Jurist med stor interesse for det familieretlige område

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Sjælland

Kan du gøre en positiv forskel i arbejdet med forældre, som har søgt om behandling af sager vedrørende bopæl, forældremyndighed og/eller samvær? Har du lyst til at arbejde med juraen i samspil med mægling og konflikthåndtering? Så læs med her og send dit CV til os!

En hverdag med møder og sagsbehandling
Som jurist behandler du sager om forældremyndighed, bopæl og samvær. Din hverdag er en blanding af møder med forældre og skriftlig sagsbehandling. Møderne afholdes i samarbejde med børnesagkyndige (psykologer og socialrådgivere), hvor du vil agere som juridisk sparringspartner. Din arbejdsdag bliver struktureret, men den er på ingen måde forudsigelig.

”Jeg møder de forældrepar, der ikke er enige om forældremyndighed, bopæl og samvær for deres børn, og hvor der er en risikofaktor til stede. Det kan fx være vold, psykisk sygdom eller misbrug. Møderne holder jeg altid sammen med en børnesagkyndig. Min rolle er at lede mødet, skrive notat og sikre mig, vi kommer omkring alt det juridiske, men jeg har naturligvis også øje for konfliktnedtrapning og jeg har fokus på, at mødet skal omhandle barnet, fordi det er dét det hele handler om.”

Alex Hylleberg Nicolaisen, Jurist, Børn og forældre

Er du den, vi søger?
Vi forestiller os, at du har kendskab til eller stor interesse for det familieretlige- eller det socialretlige område. Det er afgørende at du er en nysgerrig og engageret jurist, og at du har lyst til at arbejde i et dynamisk miljø. Forældrenes og børnenes situation er ofte præget af sociale problemstillinger og konflikter, derfor er det vigtigt, at du kan agere konstruktiv i situationer præget af følelser, krisereaktioner og til tider højt konfliktniveau og kan kommunikere klart og præcist i øjenhøjde, selvom du er presset.

Vi ønsker et fagligt miljø med plads til både nyuddannede og erfarne, da det skaber en god dynamik, hvor vi kan lære af- og inspirere hinanden. Du opfordres derfor til at søge uanset om du er en yderst erfaren jurist, nyuddannet eller i gang med dit speciale. Det vigtigste er din interesse for at arbejde indenfor det familieretlige område og lysten til at hjælpe familier i svære situationer. Hvis du er i gang med dit speciale, er der mulighed for at blive ansat på deltid som AC-bachelor indtil du er færdiguddannet.

Hvad kan vi tilbyde dig?
Vi kan tilbyde dig at blive en del af en organisation, der går op work-life balance. Derfor tilbyder vi bl.a. mulighed for hjemmearbejde og flekstid med hensyntagen til arbejdets tilrettelæggelse og Familieretshusets retningslinjer. Desuden bliver du en del af ”en familie”, hvor vi i særdeles høj grad har fokus på vores arbejdsmiljø. Vi arbejder løbende med trivsel på arbejdspladsen og hvordan vi sammen lykkes med at udføre de opgaver, som Familieretshuset har ansvaret for, selvom de kan være følelsesmæssigt belastende.

Du bliver en del af kontoret Forældreansvar i Aabenraa, der består af ca. 80 dygtige medarbejdere, hvoraf der er 20 medarbejdere i mødekontoret. Vi har et godt sammenhold, hvor der er plads til humor og en uformel omgangstone samtidig med, at vi tager ansvar og har ambitioner om hele tiden at forbedre os.

Herudover tilbyder vi:

  • mulighed for at bruge dig selv og dine juridiske kompetencer til at gøre en forskel for børn og forældre som står i en svær situation
  • et arbejdsliv, hvor ikke to dage er ens
  • et arbejde i et effektivt kontor, hvor tværfagligt samarbejde vægtes højt
  • grundig onboarding og løbende sparring med dygtige, engagerede og hjælpsomme kolleger.
  • udviklingsmuligheder


Kom trygt ombord hos os
Vi ønsker, at du får en så sikker og tryg start som muligt, og at du hurtigt får en oplevelse af mestring og kvalitet i opgaveløsningen. Det gør vi bl.a. ved give dig understøttende læring, sparring og feedback i tæt samarbejde med dine kolleger.

Spørgsmål er velkomne
Hvis du har spørgsmål til stillingen er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Kirsten Rosenkilde på tlf. 61827717. Du kan desuden blive klogere på vores arbejde i Familieretshusets her.

Vi glæder os til at modtage dit CV
Hvis vi har vækket din interesse, skal du blot sende os et motiveret CV samt eksamensbevis senest d. 27. februar 2023.

Vi forventer at afholde samtaler d. 8. marts 2023. Der vil blive indhentet referencer i forbindelse med rekrutteringsprocessen og der kan blive anvendt case.

Dine ansættelsesvilkår
Ansættelsesområdet vil være Social-, Bolig- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Familieretshuset i Aabenraa. Der kan forekomme rejseaktivitet til Familieretshusets øvrige lokationer.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC). Alt efter erfaring kan du blive ansat som fuldmægtig eller special/chefkonsulent.

I forbindelse med din ansættelse vil der blive indhentet en børneattest.

Om Familieretshuset
Familieretshuset hjælper borgere med at skabe ro, tryghed og retning i ændrede livssituationer. Målet er altid at finde den bedste løsning for hver enkelt borger.

Vi løser opgaver inden for områderne: forældremyndighed, bopæl og samvær, separation og skilsmisse, internationale ægteskaber, navngivning og navneændring, bidrag, faderskab og medmoderskab, adoption, værgemål og fremtidsfuldmagter.

Vi er en organisation i stor udvikling, og vi brænder for at levere den bedste kvalitet til gavn for de mange borgere, der hver dag har brug for vores hjælp. Familieretshuset har afdelinger 10 forskellige steder i Danmark.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Sjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 7.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Hele Sjælland

Lignende jobs

  • Jurist i Herlev

    Er du en erfaren jurist med speciale inden for ansættelsesret? Vi søger en dynamisk og forretningsorienteret konsulent til vores HR Legal team på vores hovedkontor i HerlevVelkommen i et fagligt st..
    • Jurist
    • Herlev
    Få mere info
  • Jurist i Brøndby

    Er du en erfaren advokat eller jurist med en stærk kommerciel forståelse? Vil du være en central figur i at sikre lønsomhed i vores kontrakter gennem din solide viden og juridiske kompetencer? Vil .
    • Jurist
    • Brøndby
    Få mere info
  • Jurist i Hvidovre

    Join us to uncomplicate the world on the international stage of logistics.With a strong entrepreneurial and human-centered culture, there is a world of growth and possibilities awaiting the right..
    • Jurist
    • Hvidovre
    Få mere info
  • Jurist i Frederiksværk

    Vil du være med til at sikre gennemsigtighed i forbrugerpriserne på el og gas? Er du nysgerrig på reguleringen af energisektoren og har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevåge..
    • Jurist
    • Frederiksværk
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Hele Sjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Hele Sjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister i Hele Sjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Hele Sjælland over tid

Dato Alle jobs som jurister
26. april 2024 143
25. april 2024 145
24. april 2024 137
23. april 2024 143
22. april 2024 136
21. april 2024 144
20. april 2024 146
19. april 2024 151
18. april 2024 155
17. april 2024 154
16. april 2024 158
15. april 2024 172
14. april 2024 193
13. april 2024 187
12. april 2024 193
11. april 2024 195
10. april 2024 194
9. april 2024 192
8. april 2024 196
7. april 2024 200
6. april 2024 201
5. april 2024 198
4. april 2024 190
3. april 2024 190
2. april 2024 198
1. april 2024 220
31. marts 2024 220
30. marts 2024 222
29. marts 2024 222
28. marts 2024 227
27. marts 2024 226