Drømmer du om nye udfordringer? Oplev Vordingborgs blomstrende erhvervsliv

Drømmer du om nye udfordringer og en spændende karriere? Så kig mod Vordingborg! Denne charmerende by byder på mere end smukke omgivelser og historiske seværdigheder. Vordingborg rummer nemlig også et blomstrende erhvervsliv med et bredt udvalg af jobmuligheder inden for forskellige brancher.
16. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Drømmer du om nye udfordringer? Oplev Vordingborgs blomstrende erhvervsliv

Uanset om du er nyuddannet, erfaren specialist eller klar til et karriereskifte, kan Vordingborg være det perfekte springbræt for din fremtid. Men at navigere i et nyt jobmarked kan virke uoverskueligt. Frygt ej! I denne blogserie bliver vi din trofaste følgesvend på jobjagten i Vordingborg.

Vi vil udstyre dig med viden, værktøjer og insidertips, så du effektivt og målrettet kan finde dit drømmejob. Så spænd bæltet og gør dig klar til at indtage Vordingborg med storm! Med de rette strategier og vores hjælp er du godt på vej til at kickstarte din karriere i Sydsjællands perle.

De største erhvervsområder i Vordingborg

Vordingborg er en by med et alsidigt og spændende arbejdsmarked, der tilbyder jobmuligheder inden for en lang række brancher. Her er et kig på de største sektorer, hvor folk er ansat i Vordingborg:

 1. Kontor, handel og service:

Denne sektor er den største i Vordingborg med en bred vifte af virksomheder, herunder detailhandel, engroshandel, kontoradministration og kundeservice. Vordingborgs hyggelige gågade og indkøbscentre tiltrækker mange kunder og skaber dermed et stort antal jobmuligheder.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Vordingborg

 1. Industri, håndværk og teknik:

Vordingborg har en lang tradition for industriproduktion, og denne sektor er fortsat en vigtig del af byens erhvervsliv. Virksomheder inden for metal- og maskinindustrien, fødevareindustrien og plastindustrien er alle repræsenteret i Vordingborg.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Vordingborg

 1. Sundhed og forskning:

Vordingborg Sygehus er en af de største arbejdspladser i Vordingborg og er et vigtigt center for sundhedsfaglig uddannelse og forskning. Derudover er der en række private virksomheder inden for sundhed og forskning i byen.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Vordingborg

 1. Undervisning:

Vordingborg har et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner, herunder University College Sjælland, Vordingborg Gymnasium og en række folkeskoler. Der er dermed gode jobmuligheder for lærere og pædagoger i byen.

Find ledige jobs i Undervisning i Vordingborg

 1. Ledelse og personale:

Denne sektor omfatter ledere og medarbejdere inden for HR, administration og andre ledelsesfunktioner. Vordingborgs status som et regionalt center for handel og industri tiltrækker mange virksomheder, der har behov for ledelseskompetencer.

Find ledige jobs i Ledelse og personale i Vordingborg

Udover de nævnte sektorer er der også en række andre områder, der tilbyder spændende jobmuligheder i Vordingborg. Byen er et attraktivt sted at bo og arbejde med et godt udvalg af fritidsaktiviteter og kulturtilbud.

De største virksomheder i Vordingborg

Vordingborg byder på en spændende blanding af store og små virksomheder, der bidrager væsentligt til byens økonomi og beskæftigelse. Her er et udpluk af nogle af de største aktører:

Industri & Produktion:

 • Danfoss (Næstved): Global leder inden for innovative løsninger til bl.a. køling, airconditionering og varmeteknologi. Har også en afdeling i Vordingborg.
 • Saint-Gobain Isover (Karrebæksminde): Producerer isoleringsmaterialer til byggeri og industri.
 • LK (Ringstedvej): Kendt for stikkontakter, afbrydere og andre el-installationskomponenter.

Logistik & Distribution:

 • DSV Panalpina (Næstved): Global logistikgigant med aktiviteter inden for luftfragt, søfragt, landtransport og lagerstyring. Har også en afdeling i Vordingborg.

Handel & Service:

 • JYSK (Ringstedvej): Dansk detailkæde med butikker over hele verden, der sælger møbler, boligtilbehør og haveartikler.
 • REMA 1000 (Karrebækvej): Dansk discountkæde med stor tilstedeværelse i Næstved og Vordingborg.
 • Syddanske Forsyning (Ringstedvej): Leverandør af el, vand og fjernvarme til store dele af Sydsjælland.

Sundhed & Velfærd:

 • Vordingborg Sygehus (Slagelsevej): Regionens største sygehus med en bred vifte af specialafdelinger.
 • Region Sjælland (Nygade): Regional administration for Sjælland, som beskæftiger sig med sundhed, trafik, kultur og andre regionale anliggender.

Øvrige:

 • University College Sjælland (Campus Næstved): Uddannelsesinstitution med en række videregående uddannelser inden for bl.a. sundhed, business og teknologi. Har også et mindre campus i Vordingborg.
 • Sjællandske Medier (Kasernevej): Regionalt mediehus med aviser, radio og onlineplatforme.
 • Arcadia eFuels (Masnedø): En ambitiøs virksomhed, der arbejder på at producere verdens første storskalaproduktion af CO2-neutralt brændstof til fly.

Dette er blot et lille udpluk af de mange store virksomheder i Vordingborg. Byens erhvervsliv er mangfoldigt og rummer også en lang række mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher.

Det er værd at bemærke, at nogle af de nævnte virksomheder ligger lidt uden for selve Vordingborg by, men stadig bidrager væsentligt til byens liv og økonomi.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Vordingborg?

Vordingborg, placeret centralt på Sydsjælland, byder på en række glimrende transportmuligheder, hvad enten du søger nemme forbindelser til København, regional mobilitet eller bekvemme måder at udforske byens seværdigheder og omegn.

Tog: Ønsker du hurtige forbindelser til hovedstaden eller andre større byer, ligger Vordingborg Station strategisk placeret på Østsjællandsbanen. Med hyppige afgange til Køge, Næstved og Nykøbing Falster er en dagsudflugt eller pendlerrejse en simpel sag.

Bus: Lokalbusnettet i Vordingborg sørger for effektiv transport inden for bygrænsen og til nærliggende områder. Ruterne dækker størstedelen af Vordingborg og forbinder dig med populære destinationer som Gåsetårnet og Mønbroen.

Bil: Ankommer du i egen bil, kan du glæde dig over et veludviklet vejnet, der inkluderer hovedvej E47, som sikrer hurtig adgang til både Næstved og Køge. Offentlige parkeringspladser befinder sig i strategiske lokationer i centrum og ved større attraktioner.

Cykel: Cykling er et populært transportvalg i Vordingborg, takket være et netværk af cykelbaner og stier, der både forbinder byens forskellige dele og fører ud i den naturskønne omegn. Cykeludlejning er tilgængelig flere steder i byen, hvilket gør det nemt at hoppe på en tohjuler og udforske området i dit eget tempo.

Færge: Mønboen, placeret blot et stenkast fra Vordingborg, kan nås via den praktiske Mønbroen. Alternativt tilbyder Scandlines færgeforbindelser fra Vordingborg Havn til Køge, hvilket åbner døren for videre rejser til Sjællands attraktioner.

Taxa: Taxaer er naturligvis også tilgængelige i Vordingborg, hvilket sikrer fleksibilitet og komfort, når du har brug for punkt-til-punkt transport. Taxaer kan bestilles på forhånd eller findes ved taxaholdepladser i centrum.

Uanset om du rejser for forretning, fornøjelse eller blot ønsker at udforske Vordingborg og omegn, står et varieret udvalg af transportmuligheder klar til at imødekomme dine behov. Med nemme forbindelser til resten af regionen og et indbydende netværk inden for byen, kan du frit bevæge dig rundt og opleve alt, hvad Vordingborg har at tilbyde.

De forskellige bydele i Vordingborg

Vordingborg byder på flere forskellige kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Dit valg af nabolag kan have betydning for din jobsøgning, så lad os tage et kig på nogle af de mest markante områder:

Centrum: Vordingborgs pulserende hjerte byder på et væld af butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du også flere større virksomheder og offentlige arbejdspladser, hvilket gør det til et attraktivt valg for jobsøgende inden for handel, service, administration og kontorfunktioner.

Østerbro: Et roligt og familievenligt kvarter med villaer og lejligheder. Her er færre virksomheder, men området ligger tæt på centrum og er godt forbundet med offentlig transport. Det kan være et godt valg, hvis du søger balance mellem arbejde og privatliv.

Syvstjernen: Et attraktivt område med nyere boliger og en blanding af villaer, rækkehuse og lejligheder. Her finder du nogle større virksomheder inden for industri og logistik, og området har god infrastruktur.

Albuen: Et hyggeligt og historisk kvarter med brostensbelagte gader og bindingsværks huse. Her er få virksomheder, men områdets charme kan tiltale dig, hvis du prioriterer atmosfære og nærhed til centrum.

Møllevejskvarteret: Et roligt villakvarter med god plads til børnefamilier. Her er få virksomheder, men området ligger i gåafstand til centrum og byder på god tilgængelighed til grønne områder.

Udenfor byen: Flere større virksomheder ligger lige uden for Vordingborg bygrænse, fx Danfoss i Næstved og Arcadis eFuels i Masnedø. Hvis du er interesseret i en specifik virksomhed, kan det være relevant at overveje bolig i nærheden for nem transport.

Når du vælger boligområde, skal du ikke kun tænke på jobmuligheder, men også på dine personlige præferencer, budget og familiens behov. Sørg for at undersøge, hvilke virksomheder der ligger i de forskellige kvarterer, og om infrastrukturen passer til dine transportbehov.

Flytter til Vordingborg for at få et job

At flytte til en ny by for et job er spændende, men det kan også være forbundet med spørgsmål og bekymringer. Her er nogle punkter, du bør være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Vordingborg på grund af et job:

Bolig:

 • Tilgængelighed: Boligmarkedet i Vordingborg kan være presset, så start din boligsøgning i god tid. Undersøg forskellige områder og boligtyper, der passer til dit budget og behov.
 • Priser: Leje- og købspriser kan være højere i centrum, men lavere i udkanten af byen. Overvej dit budget og prioriteter.
 • Ventelister: Hvis du har børn og ønsker plads i en specifik skole eller børnehave, kan der være ventelister. Undersøg mulighederne i god tid.

Skoler og daginstitutioner:

 • Uddannelsesniveau: Vordingborg har et godt udvalg af folkeskoler og gymnasier med gode resultater.
 • Daginstitutioner: Der er flere børnehaver og vuggestuer i byen, men efterspørgslen kan være stor, så undersøg mulighederne tidligt.
 • Private alternativer: Der findes også private skoler og daginstitutioner i Vordingborg.

Sundhedsvæsen:

 • Sygehus: Vordingborg Sygehus er det største sygehus i regionen og tilbyder en bred vifte af specialafdelinger.
 • Læger og tandlæger: Der er et godt udvalg af praktiserende læger og tandlæger i byen.
 • Ventetider: Ventetider på visse behandlinger kan forekomme, men generelt er sundhedsvæsenet i Danmark af høj kvalitet.

Kultur og fritid:

 • Udvalg: Vordingborg har et aktivt kulturliv med museer, teater, koncerter og festivaler.
 • Friluftsliv: Byen ligger tæt på skov, strand og natur, hvilket giver gode muligheder for friluftsaktiviteter.
 • Foreningsliv: Et aktivt foreningsliv giver mulighed for at dyrke interesser og møde nye mennesker.

Andre faktorer:

 • Transport: Vordingborg har gode transportmuligheder med tog, bus og cykel. Tjek dog, om offentlig transport dækker dit behov.
 • Indkøb: Byen har et godt udvalg af butikker, men større indkøbscentre kan ligge længere væk.
 • Sprogbarriere: Hvis du ikke taler dansk, kan det være en fordel at lære grundlæggende fraser.

Vordingborg er en hyggelig og aktiv by med gode muligheder for både arbejde og fritid. At flytte til en ny by kræver altid tilpasning, men med grundig research og forberedelse kan du få en god start på dit nye liv i Vordingborg.

Andre relevante links om Vordingborg

Vordingborg Kommune

Wikipedia: Vordingborg

Google Maps: Vordingborg

Se ledige jobs i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål