Jobindeks fra Jobsearch.dk - hvad er det, og hvordan kan det hjælpe dig?

Jobsearch.dk crawler nettet for jobannoncer og derfor har vi stort set al data og al viden om jobannoncer og ledige jobs over tid. På den baggrund producerer Jobsearch.dk så en række jobindeks, der analyserer og beskriver forskellige data fra jobannoncer over tid.
10. oktober 2022 | Skrevet af: Ludvig Kofoed

Jobsearch.dk crawler nettet for jobannoncer og derfor har vi stort set al data og al viden om jobannoncer og ledige jobs over tid. På den baggrund producerer Jobsearch.dk så en række jobindeks, der analyserer og beskriver forskellige data fra jobannoncer over tid.

Hvad er et jobindeks?

Et jobindeks er ikke et konkret tilbud om et job, men et overblik over, hvordan det er gået med et givent jobmarked over tid.

Det kan for eksempel være interessant at se, hvor mange ledige stillinger der er på et givent område, og hvordan dette tal har udviklet sig over tid. På denne måde kan man få et fingerpeg om, hvor det er muligt at finde et job, og hvor der er størst chance for at finde et ledigt job.

Derudover kan et jobindeks også give et finger, hvilke færdigheder der er efterspurgt på et givent område, og hvor efterspørgslen på disse færdigheder har udviklet sig over tid.

Det er altså muligt at få et overblik over forskellige data fra jobannoncer ved hjælp af et jobindeks.

Hvad kan man bruge et jobindeks til?

- at få et overblik over, hvor mange ledige stillinger der er på et givent område

- at få et fingerpeg om, hvor det er muligt at finde et job

- at få et fingerpeg om, hvilke færdigheder der er efterspurgt på et givent område

- at få et overblik over forskellige data fra jobannoncer

Hvilke Jobindeks har jobsearch.dk udviklet?

Jobindeks 1: Danske job-søgemaskiner

Jobindeks for Danske Jobsøgemaskiner vises udviklingen i antallet af jobannoncer på de største danske jobportaler: Jobsearch.dk, Jobindeks.dk, Jobnet.dk og Ofir.dk

Jobindeks 2: Jobs hos offentlige og private virksomheder

Jobindeks for Antal jobannoncer i den offentlige versus den private sektor viser udviklingen i antallet af job-annoncer over tid i i hhv. den private og den offentlige sektor.

Jobindeks 3: Brancher

Jobindeks for Udvikling i jobopslag i forskellige brancher viser den samlede udvikling i antallet af stillingsopslag over tid indenfor forskellige brancher.

Jobindeks 4: Nye jobannoncer i Danmark per uge

Jobindeks for Nye jobannoncer i Danmark per uge viser udviklingen i antallet af nye jobannoncer i Danmark per uge.

Jobindeks 5: Udvikling i antal jobannoncer hos danske virksomheder

Jobindeks for Udvikling i antal jobannoncer hos danske virksomheder viser hvordan antallet af job-annoncer hos de forskellige danske virksomheder har udviklet sig historisk.

Jobindeks 6: Antal nye annoncer per jobtype per uge

jobindeks for Antal nye annoncer per jobtype per uge viser antallet af nyopslåede stillinger i de forskellige jobtyper per uge.

Jobindeks 7: Antal nye annoncer per jobtype per dag

jobindeks for Antal nye annoncer per jobtype per dag viser antallet af nyopslåede stillinger i de forskellige jobtyper per dag.

Jobindeks 8: Total antal annoncer per virksomhed bestemte dage

Jobindeks for Total antal annoncer per virksomhed bestemte dage viser hvor mange annoncer danske virksomheder havde på en given dato.

Jobindeks 9: Nye annoncer hos virksomhederne per uge

Jobindeks for Nye annoncer hos virksomhederne per uge viser hvor mange nye annoncer de forskellige danske virksomheder lagt på nettet i en given uge.

Du kan se alle disse jobindeks ved at trykke på menupunktet data øverst på siden. Vi leverer disse data som en gratis service til alle, herunder interesseorganisationer, politikere, myndigheder, brancheorganisationer, journalister mv. Mange af disse interessenter benytter vores jobindeks i deres løbende arbejde.

Der findes mange internationale jobindeks men de fleste af disse er rettet mod en meget bred målgruppe. Jobsearch.dk´s Jobindeks er derimod specialiseret på at levere data, der er relevant for danske arbejdsmarkedsaktører.

Har du brug for data fra jobsearch.dk´s jobindeks?

Hvis du ønsker at få adgang til data fra vores jobindeks, kan du sende os en mail på [email protected].