Find din plads i Vejen: Jobmuligheder, bydele og alt det praktiske

Søger du nye udfordringer og drømmer du om at arbejde i smukke, grønne omgivelser? Vejen kan være det helt rigtige sted for dig at finde dit næste drømmejob.
14. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Find din plads i Vejen: Jobmuligheder, bydele og alt det praktiske

Uanset om du er erfaren professionel eller på vej ind på arbejdsmarkedet, så byder Vejen på en bred vifte af spændende jobmuligheder inden for forskellige brancher. Fra blomstrende virksomheder inden for fødevareproduktion og sundhedsvæsen til innovative entreprenører og hyggelige butikker, er der masser af muligheder for at finde et job, der matcher dine interesser og ambitioner.

I dette blogindlæg vil vi dykke ned i, hvorfor Vejen er et attraktivt sted at søge job, og hvordan du kommer i gang med din jobsøgning. Vi vil også komme med gode råd og tips til at finde ledige stillinger og gøre dig bemærket blandt ansøgerne.

De største erhvervsområder i Vejen

Vejen Kommune er en bykommune i Sydjylland med et varieret erhvervsliv. De største sektorer, hvor folk er beskæftiget, er:

Industri, håndværk og teknik: Dette er den største sektor i Vejen Kommune med over 25% af den samlede beskæftigelse. De største brancher inden for denne sektor er fødevareindustrien, metalindustrien og maskinindustrien.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Vejen

Kontor, handel og service: Denne sektor beskæftiger ca. 20% af arbejdsstyrken i Vejen Kommune. De største brancher inden for denne sektor er detailhandel, engroshandel og transport.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Vejen

Sundhed og forskning: Denne sektor beskæftiger ca. 15% af arbejdsstyrken i Vejen Kommune. De største brancher inden for denne sektor er sygehuse, ambulatorier og socialvæsen.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Vejen

Undervisning: Denne sektor beskæftiger ca. 10% af arbejdsstyrken i Vejen Kommune. De største brancher inden for denne sektor er folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Vejen

Ledelse og personale: Denne sektor beskæftiger ca. 5% af arbejdsstyrken i Vejen Kommune. De største brancher inden for denne sektor er offentlige myndigheder og private virksomheder.

Find ledige jobs i Ledelse og personale i Vejen

Udover de nævnte sektorer er der også en række mindre sektorer, der beskæftiger en mindre del af arbejdsstyrken i Vejen Kommune. Disse sektorer omfatter bl.a. landbrug, skovbrug og fiskeri, finansiering og forsikring, og information og kommunikation.

De største virksomheder i Vejen

Mens Vejen ikke huser kæmpekoncerner, så byder byen alligevel på flere store spillere inden for deres respektive brancher. Her er nogle af de største virksomheder i Vejen:

Landbrug & Fødevarer:

 • Danish Crown, Jelling: Danmarks største slagterikoncern med over 1.000 ansatte i Jelling.
 • Tican, Vejen: Største slagteri i Danmark med fokus på grisekødsproduktion og beskæftiger over 1.000 medarbejdere.
 • Arla Foods amba, Rødkærsbro: Mælke- og mejerikoncern med en produktionsfacilitet i Rødkærsbro og omkring 200 ansatte.

Industri & Produktion:

 • DS Group A/S, Vejen: Producent af emballage- og industriprodukter med cirka 500 ansatte i Vejen.
 • Lindab A/S, Vejen: Stålvirksomhed med fokus på byggematerialer og beskæftiger omkring 300 medarbejdere i Vejen.
 • A. Espersen A/S, Vejen: International førende producent af maskiner til kød- og fjerkræindustrien med godt 300 ansatte.

Andre:

 • Vejen Forsyning A/S, Vejen: Ejet af Vejen Kommune og står for vandforsyning, spildevandsrensning og affaldshåndtering med omkring 70 ansatte.
 • Region Syddanmarks Sygehuse, Vejen Sygehus: Offentligt sygehus med cirka 250 ansatte, der udgør en vigtig del af sundhedssektoren i området.
 • Jelling Musikfestival: Internationalt anerkendt musikfestival, der afholdes i Jelling og beskæftiger omkring 700 frivillige under afviklingen.

Husk, at dette blot er et udpluk, og Vejen rummer et væld af andre spændende virksomheder inden for forskellige brancher. Så tøv ikke med at udforske mulighederne, hvis du drømmer om at arbejde i denne charmerende by!

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Vejen?

Vejen tilbyder både byboere og tilrejsende et varieret udvalg af transportmuligheder, der imødekommer forskellige behov og præferencer. Uanset om du ønsker at bevæge dig inden for bygrænsen eller skal videre til nærliggende byer, er der gode muligheder for at komme sikkert og effektivt frem.

Offentlig transport:

 • Sydtrafik busser: Sydtrafik driver et netværk af buslinjer, der forbinder Vejen med omkringliggende byer som Kolding, Fredericia og Esbjerg. Du kan også benytte busserne til at komme rundt inden for byen og til nærliggende landsbyer.
 • Flextrafik: Flextrafik er en fleksibel transportløsning, der kan bestilles på forhånd og kører dig mellem ønskede adresser inden for Vejen Kommune og til omliggende områder. Det er et godt alternativ til busser, hvis du har brug for mere fleksibilitet eller rejser uden for normale rutetider.
 • Tog: Holsted Station, beliggende 10 km fra Vejen, tilbyder togforbindelser til større byer som Esbjerg, Fredericia og Aarhus. Dette er en god mulighed for længere rejser uden for regionen.

Inden for byen:

 • Cykling: Vejen er en cykelvenlig by med gode stier og ruter, der gør det nemt og sikkert at cykle rundt. Cykling er ikke kun en miljøvenlig og sund måde at komme rundt på, men også en god måde at opleve byen på.
 • Gang: Vejen er en forholdsvis lille by, og mange ærinder kan nås til fods. Gåture er en fantastisk måde at få frisk luft, motion og samtidig opleve byens charmerende gader og butikker.
 • Taxa: Taxaer er tilgængelige i Vejen og kan bestilles på forhånd eller flags ned på gaden. Dette er en god mulighed for kortere rejser eller hvis du har behov for ekstra komfort og fleksibilitet.

Andre muligheder:

 • Samkørsel: Samkørselsordninger kan være en god måde at spare penge og dele transport med andre. Flere online platforme faciliterer samkørsel i Vejen og omegn.
 • El-løbehjul: I visse perioder tilbyder el-løbehjul en alternativ transportmulighed for kortere distancer inden for byen.

Uanset hvilket transportmiddel du vælger, er det vigtigt at planlægge din rejse på forhånd. Du kan finde oplysninger om køreplaner, priser og billetmuligheder på hjemmesiderne for de respektive transportudbydere.

De forskellige bydele i Vejen

Vejen, trods sin størrelse, byder på forskellige bymiljøer og kvarterer, der kan have betydning for din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle af de centrale områder:

Vejen Centrum: Byens pulserende hjerte med gågade, butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du primært service- og handelsvirksomheder samt offentlige arbejdspladser på rådhuset og i kulturinstitutioner. Boligudbuddet består hovedsageligt af lejligheder og ældre villaer.

Vejen Syd & Nord: Præget af villakvarterer med gode grønne områder og familievenlige rammer. I Vejen Syd finder du industriområdet "Erhvervsparken" med virksomheder inden for fødevareproduktion og logistik. Boligudbuddet domineres af parcelhuse og rækkehuse.

Jelling: Historisk bydel med store attraktioner som Jelling Monumenterne og Kongernes Jelling. Her finder du bl.a. arbejdspladser på museet og inden for turisme. Boligudbuddet er varieret med både villaer, lejligheder og landejendomme.

Rødkærsbro & Børkop: Mindre bysamfund med landlig idyl og tæt på natur. I Børkop finder du bl.a. arbejdspladser på Arlas mejeri. Boligudbuddet består primært af parcelhuse og landejendomme.

Overvej dette, når du søger job:

 • Match dine kompetencer: Hvilke brancher er repræsenteret i de forskellige kvarterer? Passer de med dine kompetencer og interesser?
 • Transport: Hvor langt er du villig til at pendle, og passer de offentlige transportmuligheder til dine behov?
 • Bolig: Ønsker du at bo centralt eller i rolige omgivelser? Hvilket boligudbud passer til dit budget og livsstil?

At undersøge de forskellige kvarterer i Vejen kan give dig et forspring i din jobsøgning ved at målrette din ansøgning mod relevante virksomheder og boliger, der passer til dine ønsker og behov.

Flytter til Vejen for at få et job

Vejen kan tilbyde en attraktiv arbejdsplads og en god base for dit liv, men det er vigtigt at være forberedt på forskelle sammenlignet med større byer. Her er nogle punkter at overveje:

Bolig:

 • Udbud: Boligudbuddet i Vejen er domineret af parcelhuse og lejligheder, mens udbuddet af store villaer og moderne lejligheder er mindre. Vær forberedt på at starte din søgning tidligt, især hvis du har specifikke ønsker.
 • Priser: Boligpriserne i Vejen er generelt lavere end i større byer, men markedet kan være konkurrencebetonet. Lav et realistisk budget for både husleje eller køb.

Dagligdag:

 • Indkøbsmuligheder: Vejen har gode dagligvarebutikker og specialbutikker, men udvalget er mindre sammenlignet med større byer. Du kan mangle større butikskæder og specialforretninger.
 • Kultur og fritid: Vejen tilbyder et mindre udvalg af kulturinstitutioner, restauranter og caféer sammenlignet med større byer. Mulighederne for underholdning og udflugter er anderledes, men der er fokus på natur og outdoor aktiviteter.
 • Skoler og daginstitutioner: Vejen har gode folkeskoler og daginstitutioner med moderne faciliteter. Dog kan der være ventelister på populære institutioner, så tidlig indmelding er anbefalet.
 • Hospitaler: Vejen har et mindre sygehus, der primært varetager akutte behov og basal behandling. For specialiseret behandling kan det være nødvendigt at rejse til større byer som Kolding eller Odense.

Generelt:

 • Samfundslivet: Vejen har et tæt og aktivt lokalsamfund med stærke traditioner. Vær forberedt på en tættere nabokontakt og en mere afslappet livsrytme sammenlignet med større byer.
 • Transport: Offentlig transport er tilgængelig, men busser kører ikke så ofte uden for centrum. En bil er praktisk for at komme rundt i området og til større byer.

Fordele:

 • Lavere boligpriser og leveomkostninger.
 • Grønne områder og natur lige uden for døren.
 • Stort fokus på familieliv og trygge rammer.
 • Mulighed for et aktivt friluftsliv.

Ulemper:

 • Begrænset udvalg af butikker, kulturtilbud og underholdning.
 • Mindre anonymitet og tættere nabokontakt.
 • Behov for bil for optimal mobilitet.
 • Mulighed for længere rejsetid til specialiseret behandling.

At flytte til Vejen for et job kræver tilpasning, men fordelene kan opveje ulemperne, hvis du søger en roligere tilværelse med fokus på natur og familieliv. Grundig research og realistiske forventninger er afgørende for en vellykket flytning.

Andre relevante links om Vejen

Vejen Kommune

Wikipedia: Vejen

Google Maps: Vejen

Se ledige jobs i Vejen

Ofte stillede spørgsmål