Brønderslev: Din guide til job og bosætning

Brønderslev byder på mere end hyggelige gågader og grønne områder. Det er også en by med et pulserende erhvervsliv og spændende jobmuligheder. Uanset om du er nyuddannet, erfaren specialist eller på jagt efter et karriereskifte, kan Brønderslev måske være stedet, hvor du finder dit drømmejob.
14. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Brønderslev: Din guide til job og bosætning

Men hvordan kommer du egentlig i gang med jobsøgningen i Brønderslev? Bare rolig, vi guider dig på vej! I denne blogpost dykker vi ned i alt, hvad du skal vide om at finde job i den nordjyske perle. Vi kigger på, hvilke brancher der vokser, hvor du finder de ledige stillinger, og hvordan du får din ansøgning til at skille sig ud fra mængden.

De største erhvervsområder i Brønderslev

Brønderslev Kommune, beliggende i Nordjylland, er kendt for sin handelsby og sin centrale placering i regionen. Byen har en blandet erhvervsstruktur med et bredt udvalg af arbejdspladser inden for forskellige sektorer. I denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Brønderslev Kommune, målt på antallet af beskæftigede.

Industri, håndværk og teknik: Industri, håndværk og teknik er den næststørste sektor i Brønderslev Kommune med ca. 18% af den samlede beskæftigelse. Byen har en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Derudover er der en betydelig del af håndværksvirksomheder i byen.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Brønderslev

Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er den tredjestørste sektor i Brønderslev Kommune med ca. 13% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien. Den store andel af beskæftigede i denne sektor afspejler den store andel af ældre i Brønderslev Kommune.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Brønderslev

Undervisning: Undervisning er den fjerdestørste sektor i Brønderslev Kommune med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Brønderslev

Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den femtestørste sektor i Brønderslev Kommune med ca. 8% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Brønderslev

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Brønderslev Kommune, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Brønderslev Kommune har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er handel, transport og service, industri, håndværk og teknik, sundhed og socialvæsen, undervisning, og kontor, handel og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Brønderslev Kommune og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Brønderslev

Mens Brønderslev ikke er en metropol, så huser byen flere store virksomheder, der spiller en vigtig rolle for både lokalområdet og landets økonomi. Her er et par eksempler:

Mayflower: Denne nordiske tekstilgigant har hovedsæde i Brønderslev og er en af byens største arbejdgivere. Mayflower designer, producerer og forhandler garn og tilbehør til strikning, hækling og broderi, og deres produkter sælges i hele Skandinavien og Tyskland. De holder til i erhvervsområdet Bouet lige uden for centrum.

Kangamiut Seafood A/S: Beliggende i Dronninglund, som hører under Brønderslev Kommune, er Kangamiut en stor spiller inden for fiske- og skaldyrsindustrien. De leverer frosne fisk og skaldyr fra Grønland og Nordatlanten til detail- og grossistkunder over hele verden. Virksomheden beskæftiger over 200 mennesker lokalt og bidrager dermed væsentligt til den lokale økonomi.

XLNT Design A/S: Denne førende producent af køkkenmøbler har rødder i Brønderslev og har i dag fabrikker i både Danmark og Polen. XLNT er kendt for sin høje kvalitet og innovative design, og deres produkter sælges både til detailhandlen og direkte til kunder. Du finder deres hovedsæde på Erhvervsparken Østerhede.

Brønderslev Forsyning A/S: Dette kommunale selskab står for forsyning af vand, varme og spildevand i hele Brønderslev Kommune. Brønderslev Forsyning spiller en afgørende rolle for infrastrukturen og livskvaliteten i byen og beskæftiger omkring 100 medarbejdere.

ADVODAN Brønderslev: Med både kontorer i Brønderslev og Aalborg er ADVODAN et af Nordjyllands største advokatfirmaer. De rådgiver både virksomheder og private inden for en lang række juridiske områder og er en vigtig aktør i det lokale erhvervsliv. Du finder dem centralt beliggende på Jernbanegade.

Det er værd at bemærke, at dette blot er et udpluk af de mange store virksomheder, der findes i Brønderslev. Byen byder på et varieret erhvervsliv med mange spændende muligheder for både jobsøgning og etablering af virksomhed.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Brønderslev?

Brønderslev er en by i fremgang, og det afspejles også i de mange transportmuligheder, der er tilgængelige for både borgere og besøgende. Uanset om du foretrækker offentlig transport, cykel eller bil, så er der gode muligheder for at komme frem til din destination.

Offentlig transport:

 • Bus: DitoBus sikrer gode offentlige transportforbindelser inden for Brønderslev by og til de omkringliggende områder. Rute 21 kører eksempelvis gennem byens centrum og forbinder Brønderslev med Hjørring og Aalborg.
 • Tog: Brønderslev Station tilbyder togforbindelser til større byer som Aalborg, Aarhus og København. Dette gør det nemt at rejse længere distancer uden egen bil.

Cykel:

 • Cykelstier: Brønderslev er en cykelvenlig by med et netværk af gode cykelstier, der gør det trygt og let at komme rundt på to hjul.
 • Cykeludlejning: Flere steder i byen er det muligt at leje cykler, hvis du ikke har din egen med.

Bil:

 • Veje: Brønderslev er godt forbundet med de omkringliggende byer via primærrute 180 og motorvej E45.
 • Parkering: Byens centrum tilbyder flere parkeringspladser, både mod betaling og gratis.

Det er værd at bemærke, at Brønderslev Kommune også er med i forsøget "Flextrafik Nordjylland", som tilbyder fleksibel offentlig transport på bestilling. Dette kan være et godt alternativ, hvis du bor uden for den faste rutetrafik.

Uanset hvilket transportmiddel du vælger, kan du være sikker på at komme godt rundt i Brønderslev. Husk at tjekke aktuelle køreplaner og rejseinformation inden du tager afsted, især ved større arrangementer i byen.

De forskellige bydele i Brønderslev

Brønderslev er en kompakt by, men de forskellige kvarterer byder på hver deres charme og særpræg. Når du søger job i Brønderslev, kan det være en fordel at have byens opdeling i mente, så du kan målrette din søgning og finde det kvarter, der både passer til dine boligønsker og karrieremål.

Centrum: Brønderslevs pulserende hjerte byder på et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturtilbud. Her finder du også flere større virksomheder og offentlige arbejdspladser inden for handel, administration og service. Bor du centralt, har du nem adgang til arbejdspladserne og byens livlige atmosfære.

Østbyen: Østerbyen er et roligt villakvarter med god plads til børnefamilier. Her finder du primært mindre virksomheder og institutioner, men stadig inden for rækkevidde af centrum. Ønsker du en rolig base tæt på arbejdspladser i den østlige del af byen, kan Østbyen være et godt valg.

Sydbyen: Sydbyen er et mix af villakvarterer, etageboliger og erhvervsområder. Her holder flere større produktionsvirksomheder til, og du finder også uddannelsesinstitutioner og sundhedstilbud. Bor du i Sydbyen, har du nem adgang til arbejdspladser inden for industri, produktion og velfærd.

Vestbyen: Vestbyen er et attraktivt villakvarter med grønne områder og gode fritidsmuligheder. Her finder du primært mindre virksomheder og institutioner, men stadig med kort afstand til centrum. Ønsker du en rolig base med nem adgang til grønne områder, kan Vestbyen være et godt valg.

Nøvling: Nøvling er et mindre bysamfund beliggende få kilometer syd for Brønderslev. Her finder du et roligt landsbymiljø med god plads til familier. Arbejdspladserne er primært inden for landbrug og mindre virksomheder, men pendlerafstand til Brønderslev er overkommelig.

Hjallerup: Hjallerup er en hyggelig stationsby tæt på Brønderslev. Her finder du et varieret boligudbud og et mindre erhvervsliv med fokus på service og handel. Bor du i Hjallerup, har du nem adgang til togforbindelser og arbejdspladser i både Brønderslev og Aalborg.

Husk, at dette blot er en generel beskrivelse, og der findes naturligvis variationer inden for hvert kvarter. Det er altid en god idé at undersøge de konkrete bolig- og jobmuligheder nærmere, inden du træffer en beslutning.

Flytter til Brønderslev for at få et job

At flytte til et nyt sted for et job er spændende, men det er også forbundet med praktiske overvejelser. Her er et par punkter, der kan være gode at være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Brønderslev for et job:

Bolig:

 • Boligudbud: Brønderslev har et varieret boligudbud, men især i visse kvarterer kan der være rift om leje- og ejerboliger. Start din boligsøgning tidligt, især hvis du har specifikke ønsker eller krav.
 • Boligpriser: Boligpriserne i Brønderslev er generelt lavere end i større byer, men de er steget de seneste år. Lav en realistisk budgetplan for dine boligudgifter.

Skoler og børnehaver:

 • Folkeskoler: Brønderslev Kommune har flere gode folkeskoler med forskellige profiler og faglige indsatser. Undersøg de forskellige skoler og deres placering i forhold til din bolig, før du træffer en beslutning.
 • Børnehaver: Der er god tilgængelighed til børnehaver i Brønderslev Kommune, men ventelister kan forekomme. Sørg for at registrere dit barn tidligt, især hvis du har specifikke ønsker til institutionsform eller placering.

Sundhedsvæsen:

 • Sygehus: Brønderslev har et mindre sygehus, der tilbyder akutte behandlinger og ambulante konsultationer. For mere specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at rejse til Aalborg eller Aarhus.
 • Læger og tandlæger: Der er et godt udvalg af praktiserende læger og tandlæger i Brønderslev. Ventereguleringstiden kan dog variere, så sørg for at undersøge mulighederne, inden du flytter.

Fritidsaktiviteter:

 • Kultur og underholdning: Brønderslev byder på et bredt udvalg af kulturtilbud, herunder koncerter, teaterforestillinger og museer. Aalborg ligger også tæt på, og tilbyder endnu flere muligheder.
 • Sport og friluftsliv: Brønderslev har gode muligheder for at dyrke sport og motion, med idrætsanlæg, svømmehal, fitnesscentre og grønne områder.

Andre punkter:

 • Indkøbsmuligheder: Brønderslev har et godt udvalg af dagligvarebutikker og specialforretninger, men kan ikke helt måle sig med større byer.
 • Offentlig transport: Brønderslev har gode busforbindelser til nærområdet, men du kan have brug for en bil, hvis du skal længere væk eller arbejder uden for centrum.
 • Kulturliv: Brønderslev har et aktivt kulturliv med lokale foreninger, events og arrangementer.

Husk, at dette blot er en generel oversigt, og din individuelle situation kan variere. Det er altid en god idé at undersøge de specifikke forhold nærmere, før du træffer en beslutning om at flytte til Brønderslev.

Andre relevante links om Brønderslev

Brønderslev Kommune

Wikipedia: Brønderslev

Google Maps: Brønderslev

Se ledige jobs i Brønderslev

Ofte stillede spørgsmål