Bibliotekar/akademiker med datapraktiske færdigheder til nysgerrigt biblioteksvæsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Helsingør

.

Du drives af at sætte dine datakompetencer i spil for andre, er klar på at være en tydelig stemme i samtalen om kunstig intelligens og demokrati, og vil gerne indgå i biblioteksbetjeningen.

Gør du det, vil vi se frem til at modtage en ansøgning fra dig.

Biblioteker – kultur, teknologi og samtale

Data, demokrati og biblioteker indgår i et øget og komplekst samspil, og vi håber, du har mod på at bringe dine datapraktiske egenskaber i spil for at understøtte Helsingør Kommunes Bibliotekers fokus på netop det samspil.

Som dannelsesinstitution er vi åbne for indsigter af både kvantitativ og kvalitativ karakter for at fastholde vores relevans for kommunens borgere og institutioner. Dit ansvarsområde vil blive det kvantitative område. Dine datapraktiske bidrag taler sig ind i både meget konkrete opgaver såvel som strategiske beslutninger.

Om stillingen

Vi har ikke fastlagt en eksakt formel for, hvordan en arbejdsuge ser ud. Vi kan til gengæld tilbyde en stilling, der rummer tre klare arbejdsfelter i form af data, udlånsarbejde og teknologiformidling.

Datapraktiker:

Stillingens datapraktiske arbejdsopgaver, hvor du blandt andet vil forventes at tage del i:

* Bearbejdning af udlånstal fra Cicero

* Identificering af mønstre og afvigelser i udlåns- og besøgstal

* Klarlægning af mønstre og afvigelser i forskellige datasæt for ledere og kollegaer

* Rådgivning samt kvalificering af kvantitative input fra vores forskellige aktiviteter.

Udlånsarbejde:

Du vil indgå i betjening af lånere og besøgende i udlånet, både på vores hovedbibliotek Kulturværftet og på vores biblioteker i Espergærde og Hornbæk. Du skal forvente at have vagter i dag- og aftentimerne samt i enkelte weekender og helligdage. Her vil du kunne udleve din nysgerrighed omkring borgerkontakt og skærpe opmærksomheden på mulige koblinger mellem data og fx udvikling af læsekulturer og kulturtilbud.
Erfaring med udlånsarbejde er ikke et krav, men en fordel. Du vil få en grundig oplæring.

Formidling af nye teknologier:

Du ser dig selv som en naturlig figur, når det kommer til at være igangsætter af samtalen mellem biblioteket og brugerne med spørgsmål om demokrati, teknologi, etik og bibliotekets position nu og i fremtiden.

Du forventes at indgå i rollen som facilitator af workshops og videnscaféer om teknologi og dannelse - både internt og eksternt. Du ved ikke nødvendigvis alt om fx kunstig intelligens, men er nysgerrig inden for området.

Dine kompetencer vil fortrinsvis komme i spil omkring formidling og ikke bevæge sig ind på sociale medier og hjemmeside, hvor andre varetager de opgaver.

Faglige kvalifikationer:
  • Du har erfaring med at arbejde med datasæt
  • Du har gerne kendskab til Cicero eller andet bibliotekssystem
  • Du kan arbejde med kvantitativ dataindsamling og analyse i forbindelse med diverse projekter og som understøttelse til ledelsens strategiske arbejde
  • Du har stærke Excel-færdigheder – gerne også Power BI eller lignende
  • Du formår at omsætte data til konkrete anbefalinger og handlemuligheder
  • Du har erfaring i rollen som facilitator.

Om dig:
  • Du står for ansvarlighed og grundighed i dit arbejde og er struktureret i din tilgang til dine arbejdsopgaver
  • Du er en analytisk person, som hurtigt øjner essens og relevans samt formår at formidle det abstrakte nøgternt
  • Du vokser af at formidle, netværke og skabe nye relationer og fællesskaber
  • Du har stærke samarbejdsevner og stortrives med at understøtte andres opgaver og projekter
  • Du brænder for det, du laver.

Vi glæder os til at få en kollega, der vil gå entusiastisk og kyndigt til værks med at opbygge og dele viden om biblioteker, teknologi og data – og vil kunne videreformidle bredt.

Lidt om os:

Vi er over 60 medarbejdere, som hver dag gør os umage for at gøre en forskel for dem, som besøger vores tre biblioteker, bruger vores digitale tilbud eller sætter pris på, at vi kommer ud til dem.

Vi er en arbejdsplads, der prioriterer et godt og åbent kollegafællesskab. Vi sætter en ære i at alle trives, og det betyder også, at vi går ind for, at ideer kan vendes samt at vores kompetencer og relationer udvikles. Vi tager hensyn til forskellighed og praktiserer metodefrihed i drifts- og projektarbejde. Vi hylder den begejstrede tone og det fokuserede arbejde.

Vi er, sammen med Museerne i Helsingør, midt i en proces om at skabe en ny form for dannelsesinstitution, hvor museums- og biblioteksbesøget smelter sammen, og hvor vi skaber nye og relevante oplevelser for brugerne.

Herudover har vi i disse år særligt fokus på at samtænke formidlingen af vores digitale og fysiske materialer og blive bedre til at synliggøre bibliotekets digitale ressourcer over for brugerne.

Vi vægter vores læringsaktiviteter højt og har et godt samarbejde med institutioner, skoler og gymnasier i Helsingør Kommune.

Vi er desuden Visitor Service for turister i Helsingør, hvor bibliotekets frontpersonale året rundt giver turister og besøgende tips til gode oplevelser i Helsingør og omegn.

Praktisk Information

Stillingen er på 37 timer og ønskes besat den 1. marts 2024. Du vil primært arbejde på biblioteket Kulturværftet med gode kontorfaciliteter.

Ansøgningsfrist er 7. januar 2024. Du søger stillingen via Helsingør Kommunes e-rekrutteringssystem på www.helsingor.dk via knappen ”Søg jobbet”.

Ansættelsessamtaler finder sted 10. og 12. januar 2024.

Løn forhandles efter gældende overenskomst.

Helsingør Kommunes Biblioteker indhenter børneattest på nye medarbejdere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bibliotekschef Andrew Cranfield på 21541193 eller på e-mail [email protected]

I Helsingør Kommune vægter vi, at medarbejdere og ledere udvikler deres faglighed. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhæng mellem den ambitiøse udvikling af hele organisationen Helsingør Kommune og videreuddannelse af både medarbejdere og ledere – fagligt og personligt.

9 ud af 10 indbyggere bor mindre end 2 km fra vandet. Her mødes Hamlet og Kronborg med verdenskendt arkitektur og en hyggelig middelalderby på ét og samme sted. Tjek #OplevHelsingor og se selv.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Helsingør.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Helsingør
  • Søndag den 07. januar 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Helsingør

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Helsingør over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0