Ansøgningseksempler – hvad skal man huske?

Der sendes daglig tusindvis af job ansøgninger og der findes rigtig mange jobansøgere, der bruger rigtig meget tid på at skrive deres jobansøgninger, efter de har lavet deres jobsøgning. Det er ikke altid nemt at skrive en god jobansøgning. Der er mange ting, man skal tage højde for, og det kan være svært at vurdere, hvad der er vigtigt at få med i dit CV og ansøgning.
2. oktober 2022 | Skrevet af: Leonora Jensen

Der sendes daglig tusindvis af job ansøgninger og der findes rigtig mange jobansøgere, der bruger rigtig meget tid på at skrive deres jobansøgninger, efter de har lavet deres jobsøgning. Det er ikke altid nemt at skrive en god jobansøgning. Der er mange ting, man skal tage højde for, og det kan være svært at vurdere, hvad der er vigtigt at få med i dit CV og ansøgning.

Her er nogle gode eksempler på, hvad du skal gøre, når du skal skrive en god jobansøgning, som din kommende arbejdsgiver kan tage godt imod. Ved at følge vores ansøgning eksempel og de nedenstående eksempler og råd når du laver din jobansøgning, vil du kunne øge sandsynligheden drastisk for at blive kaldt til en jobsamtale med mulighed for at få stillingen.

1. Sørg for at have et godt CV.

CV´et er din første chance for at vise, hvem du er, og hvad du kan. Sørg for at få lavet et professionelt CV, der viser dine kompetencer på bedste vis. Husk at tænke på læseren, når du laver CV´og husk at sørge for at layout af CV´er er optimalt. Hvis du har ekstra materiale du kan lægge til, så er det et godt eksempel på en ting der er vigtig at gøre.

2. Gør dig klar til et godt interview.

En af de bedste måder at få et job på, er ved at gøre et godt indtryk til din jobsamtale. Sørg for at forberede dig godt, så du ved,hvad du skal sige, og hvordan du skal sige det. Forbered dig på de allermest almindelige spørgsmål. At du er forberedt til din jobsamtale er et godt eksempel på at du er den optimale kandidat at ansætte for arbejdsgiveren.

3. Sørg for at have gode referencer.

Dine referencer kan være med til at give et godt indtryk af dig som person. Sørg for at have mindst én god reference, der kan fortælle om dine kompetencer, motivation og personlighed.

4. Sørg for at lave god overskrift på jobansøgningen

En god overskrift er med til at fange modtagerens opmærksomhed. Sørg for at lave en god, kreativ og fængende overskrift, der viser, at du er den rette til jobbet.

5. Sørg for at have en god profil på de sociale medier.

De sociale medier er et vigtigt værktøj i dag. Sørg for at have en god profil på de sociale medier, så du kan vise, hvem du er, og hvad du kan.

6. Brug dit netværk

Dit netværk er en af de største ressourcer du har. Brug det. Hvis du kender nogen der arbejder i den virksomhed du søger job i, så spørg dem om råd. De kan hjælpe dig med at få et godt indtryk af virksomheden, og de kan måske endda hjælpe dig med at få et job.

7. Hvordan skriver man en ansøgning?

En god ansøgning er afgørende for at få et job. Sørg for at skrive en ansøgning, der viser, hvem du er, og hvad du kan. Dit ansøgning skal fortælle alt om dine tidlige jobs, uddannelse og kompetencer

Du kan finde en ansøgning skabelon på Nettet, men gennemgående skal en ansøgning laves med en god indledning og en god slutning. Det er generelt denne struktur, der skal bruges og og det er disse spørgsmål, der skal besvares

-Jeg søger jobbet fordi

-Jeg har (antal år) erfaring med (type af arbejde)

-Jeg har disse kompetencer

-Jeg har denne uddannelse

-Jeg er (kreativ, dygtig til at løse problemer, god til at arbejde selvstændigt/i team)

-Jeg kan (arbejde fleks, arbejde under pres, tage initiativ)

-Jeg søger et job, hvor jeg kan (udvikle mig, bruge mine kompetencer, have ansvar)

-Jeg er (motiveret, positiv, ambitiøs)

-Jeg kan starte (med det samme, fra (dato))

-Kontakt mig på (e-mail, telefon)

8. Hvorfor vil du ansættes i det pågældende firma?

Det er meget vigtigt at din jobansøgning ikke bare opfattes som tilfældig og at det pågældende firma får fornemmelsen af at du gerne vil ansættes i netop deres firma.

En god jobansøgning viser, at du har gjort din research og at du ved noget om virksomheden. Du skal kunne forklare, hvorfor netop du er den rette til jobbet, og hvad du kan bidrage med.

En god jobansøgning er kort, koncis og præcis. Den skal indeholde de informationer, som virksomheden har efterspurgt, og det er vigtigt, at der ikke er stave- eller grammatikfejl.

En god jobansøgning skal fange virksomhedens opmærksomhed, så du bliver inviteret til et jobinterview.

9. Fortæl præcist hvordan du passer til den pågældende stilling

Det er meget vigtigt at du har de rette kompetencer og passer præcist til den pågældende stilling. Det værste en virksomhed ved er at ansætte en person der ikke passede til jobbet.

10. Brug de rigtige keywords

I dag bliver de fleste jobansøgninger indsendt online, og derfor er det vigtigt at bruge de rigtige keywords, så din ansøgning dukker op, når virksomheden søger efter ansøgere.

11. Sørg for at der ikke er stave- eller grammatikfejl

En af de absolut største fejl man kan begå er at have stave- eller grammatikfejl i sin ansøgning. Sørg derfor for at få en anden til at læse den, før du sender den afsted. Du skal se dine dokumenter som en hus der skal ryddes op. Der skal laves en gennemgående rengøring så der ikke er støv, snavs

12. Hellere skrive for lidt end for meget

Vær konkret når du skriver en jobansøgning. Virksomhederne har begrænset tid, og de vil ikke læse en lang og detaljeret ansøgning. Skriv derfor kun det, der er relevant, og hold det kort og præcist.

13. vær opmærksom på hvilken branche du søger job i

Der er stor forskel på hvordan man skriver en ansøgning og laver sit CV alt efter hvilken branche man er i. Et job i en bank kræver f.eks. andre kompetencer end et job som tømrer. Sørg derfor for at tilpasse din ansøgning til den branche du søger job i.

14. Send opfordret ansøgning

Det er en rigtig god ide hver dag at tjekke de nye jobs, der kommer på markedet og så søge sende en opfordret ansøgning afsted. Fordelen ved opfordret ansøgning er, at du ved virksomheden skal ansætte. Bagdelen er dog at det gør alle de andre også. Derfor er der typisk mange jobansøgninger på opfordrede stillinger

15. Send uopfordret ansøgning

Det er en god ide, hele tiden at undersøge markedet for virksomheder der passer godt til din profil, uddannelse, erfaring og ønsker. Når du har fundet en virksomhed, som du gerne vil have et job hos, skal du lave en uopfordret ansøgning, som du sender afsted med henblik på en jobsamtale. Fordelen ved at sende uopfordrede ansøgninger er at virksomheden som regel kun modtager ganske få ansøgninger, hvis de ikke har et aktuelt stillingsopslag. Bagdelen er dog at du ikke kan være sikker på om virksomheden har en ledi9g stilling.

Hvis du har ris eller ros til denne blog er du meget velkommen til at skrive til os med gode input. Opret din egen jobsøgerprofil ved at trykke her - det er helt gratis.

17. Send motiveret ansøgning

Det er en rigtig god ide at sende en motiveret ansøgning, hvor du adresserer, hvorfor du gerne vil ansættes i den pågældende virksomhed og hvad det er for en værdi du præcis mener du kan give den pågældende virksomhed.

Hvis du har ris eller ros til denne blog er du meget velkommen til at skrive til os med gode input. Opret din egen jobsøgerprofil ved at trykke her - det er helt gratis.