Børneformidler med interesse for debat og demokratisk deltagelse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Hvis du abonnerer på børneavisen, og bingewatcher Ultranyt, så er det en god idé, at du søger stillingen som formidler i området Børn og Læsekultur hos Aalborg Bibliotekerne.

Kan du facilitere samtaler i børnehøjde og engagere mellemskolebørn i verdensmål og klimakamp? Samarbejder du, som det mest naturlige med lokalsamfund, institutioner og virksomheder, så I sammen kan skabe interessante samfundsdebatter, som børn deltager i med glæde?

Vi søger en medarbejder, der vil kaste sig over at lave aktiviteter for og med børn i skolealderen under overskriften "Samtaler og demokrati". Det er dannelsesdelen af biblioteksopgaven, som er i højsædet i denne stilling, så du skal interessere dig for vigtige emner som fx samfundsdebat, verdensmål, digital dannelse, netetik, kildekritik og så skal du kunne omsætte den interesse til noget, som børnene har lyst til at deltage i og engagere sig i.

Du skal naturligvis ikke lave det hele selv. Men det er vigtigt, at du kan opdyrke et netværk i lokalområdet, blandt skoler og institutioner, organisationer og virksomheder og ikke mindst at du kan inddrage børnene i at stable de fedeste aktiviteter på benene.
Du bliver ansat hos Aalborg Bibliotekerne i området Børn og Læsekultur og her får du 20 kollegaer, der glæder sig til at arbejde sammen med dig.

Det er et stort plus, hvis du har erfaring fra biblioteksverden og at du har forståelse for, hvordan et moderne bibliotek fungerer. Det kan du have fået gennem tidligere jobs på biblioteker eller fra en uddannelse som bibliotekar, Cand.Scient.Bibl. eller noget tilsvarende.
Derudover forventer vi at du:
  • Kan se muligheder i vores kommende Makerspace
  • Har mod på at udvikle tilbud rettet mod kommunens skoler – i samarbejde med skolerne og børnene
  • Har erfaring med at lede og / eller deltage i projekter
  • Får ild i øjnene og et smil på læben, når du hører ord som børneinddragelse og samskabelse

Foruden dine nærmeste kollegaer i Børn og Læsekultur, bliver du en del af Aalborg Bibliotekernes medarbejderskare på 130 dedikerede ildsjæle, der hver dag giver alt hvad de har for læsekultur og læselyst. Vi arbejder med læsekultur, bæredygtige lokalsamfund, debat og demokratisk deltagelse samt diversitet og fællesskaber. Det gør vi i hele kommunen med udgangspunkt i 10 biblioteker og vores rullende biblioteker i form af bogbusser og bogbilen.
Du kommer til at indgå i det faste vagtskema, hvor du primært kommer til at have din base på Hovedbiblioteket, men vi hjælper hinanden på tværs i organisationen, så opgaver andre steder vil også forekomme.
Du bliver en del af et kontorfællesskab, hvor der er mange jern i ilden, en sund løfte-i-flok-mentalitet, adgang til hurtig kollegasparring, og hvor pladserne er dekoreret med en skøn blanding af Star Wars merch, Sallys Far plakater, børnetegninger og gode råd til at udvikle børns sprog.

Hvem er vi?
Aalborg Bibliotekerne er Aalborg Kommunes mest besøgte kulturinstitution. Vi bestræber os på at være fantastiske værter for de langt over en million gæster, som besøger os årligt for at låne bøger, deltage i arrangementer, hygge med familien, snakke med bibliotekaren og meget mere.

Stillingen er på 32 timer med start den 1. september 2023.
Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst.
Vil du vide mere, kan du finde flere informationer på aalborgbibliotekerne.dk og/eller kontakt områdeleder Gitte Fisker på telefon 25 20 44 83 eller [email protected]

Søg jobbet senest 12. juni. 1. samtale vil finde sted mandag den 19.juni. Går du videre til en evt. 2. samtalerunde, som forventes afholdt tirsdag d. 27. juni, skal du regne med at skulle udfylde en GARUDA personprofil, som oplæg til samtalen.
Se mere om os, læs vores vision med mere på: https://www.aalborgbibliotekerne.dk/info/organisation-og-politik

Send ansøgning
Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Send ansøgning" og udfylde den formular, som kommer frem. Det er også muligt at vedhæfte bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.

I Aalborg Kommune tror vi på, at mangfoldighed skaber værdi, og vi bruger det potentiale, der ligger i forskelligheden til at løse vores kerneopgave endnu bedre. Vi behandler alle vores medarbejdere ligeværdigt, og opfordrer alle til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold.

Vores arbejdsplads – kom med på en fantastisk rejse
Som medarbejder i Aalborg Kommune bliver du en del af et stærkt fællesskab, der tæller 16.000 kollegaer og som hver dag udvikler sig sammen for at skabe de bedste resultater for borgere, virksomheder og foreninger.

Vores kommune – i rivende udvikling
Aalborg vokser hvert år med flere end 1000 nye indbyggere og takket være et handlekraftigt fællesskab, der gør tingene sammen, er der de sidste årtier blevet skabt tusinder af nye arbejds- og studiepladser samt et rigt kultur- og fritidsliv.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=f788cfe2)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 25.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Aalborg
  • Mandag den 12. juni 2023

Lignende jobs

Værd at vide når du søger job som bibliotekar i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!