Lønberegner: Sådan beregner du din løn

Brug en lønberegner når du skal forhandle løn.

Se alle ledige jobs - klik her


En lønberegner er et vigtigt værktøj for enhver, der ønsker at få et overblik over deres indkomst. Med en lønberegner kan du beregne din brutto- og nettoløn, samt se hvad der bliver trukket i skat. Det er en god idé at bruge en lønberegner, hvis du overvejer at søge et nyt job, for at se, hvad du kan forvente at tjene. Læs med her, hvis du vil lære hvordan du bruger en lønberegner.

1: Beregn din brutto- og nettoløn

Med en lønberegner kan du udregne både din brutto- og nettoløn. For at beregne din brutto-løn skal du indtaste din timeløn, og hvor mange timer du arbejder om ugen. Du kan også vælge at indtaste din månedsløn, hvis du foretrækker det. Herefter vil lønberegneren udregne din bruttoløn.

For at beregne din nettoløn skal du indtaste din bruttoløn, samt de forskellige skatter og afgifter du betaler. Du kan finde disse oplysninger på din lønseddel. Når du har indtastet alle disse tal, vil lønberegneren udregne din nettoløn.

2. Løntjek

Med en lønberegner kan du skrive din titel og hvor du bor og så fortæller den dig hvad gennemsnitslønnen for din titel er i det pågældende område.

3. Beregn din pension

En lønberegner kan også beregne din pension. For at beregne din pension skal du indtaste din alder, samt hvor meget du ønsker at spare op om måneden. Lønberegneren vil så beregne hvor meget du kan forvente at have opsparet, når du når pensionsalderen.

4: Løntjek branche

Du kan også bruge en lønberegner til at tjekke lønnen i din branche så du kan se om du er under eller over gennemsnittet. For at finde ud af dette skal du indtaste din branche og din titel. Lønberegneren vil så give dig en oversigt over gennemsnittet for lønnen i din branche.

5: Tjek om du har det rigtige lønniveau

Du kan også bruge en lønberegner til at fortælle dig om du får nok løn som ansat i din nuværende stilling og med det CV som du har med i bagagen. For at finde ud af dette skal du indtaste din alder, uddannelse, stilling og løn. Lønberegneren vil så vise dig en oversigt over hvad der er normalt for lønnen i din branche og med dine kvalifikationer.

Hvis du har ris eller ros til denne blog er du meget velkommen til at skrive til os med gode input. Opret din egen jobsøgerprofil ved at trykke her - det er helt gratis.

 

Beregnet din løn? Start din jobsøgning her

Du kan finde ledige jobs i hele Danmark på Jobsearch.dk. Det kan du gøre på flere måder:

1. Se en samlet oversigt over ledige jobs

2. Få besked om nye ledige jobs pr mail 

3. Søg job i bestemte byer og områder:

 

Se også:

Ledige stillinger

Jobportalen

CV-skabeloner

Ansøgning eksempel

Jobansøgning eksempler

Jobansøgning

Ansøgning - 10 tips

Spørgsmål til jobsamtale

Lønberegner

Hvilke job passer til mig?

Jobnet login - sådan logger du ind på Jobnet 

Jobnet - sådan søger du

Ansøgnings skabelon

Jobindex 

Finde arbejde

Ledige jobs i hele Danmark

Søger du job, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har markedets største udvalg af ledige jobs og er altid opdateret med de nyeste ledige stillinger , og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes nye ledige stillinger på markedet.

Tilmeld dig som jobsøger og få besked om nye ledige jobs

Vores jobsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste jobs.  Du kan oprette dig som jobsøger ved at trykke her - så får du besked om nye jobs der matcher dine søgekriterier.