Guide: Sådan finder du kontorlokaler

I denne guide gennemgår vi nogle af de ting, du skal være opmærksom på, hvis du søger efter kontorlokaler til din virksomhed.
2. januar 2023 | Skrevet af: Sara Petersen

Søger du kontorlokaler? Så er denne guide til dig.

Mange mennesker der får nyt job eller nye opgaver som freelancer får brug for at leje et kontor til deres virksomhed. I denne guide vil vi gennemgå nogle af de ting, du skal være opmærksom på, hvis du søger efter kontorlokaler. Følg trinnene i guiden, og du vil være godt på vej til at finde de perfekte kontorlokaler!

Hvis du vil lave en helt generel søgning i hele landet, kan du trykke på disse links: Butik til lejelokaler til lejeerhvervslejemålerhvervslokalerlager til lejekontorfællesskabkontorhotelværksted til leje.

1. Overvej dine behov

Først og fremmest skal du overveje, hvilke behov du har for kontorlokaler. Hvor mange m2 skal lokalerne være? Skal du have egen parkering? Hvor lang skal lejeperioden være? Hvordan skal beliggenheden være - skal lokalerne ligge i udkanten af byen eller i centrum? Hvor meget er du villig til at betale i husleje? Hvordan skal ejendommen se ud? Hvilken sal skal lokalet ligge på? Skal lokalerne ligge i naturskønne omgivelser? Skal lokalerne ligge tæt på strand?

Spørgsmålene er mange. Når du har styr på dine behov, kan du begynde din lokalesøgning.

2. Søg på nettet efter kontorlokaler

Når du søger kontorlokaler, skal du huske at lave en grundig søgning, så du kan finde de bedste kontorlokaler til den bedste pris. Du kan søge direkte efter alle typer erhvervslejemål på Virksomhedslokaler.dk, som er en af Danmarks største portaler og søgemaskiner for lokaleudlejning. Portalen giver et overblik over stort set alle udlejere og ejendomsselskaber og erhvervslejemål på lokalemarkedet.

Hvis du vil søge efter bestemte lokaler, kan du gøre det via disse links:

Butik til lejekontor til lejelager til lejeværksted til lejeshowroom til lejelokale til lejeerhvervslokale til lejerestaurant til lejeproduktion til lejebutikslokaler til lejebutikker til lejekontorlokaler til lejelagerlokaler til lejelokaler til lejeværksted til leje, kontorfællesskabkontorhotel, showroom til leje.

3. Kontakt udlejeren

Når du har fundet de lokaler, som du er interesseret i, skal du kontakte udlejeren med henblik på at få en fremvisning af lokalet, så du kan se det med egne øjne.

4. Få lejekontrakten tjekket af en advokat

Når du har fundet dine nye lokaler og du har en aftale med udlejeren om at de skal udlejes til dig, skal du underskrive en lejekontrakt med udlejeren. Det er vigtigt at du får rådgivning fra en advokat, så du sikrer dig, at alt er i orden, at det er den optimale kontrakt du har fået af udlejeren og at kontrakten overholder erhvervslejeloven. En kontrakt skal blandt andet indeholde information om lejen, bindingsperiode, depositum, varmeforbrug, stand ved indflytning, beskrivelse af erhvervsejendommen med videre. Lad altid en advokat eller jurist kontrollere lejekontrakten og lejemålet, før du underskriver den.

5. Tjek udlejeren ordentligt ud

Hvis udlejeren selv er lejer i lokalet, er det ikke sikkert, at han må fremleje det til dig. Bed i den situation udlejeren om at dokumentere sin tilladelse til at fremleje lokalet.

6. Depositum

Når du har underskrevet lejekontrakten, skal du betale et depositum til udlejeren. Depositummet er en sikkerhed for udlejeren, hvis du skulle forårsage skader på lokalet eller ikke betale lejen. Depositummet er typisk 3 måneders leje. Når både du og lokaleudbyderen har underskrevet lejekontrakten, vil du typisk have et antal dage til at overføre depositummet.

7. Lav klar aftale om indflytning

Husk at lave en klar aftale med udlejeren om overdragelsen. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår får du nøglerne? osv. osv.

8. Flytning

Når alt er på plads, kan du begynde at flytte ind i dine nye lokaler. Husk at melde flytning til CVR-registeret, når du flytter din virksomhed.

 

Erhvervslejemål 

Du kan let finde de ledige erhvervslejemål på Nettet via en af de gode services der findes. Du kan fx finde alle ledige erhvervslejemål i København eller erhvervslejemål i Århus her. 

Du kan søge erhvervslejemål over hele landet, og det er vigtigt at vælge det rigtige sted til din virksomhed. Det er en god ide at starte med at undersøge de forskellige områder, der er tilgængelige. Det er også en god ide at kontakte lokale myndigheder og erhvervsorganisationer for at få flere oplysninger om de forskellige erhvervslejemål.

Når du har fundet det rette erhvervslejemål, er det vigtigt at undersøge det nøje. Det er en god ide at få en advokat til at se detaljerne i lejekontrakten, så du er sikker på, at du ikke bliver snydt. Det er også vigtigt at undersøge, om der er nogen skjulte gebyrer eller andre udgifter, som du skal betale. Det er også en god ide at undersøge, om der er nogen fordele ved at leje dette sted, såsom rabatter på forsikring eller andre fordele.

Kontorfællesskaber

Det kan være en rigtig god ide at leje dig ind i et kontorfællesskab, hvis du er på udkig efter et sted at arbejde. Kontorfællesskaber er et sted, hvor du kan møde andre iværksættere og få adgang til et professionelt arbejdsmiljø. De er ofte billigere end at leje et kontor, og du får adgang til mange af de samme faciliteter som et traditionelt kontor.

Der er kontorfællesskaber over hele landet, så du skal ikke bekymre dig om, at du ikke kan finde et, der passer til dine behov. Det er let at få et overblik over hvilke kontorfællesskaber der er i et givent område via forskellige hjemmesider på nettet. Du kan bl.a. søge efter kontorfællesskaber i København  eller kontorfællesskaber i Århus. 

Kontorlokaler 

Der findes nogle forskellige meget gode onlineservices der hele tiden kan holde dig opdateret om hvor der er er kontor til leje lige nu. Du kan her fx se kontorlokaler i København eller kontorlokaler i Århus

Leder du efter et kontorlokaler kan du finde det ved at søge online. Der er mange forskellige kontorer til leje over hele landet, så det er let at finde det, der passer til dine behov. Det kan ved første øjekast virke som en uoverskuelig opgave, men det er faktisk ret simpelt. Du kan starte med at søge efter kontorer i dit område, så du kan se, hvad der er tilgængeligt. Det er også en god idé at undersøge, hvad der er inkluderet i lejen, så du ved, hvad du får for pengene. Det kan være alt fra møbler til rengøring og andre tjenester. Når du har fundet det kontor, der passer til dine behov, kan du kontakte udlejeren for at få flere oplysninger.

Butikslokaler

At finde butikslokaler er en god mulighed for de virksomheder, der ønsker at få adgang til et fysisk sted, hvor de kan sælge deres produkter eller ydelser. Det er dog ikke altid let at finde de rigtige butikker til leje, og derfor er det vigtigt at vide, hvor man skal lede.

Du kan finde ledige butikslokaler ved at gå en tur i det i de områder, hvor du ønsker en butik. Du kan også finde butikslokaler ved at kontakte lokale ejendomsmæglere eller ved at søge på internettet. Der findes mange hjemmesider, der har en liste over ledige butikker til leje, så du kan ret nemt finde det, du leder efter på Nettet. På Nettet kan du fx finde oversigter over butikslokaler i København og butikslokaler i Århus

Lagerlejemål

Hvis du leder efter et lagerlejemål, så er det godt at vide, at der er masser af muligheder. Det kan være, at du har brug for et lager til en kortere periode, eller måske har du brug for et lager i længere tid. Uanset hvad, så er der masser af muligheder. Der er mange forskellige typer af lager, som du kan leje, og de er alle forskellige størrelser. Det er også muligt at finde lager, som er udstyret med forskellige former for sikkerhed, såsom alarmsystemer og kameraer. Det er vigtigt at undersøge, hvilke typer af lager der er tilgængelige, før du vælger et lager til leje. Der findes services på Nettet der giver dig overblik over hvilke lagerlokaler der er til leje i et givent område, fx kan du her finde lagerlejemål i København eller lagerlejemål i Århus

Erhvervslokaler - få overblikket

Du kan få et overblik over ledige erhvervslokaler ved at kontakte en lokal ejendomsmægler eller ved at søge online. Der er mange hjemmesider, der tilbyder et overblik over ledige erhvervslokaler i dit område. Sørg for at sammenligne priser og faciliteter, så du kan finde det lokale, der passer bedst til dine behov. Du kan finde erhvervslokaler til leje over hele landet, fx kan du let finde erhvervslokaler i København eller erhvervslokaler i Århus her.

Når du leder efter erhvervslokaler skal du først og fremmest overveje, hvor stort et lokale du har brug for. Er det et lille kontor, eller har du brug for et større lokale til at holde møder og præsentationer? Det er også vigtigt at tænke over, hvilken type lokale du har brug for. Skal det være et kontor, et lager eller et showroom? Det er også en god ide at undersøge, hvilke faciliteter der er tilgængelige, såsom adgang til internet, kopimaskine og køkken.

Ledige lokaler

Den allerhurtigste måde at finde dine nye lokaler til leje på er via nettet hvor der er nogle få men meget gode hjemmesider, der hele tiden indsamler nye ledige lokaler i deres databaser. Du kan således let se hvilke lokaler der kommer til leje i hele landet. Se fx lokaler i København og lokaler i Århus her. 

At finde lokaler kan være en udfordring. Det kan være svært at finde det rigtige sted, der passer til dine behov og budget. Heldigvis er der mange muligheder for at finde lokaler til leje.

Du kan starte med at kigge online. Du kan også kontakte lokale ejendomsmæglere for at se, om de har nogen lokaler, der passer til dine behov. Det er også en god idé at kigge efter annoncer i aviser og på lokale bulletin boards. Det er også værd at tjekke lokale virksomheder og organisationer, da de ofte har lokaler til leje.