Job i Frederiksværk: Alt du skal vide om byens erhvervsliv, kvarterer og praktiske information

Frederiksværk med sin historiske charme og maritime atmosfære er en drøm for mange. Men drømmen stopper ikke ved byens idylliske kanaler og smukke natur. For mange er det også et drømmescenarie at finde et fedt job i byen.
15. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Job i Frederiksværk: Alt du skal vide om byens erhvervsliv, kvarterer og praktiske information

Søger du lige nu efter nye udfordringer på arbejdsmarkedet, og er Frederiksværk dit drømmested, så er du kommet til det rette sted! I denne blogpost dykker vi ned i jagten på drømmejobbet i den nordsjællandske perle.

Vi kigger på, hvilke jobmuligheder der findes i byen, og hvordan du bedst griber din jobansøgning an. Vi giver dig også tips til, hvordan du kan netværke dig til dit drømmejob og udnytte de lokale ressourcer.

Så uanset om du er nyuddannet, erfaren eller på jagt efter et karriereskifte, så er denne blogpost for dig. Læs med, og bliv klædt på til at finde dit drømmejob i Frederiksværk!

De største erhvervsområder i Frederiksværk

Frederiksværk, beliggende i Halsnæs Kommune i Nordsjælland, har en lang historie som industriby. Byen er kendt for sine to store virksomheder, Novo Nordisk og Arla Foods, som beskæftiger en stor del af byens befolkning. I denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Frederiksværk målt på antallet af beskæftigede.

Industri, håndværk og teknik: Denne sektor er den største i Frederiksværk med ca. 30% af den samlede beskæftigelse. Byens to store virksomheder, Novo Nordisk og Arla Foods, er en del af denne sektor. Derudover er der en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. metalindustrien, plastindustrien og fødevareindustrien.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Frederiksværk

Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er den næststørste sektor i Frederiksværk med ca. 18% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Frederiksværk

Undervisning: Undervisning er den fjerdestørste sektor i Frederiksværk med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Frederiksværk

Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den femtestørste sektor i Frederiksværk med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Frederiksværk

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Frederiksværk, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Frederiksværk har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er industri, håndværk og teknik, sundhed og socialvæsen, handel, transport og service, undervisning, og kontor, handel og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Frederiksværk og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Frederiksværk

Frederiksværk byder på en spændende blanding af store virksomheder, der både præger bybilledet og spiller en afgørende rolle for den lokale beskæftigelse. Her er et par eksempler:

NLMK DanSteel A/S: Denne stålvalseværk, beliggende i den nordlige del af byen, er én af Danmarks største producenter af stålplader og -profiler. Med over 400 ansatte er det en central arbejdsplads for Frederiksværk.

Duferco Danish Steel A/S: Igennem mere end 50 år har dette stålværk, placeret tæt ved kanalen, leveret højkvalitetsstål til forskellige industrier. De beskæftiger ca. 300 medarbejdere.

HH Industri, Ølsted: Lige uden for Frederiksværk finder man denne store producent af gasbetonblokke. Virksomheden, grundlagt i 1949, har over 200 ansatte og spiller en væsentlig rolle i bygge- og anlægsbranchen.

Fjordland Foods A/S: I den sydlige del af byen producerer denne fødevarevirksomhed forskellige fiskeprodukter til det danske og internationale marked. Med omkring 200 ansatte er de en vigtig aktør i den lokale fødevarebranche.

AquaPri A/S: Hovedsædet for denne fiskeproducent og -grossist ligger i Frederiksværk. De driver både hav- og dambrug og leverer frisk og røget fisk til detailhandlen og restauranter. De har omkring 80 ansatte i Danmark.

Pharma-Vinci ApS: Beliggende i industriområdet syd for byen, udvikler og producerer denne virksomhed lægemidler til både mennesker og dyr. De beskæftiger omkring 50 medarbejdere.

Haldor Topsøe A/S: Denne internationale kemikalievirksomhed har en afdeling i Frederiksværk, der beskæftiger sig med forskning og udvikling inden for katalysatorteknologi. Deres afdeling tæller omkring 40 ansatte.

Ud over disse store virksomheder findes der naturligvis et væld af mindre og mellemstore virksomheder i Frederiksværk, der tilsammen bidrager til byens økonomiske dynamik og diversitet.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Frederiksværk?

Frederiksværk, smukt beliggende ved Roskilde Fjord, tilbyder en række forskellige transportmuligheder, der kan imødekomme dine behov, uanset om du er bosiddende, besøgende eller blot på gennemrejse.

Tog: DSB forbinder Frederiksværk med Hillerød og København via hyppige regionaltogstjenester. Rejsetiden til København er cirka 1 time og 20 minutter, hvilket gør byen til et attraktivt pendlerområde.

Bus: Movia, det regionale busselskab, betjener Frederiksværk med et netværk af buslinjer, der forbinder byen med omkringliggende byer og landsbyer. Dette inkluderer linjer til Hillerød, Helsingør, Frederikssund og Jægerspris.

Bil: Frederiksværk ligger tæt på motorvej E47, hvilket giver nem adgang til resten af Sjælland. Parkering i centrum er forholdsvis overkommelig, med både gratis og betalingsmuligheder til rådighed.

Cykel: Frederiksværk er en cykelvenlig by med gode stier og ruter, der gør det nemt og sikkert at komme rundt på to hjul. Byen har også et cykellejesystem, som giver dig mulighed for at leje en cykel på timebasis.

Taxi: Taxaer er tilgængelige i byen, hvis du har brug for en hurtig og bekvem transportmulighed. Du kan bestille en taxi på forhånd eller flage en ned på gaden.

Færge: Selvom Frederiksværk ikke længere har en aktiv færgehavn, er der stadig mulighed for at opleve fjorden på tæt hold med sejlture, der afgår fra havnen.

Det er vigtigt at bemærke, at offentlige transporttjenester kan have begrænsede køreplaner om aftenen og i weekenderne. Det anbefales derfor at undersøge aktuelle køreplaner og billetpriser på forhånd, uanset hvilket transportmiddel du vælger.

Uanset om du foretrækker den bekvemmelighed, som offentlig transport tilbyder, fleksibiliteten ved at køre bil, eller den sundhedsfremmende fordel ved at cykle, har Frederiksværk en transportmulighed, der passer til dine behov. Så pak tasken, hop på toget, bussen, cyklen eller bilen, og oplev alt, hvad denne charmerende by har at byde på.

De forskellige bydele i Frederiksværk

Frederiksværk byder på mere end bare smukke kanaler og historisk charme. Byens forskellige kvarterer har hver deres særpræg, og dit valg af boligområde kan spille en rolle i din jobjagt. Lad os tage en tur gennem nogle af de mest markante områder:

Indre By: Her finder du byens charmerende centrum med gågade, butikker, caféer og restauranter. Området er oplagt for dig, der søger et livligt miljø og nem adgang til detailhandel og servicevirksomheder. Flere kreative virksomheder og mindre kontorer ligger også gemt i de hyggelige gader.

Kanalbyen: Området omkring Frederiksværk Kanal er præget af historiske bindingsværksgårde og hyggelige havneområder. Her finder du blandt andet Danmarks Museum for Fiskeri og Søfart, hvilket kan være interessant, hvis du søger job inden for maritim sektor eller turisme.

Østerbro: Dette rolige kvarter byder på villaer og nyere boligområder. Det er et godt valg for familier, og flere daginstitutioner og skoler ligger i området. Selvom færre virksomheder findes her, kan du stadig finde kontorer inden for handel og service tæt på.

Sydbyen: Sydbyen er et mix af ældre arbejderboliger og nyere boligområder. Området er under udvikling, og flere virksomheder inden for fødevareproduktion og industri har base her. Dette kan være en oplagt mulighed, hvis du søger job inden for disse sektorer.

Grib Skov og omegn: Drømmer du om et liv tæt på natur og rolige omgivelser? Så kan Grib Skov og de omkringliggende landsbyer være et godt valg. Selvom færre jobmuligheder findes her, kan du stadig finde pendlerafstand til virksomheder i både Frederiksværk og Hillerød.

Husk, at dette blot er en kort introduktion, og hvert kvarter rummer naturligvis nuancer og variationer. Overvej dine personlige præferencer, jobønsker og transportmuligheder, når du vælger dit hjemsted i Frederiksværk. Med lidt research kan du finde det perfekte match, der understøtter både din boligdrøm og din jobjagt!

Flytter til Frederiksværk for at få et job

Har du fundet dit drømmejob i smukke Frederiksværk? Tillykke! Men før du pakker flyttekasserne, er det godt at være opmærksom på nogle praktiske forhold, der kan påvirke din hverdag.

Leveomkostninger: Sammenlignet med større byer som København er leveomkostningerne i Frederiksværk generelt lavere. Boligpriserne er mere overkommelige, og dagligvarer og forbrugsudgifter ligger typisk på et lavere niveau.

Bolig: Selvom boligudgifterne er lavere, kan det stadig være konkurrence om boliger, især i populære områder som Indre By og Kanalbyen. Start din boligsøgning i god tid, og vær realistisk omkring dine forventninger og budget.

Skoler og børnehaver: Frederiksværk har flere folkeskoler og daginstitutioner fordelt rundt i byen. Kvaliteten er generelt god, og der er fokus på et trygt og udfordrende læringsmiljø. Dog kan der være ventelister på populære institutioner, så undersøg mulighederne grundigt, hvis du har børn.

Sundhedsvæsen: Byen har et mindre sygehus, der tilbyder basale sundhedsydelser. For mere specialiserede behandlinger skal du dog ofte videre til Hillerød eller København. Sørg for at have styr på din sundhedsforsikring, hvis relevant.

Indkøbsmuligheder: Indkøbsmulighederne i Frederiksværk er gode, men ikke på samme niveau som større byer. Du finder alle dagligvarer og basisforretninger, men udvalget af specialbutikker kan være mere begrænset.

Kultur og fritid: Frederiksværk byder på et aktivt kulturliv med museer, teater, biograf og lokale events. Naturen er også lige uden for døren med skove, strande og fjordaktiviteter. Men for et bredere kulturudvalg kan det være nødvendigt at tage til Hillerød eller København.

Transport: Offentlig transport fungerer generelt godt i Frederiksværk, men med færre afgange om aftenen og i weekenderne. Hvis du ikke har bil, kan det være en god idé at bo tæt på arbejdspladsen eller stationen.

Lokalsamfund: Frederiksværk har et stærkt og engageret lokalsamfund med et bredt foreningsliv og aktive borgere. Det er nemt at komme i kontakt med andre og blive en del af fællesskabet.

Alt i alt er Frederiksværk et attraktivt sted at bo og arbejde med en god balance mellem prisniveau, natur, kultur og fællesskab. Men ved at være opmærksom på de praktiske forhold nævnt ovenfor, kan du sikre en smooth overgang og få det optimale ud af dit nye liv i byen.

Andre relevante links om Frederiksværk

Halsnæs Kommune

Wikipedia: Frederiksværk

Google Maps: Frederiksværk

Se ledige jobs i Frederiksværk

Ofte stillede spørgsmål