Assens: Din guide til job, bosætning og alt derimellem

Byen byder på mere end smukke bindingsværkshuse og hyggelige havnekajer. Her finder du nemlig også et alsidigt erhvervsliv med et væld af spændende virksomheder indenfor forskellige brancher.
14. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Assens: Din guide til job, bosætning og alt derimellem

Byen byder på mere end smukke bindingsværkshuse og hyggelige havnekajer. Her finder du nemlig også et alsidigt erhvervsliv med et væld af spændende virksomheder indenfor forskellige brancher.

Uanset om du er nyuddannet, erfaren specialist eller klar til et karriereskifte, kan Assens være det perfekte springbræt for din fremtid. Men at navigere i et nyt jobmarked kan virke uoverskueligt.

Frygt ej! I denne blogserie bliver vi din trofaste følgesvend på jobjagten i Assens. Vi vil udstyre dig med viden, værktøjer og insidertips, så du effektivt og målrettet kan finde dit drømmejob.

Så spænd bæltet og gør dig klar til at indtage Assens med storm! Med de rette strategier og vores hjælp er du godt på vej til at kickstarte din karriere i den idylliske by.

De største erhvervsområder i Assens

Assens er en by med et pulserende erhvervsliv, der tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder inden for forskellige brancher. Byen er kendt for sin charmerende atmosfære, smukke natur og historiske arv, men den er også et attraktivt sted at arbejde og bo.

I denne artikel tager vi et kig på de største brancher i Assens, hvor flest mennesker er beskæftiget. Vi vil også give dig et indblik i de forskellige typer af job, du kan finde inden for disse brancher.

De fem største brancher i Assens:

Industri, håndværk og teknik: Dette er den største sektor i Assens med en bred vifte af virksomheder inden for bl.a. metalindustri, fødevareproduktion og maskinbygning. Der er jobmuligheder for både faglærte og ufaglærte inden for denne sektor.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Assens

Detail, restauration og hotel: Assens har et levende handelsliv med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Der er også et stort hotel og konferencecenter i byen, der tiltrækker turister fra hele landet. Denne sektor tilbyder mange forskellige jobmuligheder, både inden for service og administration.

Find ledige jobs i Detail, restauration og hotel i Assens

Kontor, handel og service: Denne sektor omfatter en bred vifte af jobfunktioner inden for administration, økonomi, regnskab og kundeservice. Der er også mange jobmuligheder inden for transport og logistik i Assens.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Assens

Sundhed og forskning: Assens Sygehus er den største arbejdsplads i Assens Kommune. Derudover er der en række private lægeklinikker, tandlægeklinikker og apoteker i byen. Der er også jobmuligheder inden for forskning og udvikling på Syddansk Universitet, som har en afdeling i Assens.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Assens

Undervisning: Assens Kommune har en række folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler. Der er også en privat friskole i byen. Der er jobmuligheder for både lærere og pædagoger inden for denne sektor.

Find ledige jobs i Undervisning i Assens

Udover de fem nævnte brancher er der også en række andre brancher, der er repræsenteret i Assens, herunder informationsteknologi, kommunikation, marketing, salg, ledelse og personale, økonomi og jura.

De største virksomheder i Assens

Assens byder ikke kun på smuk natur og historiske perler, men også på et pulserende erhvervsliv med flere store virksomheder. Her er et kig på nogle af de største, som præger byens erhvervslandskab:

 1. Arla Foods amba (Assens Mejeri): Beliggende i den østlige del af Assens er Arla Foods amba, også kendt som Assens Mejeri, en markant spiller i den danske mejeriindustri. Med over 200 ansatte producerer mejeriet en lang række populære mælkeprodukter, der forhandles i hele landet.
 2. Assens Marina A.M.B.A.: Marinaen, placeret i hjertet af Assens, er ikke blot et populært turistmål, men også en vigtig lokal virksomhed. Med over 200 bådpladser og et aktivt værft skaber marinaen arbejdspladser og bidrager til byens maritime charme.
 3. Danmarks Erhvervsarkiv: Danmarks Erhvervsarkiv, beliggende i den sydlige del af Assens, er en national aktør inden for arkivering og bevaring af erhvervshistorisk materiale. Arkivet har over 100 ansatte og samarbejder med virksomheder over hele landet.
 4. Danpo A/S: I den nordlige del af Assens finder vi Danpo A/S, en førende producent af kyllingeprodukter. Virksomheden har over 400 ansatte og leverer kyllingekød til supermarkeder og restauranter i hele Danmark.
 5. Assens Forsyning A/S: Dette kommunale selskab sikrer forsyning af vand, varme og affaldshåndtering til Assens by og omegn. Med over 100 ansatte spiller Assens Forsyning en vigtig rolle i byens infrastruktur og bæredygtighed.
 6. J. Lauritzen A/S: Dette traditionsrige rederi har hovedkontor i Assens og beskæftiger sig med international shipping. Selvom aktiviteterne er spredt globalt, er Assens stadig et vigtigt centrum for virksomhedens historie og ledelse.
 7. Assens Kommune: Som den største arbejdsplads i Assens Kommune med over 700 ansatte, spiller kommunen en central rolle i byens økonomi og velfærd. Kommunen dækker en bred vifte af administrative og sociale servicefunktioner.
 8. Region Syddanmark: Region Syddanmark har en afdeling i Assens, som beskæftiger sig med sundheds- og socialområdet. Afdelingen samarbejder med bl.a. Assens Sygehus og andre lokale aktører.
 9. Syddansk Universitet, Campus Assens: Universitetet har en afdeling i Assens, som tilbyder uddannelser inden for bl.a. pædagogik, sundhed og erhvervsøkonomi. Campussen bidrager til byens intellektuelle miljø og tiltrækker studerende fra hele regionen.
 10. Lokale håndværksvirksomheder: Assens har en stærk tradition for håndværk, og flere mindre virksomheder inden for bl.a. tømrer-, murer- og metalarbejde spiller en vigtig rolle i byens erhvervsliv.

Husk på, at dette blot er et udpluk af de mange store og spændende virksomheder, der præger erhvervslivet i Assens. Byen tilbyder en bred vifte af jobmuligheder inden for forskellige brancher, hvilket gør den til et attraktivt sted at bo og arbejde for mange.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Assens?

Assens byder velkommen til både lokale og besøgende med en diversitet af transportmuligheder, der sikrer nem og bekvem adgang til byens attraktioner, arbejdspladser og omgivelser. Uanset om du foretrækker at bevæge dig på fire hjul, to hjul eller til fods, har Assens en løsning, der passer til dine behov.

For de bilbaserede:

 • Vejnetværk: Assens er forbundet til hovedvejene E45 og E20, hvilket sikrer problemfri adgang til større byer som Odense og Sønderborg. Lokale veje strækker sig gennem byen og giver nem adgang til de forskellige bydele.
 • Parkering: En række parkeringspladser er tilgængelige i byens centrum, herunder parkeringshuse og on-street parkering. Huszoner i visse områder regulerer parkering for at sikre tilgængelighed for alle.

For de miljøbevidste:

 • Cykling: Assens er en cykelvenlig by med et netværk af cykelstier, der forbinder forskellige bydele. Cykelparkering er tilgængelig i hele byen, hvilket gør cykling til et attraktivt transportvalg.
 • Offentlig transport: Fynbus tilbyder regelmæssige busforbindelser til Odense, Middelfart og andre byer i regionen. Busstoppesteder er placeret strategisk i hele byen, hvilket sikrer nem adgang til offentlig transport.
 • Gang: Assens' centrum er kompakt og let at gå rundt i. Gangbroer og stier forbinder de forskellige områder, hvilket gør det til en behagelig måde at opleve byen på.

For de eventyrlystne:

 • Færger: Assens Færge sejler dagligt til og fra Fynshav på Als, hvilket giver mulighed for at udforske øen og det omkringliggende område.
 • Taxaer: Taxaer er tilgængelige i byen og kan bestilles på forhånd eller hailes på gaden.

Uanset om du er på vej til arbejde, udforsker byens seværdigheder eller tager på en weekendtur, har Assens en transportløsning, der passer til dine behov. Så pak dine tasker, vælg dit foretrukne transportmiddel, og kom og oplev alt, hvad Assens har at byde på!

De forskellige bydele i Assens

Når du søger job i Assens, spiller dit valg af kvarter en rolle. Byens forskellige bydele byder på unikke atmosfærer og jobmuligheder, så det gælder om at finde det match, der passer bedst til både dine boligønsker og karrieremål. Her er en kort beskrivelse af nogle af de mest markante kvarterer:

Indre by: Hjertet af Assens byder på charmerende bindingsværkshuse, hyggelige gågader og et pulserende handelsliv. Her finder du mange detailbutikker, restauranter, cafeer og kulturelle institutioner. Jobmulighederne dækker primært service- og handelssektoren, men også mindre administrative funktioner findes her. Boligerne er ofte ældre og historiske, men kan være attraktive for unge og socialt orienterede.

Havnen: Maritim charme og moderne boligområder går hånd i hånd i havneområdet. Fiskeauktion, værfter og maritime servicevirksomheder dominerer erhvervslivet, mens restauranter med havudsigt lokker både lokale og turister til. Boligerne spænder fra moderne lejligheder til villaer med havudsigt, hvilket gør området attraktivt for både børnefamilier og karriereorienterede.

Bakkerne: Ønsker du rolige omgivelser med naturskøn udsigt? Bakkerne byder på villakvarterer og grønne områder tæt på centrum. Jobmulighederne er begrænsede i området selv, men god infrastruktur gør det nemt at komme til arbejdspladser i andre bydele. Boligerne er typisk større og familievenlige, hvilket gør området populært blandt børnefamilier.

Næs: På den anden side af fjorden finder du Næs med idyllisk havnemiljø og naturskønne omgivelser. Både boliger og virksomheder er færre end i Assens by, men charmen og roen tiltrækker især børnefamilier og naturelskere. Jobmulighederne er primært inden for mindre lokale virksomheder og servicefunktioner.

Udkantsområder: Mindre bysamfund som Vissenbjerg, Tommerup og Glamsbjerg i udkanten af Assens Kommune byder på et roligt landsbyliv og spredte erhvervsmuligheder inden for landbrug, mindre håndværksvirksomheder og lokal service. Boligerne er typisk parcelhuse og villaer, hvilket gør området attraktivt for familier, der søger rolige omgivelser.

Husk, at dette er en generel oversigt, og der findes variationer inden for hvert kvarter. Undersøg grundigt de specifikke jobmuligheder og boligudbud i hvert område, inden du træffer din beslutning.

Flytter til Assens for at få et job

At flytte for et nyt job er spændende, men også forbundet med praktiske overvejelser. Hvis Assens lokker med drømmejobbet, er det godt at være opmærksom på nogle særlige punkter ved byen, før du pakker flyttekasserne:

Leveomkostninger: Generelt er leveomkostningerne i Assens lavere end i større byer som Odense eller København. Boligpriserne er lavere, og udgifter til dagligvarer og fritidsaktiviteter er også mere moderate. Husk dog på, at lønniveauet generelt også er lidt lavere end i store byer.

Boligmarked: Boligudbuddet i Assens er begrænset, især i de populære områder som havnen og centrum. Det kan tage tid at finde den rette bolig, så start søgningen i god tid, og vær realistisk omkring dine forventninger.

Skoler og børnehaver: Assens har gode folkeskoler og børnehaver, fordelt i forskellige bydele. Kvaliteten er generelt høj, og der er gode muligheder for fritidsaktiviteter for børn. Undersøg dog de specifikke skoler og børnehaver i dit nærområde, hvis du har skolebørn.

Indkøbsmuligheder: Assens har et fint udvalg af dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter. Men sammenlignet med større byer kan udvalget virke begrænset. Hvis du er vant til et stort og varieret shoppingudbud, kan det kræve tilpasning.

Offentlig transport: Offentlig transport er primært busser, der forbinder Assens med Odense og andre større byer. Inden for Assens selv er busnettet mindre omfattende. Hvis du ikke har bil, skal du planlægge din transport grundigt.

Kultur og fritid: Selvom Assens ikke er en metropol, byder byen på et aktivt kulturliv med museer, teater, koncerter og festivaler. Fritidsaktiviteter spænder fra sportsklubber og vandsportsaktiviteter til naturskønne vandre- og cykelture. Mulighederne er dog ikke lige så omfattende som i større byer.

Sygehus og sundhedsvæsen: Assens Sygehus tilbyder akutberedskab og basale sundhedsydelser. For mere specialiserede behandlinger henvises man ofte til sygehuse i Odense eller andre større byer.

Lokalsamfund og integration: Assens er en by med stærke fællesskaber og et aktivt foreningsliv. Men som tilflytter kan det tage tid at blive integreret i lokalsamfundet. Vær åben og opsøgende for at skabe netværk og relationer.

Spørg og undersøg: Tøv ikke med at spørge nuværende beboere eller virksomheder i Assens om deres erfaringer. Undersøg grundigt de områder, hvor du overvejer at bo, og vær realistisk omkring dine forventninger.

At flytte til Assens for et job kan være en fantastisk mulighed, men det er vigtigt at være indforstået med både fordele og udfordringer. Med grundig research og realistiske forventninger kan du skabe dig en god base for dit nye liv og karriere i Assens.

Andre relevante links om Assens

Assens Kommune
Wikipedia: Assens
Google Maps: Assens
Se ledige jobs i Assens

Ofte stillede spørgsmål