Projektleder til udvikling af Albertslund Bymidte

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Albertslund

Vi søger en erfaren projektleder, der vil være samlingspunktet for de mange initiativer, der over de kommende år skal føre til en attraktiv, fortættet og levende bymidte i Albertslund. Du er ikke alene projektleder, men også gerne "ejendomsstrateg" og byudvikler eller planlægger, så du kan sammenflette alle de elementer, der skal til for at realisere forandringen af et bykvarter.

Albertslund Kommune har igangsat en omfattende byudvikling, der primært realiseres gennem omdannelse af erhvervsområder til blandede bolig- og erhvervsområder, men også ved en fortætning i Albertslund Bymidte. Albertslund Kommuneplan 2022 – 2034 giver mulighed for, at byen kan vokse med 10.000 borgere i løbet af de næste 10 år.

Byudvikling er derfor højt prioriteret i Albertslund, og vi arbejder i tæt dialog med det politiske niveau for at sikre, at vi er i samklang med Kommunalbestyrelsens politiske visioner og målsætninger.

Om projektet: Byudvikling i hjertet af Albertslund

I hjertet af Albertslund ligger Bymidten, som bl.a. rummer Albertslund Centrum med S-togstation, detailhandel, kulturinstitutioner, rådhus, sundhedshus og plejecenter.

I Bymidten er der indenfor de sidste år opført flere store projekter, der har betydning for bylivet. I 2020 åbnede Vestskovens Gymnasium, som tilbyder forskellige studieretninger inden for hhx, htx, stx og hf. Siden 2020 er der opført omkring 300 nye boliger, hvoraf de seneste er målrettet seniorer og ligger lige ud til kanalen. Byggerierne er med til at skabe mere hverdagsliv omkring Rådhussøen og liv i centeret og bymidtens kulturelle tilbud.

Målet for udvikling af Bymidten er en levende og varieret by, en grøn og tryg by og en by, der er fælles og brugbar for alle. Det er også en by, der er godt forbundet med nye og anderledes forbindelser og en by, det er en oplevelse at bevæge sig gennem og mødes i.

De nærliggende byudviklingsområder, Vridsløse og Coop Byen, vil yderligere styrke bylivet i Albertslund Bymidte, og dermed være med til at understøtte områdets forandring.

Udviklingen af Albertslund Bymidte er en del af den samlede vision og målsætning for fremtidens Albertslund om: "Et stærkere, rigere og mere selvstændigt Albertslund - En by i balance miljømæssigt, økonomisk og socialt".

Særligt om Albertslund Centrum

Albertslund Centrum, der i begyndelsen blev kaldt for Albertslund Bycenter, blev sammen med en række boligbebyggelser opført på bar mark fra starten af 1960’erne og frem. Her var god plads, og beliggenheden var praktisk i nærheden af gode trafikforbindelser med jernbane og vejnet. Albertslund Centrum var frem til 2012 landets eneste kommunalt ejede butikscenter. I dag ejes størstedelen af CityCon, der er en privat investor.

Albertslund Kommunalbestyrelse vedtog den 14. feb. 2023 en masterplan for den centrale del af Albertslund Centrum.

Masterplanen sætter de overordnede rammer for omdannelsen af Albertslund Centrum til en levende bydel med boliger og erhverv. Visionen er at skabe et centrum for hverdagslivet med stor lokal stolthed.

Projektet er nu på vej ind i en ny fase, hvor kommunen har fokus på at sikre sammenhæng mellem de mange delprojekter i Bymidten. Desuden skal vi godt fra start i realiseringen af Masterplanen og sikre udvikling af Albertslund Centrum i samarbejde med CityCon, kulturinstitutioner og byens borgere, og med sikker forvaltning af kommunens interesser som grundejer.

Om opgaven og projektlederens rolle

Som projektleder får du ansvar for at orkestrere den store byudvikling af Albertslund Bymidte. Det betyder, at det er dit ansvar at koordinere og skabe fremdrift, så der gennem de mange delopgaver skabes en sammenhængende, ny Bymidte med attraktive boliger, levende gadestrøg, offentlige tilbud og grønne åndehuller.

Som projektleder kommer du til at varetage en bred pallette af opgaver med rødder i forskellige fagområder. Organisationen er klar til at bidrage med mange fagligheder, men du skal sikre en klar opgaveprioritering og -afgrænsning, så ressourcer, mål og opgaveindhold er kendt og afstemt hele vejen rundt.

Albertslund Kommune søger derfor en projektleder og "ejendomsstrateg", der har kendskab til ejendomsudviklerbranchen, er rutineret i samarbejdet med private udviklere, og kan fastholde fokus på en udvikling til byens bedste. Det er optimalt, hvis du også er byudvikler eller planlægger, så du samlet set har kendskab til projektets mange aspekter af bl.a. teknisk, byplanfaglig, økonomisk, juridisk og forhandlingsmæssig karakter.

Du skal have overblik, skabe struktur, igangsætte de rette initiativer, skabe engagement, sikre fremdrift og give alle de relevante bidragsydere den viden og opgaveafklaring, de har brug for, for at kunne levere gode delopgaver til et samlet hele.

Du bliver et gennemgående ansigt udadtil, både i forhold til investorer og bygherrer samt ikke mindst borgere, interessenter og politikere, ligesom du får brede samarbejdsflader med store dele af den kommunale forvaltning.

Vi har brug for en projektleder, der har gå-på-mod og er klar til at træde til i en fase, hvor der endnu ikke findes en snorlige milepælsplan og velafgrænsede opgavebeskrivelser på alle dele af arbejdet. Vi kender ikke alle opgaverne for den nye projektleder, men ved at de bl.a. omfatter:

· Konkretisering af projektudviklingsaftale mellem CityCon og Albertslund Kommune herunder udarbejde detaljeret tidsplan for realisering af aftalen

· Bidrage til at kortlægge den mest hensigtsmæssige fremadrettede planproces for udviklingen af Albertslund Centrum

· Bidrage til strategi for parkering og mobilitet i Bymidten

· Forhandling med Citycon af ny driftsaftale for de kommunalt ejede arealer i bymidten

· Implementering af en grundejerforening

· Deltagelse i Erhvervsforum Albertslund Bymidte

· Arbejde med kunst, fællesskaber og social infrastruktur i bydelen

· Sikre koordination af alle delprojekter til en samlet og velfungerende byplan

· Sikre rettidighed, sammenhæng og kvalitet i de nødvendige planprodukter og -processer

· Varetage dialog med borgere, interessenter, aktører, handelen mv.

Dine kvalifikationer

Rollen som projektleder for Albertslund Bymidte kræver bl.a. strategisk tænkning, overblik, mod, struktur og engagement. Til gengæld er der en unik mulighed for at videreudvikle og afprøve alle dine kvalifikationer som bl.a. ejendomsstrateg, forhandler, byudvikler og tværfaglig projektleder i et særligt udviklingsprojekt, der er et af de vigtigste og mest centrale byområder i Albertslund.

Vi forventer, at du:

· Er en erfaren projektleder, gerne indenfor byudvikling, som har stået i spidsen for komplekse udviklingsprojekter med mange forskellige problemstillinger, eksempelvis ejerforhold, juridiske aftaler, økonomi, salg af grunde/fast ejendom, driftsaftaler, planforhold mv.

· Har erfaring med samarbejde og forhandling med udviklere og grundejere, samt forståelse for de mange roller og aktører i byudvikling og -planlægning

· Mestrer projektlederens mange værktøjer

· Har sans for den sammenhængende bys kvaliteter

· Har lyst til og erfaring med at arbejde projektbaseret i en politisk styret organisation, gerne med erfaring fra en kommune

· Er opsøgende og kan skabe gode samarbejdsrelationer med mange forskellige faggrupper, interesser og tilgange

· Er dygtig til at kommunikere, herunder kan lide at holde oplæg, skabe forståelse og skabe engagement hos større og mindre forsamlinger

· Arbejder struktureret og kan indsamle nødvendig viden om komplicerede problemstillinger, for derefter at formidle letforståeligt og opstille mulige veje til løsning

Hvem er vi?

Som projektleder for Albertslund Bymidte bliver du en del af Plan-teamet, som er en del af enheden Plan, Byg og Miljø i Miljø & Teknik-afdelingen, der hører under direktørområdet By, Kultur, Miljø & Beskæftigelse. I enheden er der 27 medarbejdere med en fælles leder.

Som de øvrige projektledere for kommunens fire største byudviklingsprojekter refererer projektlederen for Albertslund Bymidte fagligt til en programleder med en tværgående styregruppe. Programlederen samarbejder tæt med enhedslederen for Plan, Byg og Miljø, der har personaleledelsen og den faglige ledelse af opgaver i linje-organisationen. I fællesskab arbejder de for, at projektledernes hverdag bliver sammenhængende og med de nødvendige rammer.

Planteamet og den øvrige organisation arbejder desuden med flere spændende og meget forskellige projekter – blandt andet:

· Vridsløse – byudvikling af det gamle Vridsløselille Statsfængsel

· Coop Byen – byudvikling af området omkring Coops Hovedkontor og lagerbygninger

· Hersted Industripark - et af de største byudviklingsområder i Storkøbenhavn på 160 ha

Teamet består af en projektleder for Vridsløse, en projektleder for Hersted Industripark, en kommuneplanlægger og miljøvurderingsspecialist samt seks byplanlæggere med uddannelse som henholdsvis ph.d. i arkitektur, arkitekt, geograf, landskabsarkitekt og en cand.tech.soc.

Vi sætter pris på åbenhed, godt humør og saglighed. Opgaven med den omfattende byudvikling berører hele enheden og flere til, så vi arbejder alle med at fremme det gode samarbejde på tværs og være fælles om byudviklingen. Omfattende byudvikling er fortsat en ny opgave for os, så vi er en lærende organisation, med stort fokus på at udvikle vores viden, kompetencer og processer.

I perioder, hvor rollen som projektleder for bymidten ikke fylder hele arbejdsdagen, vil du også blive involveret i enhedens øvrige opgaver. Det vil ske med hensyntagen til dine specifikke kvalifikationer og interesser, og kan fx være som projektleder indenfor byudviklingsporteføljen, som ansvarlig for udvikling af metoder eller værktøjer til organisationen, eller som koordinator af tværgående opgaver.

Vi tilbyder

Et spændende, selvstændigt og udfordrende job i en meget speciel by – både planfagligt og kulturelt. Stillingen er på 37 timer og aflønnes efter gældende overenskomst og evt. mulighed for ansættelse som specialkonsulent.

Rammen om vores hverdag er Albertslund Rådhus, og der er gode muligheder for at arbejde hjemme.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt. Det er en del af vores ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling.

Ansøgningsfrist og procedure

Ansøgningsfristen udløber søndag den 19. marts 2023 kl. 23:59.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 12 /2023 og eventuelt anden samtale i uge 13/2023.

Flere oplysninger om stillingen kan fås hos Trine Tybjerg, som er enhedsleder for Plan, Byg & Miljø på telefon 21 68 57 59 eller via mail [email protected], eller til programleder for byudvikling Sidsel Kvist på telefon 29 33 37 66 eller via mail [email protected]

Lønnen fastsættes efter forhandling mellem kommunen og den forhandlingsberettigede organisation.

Det er en forudsætning for din ansættelse i Albertslund Kommune, at du har en gyldig arbejds- og opholdstilladelse.

Albertslund Kommune har røgfri arbejdstid.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=458d1f1b)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Projektleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Albertslund.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Projektleder
  • Albertslund
  • Søndag den 19. marts 2023

Lignende jobs

  • Projektleder i Søborg

    Do you have a passion for leading a team of highly skilled portfolio managers, who provide strategic insights and recommendations to senior decision makers in the pharmaceutical industry? Do you wa..
    • Projektleder
    • Søborg
    Få mere info
  • Projektleder i Ballerup

    Are you interested in planning and leading projects to develop innovative and sustainable solutions, where you would be communicating with vendors and suppliers across? Do you find fulfillment in l..
    • Projektleder
    • Ballerup
    Få mere info
  • Projektleder i København

    Dette job er for dig, som vil være del af et stort igangværende byggeprojekt, der er med til at forme danmarkshistorie. Vi har brug for dig, som samler vores administrative og praktiske tråde i en..
    • Projektleder
    • København
    Få mere info
  • Projektleder i Bagsværd

    a Are you looking for an exciting hands-on learning opportunity to kickstart your career? Are you passionate about Strategic Communication, Modern technology and making the area run as smooth as po..
    • Projektleder
    • Bagsværd
    Få mere info