Drømmejobbet i Herning? Sådan finder du det!

Er du på jagt efter nye udfordringer og overvejer at søge job i Herning? Så er du kommet til det rette sted! Herning er en pulserende by i Midtjylland med et blomstrende erhvervsliv, der byder på spændende jobmuligheder inden for en lang række brancher. Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, specialist eller generalist, så kan Herning sagtens være byen, hvor du finder dit drømmejob.
16. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Drømmejobbet i Herning? Sådan finder du det!

Er du på jagt efter nye udfordringer og overvejer at søge job i Herning? Så er du kommet til det rette sted! Herning er en pulserende by i Midtjylland med et blomstrende erhvervsliv, der byder på spændende jobmuligheder inden for en lang række brancher. Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, specialist eller generalist, så kan Herning sagtens være byen, hvor du finder dit drømmejob.

I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem junglen af jobsøgningsmuligheder i Herning. Vi giver dig gode råd til, hvordan du finder frem til relevante stillinger, skriver en ansøgning, der skiller sig ud, og forbereder dig til jobsamtalen. Så spænd buen og gør dig klar til at kickstarte din jobsøgning i Herning!

De største erhvervsområder i Herning 

Herning er en by med et stærkt og diversificeret erhvervsliv, der byder på jobmuligheder inden for en lang række brancher. De største sektorer i Herning, målt på antallet af beskæftigede, er:

Handel, transport og service: Denne sektor omfatter detailhandel, engroshandel, transport, hotel- og restaurationsbranchen, ejendomshandel og andre servicevirksomheder. Den er den største sektor i Herning med over 22.000 beskæftigede.

Find job i Kontor, handel og service i Herning.

Industri, energi og forsyning: Denne sektor omfatter virksomheder, der producerer varer og energi, samt forsyningsvirksomheder. Den er den næststørste sektor i Herning med over 11.000 beskæftigede.

Find job i Industri, håndværk og teknik i Herning.

Byggeri og anlæg: Denne sektor omfatter virksomheder, der bygger og anlægger bygninger og infrastruktur. Den er den tredjestørste sektor i Herning med over 5.000 beskæftigede.

Sundhed og socialvæsen: Denne sektor omfatter hospitaler, lægeklinikker, plejehjem og andre virksomheder, der yder sundhed og social service. Den er den fjerdestørste sektor i Herning med over 4.500 beskæftigede.

Find job i Sundhed og forskning i Herning.

Offentlig administration og forsvar: Denne sektor omfatter stat, region og kommune. Den er den femtestørste sektor i Herning med over 4.000 beskæftigede.

De største virksomheder i Herning 

Herning huser en række store virksomheder inden for forskellige brancher. Her er et par eksempler:

JBS Textile Group A/S: Beliggende i det centrale Herning er JBS en af Skandinaviens største producenter af undertøj og strømper. Virksomheden beskæftiger over 1.000 medarbejdere på hovedkontoret og andre lokationer i Herning, og er kendt for sine innovative og kvalitetsbevidste produkter. 

Danish Crown A/S: Denne kødvareproducent har en stor slagtefabrik i Herning Syd, som er en af de største arbejdspladser i byen. Danish Crown beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere i Herning og spiller en vigtig rolle i den danske fødevareindustri. 

Bauhaus: Den internationalt kendte byggemarkedskæde har en stor butik i Herning Nord, som tilbyder et bredt udvalg af produkter til gør-det-selv-entusiaster og professionelle håndværkere. BauHaus beskæftiger omkring 200 medarbejdere i Herning. 

KK Wind Solutions A/S: Beliggende i Herning Syd er KK Wind Solutions en førende producent af komponenter til vindmøller. Virksomheden har oplevet stor vækst de seneste år og beskæftiger i dag omkring 1.300 medarbejdere i Herning.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Herning? 

Uanset om du bor i Herning eller er på besøg, byder byen på en række forskellige transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt. Her gennemgår vi de primære transportformer, så du kan planlægge din rejse effektivt:

Midttrafik: Dette regionale busselskab opererer et omfattende netværk af busruter i Herning og omegn. Busserne kører ofte og forbinder de fleste bydele samt nærliggende byer og lufthavnen i Billund.

Arriva Tog: Dette togselskab tilbyder regional togservice til Herning Station. Herfra kan du nemt komme videre til større byer som Aarhus og København.

Flixbus: Dette intercity-busselskab tilbyder ruter til og fra Herning med forbindelse til større danske byer. En god mulighed for rejser længere væk.

Cykel: Herning er en cykelvenlig by med et netværk af cykelstier, der gør det trygt og nemt at komme rundt på to hjul. Cykler kan lejes flere steder i byen.

Bil: Hvis du foretrækker at have egen transport, er det vigtigt at huske på, at parkering i Herning kan være udfordrende i centrum. Offentlig transport kan være et godt alternativ i disse områder.

De forskellige bydele i Herning 

Herning er delt op i flere forskellige kvarterer, hver med sin egen karakter og atmosfære. Din boligsituation kan have indflydelse på din jobsøgning, så lad os kigge nærmere på nogle af de største kvarterer:

Centrum: Byens pulserende hjerte byder på masser af butikker, restauranter og kulturtilbud. Her finder du også mange større virksomheder inden for handel, service og administration. Boligudbuddet er primært lejligheder, og nærheden til arbejdspladser gør kvarteret attraktivt for unge og karriereorienterede.

Sydbyen: Et familievenligt område med villakvarterer, grønne områder og gode skoler. Flere store industrivirksomheder ligger i Sydbyen, hvilket kan være interessant for jobsøgende inden for denne sektor. Boligpriserne er generelt lavere end i centrum.

Østbyen: Kendt for sit rolige miljø og historiske charme. Her finder du både villaer og lejligheder. Østbyen ligger tæt på Messecenter Herning, hvilket kan være fordelagtigt for jobsøgende inden for event- og messebranchen.

Vestbyen: Et attraktivt område med blandede boligtyper og gode rekreative muligheder. Her ligger blandt andet Herning Stadion og flere store uddannelsesinstitutioner. Vestbyen kan være et godt valg for unge og studerende på jobjagt.

Flytter til Herning for at få et job 

At flytte til en ny by for et job kan være spændende, men også forbundet med praktiske overvejelser. Her er nogle punkter at være opmærksom på, når du flytter til Herning på grund af et job:

Herning tilbyder et varieret udvalg af boliger, primært lejligheder i centrum og villaer i forstæderne. Huspriserne ligger generelt lavere end i større byer, men efterspørgslen kan være høj, så vær forberedt på at handle hurtigt.

Andre relevante links om Herning 

Herning: Kommune

Wikipedia: Herning

Google Maps: Herning

Se ledige jobs i Herning

Ofte stillede spørgsmål