Kunstguide

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Om Kunsten

Kunsten har store ambitioner på udstillings- og formidlingsområdet, og museet arbejder målrettet med at lade museet være et alternativt rum for læring og oplevelser af høj kvalitet. Vi udvikler hele tiden nye formidlingstilbud til museets mange gæster i relation til de skiftende udstillinger.

Kunsten er et levende kunstmuseum, der har til huse i en ikonisk museumsbygning fra 1972, tegnet af den finske arkitekt, Alvar Aalto. Museet har en samling, som rummer mere end 4.000 værker, hvoraf størstedelen er fra år 1900 og frem. I museets fem udstillingssale præsenteres museets faste samling samt skiftende særudstillinger sideløbende. Du får altså en mulighed for både at formidle kunsthistorien, og samtidskunstens spændende navne.

’Det meste af det, jeg ved om dansk kunsthistorie, lærte jeg som kunstguide på Kunsten’

– Caroline Nymark Zachariasen, tidligere kunstguide, nu samlingsinspektør på Kunsten

Kunsten Kreativitarium

I 2017 etablerede Kunsten en ny formidlingsafdeling, Kreativitarium, som med Nordea-fondens støtte har muliggjort at vi nu har et ambitiøst og kreativt formidlingsteam på rigtig højt niveau. Men andre ord – du kan her blive ansat på et museum, hvor der er store muligheder for at fordybe dig i kunsthistorien, samtidskunsten og formidlingsmetoder, og hvor formidling får lov til at fylde meget.

At formidle på Kunsten

I vores formidling drømmer vi om, at dialogen er central, uanset om vi beskæftiger os med børn eller voksne. Vi praktiserer en dialogisk formidling, der sigter mod at skabe rum for aktiv deltagelse og flerstemmighed i vores formidlings- og undervisningstilbud. I det arbejde er vi inspirerede af dialogmetoden Visual Thinking Strategies (VTS), som du vil blive oplært i. Derudover laver vi også praktisk-kreative aktiviteter til nogle af vores forløb. Aktiviteterne er udviklet af vores kunstnere, og du skal være klar på at facilitere dem. Det sker også, at vi får bookinger fra grupper, som ønsker en klassisk, kunsthistorisk tung omvisning, og det leverer vi selvfølgelig også. Stillingen som kunstguide og omviser kræver derfor gode pædagogiske og stærke kunsthistoriske kompetencer.

– ’Kommer du fra Aarhus, er tiden i toget perfekt til at forberede dig, og museet ligger kun 5 minutters gang fra banegården.’

Kira Strand, tidligere kunstguide på Kunsten

Det praktiske

I et samarbejde med museets booker og de andre kunstguider lægges der en halvårlig plan, sådan at hver kunstguide har en fast ugedag og en fast backupdag, ligesom vi fordeler weekenderne ligeligt. De dage står du til rådighed for de bookinger, der kommer ind. Der er mulighed for at kunstguiderne kan bytte omvisningerne indbyrdes. Der er altid god mulighed for sparring om indhold, og selvom vi forventer en høj kunstfaglighed, sørger vi selvfølgelig for, at du bliver klædt på til at kunne formidle vores samling.

Hvad skal du kunne?

Vi søger en studerende i kunsthistorie eller et andet relevant studie. Vi foretrækker at du har bachelorgrad og har en bred viden inden for det kunstfaglige felt. Derudover håber vi på følgende:

  • Du kan formidle naturligt og levende med øje for den gruppe, du har med rundt på museet

  • Du kan lytte til gæsterne og skabe gode dialoger

  • Du har erfaring med at omvise eller undervise

  • Du kan facilitere en praktisk-kreativ aktivitet som del af et læringsforløb

  • Du har interesse for læringsmetoder og lyst til at lære mere

  • Du kan formidle på engelsk (og gerne enten tysk eller fransk)

  • Du har erfaring med at arbejde med børn og unge

  • Du kan formidle på tekst


Vi lægger også vægt på, at du som person er fleksibel og udadvendt, og har gode evner til at samarbejde i et miljø præget af omskiftelighed, engagement og høj faglighed.

– ”Jobbet som kunstguide er en god mulighed for at styrke sin egen kunsthistoriske faglighed, da selve formidlingen til andre mennesker er med til at udvide ens egen forståelse af både værkerne, kunsthistorien og den museale kontekst.”

Signe Mark, tidligere kunstguide, nu udstillingskoordinator på Kunsten.

Hvad får du ud af det?

  • Du bliver en del af et engageret formidlingsteam på et kunstmuseum, som stræber efter at være en af de bedste arbejdspladser inden for museumsverdenen
  • Du deltager i personaleomvisninger til udstillinger, møder i kunstguideteamet og daglig ad hoc sparring, og har derfor mulighed for at udveksle erfaringer, diskutere fagligt relevante emner og medudvikle formidlingen
  • Du deltager i kurser eller læringsdage særligt for kunstguider/undervisere om f.eks. formidlingsteknikker eller et kunstfagligt indhold
  • Du får en omfattende indsigt i museets samling og arkitektur samt de skiftende særudstillinger
  • Du kan deltage i museets personalefester og årlige studietur sammen med resten af personalet
  • Da Kunsten er et forholdsvis lille museum, har du nemt ved at få indsigt i museets hverdag
  • Der er mulighed for ekstra formidlingsopgaver - f.eks. skriftlige opgaver, ferieaktiviteter, arrangementer og længere projekter

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling/deltidsstilling og aflønnes med honorar pr. omvisning. Vi forventer, at du har mindst en fast ugentlig hverdag, en backupdag + hver fjerde weekend, hvor du kan tage omvisninger og læringsforløb. Derudover er arbejdstiden fleksibel og fastsættes nærmere efter aftale.

Tiltrædelse hurtigst muligt

Søg inden 2/4 2024

Samtaler afholdes 11. april

Hvis du har spørgsmål til stillingen, så send endelig en mail til formidlingsudvikler, Nana Flarup Hansen på [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kreativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 12.3.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kreativ medarbejder
  • Aalborg
  • Tirsdag den 02. april 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kreative medarbejdere i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte kreativ medarbejder i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kreative medarbejdere i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kreative medarbejdere i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som kreative medarbejdere
27. april 2024 5
26. april 2024 5
25. april 2024 5
24. april 2024 5
23. april 2024 5
22. april 2024 4
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 4
18. april 2024 4
17. april 2024 4
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 4
13. april 2024 5
12. april 2024 4
11. april 2024 3
10. april 2024 3
9. april 2024 3
8. april 2024 4
7. april 2024 4
6. april 2024 4
5. april 2024 4
4. april 2024 4
3. april 2024 3
2. april 2024 3
1. april 2024 4
31. marts 2024 4
30. marts 2024 4
29. marts 2024 4
28. marts 2024 5

Værd at vide når du søger job som kreativ medarbejder i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!