Drømmer du om job i Ringsted? Så læs med her!

Søger du efter nye udfordringer og drømmer du om at finde dit næste drømmejob i den hyggelige by Ringsted? Så er du landet det helt rigtige sted! Uanset om du er nyuddannet, erfaren eller på jagt efter et karriereskifte, kan Ringsted byde på spændende muligheder inden for en lang række brancher.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Drømmer du om job i Ringsted? Så læs med her!

Søger du efter nye udfordringer og drømmer du om at finde dit næste drømmejob i den hyggelige by Ringsted? Så er du landet det helt rigtige sted! Uanset om du er nyuddannet, erfaren eller på jagt efter et karriereskifte, kan Ringsted byde på spændende muligheder inden for en lang række brancher.

I dette blogindlæg vil vi guide dig igennem junglen af jobsøgning i Ringsted. Vi giver dig konkrete tips og tricks til at finde ledige stillinger, skrive et indbydende CV og forberede dig til jobsamtaler. Så spænd sikkerhedsbæltet og gør dig klar til at kickstarte din jobsøgning i Ringsted!

De største erhvervsområder i Ringsted 

Ringsted er en by med et blomstrende erhvervsliv, der tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder inden for en række forskellige sektorer. Her er et kig på de fem største beskæftigelsessektorer i Ringsted:

 1. Handel, transport og service: Med over 30% af den samlede beskæftigelse er handel, transport og service den største sektor i Ringsted. Byen har et levende handelsliv med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Derudover er der en række transportvirksomheder og servicevirksomheder i Ringsted, der bidrager til den lokale økonomi.

Find ledige jobs i Handel, transport og service i Ringsted

 1. Industri, håndværk og teknik: Ringsted har en lang tradition for industriproduktion, og denne sektor beskæftiger ca. 20% af arbejdsstyrken. Byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Derudover er der et stort antal håndværksvirksomheder i Ringsted.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Ringsted

 1. Sundhed og velfærd: Sundhed og velfærd er en vigtig sektor i Ringsted, der beskæftiger ca. 15% af arbejdsstyrken. Byen har et stort sygehus, der tilbyder en bred vifte af specialer. Derudover er der en række plejehjem, hjemmepleje og andre velfærdsinstitutioner i Ringsted.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Ringsted

 1. Offentlig administration: Ringsted Kommune er en af de største arbejdsgivere i byen med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Derudover er der en række statslige institutioner i Ringsted, f.eks. Kriminalforsorgen og SKAT.
 2. Byggeri og anlæg: Byggeri og anlæg er en dynamisk sektor i Ringsted, der beskæftiger ca. 5% af arbejdsstyrken. Byen er i rivende udvikling, og der er derfor en stor efterspørgsel på håndværkere inden for forskellige fagområder.

De største virksomheder i Ringsted 

Ringsted er hjemsted for en række store virksomheder inden for forskellige brancher. Her er et par eksempler:

 1. Danish Crown (Bragesvej): Denne svinekødsproducent er den største arbejdsplads i Ringsted med over 900 ansatte. De slagter omkring 45.000 svin om ugen og er dermed en central aktør i den danske fødevareindustri.
 2. Enemærke & Petersen A/S (Ringsted By): Dette bygge- og anlægsfirma beskæftiger over 400 ansatte og arbejder med både store og små byggeprojekter i hele Danmark. De er kendt for deres ekspertise inden for renovering, nybyggeri og infrastruktur.
 3. Veltec Industrial Services A/S (Ringsted Syd): Virksomheden tilbyder tekniske serviceydelser til en række forskellige industrier, herunder bl.a. vindmølleindustrien, fødevareindustrien og medicinalindustrien. De har over 300 ansatte og opererer både nationalt og internationalt.
 4. Region Sjællands Datacenter (Ringsted Syd): Dette store datacenter huser data for Region Sjælland og en række andre offentlige institutioner. Det er en vigtig infrastrukturkomponent for den offentlige sektor i regionen.
 5. COWI (Ringsted By): Denne rådgivende ingeniørvirksomhed beskæftiger over 100 ansatte i Ringsted og arbejder med projekter inden for bl.a. infrastruktur, byggeri og miljø. De er en international virksomhed med projekter i hele verden.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Ringsted? 

Ringsteds centrale placering og gode infrastruktur gør det nemt at komme rundt, uanset om du foretrækker offentlig transport, cykel eller bil. Lad os dykke ned i de forskellige muligheder, der står til din rådighed:

Offentlig transport:

 • Tog: Ringsted Station er en vigtig knudepunkt på Østsjælland med hyppige forbindelser til København, Odense, Aarhus og andre større byer. InterCityLyn-tog forbinder byen med Jylland på blot et par timer.
 • Bus: Movia busnetværk dækker det meste af Ringsted by og omegn. Derudover tilbyder FlixBus regionale og nationale forbindelser til en række destinationer.
 • Plustur: Denne fleksible service er ideel for personer med nedsat mobilitet, der skal rejse inden for Ringsted Kommune. Tjenesten kræver forudbestilling.

De forskellige bydele i Ringsted 

Ringsted er opdelt i flere forskellige kvarterer, hver med sin egen karakter og atmosfære. Når du søger job i Ringsted, kan det være en fordel at overveje, hvilket kvarter der passer bedst til dine ønsker og behov. Her er et kort kig på nogle af de centrale bydele:

Ringsted By: Byens centrum byder på et pulserende miljø med gågader, butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Flere kontorer og virksomheder ligger også her, hvilket gør det til et oplagt sted at lede efter job inden for handel, service, administration og finans.

Ringsted Syd: I den sydlige del af byen finder du et erhvervsområde med store virksomheder inden for industri, transport og logistik. Hvis du har erfaring eller interesse inden for disse brancher, kan det være værd at fokusere din jobsøgning her.

Ringsted Nord: Mod nord finder du villakvarterer og nyere boligområder med gode grønne områder. Mens de fleste arbejdspladser ligger i andre dele af byen, kan denne beliggenhed være attraktiv, hvis du ønsker en rolig og børnevenlig base.

Ringsted Østerskov: Øst for byen ligger et attraktivt villakvarter med god forbindelse til motorvejen. Området er populært blandt børnefamilier og folk, der ønsker en fredelig og naturskøn beliggenhed.

Ringsted omegn: Tæt på Ringsted finder du mindre byer og landsbyer med et roligt tempo og tæt kontakt til naturen. Hvis du er åben for pendling, kan du udvide din jobsøgning til det omkringliggende område og opdage spændende muligheder hos lokale virksomheder.

Flytter til Ringsted for at få et job 

Har du fundet dit drømmejob i Ringsted og overvejer nu at flytte til byen? Så er der heldigvis meget positivt at sige om at bo i den hyggelige by på Midtsjælland. Men før du pakker flyttekasserne, er det en god idé at være opmærksom på nogle praktiske forhold:

Bolig:

 • Boligmarkedet: I Ringsted oplever man ligesom mange andre danske byer stigende boligpriser. Start din boligsøgning i god tid og vær forberedt på konkurrence, især hvis du søger lejebolig.
 • Boligtyper: Ringsted har et varieret boligudbud med villakvarterer, rækkehuse, lejligheder og ældre ejendomme. Overvej dine behov for plads, beliggenhed og budget, når du vælger boligtype.

Infrastruktur og transport:

 • Offentlig transport: Ringsted har gode forbindelser med tog og bus til København, Odense og andre større byer. Inden for byen er der et fint busnetværk.
 • Cykel: Ringsted er en cykelvenlig by med gode cykelstier, hvilket gør det til et attraktivt alternativ til biltransport.

Dagligdag:

 • Indkøb: Ringsted byder på et godt udvalg af dagligvarebutikker, specialbutikker og indkøbscentre.
 • Skoler og daginstitutioner: Ringsted har flere folkeskoler, privatskoler og daginstitutioner, der generelt har et godt ry. Dog kan der være ventelister på visse pladser, så undersøg mulighederne i god tid.
 • Fritidsaktiviteter: Byen har et aktivt kultur- og fritidsliv med masser af tilbud inden for sport, musik, kunst og kultur.
 • Sundhedsvæsen: Ringsted Sygehus tilbyder en række specialer og akutte behandlinger. For mere specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at tage til et større sygehus.

Andre relevante links om Ringsted 

Ringsted Kommune

Wikipedia: Ringsted

Google Maps: Ringsted

Se ledige jobs i Ringsted

Ofte stillede spørgsmål