Kommunaldirektør

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Aalborg Kommune søger en visionær og strategisk orienteret kommunaldirektør med udpræget politisk tæft og personlig integritet. En topchef, der er udadvendt, sætter retning og er 100% driftssikker. En person, som skaber tryghed, optimisme, relationer og tro på fremtiden.

Hvert år vokser Aalborg Kommune med flere end 1.000 nye indbyggere. Mennesker, der ønsker at bo i en mangfoldig kommune, som har alt, uden at have for meget. De ønsker at blive en del af et rummeligt og handlekraftigt fællesskab, som har skabt en markant udvikling de sidste årtier.

Opgaven
Rådgivning af borgmester, byråd og udvalg er helt centralt, og kommunaldirektøren skal sikre solide faglige beslutningsoplæg og skal bidrage til, at byrådets visioner, planer, beslutninger og mål føres ud i livet. En anden vigtig opgave er at oversætte og formidle de politiske beslutninger internt og eksternt. Det er afgørende at etablere et tæt og tillidsfuldt samarbejde med byråd og borgmester som forudsætning for at kunne levere et seriøst og relevant med- og modspil til det politiske niveau.
Kommunaldirektøren leder direktørgruppens møder og skal sikre et godt samarbejde i gruppen, hvor der er fokus på at skabe helheder og sammenhængskraft i hele organisationen, og hvor der anlægges et koncernperspektiv og et "vi-perspektiv".

Kommunaldirektøren er formand for kommunens MED Hovedudvalg, og samspillet og samarbejdet med medarbejderne skal være nærværende, engageret og have høj prioritet.

Kommunaldirektøren skal være garant for en langsigtet økonomisk planlægning og en sikker styring af økonomien og skal endvidere være med til at tegne kommunen udadtil og indgå i fora på tværs af kommunerne og i samspil med andre relevante interessenter – både lokalt, regionalt og nationalt.

Kompetencer
For at kunne løse de angivne – og andre – opgaver, er det afgørende, at kommunaldirektøren er i besiddelse af en række personlige og ledelsesmæssige kompetencer, og særligt 6 kompetencer (i ikke-prioriteret rækkefølge) hos kommunaldirektøren er centrale:

1. Personlig integritet. Der forventes en stor personlig og faglig integritet, og det er vigtigt at være robust og rolig i pressede og udfordrende situationer. Kommunaldirektøren skal stå for ordentlighed og understøtte en sund kultur, hvor der er en konstruktiv og positiv stemning – dette i samspil med såvel det politiske niveau som kommunens forvaltninger.

2. Dygtig leder. Et væsentligt element i ledelsesopgaven er at mestre ledelse gennem andre, for at bære beslutninger og den strategiske retning hele vejen igennem organisationen. Ledelsesstilen skal derfor være tydelig og inspirerende, så der opnås følgeskab, engagement og ejerskab.

3. 100% driftssikker. Kommunaldirektøren skal være 100% driftssikker, hvilket blandt andet indebærer, at kommunaldirektøren evner at opfange signaler og udviklinger, og samtidig kan formidle og handle på disse på rette vis og i alle sammenhænge. Samtidig skal kommunaldirektøren være en analytisk stærk vidensbank, som ikke lader sig overraske af noget.

4. Udadvendt. Den kommende kommunaldirektør skal være udadvendt, hvilket bl.a. indebærer at kommunaldirektøren opsøger relationer og netværk internt, lokalt, regionalt, nationalt og internationalt og agerer lige overbevisende i alle sammenhænge.

5. Udpræget politisk tæft. Kommunaldirektøren skal have udpræget politisk tæft og have en sikker fornemmelse for, hvor langt man kan og skal gå i serviceringen af det politiske niveau.

6. Strategisk og visionær. Kommunaldirektøren skal være visionær og strategisk orienteret i den fortsatte udvikling af Aalborg Kommune og kunne "sætte det lange lys på" i forhold til at være på forkant med beslutninger, der skal træffes, analyser der skal udarbejdes, rådgivning der skal gives og relationer der skal opbygges.

Personlige egenskaber
Det er endvidere vigtigt at kommunaldirektøren:
  • Kan balancere et strategisk overblik med sans for detaljen
  • Har analytisk og kognitiv kapacitet til at holde mange bolde i luften på samme tid og håndtere forventninger og pres fra flere sider
  • Er en dygtig kommunikator, som er åben og ærlig, og som kan formidle på en forståelig, tydelig og præcis måde. Dette gælder også i de eksterne relationer, hvor det er vigtigt at kunne begå sig smidigt på alle niveauer og i samspillet med mange forskellige typer af interessenter.
  • Sætter retning og arbejder systematisk og struktureret og samtidig er nysgerrig i forhold til nye måder at arbejde på
  • Kan prioritere og delegere opgaver
  • Er bevidst om, at løsninger og beslutninger er afhængige af konteksten og dermed ikke givet på forhånd
  • Bidrager til at skabe tro på fremtiden og positive fortællinger om – og i – Aalborg Kommune
  • Har en afvæbnende humoristisk sans
  • Er handlings- og løsningsorienteret
  • Lytter og kan samtidig stå fast, også når det blæser

Andet
Læs mere om kommunen og stillingen på www.aalborg.dk og www.muusmann.com. Her kan stillings- og kompetenceprofilen ses.

Tiltrædelse: 1. maj 2023.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 1. februar 2023

Yderligere information og spørgsmål: Kontakt borgmester Thomas Kastrup-Larsen, tlf. 99 31 15 00, eller administrerende direktør Chris E. Pedersen fra MUUSMANN, tlf. 81 71 75 16.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 21.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Aalborg
  • Onsdag den 01. februar 2023

Lignende jobs

  • Direktør i Hele Danmark

    [xxxxx] har en database af direktører og bestyrelsesmedlemmer, som kan matche de fleste virksomheders behov for bestyrelsesmedlemmer. Vi afdækker altid først, hvad virksomheden har brug for,.
    • Direktør
    • Hele Danmark
    Få mere info
  • Direktør i Hele Danmark

    Vi søger en visionær og engageret direktør til at lede Severin i Middelfart. Hos Severin tror vi på udvikling og stræber altid efter at være det bedste sted at blive klogere. Vi står ikke s..
    • Direktør
    • Hele Danmark
    Få mere info
  • Direktør i Hele Danmark

    Kontaktoplysninger Informationer om dig selv. .
    • Direktør
    • Hele Danmark
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som direktør i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som direktør
25. april 2024 4
24. april 2024 4
23. april 2024 4
22. april 2024 4
21. april 2024 4
20. april 2024 4
19. april 2024 4
18. april 2024 4
17. april 2024 4
16. april 2024 4
15. april 2024 4
14. april 2024 4
13. april 2024 4
12. april 2024 4
11. april 2024 5
10. april 2024 5
9. april 2024 5
8. april 2024 5
7. april 2024 5
6. april 2024 5
5. april 2024 5
4. april 2024 6
3. april 2024 6
2. april 2024 7
1. april 2024 7
31. marts 2024 7
30. marts 2024 7
29. marts 2024 7
28. marts 2024 7
27. marts 2024 7
26. marts 2024 7

Værd at vide når du søger job som direktør i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!