Seniorforsker i europæisk sikkerhedspolitik og maritim sikkerhed søges til DIIS

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Har du indgående kendskab til dansk og europæisk sikkerhedspolitik med fokus på maritim sikkerhed? Og har du lyst til at arbejde med forskningsprojekter indenfor maritim sikkerhed og governance, stabilisering samt folkeretlige aspekter af international sikkerhed? Så er det måske dig, der er vores nye seniorforsker i europæisk sikkerhedspolitik og maritim sikkerhed på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Om DIIS og stillingen

På DIIS har vi en lang tradition for at bidrage til udviklingen af forskning i internationale studier, og et af vores absolutte særkender er at levere forskningsbaserede input til beslutningstagere og den offentlige debat. Som medarbejder på DIIS bliver du en del af et inspirerende og levende vidensmiljø på en institution, der sigter efter at være førende inden for multidisciplinær forskning, policy-analyse og formidling af internationale studier. Det er afgørende, at du er klar til at engagere dig i tværdisciplinært samarbejde, og at du sætter pris på input til og fra kolleger med andre fagligheder, da det er en vigtig del af DIIS’ DNA, at vores forskere kommer fra forskellige discipliner og arbejder med forskellige teoretiske tilgange.

I enheden Udenrigspolitik & diplomati forsker vi i forholdet mellem stater og international magt, som den udøves i bilaterale og multilaterale sammenhænge, herunder i og omkring NATO, EU og FN. Mere om enheden: https://www.diis.dk/diis/instituttet/forskningsenheder/udenrigspolitik-diplomati.

Som seniorforsker på DIIS forventer vi, at du løbende bidrager med faglige input til den tematiske og teoretiske udvikling af forskningen både på DIIS generelt og i din enhed. Du vil have god tid til at fokusere på din forskning, da du har ikke nogen undervisningsforpligtelse. Til gengæld forventes du at publicere dine forskningsresultater i fagfællebedømte tidsskrifter og bidrage med din viden i relevante medier og ved offentlige seminarer og foredrag. Derigennem er du med til at sikre DIIS en stærk og kompetent stemme inden for europæisk sikkerhedspolitik og maritim sikkerhed. Hjemtagelse af eksterne bevillinger er en fælles prioritet på instituttet, og du forventes derfor at anvende en del af din arbejdstid på indkomstgenererende aktiviteter.

Du vil bl.a. komme til at arbejde med følgende forskningsopgaver:

  • Forskningsbaseret policy analyse
  • Rekruttering og vejledning af nye ph.d.-studerende og postdocs
  • Deltagelse i forskningsprogrammer og tværgående initiativer

Derudover forventer vi, at du:

  • Har en kandidatgrad samt en ph.d.-grad inden for statskundskab, historie, antropologi, jura el.lign.
  • Har tidligere forskningserfaring på seniorforsker/lektorniveau.
  • Har solid erfaring med videnskabelige publikationer samt erfaring med policy-opgaver.
  • Har erfaring med at udgive og formidle dine forskningsresultater til eksterne målgrupper, herunder gerne i danske medier.
  • Kan dokumentere gode resultater med ekstern fundraising.
  • Besidder gode kommunikationsevner i skrift og tale både på dansk, engelsk og gerne fransk.
  • Er en god kollega og bidrager til et godt arbejdsmiljø.

DIIS som arbejdsplads

Vi tilbyder en attraktiv og inkluderende arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kan udvikle deres faglige og personlige kompetencer. For os er videndeling, dialog og feedback essentielt for at skabe en dynamisk arbejdsplads. Du forventes derfor at deltage proaktivt i instituttets fælles indsatser. Vi prioriterer en høj grad af tilstedeværelse, men ønsker samtidig, at medarbejderne oplever en god balance mellem arbejde og privatliv. Derfor tilbyder vi fleksibel arbejdstid og mulighed for hjemmearbejde i et vist omfang. Vi holder til lige over for Nordhavn station, ca. 3 km fra indre by i København.

DIIS er en mangfoldig arbejdsplads, og vi opfordrer derfor alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen uanset deres personlige baggrund. Vi er opmærksomme på de miljømæssige konsekvenser af vores aktiviteter, og vi søger til stadighed at blive en mere bæredygtig arbejdsplads, både i det daglige og i forhold til, hvordan vi gennemfører vores rejseaktiviteter.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen som seniorforsker er en fast fuldtidsstilling, hvor du må forvente en del rejseaktivitet. Vi ser gerne, at du starter den 1. maj 2021 eller snarest derefter.

Du vil blive ansat efter den gældende overenskomst for akademikere i staten. Har du en dansk kandidat- samt ph.d.-grad er startlønnen som seniorforsker 486.613 kroner ekskl. pension. Herudover er der mulighed for at forhandle et personligt kvalifikationstillæg på op til 62.500 kroner afhængigt af din erfaring og kompetencer. Alt efter konkrete opgaver og projekter kan funktionstillæg også komme på tale. Dertil kommer en pensionsordning på 17,1 % af ovenstående løn.

Hvis du ikke er bosiddende i Danmark, vil du i nogle tilfælde kunne søge om at blive beskattet efter den særlige forskerordning med en bruttoskat på 27 % + AM-bidrag – i alt 32,84 % af lønnen i en periode på op til syv år. Læs mere om mulighederne på https://skat.dk/skat.aspx?oid=2244911.

Vil du vide mere?

Læs mere på www.diis.dk/job, hvis du vil vide mere om DIIS som arbejdsplads. Spørgsmål om løn- og ansættelsesforhold samt selve ansøgningsprocessen kan rettes til HR på [email protected]. Har du uddybende spørgsmål om stillingens indhold, kan du kontakte Seniorforsker og Enhedsleder Cecilie Banke på [email protected].

Ansøgningen

Ansøgningsfristen er søndag den 16. april 2022 kl. 23.59.

Bemærk venligst at vi kun accepterer ansøgninger sendt via DIIS’ elektroniske rekrutteringssystem via linket til højre.

Din ansøgning skal indeholde alle følgende dokumenter:

  1. Motiveret ansøgning
  2. Curriculum Vitae (CV)
  3. Uddannelsesbeviser for såvel kandidat- som ph.d.-grad
  4. Dokumentation for forskningsmæssige kvalifikationer, herunder en komplet publikationsliste
  5. Dokumentation for policy-opgaver og videnskabelig formidling (medieoptræden etc.)
  6. Et research statement på maksimum 500 ord (separat fra selve ansøgningen), der viser hvordan din forskning passer til DIIS’ profil.


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København Ø
  • Søndag den 16. april 2023

Lignende jobs

  • Forsker i København

    Bliv Researcher i Danmarks største netværksvirksomhed Skal du have have et sabbatår og kunne du tænke dig at arbejde i et ungt og ambitiøst team hos Da..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i København

    At [xxxxx], we’re committed to building extra[not]ordinary futures together, by developing antibody products and pioneering, knock-your-socks-off therapies that change the lives of patients and th..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Har du erfaring med undervisning og udvikling af nye tiltag i undervisningen? Har du lyst til at udvikle og undervise i grøn bæredygtighed i jordemoderfaget? Har du kompetencer inden for det sociol..
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Og har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Så er du måske vores nye .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 7
16. april 2024 8
15. april 2024 9
14. april 2024 7
13. april 2024 7
12. april 2024 7
11. april 2024 6
10. april 2024 6
9. april 2024 6
8. april 2024 6
7. april 2024 6
6. april 2024 6
5. april 2024 6
4. april 2024 6
3. april 2024 7
2. april 2024 7
1. april 2024 6
31. marts 2024 6
30. marts 2024 7
29. marts 2024 5
28. marts 2024 5
27. marts 2024 5
26. marts 2024 7
25. marts 2024 8
24. marts 2024 8
23. marts 2024 8
22. marts 2024 7
21. marts 2024 7
20. marts 2024 7