Spørgsmål til jobsamtale

Få mere information om spørgsmål til jobsamtale.

De fleste mennesker vil på et tidspunkt i deres liv stå overfor en jobsamtale. Og selvom det kan være svært at være forberedt på, hvad der kommer til at ske, er det altid en god idé at have et svar klar på de mest almindelige spørgsmål. Man kan sige at forberedelse, forberedelse, forberedelse er vejen til en god jobsamtale. Det er godt givet du at forberede sig, når du alligevel bruger meget tid på din jobsøgning.

Find ledige jobs i hele Danmark

Her er et par eksempler på typiske spørgsmål til jobsamtalen, du kan forvente at få, og hvordan du kan svare på dem på en måde, der viser, at du er den rette person til jobbet. De mest stillede jobsamtale spørgsmål er:

1. Hvorfor søger du jobbet?

Dit svar på dette spørgsmål skal give et godt indblik i, hvorfor du er den rette person til jobbet. Du kan f.eks. sige, at du søger jobbet, fordi det matcher dine kompetencer, og fordi du tror, ​​at du vil trives i virksomheden.

2: Hvilke mål har du med jobbet?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du har tænkt over, hvad du gerne vil opnå med jobbet. Du kan f.eks. sige, at du ønsker at udvikle dine kompetencer og få erfaring på et bestemt område.

3. Hvad kan du tilføre af kompetencer til virksomheden?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du kender virksomhedens behov, og at du har de kompetencer, der skal til for at opfylde dem. Du kan f.eks. sige, at du har den nødvendige viden og erfaring til at løse de problemer, virksomheden står overfor.

4. Hvorfor skal vi ansætte dig i stillingen?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du er bevidst om, hvad der adskiller dig fra andre kandidater. Du kan f.eks. sige, at du er meget motiveret og har de nødvendige kompetencer til at gøre et godt stykke arbejde.

5. Hvad forventer du af jobbet?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du er realistisk i forhold til, hvad du forventer.

6. Hvordan passer din uddannelse til stillingen?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du har tænkt over, hvordan din uddannelse kan anvendes i stillingen. Du kan f.eks. sige, at du har lært en masse om det emne, som stillingen drejer sig om, og at du har de nødvendige færdigheder til at udføre den.

7. Hvad ved du om virksomheden og arbejdspladsen?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du har gjort research på virksomheden og arbejdspladsen, og at du er interesseret i at arbejde der. Du kan f.eks. sige, at du har læst virksomhedens hjemmeside og blog, og at du synes, at det er et spændende sted at arbejde.

8. Hvorfor er du den bedste kandidat til stillingen?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise at du er bevidst om dine styrker og egenskaber, og at du ved, hvordan du kan anvende dem i stillingen. Du kan f.eks. sige, at du er god til at løse problemer, og at du har erfaring med det emne, som stillingen drejer sig om.

9. Hvad forventer du af virksomheden af jobbet?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du har overvejet, hvad du kan få ud af at arbejde i virksomheden, og at du har forventninger til, hvad virksomheden kan tilbyde dig. Du kan f.eks. sige, at du forventer at få mulighed for at udvikle dine kompetencer og lære nye ting.

10. Hvad er dine styrker og svagheder?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du er bevidst om dine styrker og svagheder, og at du er villig til at arbejde på dem. Du kan f.eks. sige, at du er god til at løse problemer, men at du ikke er så god til at planlægge.

11. Hvilken type personlighed er du

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du kender dig selv godt, og at du ved, hvordan du fungerer i et team. Du kan f.eks. sige, at du er en god lytter og en god kommunikator.

12. Hvordan har du det normalt med din chef?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du kan arbejde godt sammen med andre mennesker, selvom du ikke altid er enige. Du kan f.eks. sige, at du altid er åben for at lytte til din chef og lære af ham/hende.

13. Hvordan motiverer du dig selv?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du ved, hvad der motiverer dig, og at du kan finde den motivation, selv når det er svært. Du kan f.eks. sige, at du motiveres af at løse problemer og lære nye ting.

14. Hvad vil du sige, er dine bedste egenskaber?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du kender dine styrker, og at du ved, hvordan du kan bruge dem til at gøre et.

15. Har du været nervøs for dette interview?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du kan håndtere stress og pres. Du kan f.eks. sige, at du er lidt nervøs, men at du er sikker på, at du kan håndtere det.

16. Har du skrevet alt i dit CV?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du er ærlig og at du ikke har noget at skjule. Du kan f.eks. sige, at du har skrevet alt i dit CV, og at du er klar til at snakke om alt, hvad der er nævnt der.

17. Hvad er dine forventninger til lønnen?

Dit svar på dette spørgsmål skal vise, at du har forventninger, men at du også er fleksibel. Du kan f.eks. sige, at du forventer en løn, der er i overensstemmelse med dine kvalifikationer, og at du er fleksibel med hensyn til forhandlinger.

Og husk: Hvis du ikke får et givent job skal du ikke lad dig slå ud. Der er masser af andre job du kan søge og blive ansat i

Hvis du har ris eller ros til denne blog er du meget velkommen til at skrive til os med gode input. Opret din egen jobsøgerprofil ved at trykke her - det er helt gratis.

 

Ansøgning om jobs via Jobsearch.dk


Du kan finde jobs hele Danmark på Jobsearch.dk. Det kan du gøre på flere måder:

1. Se en samlet oversigt over ledige job 

2. Få besked om nye job der passer til dig pr mail 

Spørgsmål og svar om jobs, herunder spørgsmål til jobsamtale

Ledige jobs i hele Danmark

Søger du job, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har markedets største udvalg af ledige jobs og er altid opdateret med de nyeste ledige stillinger , og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes nye ledige stillinger på markedet.

Tilmeld dig som jobsøger og få besked om nye ledige jobs

Vores jobsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste jobs.  Du kan oprette dig som jobsøger ved at trykke her - så får du besked om nye jobs der matcher dine søgekriterier.