Akademisk medarbejder

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Det Kgl. Bibliotek søger en engageret og dygtig digital samlingsmedarbejder til arbejdet med at give adgang til bibliotekets digitale kulturarvsmaterialer. Hvis du brænder for dansk kulturarv, digital udvikling og har brugerne i fokus, er dette jobbet for dig.

I Afdeling for Digital Kulturarv arbejder vi med at indsamle, bevare og give adgang til den danske digitale kulturarv – radio, tv, billeder, bøger, aviser og meget andet. I dag giver vi adgang til millioner af disse digitale værker, og området er dynamisk og voksende.

Vi ønsker at gøre flere af de digitale samlinger tilgængelige for flere brugere, og at adgangen er nem, tidssvarende og åben, hvor det er muligt.

Arbejdsopgaver

Dit fokus vil primært være at styrke forvaltningen af adgang til de digitale samlinger i Det Kgl. Bibliotek og sørge for, at opgaverne på området løses effektivt og smidigt. I arbejdet med at få så meget digital kulturarv som muligt online og tilgængeligt for brugerne, vil du deltage i samlingsarbejdet og i større projekter om tilgængeliggørelse på digitale platforme. Involvering i andre typer projekter og opgaver i afdelingen kan også komme i spil afhængig af dine kompetencer, f.eks. kan samarbejde med eksterne samarbejdspartnere på området indgå som en del af dine opgaver.

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå i at:

  • Løse sager og opgaver inden for området digital adgang, f.eks. rådgive og bistå kolleger og ledelse i projekter, der omhandler tilgængeliggørelse af digitale samlinger, herunder emner som udarbejdelse af metadata, visningsformater, rettighedshåndtering mv.
  • Projektlede og deltage i projekter med fokus på tilgængeliggørelse af digital kulturarv i overensstemmelse med brugernes behov.
  • Være superbruger i vores database med adgangs- og rettighedsinformationer.
  • Arbejde med statistik for adgangsområdet samt sikre aktiv brug af denne viden.
  • Forretningsudvikle adgangsområdet, f.eks. forenkle procedurer for udlevering af datasæt.

Kvalifikationer

Du har en relevant uddannelse, f.eks. cand.it., cand.scient.bibl. eller cand.mag. Du har deltaget i eller projektledet it-projekter, er teknisk minded og kan hurtigt orientere dig i nye komplekse systemer og værktøjer. Du har erfaring fra biblioteks-, museums- eller arkivbranchen og kender branchens muligheder og udfordringer for kulturarven, bl.a. ift. rettighedsarbejde. Det er en fordel, at du har arbejdet med metadata i biblioteksregi, og at du har erfaring med DAMS-systemer. Det er desuden en fordel, hvis du er vant til tværgående samarbejde i større organisationer og samarbejde med eksterne parter.

Du skal kunne arbejde selvstændigt, have overblik og evne at følge opgaver helt til dørs. Du har gode analytiske egenskaber og en struktureret tilgang til opgaver og projekter, der gør det nemt for dig at arbejde i en kompleks dagligdag. Det er vigtigt, at du har øje for detaljen såvel som det store perspektiv, og at du kan prioritere din tid mellem mange forskelligartede opgaver. Du har en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang til arbejdet og værdsætter samarbejdet med dine kolleger og den uhøjtidelige og humoristiske omgangstone, der præger afdelingen.

Yderligere information

Afdelingen Digital Kulturarv har en sektion i både København og Aarhus, og der er et tæt samarbejde med kollegerne på tværs, og med andre afdelinger. Din base bliver i København.

Digital Kulturarv har ansvaret for at indsamle, bevare og give adgang til de digitale kulturarvssamlinger. Samlingerne vokser pt. med 1,5 TB om dagen og omfatter mange forskellige digitale materialer fra computerspil til web, aviser, radio, tv, lyd, fotografier og meget mere. Se f.eks. Mediestream, tekster.kb.dk og Digitale Samlinger.

Du kan læse mere i vores Politik for adgang til de digitale samlinger.

Afdelingen består af 24 medarbejdere. Vi lægger vægt på samarbejde, et højt fagligt niveau og løbende udvikling. Afdelingen er organiseret i en matrixorganisering på tværs af geografi. Organiseringen har fokus på funktionsopbygning (indsamling, bevaring, adgang) og workflows (samlingers livscyklus) for at sikre sammenhængskraft og kvalitet. Vi arbejder tæt sammen med andre afdelinger og har desuden en række eksterne samarbejder og partnerskabsforpligtelser, både nationalt og internationalt.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du ansættes i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og AC-organisationerne vedrørende akademikere i staten med mulighed for forhandling af et personligt tillæg afhængig af kvalifikationer og erfaring.

Ansættelsessted er Det Kgl. Bibliotek i København, Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Pl. 1, 1221 København K.

Vi lægger vægt på balance mellem arbejdsliv og fritid, og du har mulighed for fleksibel arbejdstid. Ansættelsen er på 37 timer ugentligt inklusiv frokostpause.

Praktiske oplysninger

Stillingen kan kun søges elektronisk via linket ”søg stillingen”.

Vedlæg din ansøgning, CV og eventuelle anbefalinger.  

Ansøgningen skal være modtaget senest 4 september.  

Vi indkalder til samtaler løbende.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet offentlig straffeattest.

Yderligere oplysninger om jobbet kan fås ved henvendelse til

sektionsleder Christian Hennskov Rasmussen på telefon +45 9132 4327 eller

sektionsleder Gry Vindelev Elstrøm på telefon +45 5167 1296.

Ved eventuelle tekniske problemer, kontakt venligst HR Manager Talent Solutions Support på tlf. 7244 0644.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.8.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • København K
  • Søndag den 04. september 2022

Lignende jobs

  • Bibliotekar i København

    Tiltrædelse ønskes snarest muligt. Stillingen er på 22 timer om ugen.Kulturafdelingen Kulturafdelingen driver Det Kgl. Biblioteks kulturelle aktiviteter, formidling og kommunikation, herunde..
    • Bibliotekar
    • København
    Få mere info
  • Bibliotekar i København

    Tiltrædelse ønskes snarest muligt. Stillingen er på 22 timer om ugen.Kulturafdelingen Kulturafdelingen driver Det Kgl. Biblioteks kulturelle aktiviteter, formidling og kommunikation, herunde..
    • Bibliotekar
    • København
    Få mere info
  • Bibliotekar (praktik) i København

    Det Kgl. Bibliotek søger en praktikant (studerende) til Den Nationale Fotosamling under afdelingen Specialsamlinger i efteråret 2024.I praktikforløbet får du en bred indføring og erfaring med a..
    • Bibliotekar
    • København
    Få mere info
  • Bibliotekar i København

    Vi søger en teknisk medarbejder med en baggrund som maskinmester, eller med tilsvarende faglighed til at varetage dagligt vedligehold af bygninger og tekniske installationer, på en spændende og var..
    • Bibliotekar
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0
30. marts 2024 0
29. marts 2024 0