Børnelitteraturformidler til Hillerød Bibliotekerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordsjælland

Brænder du for biblioteker, læsning og kulturformidling til børn og deres voksne? Vil du sætte dig selv i spil i aktiviteter for og med børn og familier? Har du erfaring med litteratur og formidling til børn og drømmer du om et job, med varierede opgaver, hvor to dage sjældent er ens, og hvor daglig drift og udvikling går hånd i hånd?

Pr. 1. januar søger Hillerød Bibliotekerne en børnelitteraturformidler med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 30 timer. Du bliver en del af fagteam Børn og Familie, som varetager drift og udvikling af børnebibliotekets opgaver. Vi er fælles om en stærk faglighed og lysten til at gøre en forskel og har fokus på at styrke børns læseglæde, sprogstimulering, nysgerrighed og kreativitet. Hillerød bibliotek arbejder også med bæredygtighed og frivillige, der tænkes ind i alle bibliotekets opgaver.

Vi drømmer om at ansætte en nytænkende og alsidig kollega, der kan indgå i små som store drifts- og udviklingsopgaver. Du kan begejstres og begejstre og er særdeles god til at sætte dig selv i spil og få ting til at ske både i og uden for huset til glæde for samarbejdspartnere, kolleger og frem for alt Hillerøds børn. Dine arbejdsområder vil primært fokusere på børnehave- og indskolingsbørn, hvor dit engagement i læseoplevelser og faglitteratur skaber kreative og inspirerende tilbud til Hillerøds børn. Det er også vigtigt for os, at du deltager aktivt i bibliotekets hverdag og sætter en ære i, at børnebiblioteket altid fremstår indbydende og inspirerende.

Dine opgaver:


  • Indgå i Fagteam Børn og Familie med løbende drifts- og udviklingsopgaver i samarbejde med kolleger og samarbejdspartnere.
  • Udvikle og afvikle forløb for skoler, dagtilbud mm med særligt fokus på læselyst, booktalks og sprogstimulering. Herunder indtænke biblioteket i overgangen mellem børnehave og skole, så litteraturen og biblioteket bliver en relevant medspiller deri.
  • Deltage i undervisningen af vores mange litteraturinteresserede studerende på fx lærer- og pædagoguddannelsen.
  • Være kontaktperson på Sprogsporet og Læsesporet og sætte læsefællesskabende aktiviteter derfra i spil på biblioteket og ude i lokalsamfundene.
  • Indgå i hverdagens biblioteksbetjening med ca. 2 ugentlige vagter inkl. lukkevagt samt lørdagsvagt hver 4. uge.
  • Have hovedansvar for Satellitten - vores fantastiske mikrobibliotek på en lokal SFO

Om dig:


Vi lægger vægt på følgende faglige og personlige kompetencer og kvalifikationer:
  • Har solid viden og kompetencer i forhold til børnelitteratur og børns læsning. Du bidrager med gode idéer og erfaring med at understøtte børns læsefællesskaber, læselyst og læsevaner
  • Er vild med at indtage værtsrollen og være sammen med børn i store grupper
  • Arbejder struktureret og har overblik, men samtidigt blik for detaljen.
  • Er en stærk teamplayer, som er fuld af energi, er fleksibel i forhold til arbejdstider og –opgaver og byder ind på nye projekter.
  • Er god til at skabe et niveau for opgaveløsningen, der passer til den aktuelle situation/opgave.
  • Har en relevant uddannelse.
  • Har en vindende personlighed og kan begejstre børn, kolleger og samarbejdspartnere både en til en, og når du står over for større grupper.

Om Hillerød Bibliotekerne


På Hillerød Bibliotekerne bliver du en del af en velfungerende og mangfoldig personalegruppe på ca. 36 ansatte på en arbejdsplads med et godt arbejdsklima og højt til loftet. Vi er et aktivt hus med mange aktiviteter og arrangementer for børn, voksne og ældre og ca. 350.000 besøgende om året. Vi lægger vægt på service, samarbejde og udvikling og er ikke bange for at gå nye veje. På Hillerød Bibliotekerne arbejder vi ud fra værtsskabstanken og ser gæsterne og borgerne i Hillerød som vores største aktiv. Vi forventer, at du kan spejle dig i disse værdier. Vi ønsker at skabe gode og fleksible arbejdsvilkår for de ansatte, og i første halvår 2024 gennemfører vi et forsøg med 4-dages arbejdsuge, som du får mulighed for at deltage i.

Yderligere information


Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte leder af Børn, familie og Skævinge, Christine Dahlgaard Christensen på [email protected], telefon 72 32 58 20 eller børnebibliotekar Sofie Funder Allerman [email protected], telefon 72 32 58 00.

Ansøgning inklusive CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser sendes elektronisk via Hillerød Kommunes jobportal. Ansøgningsfristen er 13. november kl.12:00. Vi planlægger to samtalerunder, som afholdes 16. november og 21. november (2. samtale).

Løn aftales efter gældende overenskomst og forhandling med den faglige organisation på dit område. I forbindelse med ansættelsen indhentes børne- og straffeattest. OBS: alle kandidater modtager svar, når rekrutteringsprocessen er færdig.

Hillerød Kommune er en dynamisk og udviklingsorienteret kommune centralt placeret i det skønne Nordsjælland. Vi er en stor arbejdsplads med mere end 5.000 ansatte, og vi servicerer ca. 54.000 borgere. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. I Hillerød Kommune har vi røgfri arbejdstid.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 4.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Nordsjælland
  • Mandag den 13. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Nordsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Nordsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer i Nordsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Nordsjælland over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
28. april 2024 1
27. april 2024 2
24. april 2024 1
23. april 2024 2
19. april 2024 1
18. april 2024 1
13. april 2024 1
12. april 2024 2
11. april 2024 2
10. april 2024 2
9. april 2024 2
8. april 2024 4
7. april 2024 4
6. april 2024 3
5. april 2024 3
4. april 2024 3
3. april 2024 3
2. april 2024 4
1. april 2024 4
31. marts 2024 5
30. marts 2024 4
29. marts 2024 4