Specialister med fokus på spildevand og miljøfarlige stoffer

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Udlandet

Er du vores nye specialist på projekter om samfundsvigtige dagsordner som for eksempel håndtering af miljøfarlige stoffer og udvikling af tilsynet med vores spildevand?

Miljøstyrelsen
Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 medarbejdere har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Vores enhed
Miljøstyrelsens enhed for Vandforsyning administrerer, forvalter og sikrer det faglige grundlag for regler om spildevands- og drikkevandsforsyning samt klimatilpasning, rotter, svømmebade og badevand. Vi vejleder kommuner, virksomheder og borgere om reglerne, og vi leverer et fagligt grundlag for regeringens politikudvikling og strategiske satsninger på området. Vi arbejder desuden med opbygning og formidling af viden på vand- og spildevandsområdet, herunder internationalt i form af bidrag til strategiske sektorsamarbejde med andre lande og med faglige bidrag til vandeksportstrategien. Mange opgaver løses i samarbejde med andre enheder i Miljøstyrelsen og i dialog med vandforsyningsbranchen og andre interessenter på området. Vandforsyningsenheden består af 38 medarbejdere i 4 teams under ledelse af to funktionsledere og to kontorchefer.

Erfaren og engageret specialist til spildevandsområdet
Du skal indgå i vores spildevandsteam, hvor samarbejde og erfaringsudveksling er højt prioriteret. Teamet forvalter bl.a. reglerne om udledningstilladelser og tilslutningstilladelser, og vejleder kommuner og andre interessenter om reglerne på spildevandområdet. En større opgave i teamet er at styre projekter på samfundsvigtige dagsordner som for eksempel håndtering af miljøfarlige stoffer i vores spildevand og udvikling og modernisering af tilsynet.

Vi søger to kolleger med specialistviden om spildevand, der kan være med til at drive nye projekter og opgaver frem i takt med det stigende fokus på spildevandsområdet. Du skal både have lyst og evner til at have styringen på større aktuelle opgaver og give kolleger en hånd på deres områder. Opgaveløsningen er baseret på samarbejde og erfaringsudveksling både i teamet og på tværs af styrelsen.

Opgaverne kan bl.a. være inden for indsatsen over for udledning af miljøfarlige stoffer, som er en dagsorden under stor udvikling. Du kan også indgå i arbejdet med modernisering af tilsynet og ved udarbejdelse af nye vejledninger. Derudover vil du indgå i den faglige betjening af Miljøministeriets departement, være med til at varetage administrative tilsyns- og håndhævelsesopgaver i relation til Miljøstyrelsens årlige kontrol med spildevands-forsyningsselskabernes udledninger samt løbende håndtering af henvendelser fra kommuner, forsyninger, borgere og andre interessenter. Afhængigt af kandidatens ønsker og kompetencer kan der evt. blive mulighed for at arbejde med spildevand internationalt i regi af sektor-samarbejdet.

Din profil
Vi forestiller os at du:

  • Har en videregående naturvidenskabelig uddannelse som biolog, kemiingeniør, miljøingeniør el. lign. Eller at du har en samfundsvidenskabelig uddannelse kombineret med en erfaring indenfor miljø og miljøforvaltning.
  • Er en god formidler både i skrift og tale, som kan ’oversætte’ fagligt kompliceret stof og inspirere med afsæt i egen faglige viden.
  • Har erfaring med og flair for at drive faglige processer/projekter med input fra andre. Kan analysere et opgaveområde fagligt og følge en sag fra start til slut, hvilket kræver administrativ, juridisk og politisk forståelse.
  • Er en initiativrig holdspiller som kan inddrage, engagere og etablere kontakt til kollegaer og til relevante aktører og sikre tæt samarbejde i sagsgangene.
  • Er grundig og systematisk, så opgaverne kvalitetsmæssigt er i top og ligger færdige til tiden.
  • Har gode digitale kompetencer og er vant til at navigere og inddrage digitale værktøjer i din hverdag.
  • Du trives i et miljø, hvor hverdagen veksler mellem koncentreret sagsbehandling og helikopterperspektiv i miljømæssige spørgsmål.

Derudover håber vi:

  • At du har arbejdserfaring med spildevandsforvaltning, bl.a. med tilslutningstilladelser og udledningstilladelser, og kendskab til den hertil knyttede lovgivning, fx fra en kommune, en spildevandsforsyning, en rådgivningsvirksomhed eller tilsvarende.
  • At du har viden om eller erfaring med indsatser over for udledning af miljøfarlige stoffer.
  • At du har erfaring med tilsynsopgaver fra en anden myndighed og kan drage nytte heraf i tilsynet med udledning af spildevand.
  • At du har kendskab til den danske lovgivning og administration på spildevandsområdet eller har lyst til og mod på hurtigt at sætte dig ind i området.
  • At du måske kender til state of the art spildevandsrenseanlæg, spildevandsforsyningernes praksis og udfordringer.

Vi tilbyder
En spændende stilling i en veletableret enhed, der har fokus på at gøre en forskel for kvaliteten af spildevand, drikkevand, svømmebade og badevand i overensstemmelse med de politiske ønsker og aftaler på området. Vi er en pendlervenlig arbejdsplads med flextid og mulighed for hjemmearbejde og vi tilbyder et miljø, hvor hverdagen veksler mellem koncentreret sagsbehandling og mere strategisk arbejde på miljøområdet. Dine kolleger er fagligt kyndige og barren er sat højt. Der er rig mulighed for sparring med kollegaer.

I spildevandsteamet lægger vi vægt på, at opgaver løses i samarbejde med kollegaer i eget team og på tværs af enheder i styrelsen. Vi hjælper hinanden med at fordele opgaverne og sikre, at alle kommer i mål. Inden for de rammer er der gode muligheder for at arbejde selvstændigt og selv tilrettelægge opgaveløsningen. I enheden for Vandforsyning lægger vi vægt på en sjov og spændende hverdag med faglige udfordringer, der giver gode muligheder for at udvikle sig.

Dagligdagen er præget af høj fart og mange forskellige opgaver, men vi er også en social arbejdsplads med masser af humor og et godt arbejdsmiljø, hvor der er plads til en hyggesnak over kaffen eller til fredagsbar. Både som nyansat og erfaren medarbejder er der rig mulighed for at lære organisationen at kende ved at deltage i en af personaleforeningens mange arrangementer uden for arbejdstid. Du kan være med i kunstforeningen, gå til yoga eller snuppe en tur med din kollega på Odense fjord i en af personaleforeningens kajakker.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet vil være i Odense C, vores hovedadresse er på Tolderlundsvej 3-5.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Lykke Feld på
tlf. 22 38 29 26 eller funktionsleder Lotte Hviid Melsen på tlf. 20 20 60 36.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingerne online ved at sende din ansøgning, CV m.m. senest den 5. november 2023

Vi planlægger at holde samtaler den 14. november 2023.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde tests og/eller forberede en case.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Biolog", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Udlandet

Jobbet er oprettet på vores service den 10.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Biolog
  • Udlandet
  • Søndag den 05. november 2023

Statistik over udbudte jobs som biologer i Udlandet

Herunder ser du udviklingen i udbudte biolog i Udlandet over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal biologer i Udlandet.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte biologer i Udlandet over tid

Dato Alle jobs som biologer
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0