Adjunkturer i retsvidenskab på Juridisk Institut

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Danmark

Adjunkturer i retsvidenskab
på Juridisk Institut, Syddansk Universitet

Ved Juridisk Institut vil et antal adjunkturer i retsvidenskab være ledige til besættelse pr. 1. april 2023 eller efter nærmere aftale. Adjunkturerne har en varighed på tre år. Tjenestestedet er Campus Odense eller Campus Esbjerg.

Stillingsindhold
På Juridisk Institut har vi en vision om at medvirke til at forme og præge fremtidens samfund samt bidrage til at skabe en bæredygtig verden gennem

• skabelse af nye og relevante retsvidenskabelige forskningsresultater af høj kvalitet
• uddannelse af en mangfoldig talentmasse til dygtige og efterspurgte dimittender
• interaktion og samarbejde med det omkringliggende samfund
• formidling og udveksling af vores forskningsbaserede viden

Vi søger adjunkter, som vil være med til at virkeliggøre denne vision.

Vi forventer, at ansøgere forskningsmæssigt er idérige og kan bidrage aktivt og engageret til forskningen og forskningsdagsordenen inden for en af instituttets fire forskningsgrupper eller vores center og deres fokusområder samt kan indgå aktivt i forskningssamarbejder med udgangspunkt heri. Der er tale om følgende grupper/center:

• Offentlig ret
• Privatret
• International ret
• Retten i Samfundet
• Centre for Law, Sustainability & Justice

En eller flere af de ansatte adjunkter skal desuden bidrage til at opbygge et forskningsmiljø i Esbjerg i forbindelse med etableringen af jurauddannelsen ved SDU, Campus Esbjerg. Juridisk Institut lægger derfor vægt på, at ansøgere har en forskningsprofil, der er relevant for særligt bacheloruddannelsen i jura, og at ansøgere kan dokumentere undervisningskompetencer inden for de relevante juridiske fagområder. Juridisk Institut vil lægge vægt på, at ansøgere kan bidrage positivt til at opbygge et velfungerende studiemiljø i Esbjerg.

En af de ansatte adjunkter skal bidrage til at varetage Juridisk Instituts rolle i masteruddannelsen ”International Security and Law” (MOISL), som vi udbyder i fællesskab med Institut for Statskundskab. På MOISL-uddannelsen undervises der på engelsk på nær i et fag, hvor undervisningssproget er dansk. Juridisk Institut lægger vægt på, at ansøgere har en international forskningsprofil og undervisningskompetencer, der er relevante for MOISL. Desuden anses det som vigtigt, at ansøgere udviser interesse for at arbejde med studerende uden juridisk baggrund og det omgivende samfund ift. aktuelle folkeretlige problemstillinger.

Kvalifikationskrav
For at være kvalificeret til stillingerne skal ansøgeren opfylde Juridisk Instituts meriteringskriterier, der kan findes her. Ansøgningerne vurderes af et bedømmelsesudvalg, der nedsættes af institutlederen.

For at komme i betragtning til stillingerne er det afgørende, at ansøgeren udgør et match ift. instituttets aktuelle behov, instituttets strategi og de med stillingerne forbundne opgaver, som beskrevet indledningsvist. Denne vurdering foretages af et til lejligheden nedsat ansættelsesudvalg og sker bl.a. på baggrund af ansøgerens forsknings- og undervisningsmæssige profil, den fremsendte forskningsplan, karakteren af bedømmelsen og indtrykkene fra en eventuel ansættelsessamtale. I forlængelse af de fremhævede rekrutteringsbehov vil der ved ansættelsen blive lagt afgørende vægt på ansøgerens forventede bidrag til instituttets udvikling.

De(n), der ansættes, forventes desuden at udvise engagement og synlighed ift. instituttet og at bidrage positivt til instituttets arbejdsmiljø, dagligdag og løbende drift.

Ansøgerne skal kunne undervise på dansk og/eller engelsk. Vi forventer som udgangspunkt, at ansøgere, der ikke behersker dansk, inden for tre-fem år tilegner sig dansk på et niveau, der muliggør undervisning på dansk. I særlige tilfælde kan dette dog fraviges, f.eks. for ansatte tilknyttet MOISL-uddannelsen.

Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.
Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC og forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Ansøgningen skal indeholde:

• Motiveret ansøgning
• Detaljeret CV
• Eksamensbeviser (kandidat- og ph.d.-bevis, hvis dette foreligger på ansøgningstidspunktet)
• Oplysning om erfaring med undervisning eller anden vidensformidling
• Fuldstændig publikationsliste, med angivelse af hvilke publikationer der uploades
• Op til fem af de mest relevante publikationer. Der uploades en pdf-fil for hver enkelt publikation, evt. medforfattererklæring skal være en del af denne pdf-fil
o Hvis der foreligger en ph.d.-afhandling, bedes denne vedlægges som publikation
• Ph.d.-bedømmelsen
o Hvis bedømmelsen ikke foreligger på ansøgningstidspunktet, skal den eftersendes til [email protected]. Bemærk: Hvis bedømmelsen vil blive eftersendt, skal dette anføres tydeligt i den motiverede ansøgning
• Redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen, herunder evt. erfaring med ekstern finansiering
• Forskningsplan for de næste tre år samt eventuel publikationsplan

Alle dokumenter, der ikke er på dansk, svensk eller norsk, skal være oversat til engelsk.

Bedømmelse af ansøgninger vil ske iht. gældende ansættelsesbekendtgørelse for universiteter. Ansøgningen vil blive bedømt af et sagkyndigt udvalg. Bedømmelsesudvalget kan dog kræve yderligere materiale inddraget. I så fald påhviler det ansøgeren at tilvejebringe fornødne eksemplarer af materialet.

Når bedømmelsesudvalget har afgivet sin bedømmelse, vil ansøgerne få tilsendt den del af bedømmelsen, som angår dem selv.

Ansøgninger som ikke opfylder de formelle krav ift. stillingsopslaget vil ikke blive bedømt af bedømmelsesudvalget

Shortlisting vil evt. blive anvendt i bedømmelsesprocessen.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingerne.

Der vil som led i den samlede vurdering af ansøgerens kvalifikationer kunne indgå en samtale. Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Uploadede filer skal være i Adobe pdf- (ulåst) eller Wordformat.

Læs vejledning til ansøgere.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af maks. 10 MB.
Yderligere oplysninger om stillingerne kan fås ved henvendelse til:

institutleder, professor Hanne Søndergaard Birkmose
e-mail: [email protected]
tlf.: 6550 4336

For så vidt angår adjunkturet med tilknytning til MOISL kan yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

lektor Martin Mennecke
e-mail: [email protected]
tlf.: 6550 9218

Nærmere oplysninger om instituttet og dets strategi og aktiviteter kan findes på instituttets hjemmeside.

_______________________________________________________________________________________

Juridisk Institut er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, der består af i alt seks institutter. Instituttet har ca. 65 fastansatte medarbejdere samt en række deltidsansatte undervisere fordelt på fire forskningsgrupper (Privatret, Offentlig ret, International ret samt Retten i Samfundet) og et sekretariat. Derudover har instituttet etableret et forskningscenter, Centre for Law, Sustainability & Justice. Instituttet arbejder for at sikre høj kvalitet og samfundsmæssig relevans inden for retsvidenskabelig forskning, uddannelse og videnudveksling. Juridisk Institut udbyder den traditionelle jurauddannelse samt kombinationsuddannelsen HA(jur.)/cand.merc.(jur.). Instituttet varetager endvidere undervisningen i de øvrige juridiske fag, der udbydes på SDU, bl.a. på cand.merc.aud., HA- og HD-uddannelserne.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 14.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Mandag den 16. januar 2023

Lignende jobs

  • Forsker i Kvistgård

    Do you want to play a central role in ambitious projects? Are you motivated by cross-organisational tasks? Would you like to join a fast-moving international company with state-of-the-art technolog..
    • Forsker
    • Kvistgård
    Få mere info
  • Forsker i Snekkersten

    The Eriksholm Research Centre, a part of Oticon, is seeking industrial PhD and postdoc candidates to join our team. We are looking for highly motivated and skilled candidates to carry out independe..
    • Forsker
    • Snekkersten
    Få mere info
  • Forsker (studiejob) i Roskilde

    Ph.d.-studerende til forskningsprojekt om partnerstøttet fysisk aktivitet til gravide med graviditetsdiabetes. Vi søger en kandidat til et fuldt finansieret 3-årige Ph.d.-projekt ved Sjælland..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Har du erfaring med undervisning og udvikling af nye tiltag i undervisningen? Har du lyst til at udvikle og undervise i grøn bæredygtighed i jordemoderfaget? Har du kompetencer inden for det sociol..
    • Forsker
    • København N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som forskere
25. april 2024 354
24. april 2024 343
23. april 2024 342
22. april 2024 329
21. april 2024 332
20. april 2024 335
19. april 2024 333
18. april 2024 332
17. april 2024 316
16. april 2024 316
15. april 2024 320
14. april 2024 319
13. april 2024 320
12. april 2024 328
11. april 2024 314
10. april 2024 307
9. april 2024 299
8. april 2024 299
7. april 2024 305
6. april 2024 314
5. april 2024 316
4. april 2024 318
3. april 2024 314
2. april 2024 329
1. april 2024 355
31. marts 2024 372
30. marts 2024 368
29. marts 2024 370
28. marts 2024 385
27. marts 2024 395
26. marts 2024 394