Udstationering: Chef for EU-sektionen ved den Danske Militære Repræsentation til NATO og EU i Bruxelles, Belgien

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ønsker du et attraktivt chefjob i et dynamisk internationalt miljø? Har du interesse for det stra-tegiske niveau og krydsfeltet mellem militære og politiske hensyn? Motiveres du af at opbygge stærke samarbejdsrelationer på tværs af organisationer? Vil du være med til at forberede og gennemføre det danske formandskab i 2025, og herunder bidrage til definering af danske mili-tære holdninger til EU’s forsvarssamarbejde?

Så har vi helt sikkert jobbet til dig!

Om os

Den Danske Militære Repræsentant ved NATO og EU er Forsvarschefens repræsentant i de to organisationernes respektive militærkomitéer. Den opslåede stilling vil i langt overvejende grad fokusere på EU.

Den danske EU-repræsentation er placeret sammen med den danske ambassade til Belgien. PSC-ambassadøren repræsenterer på daglig basis Danmark i EU’s politiske og sikkerhedskomité (PSC), som er en del af EU beslutningsorganer. Den Danske Militære Repræsentant (DDMR) er Forsvarschefens daglige forbindelse til EU Militærkomité, der leverer den militærfaglige rådgiv-ning til PSC. Repræsentationen består foruden PSC-ambassadøren og den militære repræsenta-tion af civile medarbejdere fra hhv. Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet. Dertil kommer militære kolleger ved den militære repræsentation til NATO samt i EU’s Militære Stab.

De primære nationale kontaktpunkter er Forsvarskommandoens Udviklings- og Planlægnings-stab og Operationsstab, men inden for visse sagsområder samarbejdes der også med andre myndigheder under Forsvarsministeriets ressort.

Da der arbejdes meget selvstændigt, er det vigtigt, at alle har helhedsforståelse og forstår at udnytte viden og erfaringer på tværs af ministerområderne. Vi fremmer i fællesskab Danmarks interesser i NATO og EU og udnytter mulighederne for at arbejde på tværs af ministerområder samt på tværs af politiske og militære fagligheder.

Vi tilstræber at være en moderne og attraktiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø – såvel psykisk som fysisk.

Om stillingen

Stillingens primære emneområder:
• Ledelse af de øvrige medarbejdere i EU-sektionen
• Deltagelse i møder i EU militærkomité.
• Sagsbehandling af og indberetning om udviklingen i EU forsvarssamarbejde.
• Ad hoc deltagelse i arbejdsgrupperne under EU militærkomité.
• Militærfaglig rådgivning og støtte til EU-repræsentation i Bruxelles.
• Mødeaktivitet i Bruxelles til understøttelse af dansk interessevaretagelse på det bredere forsvarsområde i forhold til fx EU institutioner.
• Deltagelse i netværksaktiviteter i Bruxelles.

Du repræsenterer til tider Danmark i EU Militærkomité i Bruxelles samt i de underlagte arbejds-grupper. Du skal således løbende holde dig ajour med danske interesser og standpunkter på området. Du skal videreformidle og fremme disse interesser og standpunkter i EU. Samtidigt skal du holde hjemlige myndigheder orienteret om udviklingen inden for EU forsvarssamarbejde og tilknyttede områder. Du skal kunne hjemsende præcise vurderinger og kunne fremsætte va-lide og relevante anbefalinger til dansk policy og stillingtagen.

Din samtaleleder vil være den stedfortrædende militærrepræsentant ved DAMIREP og den dagli-ge tjeneste vil primært være på EU-repræsentationen.

Henset til formandsskabet vil der i den kommende tid forventeligt være fokus på styrkelse af DAMIREP. Dette kan medføre ændringer i forhold til ovennævnte beskrivelse af ledelsesstruktur og arbejdsopgaver.

Om dig

Du er oberstløjtnant eller kommandørkaptajn med interesse for, og et godt kendskab til status og udvikling for EU forsvarssamarbejde. Du skal have interesse og kendskab til forsvars- og sikkerhedspolitik generelt, herunder ikke mindst til Danmarks rolle i EU og EU’s betydning for Danmark. Det er en fordel, hvis du tidligere har beskæftiget dig med EU forsvarssamarbejde.

Din tidligere tjeneste skal have givet dig et bredt kendskab til Forsvaret. Du har god forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation, herunder dynamikkerne mellem det militære og politiske niveau. Det er en fordel, hvis du tidligere har gjort tjeneste i et internationalt militært hovedkvarter.

Du skal være selvstændig og kunne tænke i både helheder og detaljer. Du skal kunne holde fingeren på pulsen med, hvad der rører sig såvel hjemme i Danmark som mellem de øvrige medlemslande i EU. Menneskelige relationer er af stor betydning for din og Danmarks indsigt og indflydelse, og det er væsentligt for udbyttet, at du kan skabe forbindelser og netværke med dine danske og udenlandske kollegaer.

Der vil ofte være korte deadlines og møder med kort varsel, også til tider om eftermiddagen og aftenen, hvorfor du skal kunne lide at arbejde fleksibelt og tilpasse dig situationen og aktuelle prioriteter.

Vi forventer, at du er ambitiøs, analytisk stærk og har en høj personlig integritet og ansvarsfø-lelse, som du formår at omsætte i gode samarbejdsevner. Herudover er det væsentligt, at du har gode evner i prioritering og styring af opgaver. Du skal være stærk i både mundtlig og skriftlig kommunikation på såvel dansk som engelsk. Et kendskab til fransk vil være en fordel.

Som udstationeret er det samtidigt en fordel for opbygning og vedligeholdelse af relationerne med samarbejdspartnere og kollegaer, hvis du er udadvendt og socialt anlagt.

En af dine vigtigste kvalifikationer er dit helhedssyn, hvor du formår at tænke ministerområdets udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeri-ets mission og vision. Der vil blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chef-stillinger inden for Forsvarsministeriets myndighedsområde.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 i henhold til rammeaftalen om kontraktansættelse af che-fer i staten.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjeneste-mand i lønramme 37 efter en konkret vurdering. Ansøgningen skal da stiles til Hendes Majestæt Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.
Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

Stillingen er ledig fra 1. januar 2024 og besættes snarest herefter. Stillingen besættes som ud-gangspunkt for en fireårig periode - dog kan perioden variere under hensyn til Forsvarets be-hov.

Du vil blive tillagt grad af oberst/kommandør i forbindelse med udstationeringen.

Dit daglige tjenestested vil være henholdsvis ved Danmarks Faste Repræsentation ved EU og i NATO hovedkvarteret. Begge i Bruxelles.

Du vil blive udstationeret under udetillægsordningen, det vil sige, at du bl.a. får betalt dine flyt-te- og boligudgifter. Du modtager desuden et skattefrit udetillæg og hvis du er gift, har din med-følgende ægtefælle mulighed for at få indbetalt 50.000 kr. årligt i ægtefællepension. Har du/I børn vil udgifter til skolegang, svarende til det danske skolesystem inkl. ungdomsuddannelser, også blive dækket. Mere om dette kan ses på Forsvarets HR-portal på FIIN kan du finde FPSBST 566-2, hvor du kan læse mere om udetillægsordningen, ligesom du kan beregne dit forventede skattefrie udetillæg.

I forbindelse med en ansættelse vil der være mulighed for forhandling af tillæg.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning

Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Ansættelsen er betinget af, at du kan godkendes helbredsmæssigt samt sikkerhedsgodkendes til NATO SECRET og op-retholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Kontakt og ansøgning
Du er meget velkommen til at høre mere om stillingen hos nuværende stillingsindehaver oberst Allan Pedersen tlf. +32 499 541 995 eller brigadegeneral Peter C. Alexa tlf. +32 491 998 407.

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent, kaptajn Palle Hvirvelkær fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse tlf. 72 81 96 80.

Ansøgningsfristen er den 06. august 2023.

Ansættelsessamtaler forventes gennemført via i uge 33 eller 34.

Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det om-kringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at søge stillingerne fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og innovation.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.7.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 06. august 2023

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Do you find Threat Hunting, Threat Intelligence, SIEM and EDR exciting, and do you want to be a deciding factor in IT Security in our internal as well as our customer’s environments? As IT Security..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i Dragør

    Vil du være med til at give vores gæster gode svømmeoplevelser?Dragør svømmehal søger lige nu livredder på fuldtid til blandt andet opsyn i dameafdelingen.Vi har brug for dig i rollen som liv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0
30. marts 2024 0
29. marts 2024 0
28. marts 2024 0
27. marts 2024 0