Overlæge Kirurgisk Afdeling Team for Kolorektal kirurgi og Nedre Kirurgi Sjællands Universitetshospital

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Kirurgisk Afdeling styrker kræftkirurgien og har 1 stilling ledig, som overlæge til besættelse 01.05.2023 eller snarest derefter.

Hvis du er speciallæge i kirurgi med særlig interesse og færdigheder indenfor det kolorektale område, og samtidig brænder for at udvikle dig selv og fagområdet, så kunne du meget vel blive vores nye kommende kollega.

Du vil indgå i et tæt samarbejde med de øvrige 11 speciallæge-kolleger i Nedre Team (1 professor, 7 overlæger, 3 afdelingslæger) samt yngre læger. Teamet råder over 20 senge på Kirurgisk Sengeafsnit 3. Området ledes fagligt af en ledende overlæge. Teamet planlægger og fordeler selv arbejdsopgaverne ligesom afdelingens øvrige specialteams. Altid med fokus på kvalitet, kontinuitet og uddannelse.

Som en del af Nedre Team vil du, alt efter interesse, blive tildelt forskellige ansvarsomrdåer med fokus på udvikling af behandling, undervisning og kvalitetsopfølgning.

I det proktologiske område varetager vi behandling af avancerede analfistler samt behandling af patienter med analinkontinens, herunder sakralnervestimulation. Vi ser derfor gerne ansøgere med interesse på dette område.

Som overlæge vil du blive tilknyttet vores team for kolorektal kirurgi og Nedre kirurgi. Du vil sammen med afsnittets øvrige læger skulle varetage diagnostik og behandling af patienter med benigne kolorektale lidelser og kolorektal cancer.

Vi tilstræber skræddersyede behandlingsforløb med udgangspunkt i den enkelte patients sygdom, ønsker og samlede formåen. Hjørnestenen i vores kolorektale program er høj faglighed, respekt, klar og direkte kommunikation, arbejdsglæde og patienttryghed. Vi har i over 10 år udviklet og forfinet vores ERAS-principper og anser vedvarende faglig udvikling og forskning, fælles faglig sparring, auditering af egne og afsnittets resultater, præhabiliteringsinsats til udvalgte patienter, MDT-konferencer og minimal invasiv operationsteknik som forudsætninger for at opnå optimale forløb nu og i fremtiden. Vi gennemfører mere end 95% af kolorektale opertioner med minimal invasiv teknik.

Såfremt du endnu ikke har opnået certificering som kolorektal kirurg, vil vi støtte dig i at opnå dette snarest. Da omkring 25-30% af vores kolorektale operationer foretages robot-assisteret, forventer vi, at du enten har opnået certificering eller i løbet af de næste år også bliver certificeret robotkirurg. Indenfor det proktologiske område tilbydes fokuseret oplæring og udvikling af dine eksisterende kompetencer indenfor TRUS, fistelbehandling samt inkontinensbehandling.

Opgaverne i stillingen vil blive fordelt med 20% på proktologi og 80 % på kolorektal kræftkirurgi.

Kirurgisk afdeling arbejder målrettet med Patientansvarlig læge (PAL) funktionen, som er fuldt integreret i afsnittet for Nedre kirurgi. Vi forsøger i den daglige arbejdstilrettelæggelse at give mulighed for, at du følger dine egne patienter fra forundersøgelse, operation, stuegang og til efterfølgende kontrol besøg, og denne opgave forventer vi at du aktivt deltager i.

Kirurgisk afdeling har fokus på faglighed, og det er vores strategi fortsat at udvikle afdelingen baseret på et stærkt fagligt miljø, hvor vi ser forskning som en integreret del. Vi ser derfor gerne, at du i dit tidligere virke har vist interesse og resultater indenfor forskningen og har lyst til at fortsætte dette.

Kirurgisk afdeling ønsker at arbejde målrettet med at udvikle dig som kirurg og som person, hvorfor vi sammen vil udarbejde en udviklingsplan for dig.

Erfaring med administrative opgaver vil være en fordel, og du har muligvis allerede arbejdet fokuseret med en afgrænset patientgruppe eller måske ligefrem haft ansvar for et mindre specialområde eller har erhvervet dig anden administrativ erfaring.

Hvis nogle af disse punkter rammer plet hos dig, og du ønsker at være en del af en afdeling i en rivende udvikling baseret på kvalitet og høj faglighed, er du måske vores kommende kollega.

Generelt:

Kirurgisk Afdeling, SUH har en afdelingsledelse bestående af en cheflæge og en chefsygeplejerske. Fagligt er afdelingen opdelt i 7 funktionsområder, som fagligt ledes af en ledende overlæge, som sammen med en oversygeplejerske udgør områdeledelsen for denne funktion. Vi har fokus på gode patientforløb og et stærk fagligt miljø. Kirurgisk afdeling varetager behandlinger som højt specialiseret funktion, regionsfunktion samt hovedfunktion. Den 1.april 2019 blev alle de kirurgiske funktioner samlet i Køge, og vi flytter som en af de første afdelinger ind i det nybyggede Sjællands Universitetshospital i løbet af marts 2023.

Kirurgisk afdeling varetager behandling af akutte, benigne og maligne kirurgiske lidelser med mere end 6.000 årlige operationer. De fleste akutte patienter indlægges via hospitalets Akut Afdeling. Der foretages desuden udredning og behandling af patienter med akutte kirurgiske problemstillinger fra hospitalets øvrige afdelinger, ligesom der modtages patienter med specialiserede, akutte kirurgiske lidelser fra resten af regionen. Der foretages årligt omkring 3.400 akutte operationer, og ansvaret for disse patienter ligger i sektionen for Akut kirurgi.

Afdelingens sektion for Øvre kirurgi har regionsfunktion samt højt specialiseret funktion og varetager bariatrisk kirurgi i form af gastric bypass, gastric sleeve, reflukskirurgi og operation for parastomale hernier samt operation af større, komplicerede ventralhernier og giganthernier. Der foretages også laparoskopisk operation for inguinalhernier samt cholecystektomier.

Afdelingens sektion for Nedre Kirurgi varetager kirurgisk behandling af benigne kolorektale lidelser som inflammatorisk tarmsygdom (colitis ulcerosa og Mb. Crohn som regionsfunktion), rektalprolaps, kompliceret divertikulit, komplicerede analfistler (regionsfunktion) samt kirurgisk behandling af analinkontinens for hele regionen. Behandling af IBD patienter varetages i samarbejde med hospitalets gastromedicinske sektion. Der er ligeledes et formaliseret samarbejde med plastikkirurgisk afdeling og Dermatologisk afdeling omkring patienter med hidrosadenitis suppurativa. Sektionen varetager også udredning, behandling og palliation af patienter med kolorektal cancer samt regionsfunktion for endoskopiske procedurer med fjernelse af større bredbasede tumorer/polypper i rektum (f.eks. TEO og EMR/ESD procedurer).

Størstedelen er patienter med kolorektal cancer og afdelingen foretager godt 400 kolorektale resektioner årligt.

Sektionen har desuden regionsfunktion for hæmatologiske splenektomier samt for kirurgisk lokalbehandling af rektumtumorer (TEO).

Afdelingens endoskopiafsnit foretager årligt mere end 12.000 endoskopier i form gastroskopier, koloskopier samt et stort og stigende antal avancerede endoskopiske procedurer som regionsfunktion eksempelvis ERCP, transgastrisk ERCP, EMR, e-FTR,EUL og CELS. Enheden har også regionsfunktion for endoskopisk udredning af børn med gastroenterologiske lidelser i samarbejde med Pædiatrisk afdeling, SUH.

Kirurgisk Afdeling har en stor og meget aktiv forskningsenhed – Center for Surgical Science med mere end 40 tilknyttede forskningsmedarbejdere og med et stærkt og voksende samarbejde nationalt og internationalt. Forskningsenheden afholder hvert år et internationalt symposium, Zealand Surgical Forum; se http://www.zealandsurgicalforum.com/

Siden 2018 har lægestaben ved den kirurgiske funktion på Nykøbing Falster Sygehus refereret til cheflægen ved Kirurgisk afdeling, SUH. I Nykøbing varetages elektiv kirurgi i form af hernie-og galdevejskirurgi samt hæmorideoperationer. Akut kirurgi i form af appendektomier og andre akutte, mindre operationer.

Dine kvalifikationer.

Overlægestillingen ønskes besat med en motiveret og visionær kollega, som sammen med os har lyst til at præge den videre udvikling af afdelingen og ikke mindst det Nedre team.

Ansøgere med dokumenteret interesse og erfaring specielt indenfor behanding af kolorektal cancer og benigne tilstande, som analfistler og analinkontinens/senfølger, vil blive foretrukket.

Certificering som kolorektal kirurg er ikke en forudsætning for ansættelse, men det forventes, at det er dit mål.

Erfaring med robotkirurgi vil være en fordel.

Du skal have lyst til sammen med os at udbygge og præge et afsnit, der er dedikeret til behandlingen af patienter med kolorektal cancer samt øvrige kolorektale og proktologiske lidelser. Du skal evne at medvirke til udviklingen af dit eget team og samtidig have blik for den samlede funktion af Kirurgisk afdeling.

Vi ønsker en kollega, som sætter patienten i centrum, stræber efter den bedst mulige kvalitet i behandlingen og som har lyst til at være en del af et team af dygtige kolleger, som arbejder både nationalt og internationalt for at udvikle både Kirurgisk afdeling og SUH.

Du er visionær, målrettet, omhyggelig og tager ansvar for de opgaver, som du påtager dig.

Vi forventer, at du er en rutineret kirurg både i forhold til åben og laparoskopisk kirurgi med henblik på at kunne varetage en kolorektal beredskabsvagts-funktion (”bag-bagvagt”) og har lyst til at udvikle dig både fagligt, teknisk, ledelsesmæssigt og forskningsmæssigt.

Kirurgisk Afdeling lægger vægt på, at yde behandling af høj kvalitet på et evidensbaseret grundlag. Vi forventer derfor, at du er forskningsaktiv og at du har vist dette i dit hidtidige karriereforløb. I Kirurgisk afdeling mener vi, at et stærkt fagligt miljø samt et aktivt forskningsmiljø er nødvendigt for at sikre udvikling af såvel faget som den enkelte kirurg. Dette forventer vi du tager aktivt del i.

Afdelingen vægter uddannelse højt, og vi forventer derfor, at du interesserer dig for uddannelse og supervision. Både overlæger og afdelingslæger har uddannelsesforpligtigelse overfor medicinstuderende, introduktionslæger, læger i hoveduddannelse samt andre faggrupper i afdelingen.

Afdelingen har regionens lærestolsprofessorat i kirurgi, ligesom der er både kliniske lektorer og studielektorer tilknyttet.

Stillingen indeholder også flere administrative opgaver. Disse forsøger vi at fordele jævnt og forventer derfor, at du også deltager i disse opgaver og gerne har erfaring heri.

Vi lægger vægt på, at du udviser engagement og positivitet samt interesserer dig for din egen personlige og faglige udvikling og profilering, og vi forventer, at du aktivt går ind i en udvikling af dig selv og afdelingen.

Arbejdsvilkår:

Overlægen får hovedfunktion (dagarbejde og vagtfunktion) i Køge.

Overlægen indgår i bagvagtslaget sammen med 33 andre speciallæger, og/eller i nedre beredskabsvagtlagt afhængig af kvalifikationer. Yngre overlæger må påregne at indgå i bagvagtslaget ved behov efter nærmere aftale. Speciallæger varetager på skift funktioner til klokken 18:00.

Afdelingen er fast forankret i den regionale udvikling af sygehusvæsenet med varetagelse af de specialiserede kirurgiske funktioner for Region Sjælland.

Løn i henhold til gældende overenskomst.

Personlige og faglige kompetencer:

Overlægen skal have kompetencer inden for hver af nedenstående 7 roller, på et niveau, der svarer til det, man kan forvente af en speciallæge, og ansøgningen skal derfor udformes i henhold til nedenstående.

1. Medicinsk ekspert
Diagnostiske og terapeutiske færdigheder, som er nødvendige for at varetage kompetent og effektiv udredning og behandling.

2. Kommunikator

Kan kommunikere forståeligt, præcist og empatisk med patienter og pårørende; kan lytte, drøfte og formidle relevant information med patienter, pårørende samt kolleger og andre medarbejdere.

3. Samarbejder
Samarbejder effektivt med alle medarbejdere og primær sektor; bidrager effektivt i tværfaglige aktiviteter.

4. Organisator/leder/administrator
Anvender og prioriterer ressourcerne effektivt og afbalancerer hensyn til patientbehandling, uddannelse, administrative funktioner, kvalitetsudvikling og eksterne aktiviteter.

5. Sundhedsfremmer
Bidrager effektivt til øget sundhed hos patienter såvel som hos andre borgere. Erkender og reagerer på de områder, hvor oplysning er påkrævet.

6. Akademiker
Anvender en personlig strategi for kontinuerlig kompetenceudvikling; vurderer information kritisk; faciliteter læring hos patienter, kolleger, uddannelsessøgende læger, studenter og andre personalegrupper; bidrager til udvikling af ny viden.

7. Professionel
Yder høj kvalitet i patientbehandlingen med integritet, ærlighed, medfølelse; udviser passende personlig og medmenneskelig adfærd; praktiserer i etisk overensstemmelse med lægeløftet.

Yderligere oplysninger: Yderligere information kan fås ved henvendelse til cheflæge Lasse Bremholm Hansen, mail: [email protected] eller tlf. 47 32 30 01 eller ledende overlæge Jens Ravn Eriksen, mail [email protected] eller telefon 29 42 66 77

Ansøgningsfrist 05.04.2023

Ansøgningen forventes opstillet således at ansøger forholder sig til hver af de 7 lægeroller.

Samtale med kvalificerede ansøgere forventes afholdt i uge 16.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Køge
  • Onsdag den 05. april 2023

Lignende jobs

  • Læge i Roskilde

    Ledende overlæge til det myeloide afsnit, Hæmatologisk Afdeling, SUH Roskilde Hæmatologisk Afdeling søger en ledende overlæge med erfaring eller interesse for faglig, organisatorisk og på sigt .
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Afdelingslæge, Hæmatologisk Afdeling, Sjællands universitetshospital, Roskilde En stilling som afdelingslæge forankret i myelomatose-teamet på Hæmatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospi..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Køge

    På Roskilde har vi ingen abdominalkirugisk afdeling, men vi har alligevel mange abdominale problemstillinger, som udgår fra vores onkologiske afdeling og fra vores urologiske afdeling samt fra vore..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Intronummer 3800A90-22-i-10 ønskes besat pr. 1. juli 2024. Stillingen er 1-årig. Har du lyst til at arbejde på en dynamisk afdeling med høj prioritering af den gode uddannelse, så er en ansætte..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
25. april 2024 7
24. april 2024 7
23. april 2024 5
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 5
13. april 2024 5
12. april 2024 5
11. april 2024 5
10. april 2024 5
9. april 2024 5
8. april 2024 5
7. april 2024 5
6. april 2024 5
5. april 2024 4
4. april 2024 4
3. april 2024 4
2. april 2024 4
1. april 2024 4
31. marts 2024 4
30. marts 2024 4
29. marts 2024 4
28. marts 2024 4
27. marts 2024 4
26. marts 2024 5