Faglig koordinator til Veterancentrets beskæftigelsesrådgiversektion

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ringsted

Er du en engageret faglig koordinator med erfaring med ledelsesstøtte og viden inden for beskæftigelsesområdet? Kan du bringe din viden i spil i relation til andre og understøtte arbejdet med skadede veteraner, der skal fastholdes i eller afklares i forhold til beskæftigelse? Har du mod på at være en central figur i udviklingen, koordineringen og formidlingen af den beskæftigelsesfaglige indsats vi tilbyder soldater, veteraner og deres pårørende?

Så kan du være vores nye beskæftigelsesfaglige koordinator i Veterancentret.

Om os

I Veterancentret varetager vi en tværfaglig og systematisk indsats, der er rettet til soldater, veteraner og pårørende før, under og efter udsendelse i internationale missioner. Veterancentret har det samlede overblik på veteranområdet og arbejder løbende for, at indsatserne på veteranområdet kvalificeres og udvikles. Vi understøtter ligeledes Forsvarsministeriets arbejde med veteranpolitikken.

I Rådgivnings- og Rehabiliteringsafdelingen er det rådgivernes opgave, at rådgive og støtte i blandt andet sociale, økonomiske, beskæftigelses- og familiemæssige forhold. Rådgiverne er socialrådgivere, opsøgende rådgivere, børne- og ungerådgivere samt beskæftigelsesrådgivere. De fleste rådgivere sidder på lokale veterancentre på Forsvarets tjenestesteder rundt om i landet sammen med psykologer fra Veterancentrets Militærpsykologiske Afdeling.

I Beskæftigelsesrådgiversektionen rådgiver og støtter vi veteraner og i nogle tilfælde pårørende, hvis den pårørende har svært ved at opnå eller fastholde beskæftigelse på grund af veteranens missionsrelaterede skade.

Ligeledes yder vi orienteringer og vejledning til tjenestegørende soldater i Forsvaret, der skal på civiluddannelse.

Vi tilbyder sparring, videndeling og oplæg til virksomheder i og uden for Forsvaret og til kommuner i konkrete veteranforløb og generelt om veteraners særlige kompetencer samt eventuelle skånehensyn som følge af udsendelse.

Om stillingen

Vi arbejder med at styrke beskæftigelsesindsatsen for at forbedre veteraners mulighed for at opnå og fastholde beskæftigelse på det civile arbejdsmarked.

Du skal konkret være med til at udvikle og understøtte beskæftigelsesindsatsen for tidligere ansatte veteraner på kanten af arbejdsmarkedet, som en del af veteraninitiativerne for 2021-23.

Du kan læse mere om initiativerne på veteranområdet på Forsvarsministeriets hjemmeside: www.fmn.dk

Som beskæftigelsesfaglig koordinator arbejder du tæt sammen med sektionslederen om både drifts- og udviklingsopgaver. Du bidrager med ledelsesstøtte både med din faglighed og din evne til at koordinere og implementere initiativer og opgaver i sektionen. I samarbejde med sektionslederen udvikler og planlægger du også løbende faglige seminarer og fælles kompetenceudvikling for beskæftigelsesrådgiverne.

Du er den faglig ressourceperson, som fremmer den faglige refleksion og udvikling i beskæftigelsesrådgiversektionen. Derudover er du sparringspartner til beskæftigelsesrådgiverne i komplekse enkeltsager og juridiske spørgsmål primært inden for beskæftigelseslovgivningen. Du har ikke direkte kontakt til veteraner, men står bag ved rådgivernes veteranarbejde.

Når der kommer ny lovgivning på området, står du for at implementere den og facilitere eventuel undervisning af beskæftigelsesrådgiverne.

Du skal bringe din beskæftigelsesfaglige viden i spil på tværs internt i Veterancentret og med øvrige samarbejdspartnere i og uden for Forsvaret. Eksempelvis kommunale jobcentre, veterankoordinatorer og virksomheder. Du skal være med til at formidle Veterancentrets og beskæftigelsesrådgivernes vigtige bidrag til veteranindsatsens arbejde i både skrift og tale.

Du skal bidrage til at give faglige input ofte på skrift til svar, analyser, notater og oplæg på henvendelser fra eksempelvis Forsvarsministeriet og eksterne samarbejdspartnere.

En mindre del af vores opgaveløsning er med beskæftigelsesrettet rehabilitering af ansatte veteraner, der er kommet til skade i international tjeneste. Du skal sagsbehandle indstillinger til rehabiliteringsforløb, ligesom du skal følge op på beskæftigelsesrådgivernes rehabilitering af den enkelte veteran.

Om dig

Du har en mellemlang eller lang uddannelse. Derudover vægter vi erfaring med ledelsesstøtte i en beskæftigelsesfaglig kontekst og at du er velbevandret i beskæftigelseslovgivningen og Jobcentrets opgaveløsning.

Du befinder dig godt i rollen, som beskæftigelsesfaglig sparringspartner til rådgiverne og har en nysgerrig og positiv tilgang, og kan samtidig have øje for potentielle forbedringer og løft af den faglige indsats. Du kan give konstruktiv feedback/ feedforward. Samtidig har du en god situationsfornemmelse, er involverende i din tilgang til opgaveløsningen og inddrager rådgivere og din leder. Du er grundig i din afdækning af en problematik og er handle- og løsningsorienteret. Du formår at forbinde detalje og overblik i opgaveløsningen og har de større strategiske linjer for øje. Du har forståelse for psykologiske, organisatoriske og politiske processer.

Vi forventer, at du er i stand til at arbejde selvstændigt og samtidig har gode samarbejdsevner til at indgå naturligt i forskellige sammenhænge. Du trives med at tage ansvar og kan gribe og lande opgaver på egen hånd. Du er udadvendt, åben og imødekommende og har nemt ved at vinde andres tillid og danne relationer og netværk. Du trives i en hverdag, hvor tingene går stærkt og hvor opgaverne er mangeartede.

Vi ser positivt på, hvis du har erfaring med at understøtte og drive udviklingsprocesser i større og mindre grupper og på tværs af fagligheder og interessenter.

Arbejdet indeholder administrative opgaver, hvorfor vi forventer, at du har flair for anvendelse af IT-systemer og ikke ser det som en hindring for dit arbejde.

Du er fleksibel i forhold til arbejdstid, arbejdsopgaver og arbejdssteder.

Kørekort til personbil er et krav. Du vil i udgangspunktet benytte Forsvarets tjenestebiler.

Ansættelsesvilkår

Afhængig af din baggrund, vil du enten blive ansat og aflønnet efter gældende overenskomst for ansatte i staten eller på individuel kontrakt. Alt efter dine kvalifikationer og kompetencer er der mulighed for forhandling af tillæg. Dertil kommer en fuld arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Stillingen er en 37 timers fuldtidsstilling og til besættelse senest fra den 1. august 2023. Dit faste tjenestested vil være på Ringsted Kaserne. Der må tillige forventes et mindre antal rejsedage pr. måned, typisk af 1-2 dages varighed i forbindelse med stillingen.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder bl.a., at du skal kunne sikkerhedsgodkendes samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, opfordres du til at kontakte Line Jespersen, leder af beskæftigelsesrådgiversektionen på telefon 7216 3263.
Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Birgit Jepsen på telefon på 7281 9183.

Ansøgningsfristen er søndag den 11. juni 2023. Vi forventer at afholde samtaler fredag den 16. juni på Ringsted kaserne, Garnisonen 1 i Ringsted.

Send din ansøgning via linket. Vær opmærksom på, at bilag skal tilføjes som pdf-filer. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM VETERANCENTRET
Veterancentret er forankret i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og står for en systematisk indsatsrettet mod alle veteraner og pårørende før, under og efter udsendelse. Ud over de forebyggende indsatser har alle veteraner og pårørende adgang til tværfaglig støtte fra socialrådgivere, beskæftigelsesrådgivere, opsøgende rådgivere og psykologer, hvis behovet er relateret til udsendelse.

Vi samarbejder med myndigheder, virksomheder og frivillige foreninger, der er i kontakt med vores veteraner. Opgaverne omfatter bl.a. forskning og formidling af viden om veteraner og deres forhold, socialområdet, rehabiliteringsområdet, det militærpsykologiske område, klinisk behandling og koordination af veteranområdets initiativer.

Du kan læse mere om Veterancentrets arbejde på vores hjemmeside http://veteran.forsvaret.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Ringsted.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Ringsted
  • Søndag den 11. juni 2023

Lignende jobs

  • Socialrådgiver på Midt-og Vestsjælland

    Vil du arbejde med familier, som har et eller flere børn med funktionsnedsættelser? Og vil du være en del af et team i rivende udvikling, hvor du har stor mulighed for indflydelse på dine opgaver? .
    • Socialrådgiver
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Socialrådgiver på Midt-og Vestsjælland

    En af vores meget dygtige børne- og ungerådgivere har fået andet spændende job, og vi søger derfor dig som brænder for myndighedsopgaven på det specialicerede børneområde. Er din hjemmebane a..
    • Socialrådgiver
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Socialrådgiver i Holbæk

    Ønsker du at arbejde som socialrådgiver/socialformidler i en organisation som altid er i bevægelse?Er forebyggende socialt arbejde en mærkesag for dig? Har du opmærksomhed på borgerens ressourcer o..
    • Socialrådgiver
    • Holbæk
    Få mere info
  • Socialrådgiver på Midt-og Vestsjælland

    Grundet omorganisering i Myndighedsafdelingen i Sundhed og Ældre, har vi nu mulighed for at opslå en stilling som visitator, med placering i visitatorgruppen på Næstvedvej 15, 4230 Skælskør.Sti..
    • Socialrådgiver
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info