosætning og fundraising.

Om opgaverne:

  • Drive klimaplanen i Haderslev Kommune – prioritere, organisere og koordinere opgaver
  • Projektledelse af et stort projekt med mange interessenter eksternt, internt og politisk
  • Følge op på opgaver og er ikke bange for at tage fat og forfølge nye idéer
  • Netværke og kunne skabe resultater i samspil med andre
  • Være kommunens kontaktperson i forhold til DK2020 samarbejdet
  • Udarbejdelse af skriftlig og mundtlig kommunikation
  • Udarbejde information og beslutningsoplæg til de politiske udvalg
  • Give oplæg vedrørende bæredygtighed/klima
  • Opbygge og sikre struktureret opfølgning på tiltagene i klimaplanen
  • Opbygge model for monitorering af CO2 regnskabet.

Generalist med strategisk sans og politisk tæft
Du træder ind på en ambitiøs arbejdsplads, hvor der er en forventning om gode samarbejds- og kommunikationsevner. Dine tidligere erfaringer, projektledelse af større og langtidssigtede projekter og en relevant akademisk uddannelse, gør dig i stand til at forstå og arbejde med mange forskelligartede klimaløsninger. Du har gerne erfaring fra eller kendskab til at arbejde i en offentlig virksomhed.

Om dig:

  • Du er struktureret, serviceorienteret, tillidsvækkende og troværdig
  • En af dine særlige styrker er at have en god dialog med politikere, borgere og lodsejere - både i tale og på skrift
  • Du har overblik, kan koordinere og få opgaverne afsluttet
  • Du har let ved at samarbejde på tværs af fagligheder indenfor og udenfor kommunen og lyst til at deltage i det sociale fællesskab.

Vi lykkes sammen
Stillingen er placeret i afdelingen for Klima og Natur, men du vil referere direkte til chefen for Klima og Miljø. Klima og Miljø området er det ene ud af tre chefområder i forvaltningen Teknik og Klima. I Teknik og Klima arbejder vi aktivt for at skabe muligheder for, at mennesker kan leve et godt liv og virksomheder kan skabe en god forretning under respekt for fællesskabet. Vi søger tværfaglige løsninger i en virkelighed, der konstant forandrer sig. Vi har så få regler som muligt med afsæt i værdibaseret ledelse og samarbejde. Vi arbejder med udviklingstiltag og afprøvninger på tværs af huset, og som medarbejder er du en del af ét fælles hold. Vores værdier er pejlemærker for en kultur, som vi tror på sikrer trivsel og resultater.

Løn- og ansættelsesforhold
Der er tale om en fast stilling på 37 timer pr. uge. Løn og ansættelse sker efter gældende overenskomst og principperne i ny løn.
Dit daglige arbejdssted vil være på Rådhuset, der ligger på Haderslev Havn med udsigt over Haderslev Fjord. Adressen er Christian X´s Vej 39, 6100 Haderslev.
Afhængigt af arbejdsopgaverne vil der være mulighed for at arbejde hjemmefra i begrænset omfang.

Tiltrædelsestidspunkt
Vi vil gerne, at du starter senest den 1. juni 2023.

Vil du vide mere?
Har vi vakt din nysgerrighed, så kontakt chef Christina Vedel-Birch Andersen på telefon 20 23 84 74 / mail: [email protected]

Ansøgningsfrist
Send din ansøgning, CV og bilag via linket senest tirsdag den 11. april 2023 kl. 8.00.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt tirsdag den 18. april eller torsdag den 20. april 2023.

Haderslev Kommune
Vi understøtter borgernes liv fra de bliver født til de skal her fra. Vi udvikler foreningslivet i samarbejde med de frivillige. Vi skaber rammerne for, at virksomhederne kan udvikle sig. Vi arbejder hver dag for at give de bedste rammer for vækst og velfærd i vores kommune. Derfor er vores ambition, at vi inden 2030 vil have 250 flere i uddannelse, 500 flere indbyggere og 1.000 flere arbejdspladser i Haderslev Kommune.
Alt det kan du blive en del af med et job hos os i Haderslev Kommune.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Sydjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 23.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Sydjylland

Lignende jobs

  • Konsulent i Kolding

    Konsulent søges til organisation/virksomhed i 6000 Kolding
    • Konsulent
    • Kolding
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Kolding

    Garant er en frivillig kæde af passionerede gulv- og gardinfagfolk. Hver enkelt butik er ejet og drevet af en ejer, der med forankring i det lokale område, helt personligt står inde for både servic..
    • Konsulent
    • Kolding
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Esbjerg Ø

    AO er en af Danmarks største håndværkergrossister med ca. 800 medarbejdere og over 4 milliarder kroner i omsætning. Vi har 50 håndværkerbutikker fordelt over hele landet, hvor professionelle håndvæ..
    • Konsulent
    • Esbjerg Ø
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Kolding

    Schou er Nordens største leverandør indenfor non-food produkter. Sortimentet er meget bredt og spænder over kategorierne Bolig & Isenkram, Havemøbler, Have & Grill, Auto & Cykel samt Værktøj & Mask..
    • Konsulent
    • Kolding
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Sydjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Sydjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter i Sydjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Sydjylland over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
25. april 2024 41
24. april 2024 42
23. april 2024 43
22. april 2024 43
21. april 2024 43
20. april 2024 43
19. april 2024 42
18. april 2024 43
17. april 2024 41
16. april 2024 42
15. april 2024 43
14. april 2024 43
13. april 2024 43
12. april 2024 44
11. april 2024 41
10. april 2024 42
9. april 2024 39
8. april 2024 37
7. april 2024 37
6. april 2024 36
5. april 2024 37
4. april 2024 37
3. april 2024 35
2. april 2024 36
1. april 2024 33
31. marts 2024 35
30. marts 2024 35
29. marts 2024 35
28. marts 2024 33
27. marts 2024 35
26. marts 2024 36