Hvad er jobpræmie?

25. juli 2019 | Skrevet af: Redaktionen

Søg job - klik her

Der findes i dag mange former for tilskud og fradrag til ens løn. Det kan være svært at holde styr på alle sammen og finde ud af hvilke man har ret til. I det følgende vil begrebet “jobpræmie” blive belyst. For hvad er jobpræmie egentlig og hvem kan få det?

Jobpræmie er en ordning der har til formål at belønne folk som har været langtidsledige. Belønningen er et månedligt skattefrit beløb, som udbetales hvis folk kommer i job. Det er en midlertidig ordning, som trådte i kraft den 1. april 2017 og løber indtil den 31. marts 2019. Det er også en forsøgsordning, hvilket vil sige, at det kun er en særlig gruppe mennesker der er omfattet ordningen og dermed kan få jobpræmie. For at være en del af ordningen skal du pr. 1. december 2016 have været igennem en længerevarende sammenhængende periode på en form for offentlig forsørgelse. Det kan f.eks. være kontanthjælp, uddannelseshjælp, ledighedsydelse, sygedagpenge mm. 

For at få jobpræmie skal man have et almindeligt lønnet job og betale arbejdsmarkedsbidrag og skat i Danmark. Ordningen administreres af Udbetaling Danmark, som også automatisk udbetaler den til de personer, der opfylder betingelserne. Jobpræmien udgør 10 % af lønindkomsten, hvorfor beløbet varierer fra person til person. Man kan dog højst få udbetalt 2.500 kr. om måneden i en periode på højst 18 måneder. Dog skal jobpræmien være minimum 100 kr. om måneden før den bliver udbetalt.