Drømmejobbet i Frederikshavn? Sådan finder du det!

Leder du efter nye udfordringer og drømmer du om at slå rødder i den skønne Frederikshavn? Så er du kommet til det rette sted! Jobmarkedet i Frederikshavn er nemlig i rivende udvikling, og der er masser af spændende muligheder inden for forskellige brancher. Men at finde det helt rigtige job kan virke uoverskueligt. Frygt ej! I denne blogserie guider vi dig igennem junglen af ledige stillinger og giver dig konkrete tips til, hvordan du lander drømmejobbet i Frederikshavn.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Drømmejobbet i Frederikshavn? Sådan finder du det!

Leder du efter nye udfordringer og drømmer du om at slå rødder i den skønne Frederikshavn? Så er du kommet til det rette sted! Jobmarkedet i Frederikshavn er nemlig i rivende udvikling, og der er masser af spændende muligheder inden for forskellige brancher. Men at finde det helt rigtige job kan virke uoverskueligt. Frygt ej! I denne blogserie guider vi dig igennem junglen af ledige stillinger og giver dig konkrete tips til, hvordan du lander drømmejobbet i Frederikshavn.

De største erhvervsområder i Frederikshavn  

Frederikshavn er en by med et bredt og varieret udbud af jobmuligheder. Flere forskellige sektorer bidrager til byens livlige erhvervsliv, og her kan du finde en oversigt over de største beskæftigelsessektorer:

 1. Handel, service og oplevelsesøkonomi: Denne sektor er den største i Frederikshavn med over 30% af den samlede beskæftigelse. Detailhandlen, restauranter, hoteller og turistattraktioner er alle en del af denne sektor, og den er kendetegnet ved sin dynamik og vækstpotentiale.
 2. Industri, håndværk og teknik: Den produktionsorienterede sektor beskæftiger ca. 25% af arbejdsstyrken i Frederikshavn. Her finder du virksomheder inden for metalindustri, fødevareproduktion, maritim industri og entreprenørvirksomhed. Sektoren er kendt for sin høje faglighed og fokus på innovation.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Frederikshavn 

 1. Kontor, handel og service: Denne sektor omfatter administrative funktioner, kundeservice, logistik og transport. Den beskæftiger ca. 15% af arbejdsstyrken og er præget af en bred vifte af jobmuligheder i både private og offentlige virksomheder.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Frederikshavn 

 1. Sundhed og velfærd: Den stadigt voksende sundheds- og velfærdssektor spiller en vigtig rolle i Frederikshavn og beskæftiger ca. 10% af arbejdsstyrken. Her finder du jobmuligheder inden for sygepleje, omsorg, pædagogik og socialt arbejde.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Frederikshavn 

 1. Ledelse og personale: Sektoren for ledelse og personale dækker lederstillinger inden for alle brancher. Den beskæftiger ca. 5% af arbejdsstyrken i Frederikshavn og er kendetegnet af sin høje grad af ansvar og indflydelse.

Find ledige jobs i Ledelse og personale i Frederikshavn 

De største virksomheder i Frederikshavn  

Selvom Frederikshavn ikke huser store internationale giganter, spiller flere større virksomheder en vigtig rolle for byens økonomi og beskæftigelse. Her er et par eksempler:

Centralhavn: Beliggende i centrum er Centralhavn den største havn i Frederikshavn. Virksomheden beskæftiger ca. 130 ansatte og håndterer omkring 5 millioner tons gods årligt, hvilket gør den til en central aktør for handel og transport i regionen.

MAN B&W Alpha: På havneområdet finder du også MAN B&W Alpha, der producerer store dieselmotorer til skibe. Med over 700 ansatte er de en af de største arbejdspladser i Frederikshavn og spiller en vigtig rolle for den maritime industri.

Danish Crown - Slagteriet: I byens udkant mod vest ligger Danish Crown's store slagteri. Med over 1.000 ansatte er det en af byens største arbejdspladser og en central spiller i den danske fødevareproduktion.

DFDS Seaways: Denne færgerederi har hovedkontor i Frederikshavn og driver ruter til Norge, Sverige og Litauen. DFDS Seaways beskæftiger omkring 300 personer i Frederikshavn og er en vigtig del af byens infrastruktur og turisme.

Nordea Bank: Med en central filial på gågaden er Nordea Bank en markant spiller i byens finanssektor. De beskæftiger omkring 100 ansatte og tilbyder finansielle services til både private og erhvervskunder.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Frederikshavn ? 

Uanset om du er bosat i Frederikshavn eller blot på besøg, byder byen på et alsidigt udvalg af transportmuligheder, der matcher dine behov og ønsker. Lad os navigere gennem de forskellige måder at komme rundt på:

For den miljøbevidste:

 • Cykel: Frederikshavn er en cykelvenlig by med et veludviklet netværk af cykelstier. Du kan leje cykler flere steder i byen, hvilket gør det til et fleksibelt og sundt alternativ.
 • Offentlig transport: Nordjyllands Trafikselskab (NT) tilbyder busforbindelser, der dækker de fleste områder af byen og forbinder Frederikshavn med omkringliggende byer og regioner.
 • El-scootere: Disse er et sjovt og miljøvenligt valg til kortere ture inden for centrum. Flere udbydere opererer i byen, og du kan leje scootere via apps.

For den hurtige:

 • Taxi: Taxaer kan bestilles på forhånd eller findes på taxaholdepladser rundt om i byen. Dette er en bekvem løsning til lufthavnstransport eller sene aftener.
 • Bil: Med et veludviklet vejnetværk er bilen et godt valg for ture rundt i lokalområdet eller længere rejser. Parkering kan dog være udfordrende i centrum, så vær opmærksom på parkeringszoner og restriktioner.

For den rejsende:

 • Færger: Stena Line og Fjord Line tilbyder hyppige afgange til Göteborg og Oslo, hvilket gør Frederikshavn til en gateway til Norge og Sverige.
 • Tog: DSB-tog forbinder Frederikshavn med Aalborg og resten af Jylland. Dette er en komfortabel mulighed for længere rejser inden for Danmark.
 • Fly: Den nærmeste lufthavn er Aalborg Lufthavn, der ligger ca. 70 km væk. Herfra kan du komme videre til større danske og internationale destinationer.

De forskellige bydele i Frederikshavn  

Frederikshavn byder på forskellige kvarterer med hver deres charme og atmosfære. Når du leder efter job, kan det være en fordel at vide lidt om, hvordan områderne adskiller sig og hvordan de kan relatere til dine jobønsker:

Centrum: Byens pulserende hjerte byder på et væld af butikker, restauranter, kulturinstitutioner og virksomheder. Her finder du mange kontorjobs inden for handel, service, administration og finans. Boligudvalget er bredt, men generelt dyrere end i andre dele af byen.

Bangsbo og Strandby: Disse hyggelige havneområder byder på boliger med havudsigt og en maritim atmosfære. Mange arbejdspladser findes inden for fiskeri, havnedrift, maritim industri og logistik. Familievenlige områder med god infrastruktur.

Frederiksberg og Sønderglade: Rolige villakvarterer med gode skoler og grønne områder. Boligerne er primært parcelhuse og rækkehuse. Arbejdspladserne er ofte inden for undervisning, sundhedsvæsen og offentlige institutioner.

Petersborg og Knivholt: Industriområder med et stigende antal virksomheder inden for fødevareproduktion, teknologi og håndværk. Begrænset udvalg af boliger, men god mulighed for pendling fra andre dele af byen.

Hirshals: Fiskerimekkaet Hirtshals ligger lidt uden for Frederikshavn og byder på et unikt maritimt miljø. Arbejdspladserne er hovedsageligt inden for fiskeri, fiskeforædling og turisme. Begrænset udvalg af boliger, men charmerende

Flytter til Frederikshavn  for at få et job 

Har du fundet drømmejobbet i Frederikshavn og overvejer at flytte til byen? Så er der et par ting, det er godt at være opmærksom på, før du pakker flyttekasserne.

Leveomkostninger: Generelt er leveomkostningerne i Frederikshavn lavere end i større danske byer. Boligpriserne er lavere, og udgifterne til dagligvarer og transport er også moderate.

Bolig: Udbuddet af boliger afhænger af, hvilket kvarter du foretrækker. Centrum byder på lejligheder, mens villakvartererne dominerer i udkanten. Vær opmærksom på ventelister for visse typer boliger, især i populære områder.

Skoler og daginstitutioner: Frederikshavn har et godt udvalg af folkeskoler og daginstitutioner fordelt over hele byen. Kvaliteten er generelt høj, og der er fokus på et godt læringsmiljø og trivsel for børnene. Dog kan der være ventelister på pladser i visse institutioner.

Sundhedsvæsen: Byen har et regionshospital, der dækker de fleste sundhedsbehov. For mere specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at tage til Aalborg eller Aarhus. Generelt er ventetiderne på behandlinger kortere end i større byer.

Kultur og fritid: Frederikshavn byder på et aktivt kulturliv med museer, teatre, biografer og forskellige events året rundt. Naturen er også lige om hjørnet med strande, skove og nationalparker inden for kort afstand.

Andre relevante links om Frederikshavn  

Frederikshavn: Kommune

Wikipedia: Frederikshavn 

Google Maps: Frederikshavn 

Se ledige jobs i Frederikshavn 

Ofte stillede spørgsmål