Databibliotekar / dataanalytiker

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Helsingør

Databibliotekar / dataanalytiker

Databibliotekar / dataanalytiker søges til Helsingør Kommunes Biblioteker

Har du erfaring med at arbejde med data og statistik? Kan du aflæse og bearbejde data til at kvalificere bibliotekets strategiske arbejde - både eksternt i forhold til bibliotekets brugere - og internt i forhold til dine kollegaer og bibliotekets ledelse?
Vil du være med til at formidle nye teknologier til vores brugere og være en central spiller i organisationens digitale transformation?
Hvis du kan nikke ja til dette, vil vi meget gerne modtage en ansøgning fra dig.

Om stillingen

Vi bliver mere og mere afhængige af data i vores daglige arbejde på biblioteket og ser behovet for at skabe et fælles mindset og sprog, som indarbejdes i hele organisationen.

Data skal give os værdifulde indsigter, der kan understøtte strategiske beslutninger om biblioteksdriften og sikre, at vores materialer, arrangementer og fokusområder giver størst værdi for kommunens borgere og institutioner.

Dette udmønter sig i opgaver med at bearbejde og analysere data om udlånstal, besøgstal, registrering af henvendelser eller andet.

Det er vigtigt, at du er lydhør overfor, hvad der er behov for og kan spore dig ind på, hvad der er de bedste indikatorer og værktøjer i en analyse.

Stillingen indeholder også undervisningsopgaver - fx intern undervisning af kollegaer i brugen af data samt afholdelse af workshops for borgere inden for emner som offentlig data og chatbot.

Herudover vil en del af din stilling også bestå af biblioteksvagter.

Du vil få fysisk placering på biblioteket på Kulturværftet men vil også have vagter på lokalbibliotekerne i Espergærde og Hornbæk.

Din stilling er placeret i afdeling Stab, som tæller udviklingskonsulenter, administrativt personale, kommunikations- og IT-medarbejdere. Du vil få direkte reference til bibliotekschefen.

Faglige kvalifikationer:
  • Du har erfaring med at arbejde med store og komplekse datasæt
  • Du har gerne kendskab til Cicero
  • Du kan arbejde med dataindsamling og analyse i forbindelse med diverse projekter og som understøttelse til ledelsens arbejde med strategi
  • Du har stærke Excel-færdigheder – gerne også Power BI eller lignende
  • Du kan arbejde med pivottabeller og visualisering
  • Du har erfaring med projektarbejde og/eller projektledelse


Om dig:
  • Du er grundig i dit arbejde og struktureret i din tilgang til dine arbejdsopgaver
  • Du er en analytisk person, som hurtigt ser essensen og formår at formidle den enkelt
  • Du elsker at formidle, netværke og skabe nye relationer og fællesskaber
  • Du har stærke samarbejdsevner og stortrives ved at understøtte andres opgaver og projekter
  • Du brænder for det, du laver


Lidt om os

Vi er over 60 medarbejdere, som hver dag gør os umage for at gøre en forskel for dem, som besøger vores tre biblioteker, bruger vores digitale tilbud eller sætter pris på, at vi kommer ud til dem.

Helsingør Kommunes Biblioteker er det mest besøgte af landets biblioteker målt på indbyggertal, og Biblioteket Kulturværftet er, sammen med to andre biblioteker i Danmark, rangeret som ét af Europas bedste folkebiblioteker.

Vi er, sammen med Museerne i Helsingør midt i en proces om at skabe en ny form for dannelsesinstitution, hvor museums- og biblioteksbesøget smelter sammen, og hvor vi skaber nye og relevante oplevelser for brugerne.

Herudover har vi i disse år særligt fokus på at samtænke formidlingen af vores digitale og fysiske materialer og blive bedre til at synliggøre bibliotekets digitale ressourcer overfor brugerne.

Vi vægter vores læringsaktiviteter højt og har et godt samarbejde med institutioner, skoler og gymnasier i Helsingør Kommune.

Vi er desuden Visitor Service for turister i Helsingør, hvor bibliotekets frontpersonale året rundt giver turister og besøgende tips til gode oplevelser i Helsingør og omegn.

Praktisk Information

Stillingen er på 37 timer og ønskes besat den 1. januar 2024

Ansøgningsfrist er fredag den 3. november. Du søger stillingen via Helsingør Kommunes e-rekrutteringssystem på www.helsingor.dk via knappen ”Søg jobbet”

Ansættelsessamtaler finder sted torsdag den 9. november og den 17. november.

Løn forhandles efter gældende overenskomst.

Helsingør Kommunes Biblioteker indhenter børneattest på nye medarbejdere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bibliotekschef Andrew Cranfield på 21541193 eller på e-mail [email protected]

I Helsingør Kommune vægter vi, at medarbejdere og ledere udvikler deres faglighed. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhæng mellem den ambitiøse udvikling af hele organisationen Helsingør Kommune og videreuddannelse af både medarbejdere og ledere – fagligt og personligt.

9 ud af 10 indbyggere bor mindre end 2 km fra vandet. Her mødes Hamlet og Kronborg med verdenskendt arkitektur og en hyggelig middelalderby på ét og samme sted. Tjek #OplevHelsingor og se selv.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Helsingør.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Helsingør
  • Fredag den 03. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Helsingør

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Helsingør over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0