Drømmejobbet i Skive? Sådan finder du det!

Leder du efter nye græsgange og drømmer du om at slå rødder i den jyske by Skive? Så er du kommet til det rette sted! Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, kan Skive byde på spændende jobmuligheder inden for mange forskellige brancher. Men hvordan kommer du egentlig i gang med jobsøgningen i Skive? Frygt ej - denne blogpost er din guide til at finde dit drømmejob i Skive!
15. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Drømmejobbet i Skive? Sådan finder du det!

Leder du efter nye græsgange og drømmer du om at slå rødder i den jyske by Skive? Så er du kommet til det rette sted! Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, kan Skive byde på spændende jobmuligheder inden for mange forskellige brancher. Men hvordan kommer du egentlig i gang med jobsøgningen i Skive? Frygt ej - denne blogpost er din guide til at finde dit drømmejob i Skive!

De største erhvervsområder i Skive 

Skive, kendt som "Limfjordsperlen", er en by med en pulserende økonomi og et bredt udvalg af beskæftigelsesmuligheder. Byen tiltrækker både lokale talenter og tilflyttere fra andre dele af Danmark, der søger en attraktiv arbejdsplads og et charmerende byliv.

For at give et detaljeret billede af beskæftigelsesstrukturen i Skive, dykker vi ned i de største sektorer, hvor folk er beskæftiget:

 1. Handel, transport og service: Denne sektor er den største i Skive med over 40% af den samlede beskæftigelse. Den omfatter detailhandel, restauranter, hoteller, transportvirksomheder og andre serviceydelser. Skives centrale placering i Jylland og byens status som et regionalt handelscenter bidrager til denne sektors dominans.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Skive

 1. Industri, håndværk og teknik: Med ca. 25% af den samlede beskæftigelse spiller industrien en betydelig rolle i Skives økonomi. Byen er hjemsted for en række førende virksomheder inden for fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Desuden er der et stærkt håndværksmiljø med dygtige håndværkere inden for forskellige fag.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Skive

 1. Sundhed og velfærd: Den offentlige sektor er en vigtig aktør i Skive med ca. 15% af den samlede beskæftigelse. Dette tal dækker primært sundhedspersonale, pædagoger og administrative medarbejdere i kommunens institutioner. Skive Kommune er en af de største arbejdsgivere i området.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Skive

De største virksomheder i Skive 

Skive kan bryste sig af et blomstrende erhvervsliv med flere store virksomheder, der spiller en væsentlig rolle både lokalt og nationalt. Lad os tage et kig på nogle af de største firmaer, der har hjemme i Limfjordsperlen:

Danmarks største slagteri:

 • Danish Crown, Glyngøre: Placeret lige uden for Skive bygrænse, men alligevel en kæmpe aktør for hele området, er Danish Crown Danmarks største slagteri- og fødevarekoncern. Med over 6.000 ansatte i Danmark og eksport til mere end 140 lande, er Danish Crown en vigtig bidragyder til Skives økonomi og beskæftigelse.

Grøn omstillingens foregangsgang:

 • GreenLab Skive, Skive bymidte: Denne unikke erhvervs- og energipark er en spydspids for grøn omstilling og innovation. GreenLab Skive tiltrækker innovative virksomheder, der udvikler og tester nye teknologier inden for vedvarende energi, affaldshåndtering og cirkulær økonomi.

Medicinsk ekspertise:

 • Medtronic, Hvidbjerg: I udkanten af Skive finder vi Medtronic, en global medicinalvirksomhed, der udvikler og producerer medicinsk udstyr til behandling af kroniske sygdomme. Medtronic er en betydningsfuld arbejdsgiver i Skive og bidrager samtidig med vigtig viden og forskning inden for sundhedssektoren.

Lokale rødder, internationalt udsyn:

 • Jyske Bank, Skive bymidte: Jyske Bank, en af Danmarks største banker, har dybe rødder i Skive. Hovedkontoret ligger fortsat i bymidten, og Jyske Bank spiller en aktiv rolle i lokalsamfundet. Samtidig opererer banken internationalt og tilbyder finansielle services til både private og erhvervskunder.

Fødevareproduktion med tradition:

 • Danish Agro, Glyngøre: Også lige uden for Skive finder vi Danish Agro, en stor dansk koncern inden for landbrug, fødevarer og energi. Med aktiviteter i hele værdikæden fra landmand til forbruger, bidrager Danish Agro til udvikling og innovation i fødevaresektoren, hvilket også har positive indvirkninger på Skives erhvervsliv.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Skive? 

Skive, smukt beliggende ved Limfjorden, byder både besøgende og kommende beboere velkommen med et væld af transportmuligheder. Uanset om du ankommer med offentlig transport, egen bil eller cykel, sikrer et veludviklet infrastrukturnetværk en nem og bekvem mobilitet i byen.

For rejsende fra fjernere egne:

 • Tog: DSB forbinder Skive direkte med Aarhus og flere jyske byer. Rejsetiden fra Aarhus er ca. 1 time og 15 minutter, og togene afgår regelmæssigt hele dagen.
 • FlixBus: Langdistancebusselskabet FlixBus tilbyder ruter til og fra Skive fra større danske byer som København, Aalborg og Odense. Dette er et prisvenligt alternativ til toget, men rejsetiden kan være længere.
 • Fly: Den nærmeste lufthavn ligger i Karup, ca. 40 km fra Skive. Herfra kan du tage shuttlebus, taxa eller leje en bil for at komme til Skive.

De forskellige bydele i Skive 

Skive byder på diverse boligområder, hver med sin egen charme og atmosfære. Dit valg af kvarter kan have betydning for din jobjagt, afhængigt af dine brancheønsker og livsstil. Lad os udforske nogle af de populære områder:

Indre by: Her finder du byens puls med gågader, butikker, kulturinstitutioner og flere større virksomheder. Boligerne er primært lejligheder og ældre byhuse. Hvis du søger job inden for handel, service, administration eller kultur, kan den centrale beliggenhed være en fordel.

Glyngøre: Denne havneby, lidt uden for Skive, huser store virksomheder som Danish Crown og Danish Agro. Der er gode muligheder for jobs inden for fødevareproduktion, logistik og maritim sektor. Boligerne er en blanding af parcelhuse, rækkehuse og lejligheder.

Jebjerg og Resen: Disse forstadsområder byder på et roligt og familievenligt miljø med gode skoler og daginstitutioner. Boligerne er primært parcelhuse og rækkehuse. Området er mindre erhvervsaktivt, men der er stadig jobmuligheder inden for service, handel og mindre virksomheder.

Salgelse og Højbjerg: Disse landlige områder ligger lidt længere væk fra centrum og byder på naturskønne omgivelser og god plads. Boligerne er primært større parcelhuse og landejendomme. Jobmulighederne er begrænsede, men telearbejde kan være en mulighed.

Flytter til Skive for at få et job 

At flytte til en ny by for et job er spændende, men kræver også grundig forberedelse. Hvis Skive bliver din nye hjemmebane, er her nogle praktiske punkter at være opmærksom på:

Bolig:

 • Markedssituation: Boligmarkedet i Skive er generelt roligt, men efterspørgslen kan variere afhængigt af kvarter og boligtype. Start din søgning i god tid, især hvis du har specifikke ønsker.
 • Husleje: Huslejepriserne ligger typisk under landsgennemsnittet, men varierer afhængigt af boligtype, stand og beliggenhed.
 • Flyttehjælp: Overvej behovet for flyttehjælp, især hvis du flytter langt væk. Lokal flyttehjælp kan ofte være billigere end landsdækkende firmaer.

Dagligliv:

 • Indkøbsmuligheder: Skive har et godt udvalg af dagligvarebutikker, specialbutikker og supermarkeder. Større shoppingcentre findes i Aarhus (ca. 1 times kørsel).
 • Fritidsaktiviteter: Byen tilbyder et bredt udvalg af fritidsaktiviteter inden for sport, kultur og natur. Søer, skove og Limfjorden byder på mange muligheder for udendørsaktiviteter.
 • Restauranter og caféer: Skive har en hyggelig café- og restaurantkultur med flere spisesteder i forskellige prisklasser og madstilarter.

Familie:

 • Skoler og daginstitutioner: Skive har gode offentlige og private skoler og daginstitutioner. Tjek ventelister og placering i forhold til jeres boligvalg.
 • Fritidsaktiviteter for børn: Byen tilbyder diverse fritidsaktiviteter for børn i alle aldre, såsom sportsklubber, musikskoler og kreative værksteder.
 • Familievenlige områder: For børnefamilier kan kvarterer som Glyngøre, Jebjerg og Resen være attraktive med rolige villakvarterer og gode skoler.

Sundhed:

 • Læger og tandlæger: Der er god tilgængelighed til læger og tandlæger i Skive. Du kan frit vælge læge inden for regionen.
 • Sygehuse: Regionshospitalet Viborg er det nærmeste større sygehus (ca. 45 min. kørsel). Skive har et akutsygehus og flere sundhedstilbud.

Andre relevante links om Skive 

Skive Kommune

Wikipedia: Skive

Google Maps: Skive

Se ledige jobs i Skive

Ofte stillede spørgsmål