Alt du skal vide om at finde et job i Struer

Drømmer du om at finde dit drømmejob i den charmerende by Struer? Så er du kommet til det rette sted! Uanset om du er nyuddannet, søger nye udfordringer eller blot ønsker et skifte i karrieren, kan Struer sagtens rumme dine ambitioner. Men hvordan kommer du egentlig i gang med jobsøgningen, og hvad skal du forvente?
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Alt du skal vide om at finde et job i Struer

I denne blogserie tager vi dig med på jobjagt i Struer. Vi dykker ned i de muligheder, der findes, både inden for den offentlige og private sektor. Vi giver dig konkrete tips og tricks til at finde relevante stillinger, skrive ansøgninger, der skiller sig ud, og forberede dig til samtaler.

Så spænd bæltet og gør dig klar til at udforske jobmarkedet i Struer! Uanset om du er på udkig efter et fast job, freelance-arbejde eller blot ønsker at få et indblik i, hvad byen har at tilbyde, så har vi noget til dig.

De største erhvervsområder i Struer

Struer Kommune er en bykommune i Region Midtjylland med en befolkning på ca. 10.000 indbyggere. Kommunen er præget af en blandet erhvervsstruktur med en række forskellige beskæftigelsesmuligheder.

  1. Kontor, handel og service: Dette område er det største i Struer Kommune med ca. 28% af den samlede beskæftigelse. Det dækker over en bred vifte af virksomheder, herunder butikker, kontorer, restauranter og hoteller.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Struer

  1. Industri, håndværk og teknik: Dette område beskæftiger ca. 22% af arbejdsstyrken i Struer Kommune. Det omfatter en række forskellige virksomheder inden for metalindustri, fødevareindustri, og el- og elektronikbranchen.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Struer

  1. Sundhed og forskning: Dette område beskæftiger ca. 11% af arbejdsstyrken i Struer Kommune. Det omfatter Struer Kommunehospital, en række private lægeklinikker og plejehjem.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Struer

  1. Undervisning: Dette område beskæftiger ca. 8% af arbejdsstyrken i Struer Kommune. Det omfatter folkeskoler, gymnasier, og erhvervsskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Struer

  1. Ledelse og personale: Dette område beskæftiger ca. 5% af arbejdsstyrken i Struer Kommune. Det dækker over ledere og medarbejdere inden for administration, HR, og økonomi.

Find ledige jobs i Ledelse og personale i Struer

Struer Kommune tilbyder en bred vifte af beskæftigelsesmuligheder inden for en række forskellige brancher. Dette gør kommunen til et attraktivt sted at bo og arbejde for mennesker med forskellige færdigheder og interesser.

De største virksomheder i Struer

Struer kan bryste sig af en række spændende virksomheder, der spiller en væsentlig rolle for både byens identitet og beskæftigelse. Her er et par highlights:

Bang & Olufsen: Denne ikoniske elektronikvirksomhed, kendt for sit innovative lyd- og billeddesign, har rødder tilbage til 1925 og er stadigvæk en stor arbejdsplads i Struer. Beliggende centralt i byen beskæftiger de sig med udvikling, produktion og salg af high-end lydprodukter.

Chokodan/Sügro: Denne chokoladevirksomhed er måske ikke lige så prominent som B&O, men er en vigtig bidragsyder til den lokale økonomi. Beliggende i industrikvarteret øst for byen, er de totalleverandør til kiosker, slikbutikker og detailhandlere med chokolade, slik og andre snacks. De ejer også Sügro Danmark, som leverer et bredt udvalg af produkter til restauranter, caféer og institutioner.

InCare System A/S: Virksomheden ligger også i den østlige del af byen og specialiserer sig i kommunikationsværktøjer til plejesektoren og digital skiltning. Deres teknologi hjælper med at optimere plejeopgaver og informationsspredning i sundheds- og omsorgssektoren.

Hvidbjerg Vinduet A/S: På Thyholm finder du denne vinduesproducent, der er en af kommunens største industrivirksomheder. De beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af kvalitetsvinduer og døre til både private og erhvervsbyggeri.

Phillips-Medisize A/S: Tidligere kendt som DanaMedic A/S, ligger denne virksomhed ligeledes i den østlige del af Struer. De beskæftiger sig med fremstilling af medicinsk udstyr og komponenter til forskellige medicinske anvendelser.

Udover disse store virksomheder huser Struer også et væld af mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher. Byens erhvervsliv er præget af et spændende mix af traditionelt håndværk, moderne teknologi og innovative startups, hvilket bidrager til en dynamisk og mangfoldig økonomi.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Struer?

Struer byder på en række forskellige transportmuligheder, der imødekommer forskellige behov og præferencer. Uanset om du ønsker en hurtig og effektiv pendlerrejse, en afslappet cykeltur eller en naturskøn sejlads, har byen noget at tilbyde.

Offentlig transport: Struer er velforbundet med det regionale tognet, der giver nem adgang til nabobyer og større byer som Aalborg og Aarhus. Lokalbusser dækker de fleste områder i byen og omegnen, hvilket sikrer offentlig transport til både byens centrum, erhvervsområder og attraktioner.

Cykling: Cykling er en populær transportform i Struer, takket være et omfattende netværk af cykelstier og stier, der forbinder byens forskellige dele. Cykelinfrastrukturen prioriteres højt, hvilket gør cykling til et sikkert og bekvemt alternativ for både hverdagsture og fritidsaktiviteter.

Bil: Struer er en bilvenlig by med gode parkeringsmuligheder i både centrum og periferien. Byens placering langs Limfjorden giver også mulighed for naturskønne køreture langs kysten.

Taxa: Taxaer er tilgængelige døgnet rundt og kan bestilles på forhånd eller vinkes på gaden. Dette kan være en god løsning for sene aftener eller når offentlig transport ikke er en mulighed.

Færger: Limfjordens Færgeruter tilbyder sejlture mellem Struer og Thyholm, hvilket giver en unik og naturskøn måde at krydse fjorden på.

Alternativ transport: Struer er også hjem til en række alternative transportmuligheder, såsom elscootere og delebiler, som kan være et godt valg for korte ture eller spontane udflugter.

Uanset hvilken transportform du foretrækker, er det vigtigt at huske på, at Struer er en kompakt by med gode muligheder for at gå eller cykle til mange destinationer. Ved at kombinere forskellige transportformer kan du nemt komme rundt og opleve alt, hvad byen har at byde på.

De forskellige bydele i Struer

Struer er en relativt lille by, men byder alligevel på forskellige bydele med hver deres charme og særpræg. Når det kommer til jobsøgning, kan det være fordelagtigt at have byens struktur i mente:

Struer Centrum: Byens hjerte sprænger af liv med butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Mange arbejdspladser findes inden for detailhandel, service og administration, hvilket gør centrum oplagt for jobsøgende inden for disse brancher.

Østbyen: Her finder du flere større industrivirksomheder inden for fødevareproduktion, logistik og medico. Hvis din karrierevej ligger inden for disse områder, kan du med fordel rette blikket mod østbyen.

Sydbyen: Et attraktivt boligområde med både villaer og lejligheder. Flere offentlige institutioner som sygehus og skoler har base her, hvilket kan være interessant for jobsøgende inden for velfærdssektoren.

Thyholm: Den smukke halvø byder på landbrug, natur og mindre byer. Her er du tæt på både landlige erhverv og små lokale virksomheder, der kan være spændende for dem, der søger alternative karriereveje.

Husk: Lokationen er blot én faktor at overveje i din jobsøgning. Prioriter dine faglige ambitioner og personlige ønsker i høj grad, og brug byens varierede bydele som en inspirationskilde til at opdage nye muligheder.

Det er også værd at bemærke, at Struer er en cykelvenlig by, så afstanden mellem bydelene er sjældent en barriere for at finde det rette job.

Flytter til Struer for at få et job

At flytte til en ny by er spændende, men også forbundet med overvejelser. Så hvis et job i Struer kalder, er det godt at være forberedt på både positive og negative aspekter. Her er nogle nøglepunkter at være opmærksom på:

Bolig: Struer tilbyder boliger i forskellige prisklasser og størrelser. Boligmarkedet kan dog være presset, så start din boligjagt i god tid, især hvis du har specifikke ønsker. Overvej om leje eller køb passer bedst til din situation.

Skoler og børnehaver: Struer har gode offentlige skoler og børnehaver fordelt i hele byen. Det er muligt at vælge mellem dansksprogede og bilinguale institutioner. Hvis du har særlige behov eller ønsker, er det en god idé at undersøge mulighederne tidligt.

Sundhedsvæsen: Byen har et sygehus med akutmodtagelse og specialafdelinger. Der er også flere lægehuse og sundhedscentre, så adgang til sundhedsydelser er generelt god. Dog kan ventetider forekomme på visse specialområder.

Fritidsaktiviteter: Struer byder på et varieret udbud af fritidsaktiviteter for alle aldre. Du finder alt fra sportsklubber og kulturelle tilbud til natur- og outdooroplevelser. Aktivitetsniveauet er måske anderledes end i større byer, men engagementet er højt.

Kulturliv: Struer har en blomstrende kulturscene med museer, koncertsale, teater og biblioteker. Der er ofte arrangementer året rundt, hvilket bidrager til en levende kulturatmosfære.

Indkøbsmuligheder: Byen har et godt udvalg af dagligvarebutikker, detailhandlere og specialbutikker. For større shoppingoplevelser kan du tage til Aalborg eller Aarhus, som ligger inden for rimelig afstand.

Sammenhold og fællesskab: Struer er kendt for sit stærke lokalsamfund og sit imødekommende miljø. Det er nemt at komme i kontakt med andre, deltage i sociale aktiviteter og finde fællesskaber, der passer til dine interesser.

Prisniveau: Generelt er prisniveauet i Struer lavere end i store byer. Dette gælder både boligpriser, dagligvarer og fritidsaktiviteter. Det giver en god mulighed for at få mere ud af dine penge.

Natur: Beliggenheden ved Limfjorden og de omkringliggende naturområder giver nem adgang til smukke natur- og outdooroplevelser. Dette kan være en stor fordel for dig, der værdsætter en aktiv livsstil eller søger ro i naturen.

Uddannelse: Uddannelsesmulighederne i Struer er begrænsede. Hvis du ønsker at tage en videregående uddannelse, skal du sandsynligvis flytte til en større by som Aalborg eller Aarhus.

Offentlig transport: Offentlig transport i Struer er generelt god, men kan ikke helt måle sig med større byer. Busser og tog dækker de fleste områder, men hyppigheden kan være lavere. En bil kan derfor være en fordel, afhængigt af dine transportbehov.

Natteliv: Nattelivet i Struer er mere afdæmpet end i større byer. Der findes restauranter og barer med god stemning, men udvalget er mindre. Hvis et pulserende natteliv er vigtigt for dig, kan det være en overvejelse.

Husk, at flytning altid er en individuel oplevelse. Det, der er vigtigt for dig, kan være anderledes for andre. Undersøg grundigt, hvad der passer til dine behov og prioriteringer, og du vil have gode forudsætninger for en vellykket flytning til Struer for dit nye job.

Andre relevante links om Struer

Struer Kommune

Wikipedia: Struer

Google Maps: Struer

Se ledige jobs i Struer

Ofte stillede spørgsmål