Teknisk specialist/arkitekt til samfundskritisk IT-system

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Har du lyst til at bidrage til udviklingen af det samfundskritiske IT-system Datafordeleren og dermed være med til at sikre en del af fundamentet for den datadrevne offentlige sektor?

Dine opgaver
Som teknisk specialist/arkitekt på Datafordeleren vil du spille en central rolle i drift, vedligehold og udvikling af systemet. Datafordeleren udstiller danske offentlige grunddata overfor offentlige myndigheder og private virksomheder og er derfor en vigtig del af Danmarks digitale infrastruktur samt en kritisk faktor for den fortsatte digitalisering af samfundet. Såvel drift, vedligehold og udvikling af Datafordeleren leveres af en ekstern leverandør, og en væsentlig del af kontorets aktiviteter handler om at styre leverandørens ydelser og sikre sammenhæng til de forretningsmæssige målsætninger. Datafordeleren har sidste år været i udbud, og vi står derfor midt i en spændende overgang til en ny leverandør med en efterfølgende modernisering.

Vi forventer, at din første opgave vil være at sætte dig grundigt ind i de tekniske aspekter ved Datafordeleren og på sigt blive kontorets tekniske specialist i løsningen og derved bidrage til, at der fortsat skabes god teknisk og forretningsmæssig sammenhæng i løsningen. Du vil indgå i dialogen med leverandøren om den løbende drift og udvikling af Datafordeleren i samarbejde med kolleger i kontoret. Det kommende samarbejde vil basere sig på agile arbejdsmetoder, som fordrer et tættere samarbejde med leverandøren.

Over tid vil du blive vores tekniske ekspert i Datafordelerens virkemåde og muligheder. Datafordeleren har to typer brugere: Dels de offentlige myndigheder som leverer grunddata til Datafordeleren; dels de offentlige myndigheder og private virksomheder, som anvender grunddata fra Datafordeleren. Overfor begge disse brugergrupper vil du få en rolle i at yde vejledning i, hvordan der bedst integreres til Datafordeleren. Brugerne er primært it-arkitekter og systemudviklere, så indsigt i disse to roller er en fordel.

Konkret vil du fx skulle

  • Bidrage til opgavebeskrivelser på fx videreudviklingsopgaver til leverandøren
  • Reviewe løsningsbeskrivelser og dokumentation fra leverandøren og give fagligt modspil
  • Rådgive registre og anvendere i integration og evt. udvikle eksempelkode
  • Bidrage til analyse og forståelse af incidents samt kommunikation herom til registre og anvendere
  • Indgå i arbejdet omkring incidents og problems og give fagligt modspil til leverandørens håndtering heraf
  • Opsamle feedback fra brugerne, som kan anvendes til at forbedre Datafordeleren
  • Deltage i det agile udviklingsarbejde som kundens løsningsarkitekt.


  • Din profil
    Du har en it-teknisk baggrund som ingeniør, bachelor/master i datalogi eller anden relevant uddan­nelse og gerne erfaring med udviklingsaktiviteter og/eller udviklingsmetoder. Desuden kan du se dig selv i følgende kendetegn:

  • Du har it-forudsætninger, som gør dig i stand til at overskue og tilegne dig viden om Datafordeler-­løsningen.
  • Du har lyst til at øge din indsigt i it-løsninger, som driftes af ekstern leverandør, og bruge din viden til at videreudvikle den nuværende ­løsning.
  • Du har interesse for it-discipliner, der relaterer sig til datadistribution, webservices, sikkerhed og drift med høje krav til performance, sikkerhed og leverancekvalitet.
  • Du har lyst til at bistå kolleger med teknisk indsigt i styring af leverandør-/udviklings­opgaver og interesse for at indgå i projektsammenhænge, i agil udvikling og i test.
  • Du kan arbejde selvstændigt, har fingeren på pulsen i forhold til nye teknologiske muligheder og evner at gå i detaljer med tekniske problemstillinger.
  • Du kan se dig selv i en rolle, hvor du kan tale arkitektens og systemudviklerens sprog og sparre med vores it-leverandør om udvikling af ny funktionalitet.
  • Du forstår vigtigheden af at have overblik over dokumentation og beskrivelser af en kompleks it-løsning og lyst til indgå i vedligeholdelse af disse.


  • Vi lægger vægt på, at du er en positiv person, der går engageret til værks og tager medansvar for kontorets samlede virke og trivsel.

    Vi tilbyder
    Kontoret Fællesoffentlig datadistribution (FDD) er præget af teamånd, hvor vi deler viden og samarbejder om opgaverne. Vi har en uformel omgangstone præget af humor og ”højt til loftet”. Vi er 24 højt specialiserede medarbejdere, der styrer driften og videreudvikler den fællesoffentlige Datafordeler og Ledningsejerregisteret.

    Ledelsesmæssigt lægger vi vægt på en åben dialog, fokus på ejerskab af opgaverne samt en god balance mellem arbejde og fritid. Du får gode muligheder for at udvikle dig fagligt og personligt.

    Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) er en drivende kraft i arbejdet med at udnytte data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi sikrer, at nogle af de mest anvendte og relevante offentlige data om vores land er let tilgængelige og kan kombineres på tværs, så de understøtter digitaliseringen af samfundet.

    Styrelsen er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsmini­steriet, der står i spidsen for arbejdet med at reducere drivhusgasudledningen med 70 pct. i 2030, og vi arbejder for, at denne reduktion understøttes af data.

    Løn- og ansættelsesvilkår
    Du bliver ansat i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante organisation i Staten med mulighed for forhandling af tillæg. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Ansættelse pr. 1. juli 2023 eller efter aftale.

    Ansættelsesstedet er Rentemestervej 8, 2400 København NV.

    Yderligere oplysninger kan fås hos funktionsleder Leif Hernø på 72 54 52 12 eller hos specialkonsulent Finn Jordal på 72 54 52 19.

    Du søger stillingen online på vores jobportal via linket ”Søg stillingen”. Vi skal have dine oplysninger, ansøgning og CV senest den 16. maj 2023. Samtaler forventes afholdt den 22. og 23. maj 2023.


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

    Arbejdsstedet er beliggende i København

    Jobbet er oprettet på vores service den 1.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Arkitekt
    • København
    • Tirsdag den 16. maj 2023

    Lignende jobs

    • Arkitekt i København

      STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE LÆNGERE ANSØGESVil du være med til at forme IDAs digitale udviklingsafdeling og vil du være med til at skabe empowered teams? Så er du måske vores nye Gruppelede..
      • Arkitekt
      • København
      Få mere info
    • Arkitekt i København Ø

      Vil du være med til at gøre en forskel i [xxxxx]? Så har du chancen nu, for vi søger en Arkitekturchef til vores Arkitektur afdeling. Som Arkitekturchef vil du få en nøglerolle i at sikre .
      • Arkitekt
      • København Ø
      Få mere info
    • Arkitekt i København NV

      Har du lyst til at arbejde hos en teknisk stærk arkitektrådgiver i udvikling? Vil du bidrage til mere bæredygtigt byggeri og fremtidssikrede boliger? Kan du se dig selv som kundernes stærke ambassa..
      • Arkitekt
      • København NV
      Få mere info
    • Arkitekt i København V

      Are you passionate about transformation, renovation and interior design? Do you have a sharp design profile, a personal drive, and can work independently? We are preferably looking for a profile t..
      • Arkitekt
      • København V
      Få mere info

    Statistik over udbudte jobs som arkitekter i København

    Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter i København.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte arkitekter i København over tid

    Dato Alle jobs som arkitekter
    26. april 2024 15
    25. april 2024 16
    24. april 2024 18
    23. april 2024 18
    22. april 2024 18
    21. april 2024 19
    20. april 2024 19
    19. april 2024 18
    18. april 2024 19
    17. april 2024 19
    16. april 2024 20
    15. april 2024 20
    14. april 2024 18
    13. april 2024 19
    12. april 2024 19
    11. april 2024 18
    10. april 2024 16
    9. april 2024 16
    8. april 2024 16
    7. april 2024 18
    6. april 2024 16
    5. april 2024 16
    4. april 2024 17
    3. april 2024 18
    2. april 2024 17
    1. april 2024 17
    31. marts 2024 19
    30. marts 2024 20
    29. marts 2024 20
    28. marts 2024 22
    27. marts 2024 22

    Værd at vide når du søger job som arkitekt i København

    Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

    Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

    Bydele i København

    København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

    Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

    Find ledige jobs i Indre By

    Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

    Find ledige jobs i Østerbro

    Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

    Find ledige jobs i Nørrebro

    Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

    Find ledige jobs i Vesterbro

    Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

    Find ledige jobs i Valby

    Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

    Find ledige jobs på Amager

    Mere information om København

    Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer