Senior Electrical Engineer - Energy Industries

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Danmark

Senior Electrical Engineer - Energy Industries


Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.



Har du en solid el-baggrund, og motiveres du af at have en kombineret rolle som både projektledende og -udførende, så har vi et virkelig fedt job klar til dig. Selvfølgelig kun, hvis du har lyst til at arbejde med spændende og komplekse anlæg hos markante kunder på tværs af vind, pharma, renewable energy og offshore – og du samtidig vil have meget stor indflydelse på både din egen hverdag og din udvikling på længere sigt. Du kan også glæde dig til at blive del af et virkelig godt team med et stærkt sammenhold, solide tekniske kompetencer og en fælles kæmpe tro på fremtiden. I ABB har vi drevet den teknologiske udvikling globalt i mange år. Vi har teknologierne. Vi har innovationskraften. Vi har kunderne. Vi har projekterne. Vi mangler bare dig. Du kommer til at tage styrepinden i el-projekter, hvor du først analyserer kundens anlæg for så at gå hjem og specificere løsningen/opstille mulige løsningsforslag. Du tager dialogen med kunden får justeret og styrer så den efterfølgende engineering/projekteksekvering. I den del trækker du på ingeniørkolleger i både i Danmark, Tjekkiet og Indien, der udfører en del af arbejdet for dig. Selv fokuserer du på kritiske delområder i projekterne – inkl. beregninger m.m. – og på at have det forkromede overblik. Det er derfor vigtigt, at du har stort overblik og trives med at tage ansvar. Derudover kommer du til at håndtere mindre opgaver som fx årlige relætest på kundernes anlæg, inspektioner og trouble shooting på akut opståede fejl. Du kan se frem til ca. 15 årlige rejsedage, men det finder vi ud af i teamet, så det matcher den enkeltes ønsker og privatliv. Din nye arbejdsplads er ABB’s kontor i Esbjerg, hvor du får 20 rigtig gode kolleger, der vil det samme som dig – levere topklasse løsninger som del af et godt team, hvor det både er sjovt og lærerigt at gå på arbejde. Der er alternativt også mulighed for at arbejde fra vores Middelfart eller Aalborg kontor. Vi har samtidig et tæt og godt samarbejde med vores kolleger på de andre ABB-lokationer. Videndeling, opbakning og support gælder hele organisationen ikke bare os i Esbjerg.

Dine ansvarsområder


  • Tage det tekniske ansvar for engineering leverancer i projekterne – koordinering af kolleger og hands-on
  • Udarbejde projektdesigns på basis af analyser af kunders anlæg – ude hos kunderne
  • Specificere teknikken, komme med løsningsforslag og tilpasse dem i tæt dialog med kunderne
  • Styre engineering-delen af projekterne – både projektledelse og hands-on
  • Gennemføre vedligeholdsbesøg på eksisterende anlæg
  • Supportere sælgerne som teknisk ekspert
  • Udvælge, konfigurere og installere relæer inkl. kommunikation mellem relæer og kontrolsystemer
  • Leve op til ABB’s kerneværdier omkring sikkerhed og integritet ved at tage personligt ansvar for dine egne opgaver, dine kolleger og virksomheden

Din baggrund


  • Uddannelse som el-ingeniør eller maskinmester
  • Solid erfaring med projektorienteret arbejde
  • Evne og motivation for at levere projekter i tæt samarbejde med vores ABB-kollegaer og samarbejdspartnere
  • Erfaring med design, indkøb og idriftsættelse af elektriske anlæg
  • Lyst til og evne for proaktivt at drive dialogen med kunder og kolleger
  • Du kan lytte, og du ved, at de bedste løsninger kommer via samarbejde og videndeling med respekt for andres ideer
  • Evne for at tænke lidt ud af boksen og prøve nye ideer af
  • Lyst til at lære nyt

Mere om os


Du kan se frem til at rejse 10-20 dage årligt primært til kundernes sites i Danmark. I takt med at vi ruller vores vækststrategi ud, kan du få andre rejsemuligheder, hvis du ønsker det. Du får base på kontoret i Esbjerg som del af vores E&I-team. Her får du 20 kompetente og engagerede kolleger i et positivt miljø kendetegnet ved videndeling, hjælpsomhed og godt humør. Du bliver en del af vores forretningsenhed Industrial Automation. Siden 1980’erne har vi leveret løsninger indenfor elektro, instrumentering samt sikkerheds- og kontrolsystemer. Med kontorer i Esbjerg, Odense og Skovlunde servicerer vi kunder i hele spændet fra salg til idriftsættelse af både komplette projekter og mindre serviceopgaver – på sites onshore og offshore. Vi arbejder med rådgivning, design, projektering, fabrikstest, idriftsættelse og vedligehold af primært ABB’s markedsførende el- og automationssystemer. Sikkerhed er vores prioritet nr. 1, og vi er certificeret indenfor Functional Safety Management for leverance af sikkerhedssystemer til procesindustrien. Industrial Automation Oil, Gas and Chemical divisionen tæller på globalt plan 4.000 medarbejdere, hvoraf vi er ca. 75 i Danmark. Ansøgning og kontakt Søg jobbet online via vores enkle og nemt tilgængelige system, hvor du også kan gemme udvalgte job. Har du spørgsmål inden da, så ring gerne til Engineering Manager, Daniel Lübker på 2533 9418. Ansøgningsfristen er den 13 august 2023. Vi ser frem til at modtage din ansøgning(Vi foretrækker at modtage dine dokumenter på engelsk). Hvis du er blevet nysgerrig på ABB er du velkommen til at kigge på vores hjemmeside www.ABB.com. ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande. I Danmark er vi ca. 400 gode kolleger fordelt på kontorer i Skovlunde, Middelfart, Aalborg og Esbjerg. Læs mere på www.ABB.dk – og lad os forme fremtiden sammen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Elektriker", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 9.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Elektriker

Lignende jobs

  • Elektriker (praktik) i Århus

    Would you like to play an important part in the fight against climate change as part of market leader in sustainable energy solutions? Do you find Wind Turbine Generators fascinating? Are you looki..
    • Elektriker
    • Århus
    Få mere info
  • Elektriker i Århus C

    Would you like to play an important part in the fight against climate change? Do you want to work for a market leading company in the wind industry and thrive in global environments? Do you find Wi..
    • Elektriker
    • Århus C
    Få mere info
  • Elektriker i Juelsminde

    Brænder du for at vedligeholde, fejlfinde og optimere produktionsudstyr og anlæg? Vil du være med til at sikre en stabil drift og udvikle vores anlæg i samarbejde med et stærkt team af erfarne elek..
    • Elektriker
    • Juelsminde
    Få mere info
  • Elektriker i Hirtshals

    Fri kontakt
    Kom med på en spændende vækstrejse i en solid og succesfuld virksomhed. Danish Salmon opdrætter atlantisk laks i et landbaseret og lukket recirkulerende akvakultursystem (RAS) Driften er baseret på topmoderne teknologi det være sig vandbehandling, pumpeteknologi og akvakultur praksis.
    • Elektriker
    • Hirtshals
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som elektrikere i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte elektriker i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal elektrikere i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte elektrikere i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som elektrikere
28. april 2024 560
27. april 2024 565
26. april 2024 561
25. april 2024 556
24. april 2024 571
23. april 2024 569
22. april 2024 568
21. april 2024 573
20. april 2024 590
19. april 2024 594
18. april 2024 603
17. april 2024 595
16. april 2024 586
15. april 2024 573
14. april 2024 598
13. april 2024 597
12. april 2024 613
11. april 2024 599
10. april 2024 594
9. april 2024 598
8. april 2024 598
7. april 2024 603
6. april 2024 604
5. april 2024 602
4. april 2024 599
3. april 2024 597
2. april 2024 578
1. april 2024 584
31. marts 2024 625
30. marts 2024 632
29. marts 2024 644