Tilbage til oversigten

Guide: Sådan finder du en lejlighed i Sverige

søndag 1. januar 2023

Har du fået job i Sverige? Hvis du søger lejlighed i Sverige, er denne guide til dig.

Mange der skifter job vælger også samtidig at flytte til en ny bolig. I denne guide gennemgår vi nogle af de ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil leje en lejlighed i Sverige. Følg trinene i guiden herunder, så er du godt på vej til at finde den perfekte lejlighed!

Du kan altid søge blandt alle boliger til leje i Sverige via disse links: lejlighed til leje,  lejemål, hus til leje, værelse til leje, villa til leje, studieboliger, studielejligheder, lejelejlighed.

1. Overvej dine behov

Først og fremmest bør du overveje, hvilke behov du som lejer har til en lejlighed, lejlighed til leje, værelse til leje eller hus til leje. Hvilken størrelse og hvor mange m2 skal lejligheden være? Skal det være et værelse, en lejlighed, en studenterbolig eller et hus? Har du brug for din egen parkering? Hvor lang skal lejeperioden være? Hvor skal lejligheden ligge - skal den ligge i udkanten af ​​byen eller i centrum? Hvor meget er du villig til at betale i husleje? Skal lejligheden have terrasse, altan, have, badekar mv.? Hvordan skal ejendommen se ud? Hvilken etage skal lejligheden ligge på? Vil du have naturen tæt på? Skal lejligheden ligge ved havet? Hvad skal den månedlige husleje være? Skal lejligheden ligge tæt på et bestemt universitet? Leder du efter en førstehåndskontrakt?

Spørgsmålene er mange. Når du ved, hvad dine behov er, kan du starte en lejlighedssøgning på jagt efter en lejlighed, der opfylder dine krav.

2. Søg på internettet efter en lejlighed i Sverige

Der er mange gode hjemmesider med ledige lejligheder til leje, hvor du kan søge efter lejligheder, boligbureauer, private udlejere og udlejere. Husk at søge flere forskellige boligportaler for at finde den bedst tilgængelige lejlighed til den bedste pris. Du kan søge direkte på alle typer lejligheder på vores boligportal Bostadsdeal.se, som er en af ​​de største svenske portaler for boligudlejning, og som giver et overblik over hele boligmarkedet i Sverige.

Du kan bruge disse links til at gå direkte til en bestemt type søgning: Lej lejlighed, hus til leje, værelse til leje, lejeboliger, lej studieboligerlejlighed til leje lejelejlighedledig lejebolig, ledige lejligheder ledige boligerledig bolig til leje, ledig bolig, ledige værelser, ledige boliger, ledige studielejligheder, ledige lejligheder, ledige studielejligheder, ledige lejelejligheder.

3. Kontakt udlejer

Når du har fundet en lejlighed, som du er interesseret i, skal du kontakte udlejer. Du skal være parat til at skrive en ansøgning til udlejer, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du ønsker at leje lejligheden. Du kan også bede om en fremvisning af lejligheden, så du kan se den med dine egne øjne.

4. Få lejekontrakten tjekket af en advokat

Når du har fundet din nye lejlighed, skal du underskrive en lejekontrakt med udlejer. Det er vigtigt, at du får rådgivning af en advokat, så du sikrer dig, at alt er, som det skal være. En lejekontrakt skal blandt andet indeholde oplysninger om husleje, depositum, varmeforbrug, stand ved indflytning mv. Du skal bl.a. være meget opmærksom på lejeobjektets stand ved indflytning. Få altid en advokat eller advokat til at tjekke lejekontrakten, før du underskriver den.

5. Tjek udlejer ordentligt ud

Hvis udlejer selv lejer lejligheden, er det ikke sikkert, at personen kan fremleje den til dig. I den situation kan du bede udlejer om dokumentation for, at personen har tilladelse til at fremleje lejligheden. Selvom udlejer ønsker at udleje en lejlighed, som personen ejer, er det ikke sikkert, at vedkommende får lov til dette. Tjek boligforeningens regler herom.

6. Indskud

Når du har underskrevet lejekontrakten, skal du muligvis betale et depositum til udlejer. Depositummet er en sikkerhed for udlejer i tilfælde af, at du forvolder skade på lejligheden eller ikke betaler huslejen. Depositum er typisk mellem 1-3 måneders husleje. Når både du og udlejer har underskrevet lejekontrakten, har du typisk et par dage til at overføre et eventuelt depositum. Du skal så kun overføre penge til en bank i dit eget land.

Du bør aldrig overføre en indbetaling i disse situationer:

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden til en udenlandsk bank.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden til en person, du ikke har mødt personligt.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har underskrevet en lejekontrakt af begge parter.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har tjekket, om udlejer har ret til at udleje lejligheden.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har modtaget en fremvisning af lejligheden.

7. Aftale om indflytning

Husk at lave en klar aftale med udlejer om indflytning. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår kan du få nøglerne? Etc. osv.

8. Flytningen

Når alt er på plads, kan du begynde at flytte ind i din nye lejlighed. Husk at ændre din adresse.