Assisterende forsvarsattache til Ukraine

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du mod på et job i begivenhedernes centrum? Motiveres du af udfordringer? Kan du operere i krydsfeltet mellem det diplomatiske, det politiske og det militære? Så er du måske vores kommende assisterende forsvarsattaché i Ukraine.

Om os

Vi søger to assisterende forsvarsattachéer til den danske ambassade i Kyiv, der kan støtte forsvarsattachéen med løsning af opgaver relateret til Ukraine. Som assisterende forsvarsattaché vil du blive akkrediteret diplomat og have arbejdsplads på den danske ambassade i Kiev, Ukraine. Da Forsvarsattachéen også er akkrediteret til Georgien, er det muligt, at du også vil få opgaver i forbindelse med dette, herunder en evt. sideakkreditering til Georgien.

Danmark yder en omfattende støtte til Ukraine, der inkluderer uddannelse og donationer af materiel og udrustning. Der er et fortløbende behov for at overveje kommende donationer, indhente erfaringer samt koordinere med ukrainske myndigheder, allierede og partnere, så fortsat dansk støtte til Ukraine kan optimeres. De nærmere opgaver i den forbindelse vil – af hensyn til følsomheden – blive formidlet under en evt. jobsamtale.

Der er endvidere behov for at holde Forsvarskommandoen samt Forsvars- og
Udenrigsministerierne løbende orienteret om væsentlige sikkerheds- og forsvarspolitiske problemstillinger, der relaterer sig til krigen i Ukraine.

Om stillingen

Som assisterende forsvarsattaché til ambassaden i Kyiv bliver du en af i alt tre assisterende forsvarsattachéer. Du skal være med til at styrke de forsvarspolitiske relationer med Ukraine, herunder med udvalgte ukrainske militære myndigheder.

Forsvarskommandoen har det overordnede ansvar for koordinering af de danske sikkerheds- og forsvarspolitiske problemstillinger i forbindelse med donationer, uddannelse og anden støtte i relation til Ukraine.

En betydelig del af virket som assisterende forsvarsattaché vil blandt andet omfatte regelmæssige rapportering om forsvars- og sikkerhedspolitiske udviklingstendenser samt resultatet af dialog med ukrainske myndigheder. Tillige vil du skulle støtte tilrettelæggelse og gennemførelse af besøg i Ukraine.

Som akkrediteret assisterende forsvarsattaché vil du indgå i et internationalt partnerskab med den øvrige i Ukraine tilstedeværende attachékreds, der p.t. tæller ca. 80 attachéer og repræsentanter for ca. 40 nationer og organisationer

Du refererer i dit daglige virke til den danske forsvarsattaché ved ambassaden i Kyiv. Nationalt refererer du til Forsvarskommandoens Operationsstab J5G.

Du bidrager til at betjene og rådgive Forsvarsministeriet og Forsvarschefen inden for dit ansvarsområde.

Du skal være forberedt på rejseaktivitet i og uden for Ukraine i forbindelse med stillingen.

Dine opgaver vil bl.a. omfatte:

• Støtte til forsvarsattachéen i udfærdigelsen af rapporteringer, der holder Forsvarskommandoen samt Forsvars- og Udenrigsministerierne orienteret om væsentlige sikkerheds- og forsvarspolitiske problemstillinger i Ukraine.
• Etablering af netværk blandt de Ukrainske myndigheder og partnernationer, der har repræsentationer i Ukraine.
• Rapportering vedr. etablering af samarbejdsrelationer med ukrainske forsvarsmyndigheder.
• Støtte deltagelsen i aktiviteter med samarbejdspartnere, herunder deltagelse i ministerielle mødeaktiviteter.

Om dig

Du er major/orlogskaptajn og har dit daglige virke i Forsvaret, er i reserven eller har været tjenestegørende i Forsvaret. Du vil under udsendelsen blive tillagt midlertidig grad af oberstløjtnant/kommandørkaptajn.

Det er væsentligt, at du er robust og kan fungere i et land der er i krig, herunder, at du kan håndtere såvel mentale som fysiske stresspåvirkninger. Det er således også vigtigt at du er i god fysisk form. Det er vigtigt at du er udadvendt og har en positiv og konstruktiv tilgang til kollegaer og samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Du skal være nysgerrig, opsø-gende og innovativ af natur i forhold til – dels opgaven og dels i mødet med andre mennesker – uanset kulturel baggrund. Du skal kunne se værdien i at opdyrke og vedligeholde et stort netværk. Du er en handlingsorienteret analytiker, som har en konstruktiv og pragmatisk tilgang til opgaveløsningerne, ligesom du evner at prioritere, fokusere og levere.

Du skal have helhedssyn og veludviklede analytiske og diplomatiske evner, og du skal kunne arbejde selvstændigt, herunder selv stå for udformning af størstedelen af embedets produkter. Du skal ligeledes kunne indgå i samarbejdsrelationer med såvel nationale som internationale partnere. Du skal kunne arbejde med flere sideløbende opgaver, hvor der ofte er stramme terminer. Det er vigtigt, at du har overblik, er kreativ og kan kommunikere klart og tydeligt i såvel skrift som tale. Det er en fordel at have kendskab til russisk eller ukrainsk sprog.

Du skal have en bred erfaring fra Forsvaret samt et bredt netværk via din tidligere tjeneste i et af de tre værn eller Specialoperationskommandoen. Det er en fordel, hvis du har erfaring med multinationalt samarbejde. Det er ligeledes en stor fordel, hvis du tidligere har været involveret i arbejde vedrørende Ukraine.
Endeligt vil det være en fordel, hvis du har forrettet tjeneste på styringsniveau 0 eller 1.

Du skal kunne holde mange og forskellige bolde i luften på en gang, herunder kunne håndtere udførelse af opgaver på både højt analytisk og diplomatisk niveau og opgaver, som er af ren ekspedition og af administrativ karakter.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollatet af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Stillingen er som udgangspunkt til besættelse den 1. september 2023 for en 2-årig periode. Dog kan perioden forkortes under hensyn til Forsvarets behov. Du vil blive tillagt grad af oberstløjtnant/kommandørkaptajn i forbindelse med udstationeringen.

Du vil blive udstationeret under Udenrigsministeriets udetillægsordning, hvilket vil sige, at du får dækket dine boligudgifter, og du modtager et skattefrit udetillæg. Der vil ikke være mulighed for at medtage familie, hvilket bl.a. indebærer, at du vil få mulighed for hjemrejse hver sjette uge med to ugers ophold i hjemmet.

Forud for tiltrædelse skal du opfylde flg. krav:
- Bestået forsvarets fysiske basiskrav,
- Være helbredsgodkendt til status operativ (helbred og tænder),
- Have gennemført CAC-B,
- Sikkerhedsgodkendt til HEMMELIGT.

Alle skal kunne opretholdes under hele ansættelsesforløbet.

Såfremt du er udpeget til INTOPS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, kan du kontakte MJ Anders Kragh i Operationsstaben J5G på tlf.: +45 728 40511. Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Julie Søgaard Grevsen på tlf. 728 19358.

Ansøgningsfristen er søndag den 9. juli 2023.
Samtaler afholdes fredag den 14. juli 2023.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Forsvarsministeriets ministerområde er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 09. juli 2023

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i Kastrup

    Would you like to be part of the continued success of [xxxxx] Aviation, play a vital role in our Security Department and in how we maintain a high level of security, and at the same time provide serv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Kastrup
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i Dragør

    Vil du være med til at give vores gæster gode svømmeoplevelser?Dragør svømmehal søger lige nu livredder på fuldtid til blandt andet opsyn i dameafdelingen.Vi har brug for dig i rollen som liv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København K

    Opportunity You've seen us everywhere, from a road trip, passing over one of our trucks, to the biggest ports in the planet where we touch land to continue our journey All The Way to your front d..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0