Overlæge med ansvar for forskning søges til Børne og Ungeafdelingen på Slagelse Sygehus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Slagelse

Kom og bliv en del af vores dedikerede team, hvor høj kvalitet af klinisk faglighed, uddannelse og forskning sammen med et trygt og stimulerende arbejdsmiljø skaber fundamentet for at vi kan levere den bedste behandling til børn, unge og familier.


Om stillingen – hvad vi kan tilbyde dig

Vi søger en forskningsansvarlig overlæge, som har stærke forskningskompetencer, som brænder for pædiatrien og forskningen, og som ikke mindst har lyst og evner til at stå i spidsen for at skabe retning og rammer for afdelingens forskningsstrategi og fortsatte udvikling. Vores forskningsmiljø udvikler sig til stadighed og er blevet yderligere styrket af afdelingens forskningslektor, som bliver en tæt samarbejdspartner for dig. Afdelingens forskning tager udgangspunkt i de kliniske problemstillinger, vi møder i hverdagen, herunder infektionspædiatri, almen pædiatri, reumatologi og astma og allergi. De gode forskningsspørgsmål opstår oftest i den kliniske hverdag, og lige så vigtigt er det, at den nye viden, som forskningen bidrager med, hurtigst muligt kommer tilbage og skaber værdi i vores kliniske hverdag. Vi har en vision om at skabe mere lighed i sundhed, og derfor er vi i gang med at opbygge et nyt tværfagligt og tværsektorielt forskningsprogram målrettet familier i sårbare livssituationer. Vores kliniske praksis og forskning skal hånd i hånd bidrage til at forstå, herunder hvorfor uligheden opstår og hvordan vi kan reducere den gennem differentierede sundhedstilbud til vores børn, unge og familier. Forskningsprogrammet udvikles i et tæt samarbejde med kolleger i bl.a. gynækologisk obstetrisk afdeling samt Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital. Som forskningsansvarlig overlæge bliver én af dine centrale ledelsesopgaver at stå i spidsen for dette nye forskningsprogram.

I stillingen vil du bl.a.:

  • Selvstændigt lede og organisere forskningen i børne- og ungeafdelingen.
  • Være ansvarlig for at opbygge og videreudvikle forskningsprogrammet målrettet familier i sårbare livssituationer i et tæt samarbejde med både interne og eksterne tværfaglige samarbejdspartnere
  • Tage initiativ til og implementere forskningsprojekter med eksterne samarbejdspartnere fra andre afdelinger, andre sygehuse og andre organisationer. Ved behov og hvor det er relevant kan ansvar for projekter under styring uddelegeres til øvrige kolleger med forskningsopgaver og kompetencer
  • Stå i spidsen for afdelingens store fokus på at sikre yngre lægers mulighed for at involvere sig og udvikle kompetencer indenfor forskningen til gavn for patienter, afdelingens faglige udvikling og de yngre lægers egen kompetenceudvikling

Herudover bliver du sammen med de øvrige speciallæger en del af afdelingens kliniske funktioner indenfor den almene pædiatri som stuegang, ambulatorium og døgndækkende bagvagtsfunktion. Til stillingen vil du få selvstændigt ansvar for et af afdelingens fagområder som forventeligt vil være pædiatrisk gastroenterologi og infektionspædiatri.

Vores forventninger til dig

  • Du er speciallæge i pædiatri
  • Du har solid erfaring med klinisk forskning samt en ph.d. grad
  • Du har dokumenteret interesse for og erfaring med indsatser målrettet familier i sårbare livssituationer
  • Du har erfaring med og lyst til ledelse af forskningsprojekter og vejledning af yngre kolleger
  • Du er god til at involvere yngre og tværfaglige kolleger og samarbejdspartnere i forskningsprojekter og har dokumenterede resultater indenfor dette
  • Du er god til at samarbejde og kommunikere med patienter, kolleger og samarbejdspartnere
  • Du har interesse for og faglige kompetencer indenfor et af afdelingens kliniske fagområder; en formel fagområde- eller ekspertuddannelse er en fordel men ikke et krav.
  • Du er omgængelig og god til at indgå i et stærkt tværfagligt samarbejde og fællesskab
  • Du bidrager til et inspirerende og anerkendende arbejdsmiljø
  • Du tager aktiv del i et godt uddannelses- og undervisningsmiljø

Om Afdelingen
Du bliver en del af en dedikeret afdeling og lægeteam, hvor vi aktuelt er en cheflæge, 3 ledende overlæger, 3 overlæger, 6 afdelingslæger, 3 hoveduddannelseslæger i pædiatri og 10 reservelæger (heraf 6 introlæger).

Vi har et sengeafsnit med plads til 18 børn samt et neonatalafsnit med 9 intensive senge til syge nyfødte og for tidligt fødte børn fra graviditetsuge 28+0. Derudover har vi en børneakutmodtagelse med cirka 5000 kontakter om året samt et stort velfungerende ambulatorium med cirka 12.000 kontakter om året. Vi har struktureret supervision af yngre læger i ambulatoriet som bidrager til at skabe gode patientforløb, god uddannelse og et godt arbejdsmiljø.

Vi har tre kliniske lektorer og en forskningslektor som sammen med afdelingens øvrige læger varetager undervisning og eksamination af medicinstuderende på 12. semester.

Spørger man vores lægeteam, hvad der kendetegner vores afdeling er svaret klart: Høj faglig kvalitet, et stærkt fællesskab, et godt arbejdsmiljø, hvor vi kan lide hinanden og hjælper hinanden på kryds og tværs. Har du en god idé, er der ikke langt fra tanke til handling hos os.

Vores uddannelsesmiljø er levende med et struktureret undervisningsprogram for afdelingens læger og medicinstuderende. En stor del af vores undervisning er baseret på ugentlig tværfaglig simulationstræning af akutte neonatale og øvrige pædiatriske tilstande. Vi har fælles simulationstræning med anæstesiologisk og gynækologisk obstetrisk afdeling og planer om at udvide dette samarbejde i fremtiden.

Hvis du har lyst til at se eller høre mere om vores afdeling kan du se en kort præsentation her: [Mød dine kollegaer] eller kontakte os på mail eller telefon (se nedenfor).

Vi ser frem til at høre fra dig

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen ønskes besat pr. 1. september 2023. Ansættelse sker på overenskomstmæssige vilkår.

Hvis du vil vide mere
Kontakt cheflæge Louise Lundby Christensen eller ledende overlæge Sven Pörksen. Stillings- og funktionsbeskrivelse kan rekvireres samme sted.

Ansøgning
Du bedes sende en motiveret ansøgning samt CV, hvor du i enten ansøgning eller CV forholder dig til de 7 lægeroller. Bedømmelsen af ansøgerens faglige kvalifikationer til ske på grundlag af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer indenfor hver af de 7 kompetenceområder. Du bedes endvidere vedhæfte speciallægeautorisation, oversigt over publikationer og øvrig relevant dokumentation.

Vi gør opmærksom på, at du for at blive ansat som overlæge i Region Sjælland skal have fem års anciennitet som speciallæge. Direktionen i Region Sjælland kan i særlige tilfælde give dispensation for ansøgere med mindre end 5 års erfaring. Der vil blive indhentet referencer efter nærmere aftale. Ansættelse er betinget af tilfredsstillende børneattest.

Ansættelsessamtaler

Afholdes d. 20. juni 2023


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Slagelse.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Slagelse
  • Onsdag den 14. juni 2023

Lignende jobs

  • Læge i Holbæk

    Psykiatrisk Klinik i Holbæk søger en ny overlæge med eller uden ledelse, afhængig af ansøgers interesser og kvalifikationer. Uanset om stillingen er med eller uden ledelse, forventes ansøger at hav..
    • Læge
    • Holbæk
    Få mere info
  • Læge på Midt-og Vestsjælland

    Brænder du for at arbejde med kvalitetssikring og miljømonitorering? Hvis ja, så er du måske vores nye kollega i QA. Vi søger en ansvarsbevidst laborant, bioanalytiker eller farmakonom til en .
    • Læge
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Læge i Køge

    Consultancy in Endocrinology combined with a clinical professorship in Endocrinology with special focus on Pituitary diseases A clinical position as consultant of Endocrinology at the Departmen..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info
  • Læge i Køge

    Projekt Universitetshospital Køge skal med en række byggeetaper med senge- og behandlingsbygning, sterilcentral, laboratorier m.v. skabe rammerne for Sjællands Universitetshospital i Køge. Vi har b..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info