Opsøgende rådgiver til Forsvarets Veterancentret i Århus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Brabrand

Brænder du for at gøre en forskel for krigsveteraner, der fik set for meget? Er du en stærk netværker, som kan bringe menneskelige ressourcer i spil, så de gør en forskel? Så læs videre her.

Vi søger en opsøgende rådgiver, der skal arbejde med at finde og støtte særligt udsatte veteraner med komplekse problemstillinger i Østjylland.

Om os

Veterancentret behandler, rådgiver og støtter veteraner og deres pårørende ligesom vi støtter og arbejder sammen med frivillige veteranaktører. Veterancentret rummer en række forskellige fagligheder fra psykologer over forskere og rådgivere i sociale forhold.

Du bliver en del af en arbejdsplads med højt kvalificerede og specialiserede medarbejdere, der byder ind og tager initiativ. Her er et stort engagement og en virksomhedskultur, hvor relationer og præstationer er lige vigtige.

I Rådgivnings- og Rehabiliteringsafdelingen er det rådgivernes opgave at vejlede og støtte soldater, veteraner og pårørende om blandt andet sociale, uddannelsesmæssige og økonomiske forhold efter udsendelse, og hjælpe veteraner med psykiske og fysiske skader til et bedre liv. Vi har hovedkontor i Ringsted, men de fleste af vores rådgivere arbejder på Forsvarets tjenestesteder rundt om i Danmark.

Om stillingen

Du kommer til at arbejde med veteraner og deres pårørende og får til opgave at opbygge og styrke den enkelte veterans netværk.

Du bliver ansat i Veterancenter Fredericia, men med tjenestested i Brabrand i Aarhus. Du har særligt fokus på veteraner, deres pårørende og samarbejdspartnere i Aarhus og omkring liggende kommuner, men du skal også forvente at løse opgaver i hele Midtjylland sammen med dine kollegaer i Holstebro og Karup, ligesom der vil være samarbejde med din opsøgende rådgiver kollega i Aalborg.

Den gruppe af veteraner, som de opsøgende rådgivere har kontakt med, har ofte problemer, som vedrører hjemløshed, manglende forsørgelsesgrundlag, misbrug, ensomhed og psykiatriske diagnoser. Ofte lever de isoleret og har svært ved at benytte tilbud og muligheder i både private og professionelle netværk.

Du vil konkret arbejde med at finde, opsøge og støtte udsatte veteraner, hvorfor det er af afgørende betydning, at du har en solid pædagogisk og socialfaglig erfaring.

I samarbejde med veteranen inddrager, udvider og kvalificerer du netværket omkring veteranen. Du iværksætter helhedsorienterede, bæredygtige løsninger ved at inddrage netværk i form af familie, andre sociale relationer, offentlige aktører og frivillige kræfter for at sikre, at der arbejdes hen mod, at veteranen bliver i stand til at mestre sit eget liv.

Du samarbejder bredt med relevante aktører og netværk, og sætter deres forskellige kompetencer og muligheder i spil i bæredygtige løsninger for den enkelte veteran og dennes pårørende.

Opgaveløsningen foregår også i tæt samarbejde med Veterancentrets mange andre fagligheder for at sikre en helhedsorienteret, tværfaglig indsats for de mange komplekse problemstillinger, som målgruppen har.

I sektionen for de opsøgende rådgivere har vi den spændende opgave at styrke samarbejdet med kommuner og andre aktører omkring veteranerne. Derfor afholder du samarbejdsmøder, undervisningsforløb og oplæg i kommuner og for andre relevante aktører om målgruppen og deres problemstillinger.

Om dig

Du har en mellemlang eller lang videregående uddannelse med fokus på det socialfaglige og/eller pædagogiske felt.

Du har erfaring med at facilitere, udbygge og opretholde aktørnetværk med for eksempel frivillige foreninger, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, kommuner og regioner.

Ligeledes har du erfaring med at arbejde relationelt med mennesker, der har psykiske og/eller sociale problemstillinger, samt erfaring med opsøgende socialt arbejde. Det er en stor fordel, hvis du har kendskab til det kommunale system og også gerne psykiatrien samt viden om psykiatriske problemstillinger.

Du har evnen til at samarbejde helhedsorienteret med veteranen om hans/hendes sag, og finder det fagligt spændende at arbejde med løsningsfokuserede metoder (LØFT).

Du skal kunne balancere dit arbejde, arbejde selvstændigt, strukturere og prioritere i dine opgaver, da du vil arbejde en del alene.

Du synes det er spændende med en stor bredde i arbejdsopgaverne. Du trives med samme dag at tage fra mødet med veteranen i hjemløsemiljøet til et samarbejdsmøde med borgmesteren i dit område.

Du er psykisk robust og fleksibel i forhold til arbejdstid og arbejdssted.

Herudover forventer vi, at du har gode formuleringsevner, både mundtligt og skriftligt og evner at gennemføre præsentationer for større og mindre grupper.

Du skal være indstillet på at deltage i seminarer og konferencer, som indimellem kræver aftenarbejde og overnatning ude. Du skal have gyldigt kørekort.

Ansættelsesvilkår

Afhængig af din baggrund vil du enten blive ansat og aflønnet efter gældende overenskomst for ansatte i staten eller på individuel kontrakt. Alt efter dine kvalifikationer og kompetencer er der mulighed for forhandling af tillæg. Dertil kommer en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Stillingen er en 37 timers fuldtidsstilling og til besættelse den 1. maj 2023 eller efter aftale.

Som ansat i Forsvarsministeriets organisation er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder bl.a., at du skal kunne sikkerhedsgodkendes samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Kontakt og ansøgning.
Hvis stillingen har vakt din interesse, så opfordres du til at kontakte leder af Opsøgende rådgiversektionen Christian F. Wiggers på telefon 4177 3343.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår kan du kontakte HR-konsulent Birgit Jepsen Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 7281 9183.

Ansøgningsfristen er søndag den 19. marts 2023, og vi forventer at gennemføre ansættelsessamtaler i uge 12 og 13 i Fredericia.

Du søger stillingen via linket og vi beder dig vedhæfte både din ansøgning, CV og kopi af uddannelsesbeviser. Vær opmærksom på, at bilag skal tilføjes i PDF-format.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM VETERANCENTRET
Veterancentret er forankret i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og står for en systematisk indsats rettet mod alle veteraner og pårørende før, under og efter udsendelse. Ud over de forebyggende indsatser har alle veteraner og pårørende adgang til tværfaglig støtte fra socialrådgivere, beskæftigelsesrådgivere, opsøgende rådgivere og psykologer, hvis behovet er relateret til udsendelse.

Vi samarbejder med myndigheder, virksomheder og frivillige foreninger, der er i kontakt med vores veteraner. Opgaverne omfatter bl.a. forskning og formidling af viden om veteraner og deres forhold, socialområdet, Familieområdet, rehabiliteringsområdet, det militærpsykologiske område, klinisk behandling og koordination af veteranområdets initiativer.

Du kan læse mere om Veterancentrets arbejde på vores hjemmeside, http://veteran.forsvaret.dk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Brabrand.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Brabrand
  • Søndag den 19. marts 2023

Lignende jobs

  • Socialrådgiver i Århus

    Center for Job og Arbejdsfastholdelse søger 1 socialrådgiver/-formidler til sygedagpengeindsatsenI [xxxxx] er der et stærkt ønske om at udvikle det tidlige samarbejde med sygemeldte borger..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info
  • Socialrådgiver (vikar) i Århus

    Brænder du for at arbejde på det forebyggende område med unge i alderen 15-29 år med forskellige former for udfordringer? Og vil du være en del af et stærkt fagligt fællesskab under udvikling, samt..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info
  • Socialrådgiver i Århus

    Her kan du som socialrådgiver gøre en forskel for en særlig målgruppe – nemlig borgere og pårørende med demens eller demenslignende symptomer tæt inde på livet. Så vil du være med til at præge et o..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info
  • Socialrådgiver (vikar) i Århus

    Er du socialrådgiver og brænder du for at arbejde med udsatte? Så har vi to spændende stilling til besættelse pr. 1. juni 2024.Stillingerne er på 37 timer ugentligt. Den primære opgave er at hjælpe..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Brabrand

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Brabrand over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0
30. marts 2024 0
29. marts 2024 0
28. marts 2024 0
27. marts 2024 0
26. marts 2024 0
25. marts 2024 0
24. marts 2024 0
23. marts 2024 0
22. marts 2024 0
21. marts 2024 0
20. marts 2024 0