Ansøgnings skabelon ved jobsøgning

Når man søger et job, er det vigtigt at have en god ansøgning. En jobansøgning skal være præcis og fængende, og den skal vise, at du er den rigtige kandidat til jobbet
15. december 2021 | Skrevet af: Leonora Jensen

Når man søger et job, er det vigtigt at lave en god ansøgning. En jobansøgning skal være præcis og fængende, og den skal vise, at du er den rigtige kandidat til jobbet.

Det kan være svært at vide, hvordan man skriver en god job ansøgning, men heldigvis er der hjælp at hente. Der findes mange forskellige ansøgnings skabeloner på internettet, som kan hjælpe dig med at få styr på din ansøgning.

En ansøgnings skabelon styrer din struktur

En ansøgnings skabelon er en god måde at få styr på din ansøgning, og det er også en god måde at få inspiration til, hvordan du kan skrive din ansøgning.

En ansøgnings skabelon kan også hjælpe dig med at få styr på dine tanker, og det kan være super vigtigt i processen.

Det er også en god idé at læse nogle tips til, hvordan man skriver en god ansøgning, før du begynder at bruge en ansøgnings skabelon.

Det er vigtigt at huske, at en ansøgnings skabelon ikke er en færdig ansøgning, og at du derfor stadig skal tilføje din egen personlige touch til den.

Når du laver en jobansøgning er det også meget vigtigt at du tænker på layoutet, så det er nemt for den person, der skal læse den, at finde rundt i den.

Ansøgnings skabelon gør ansøgning overskuelig

Det er meget vigtigt at din job ansøgning er overskuelig. Husk også at være kreativ og tænk ud af boksen, når du laver din job ansøgning, så du skiller dig ud fra mængden.

Mange glemmer at lave deres CV ordentligt, men CV´et er også en vigtig del af din jobansøgning. Husk at tjekke din ansøgning og CV for stavefejl, før du sender dem afsted.

En god ansøgning og CV er en af de første ting, som en arbejdsgiver lægger mærke til, så det er vigtigt at disse dokumenter er i orden. Ansøgningen kan både sendes i word eller som en PDF

En af de største turn-offs for en arbejdsgiver er hvis du ikke fremstår professionel i din henvendelse. Husk at læse din jobansøgning grundigt inden du sender den afsted. Dette viser, at du er interesseret i jobbet, og at du er seriøs omkring det. Man kan sige at din professionalisme ved udarbejdelsen af jobansøgningen er et eksempel på, hvordan du ville være som medarbejder. Som virksomhed ønsker man jo kun professionelle medarbejdere

Job ansøgnings skabelon

Der er mange eksempler på gratis job ansøgnings skabeloner på Nettet, men gennemgående er det disse spørgsmål der skal besvares

-Jeg søger jobbet fordi

-Jeg har (antal år) erfaring med (type af arbejde)

-Jeg har disse kompetencer

-Jeg har denne uddannelse

-Jeg er (kreativ, dygtig til at løse problemer, god til at arbejde selvstændigt/i team)

-Jeg kan (arbejde fleks, arbejde under pres, tage initiativ)

-Jeg søger et job, hvor jeg kan (udvikle mig, bruge mine kompetencer, have ansvar)

-Jeg er (motiveret, positiv, ambitiøs)

-Jeg kan starte (med det samme, fra (dato))

-Kontakt mig på (e-mail, telefon)

Du skal skille dig ud fra mængden

Moderne arbejdsgivere modtager mange ansøgninger. Når du søger et job, er det vigtigt at skille sig ud fra mængden. Brug derfor tid på at tilpasse din ansøgning til den enkelte stilling.

Forskning viser, at en effektiv jobansøgning bør afspejle følgende:

-Du har forstået, hvad der kræves af en ansøger til den pågældende stilling

-Du har forberedt dig grundigt og kan derfor for, hvorfor netop du er den bedste ansøger

-Du har læst virksomhedens hjemmeside og kan derfor argumentere for, hvorfor du ønsker at arbejde der

-Du har kendskab til virksomhedens produkter eller ydelser

-Du har forberedt dig på et eventuelt jobsamtale

Hvis du har ris eller ros til denne blog er du meget velkommen til at skrive til os med gode input. Opret din egen jobsøgerprofil ved at trykke her - det er helt gratis.