Overenskomstforhandlere på statens område

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du jurist eller har du en anden samfundsvidenskabelig baggrund – så kan du være en af vores nye kolleger.

Vi skal forhandle statens overenskomster i 2024 og du kan stadig nå at komme med på holdet. Du kan være den medarbejder, vi søger, hvis du gerne vil være med i maskinrummet i den danske model på det statslige område og være med til at skabe gode rammer for statens arbejdspladser.

Om stillingerne i kontor for Implementering af Overenskomster (IO)
Vi søger medarbejdere med en samfundsvidenskabelig baggrund til at forhandle overenskomster samt varetage statens arbejdsgiverrolle i projekter og ved rådgivning af statens arbejdsgivere. Kontoret er stedet, hvor man også kan lære godt embedsmandshåndværk og navigere i politiske processer, da vi har en del ministerbetjening. Hvis du kan se dig selv i feltet, hvor forhandlinger, komplekse juridiske problemstillinger og minister- og ledelsesbetjening mødes, så tilbyder vi spændende opgaver i en varieret hverdag, hvor stærk faglighed og godt kollegaskab sætter rammen.

Vi forbereder og gennemfører overenskomstforhandlinger på det statslige område og implementerer resultaterne i aftaler og overenskomster. Vi rådgiver statens arbejdsgivere med henblik på at understøtte bæredygtige og attraktive statslige arbejdspladser, ligesom vi deltager i mæglingsmøder, retssager og faglige voldgifter. Vi bidrager også til lovforslag inden for det arbejds- og ansættelsesretlige område. Derudover betjener vi ministeren og vores ledelse inden for overenskomstområdet og politiske dagsordner inden for den kollektive arbejdsret.

Du vil, sammen med en kollega, få ansvar for at drive et eller flere overenskomstområder. Som medarbejder hos os vil dine vigtigste arbejdsopgaver, afhængig af din faglige profil, være at:

  • Deltage i styrelsens forberedelse af overenskomstforhandlingerne i 2024, herunder udarbejde forhandlingsoplæg.
  • Forberede og deltage i forhandlinger med de faglige organisationer – i konkrete sager og ved overenskomstforhandlingerne.
  • Rådgive de statslige arbejdsgivere.
  • Udarbejde analyser og deltage som projektleder/projektdeltager i tværgående projekter, f.eks. partsprojekter aftalt ved overenskomstforhandlingerne.
  • Udarbejde juridiske analyser og forberede fagretlige sager i tæt samarbejde med eksterne advokater.
  • Koordinere og indgå i tværgående projekter og indsatser internt og eksternt.
  • Sikre en god kontakt til og dialog med de faglige organisationer samt ledere og HR-medarbejdere i staten.

Styrelsen og kontorets dagsordner går på tværs af den statslige sektor, og kontoret har en bred samarbejdsflade både internt i styrelsen, men også til de faglige organisationer, ministerier, styrelser, KL, Danske Regioner og en lang række øvrige samarbejdspartnere.

Om dig
Du har en relevant akademisk kandidatuddannelse, f.eks. cand.jur., cand.merc.jur. eller cand.scient.pol. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra centraladministrationen, en arbejdsgiverorganisation, et konsulenthus eller en større HR-funktion. Hvis du i forvejen har erfaring med HR, får du her en unik mulighed for at bygge videre på din faglighed med kollektiv arbejdsret, forhandlingskompetencer og håndtering af større politiske dagsordener.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Trives med og værdsætter værdien af samarbejde og har flair for interessenthåndtering.
  • Har interesse for overenskomster og arbejdsret.
  • Kan formidle komplekse problemstillinger klart og præcist både skriftligt og mundtligt.
  • Kan arbejde selvstændigt og struktureret.
  • Har god dømmekraft.
  • Har en veludviklet analytisk sans og er god til at navigere i en politisk, juridisk og økonomisk kontekst.

Derudover lægger vi også vægt på, at du:

  • Er initiativrig og ikke er bleg for at tage teten.
  • Trives med, at forandringer er en del af hverdagen.
  • Har et godt humør og masser af gåpåmod.

Om os
Du vil blive en del af et kontor med høj faglighed, stort engagement og godt humør. Vores hverdag er kendetegnet ved en stærk holdånd og glæden ved at løse komplekse problemstillinger sammen. Vi lægger vægt på at være modtagerorienterede i vores kommunikation og leverancer samt at have en høj grad af professionalisme, troværdighed og ansvarlighed i de opgaver, vi løser.

Vi tilbyder en afvekslende hverdag med en bred kontaktflade til de statslige arbejdspladser. Vi har et godt, udviklende og uformelt arbejdsmiljø, hvor både faglighed, sammenhold og engagement er i top. Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Vi har til huse tæt på Kgs. Nytorv, og metroen ved Marmorkirken er lige om hjørnet. Kan du godt lide at træne, så har vi også et træningscenter.

Det er vigtigt for os, at du får en god start i styrelsen. De første par uger er der lagt et onboardingprogram, hvor du får rig mulighed for at lære dine nye kollegaer og huset at kende og komme godt i gang med dine arbejdsopgaver.

Om styrelsen
Medarbejder- og Kompetencestyrelsen varetager statens arbejdsgiverrolle og sikrer indgåelse samt implementering af overenskomstaftaler for det statslige arbejdsmarked. Styrelsen er desuden ansvarlig for fællesstatslige initiativer på arbejdsmiljø- kompetenceudviklings- og rekrutteringsområdet, udvikling af samarbejdsstrukturen i staten, samt for udvikling af ledelsesområdet, herunder opfølgning på ledelses- og kompetenceaftalen og udvikling af det statslige lederudviklingsprogram PLUS.

En nærmere præsentation af styrelsens opgaver og organisation findes på www.medst.dk.

Ansættelsesvilkår
Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Du vil blive ansat som konsulent eller fuldmægtig afhængigt af dine kvalifikationer og erfaring.

Ansættelsessted
Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Dit arbejdssted vil være Landgreven 4, 1301 København K.

Hvis du vil vide mere
Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Anne Kathrine Braad, tlf. 35 27 12 10, e-mail: [email protected] eller teamleder Lisa Lindblad Engmann, tlf. 35 27 11 50, e-mail: [email protected].

Ansøgning
Vil du søge stillingen, skal du sende ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via linket ”Søg stillingen” senest den 19. marts 2023.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 19. marts 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at give byggeriets værdikæde en stemme samt udarbejde analyser, der sætter fokus på danske bygge- og anlægsvirksomheder i en CO2-neutral fremtid? Har du skarp politik- og talforståelse? Har du gåpåmod og lyst til at indgå i et team bestående af dygtige og engagerede kollegaer?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 5. maj 2024 København On-site. Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1