Haslev: En by med masser af muligheder for både job og fritid

Drømmer du om at skifte arbejdsplads og søge nye udfordringer? Tænker du på at planterødder i en hyggelig by med kort afstand til København? Så kig med her! I denne blogpost dykker vi ned i jobjagten i Haslev, og giver dig gode råd og vejledning til at finde dit drømmejob i den charmerende by på Sjælland.
14. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Haslev: En by med masser af muligheder for både job og fritid

Haslev er en blomstrende by i vækst, med et alsidigt erhvervsliv og et stærkt lokalsamfund. Uanset om du er erfaren professionel eller på vej ind på arbejdsmarkedet, så byder Haslev på spændende jobmuligheder inden for en lang række brancher.

Så whether du er til detailhandel, administration, sundhedsvæsenet, eller noget helt fjerde, så kan Haslev være stedet for dig. Læs videre for at få gode tips til at komme godt i gang med din jobjagt i Haslev!

De største erhvervsområder i Haslev

Haslev, en by i Faxe Kommune på Sjælland, er kendt for sin handelsgade og sin centrale placering i regionen. Byen har en blandet erhvervsstruktur med et bredt udvalg af arbejdspladser inden for forskellige sektorer. I denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Haslev, målt på antallet af beskæftigede.

Kontor, handel og service: Denne sektor er den største i Haslev med ca. 28% af den samlede beskæftigelse. Detailhandel, restauranter og hoteller udgør en stor del af denne sektor, og byen har et veludviklet handelsliv med et bredt udvalg af butikker og spisesteder. Derudover er der en række transportvirksomheder og servicevirksomheder i byen, som bidrager til sektorens betydning.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Haslev

Sundhed og socialvæsen: Sundhed og socialvæsen er den tredjestørste sektor i Haslev med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien. Den store andel af beskæftigede i denne sektor afspejler den store andel af ældre i Faxe Kommune.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Haslev

Industri, håndværk og teknik: Industrien udgør ca. 10% af den samlede beskæftigelse i Haslev. Byen har en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Haslev

Ledelse og personale: Administration og service er den femtestørste sektor i Haslev med ca. 8% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. kommunal administration, private virksomheder inden for administration og regnskab, og ejendomsservice.

Find ledige jobs i Ledelse og personale i Haslev

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Haslev, herunder undervisning, finansiering og forsikring, og information og kommunikation.

Haslev har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er handel, transport og service, byggeri og anlæg, sundhed og socialvæsen, industri og administration og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Haslev og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Haslev

Selvom Haslev måske ikke huser Danmarks største koncerner, så byder byen på en række solide virksomheder, der spiller en vigtig rolle i lokaløkonomien og beskæftigelsen. Her er nogle af de største aktører i Haslev:

 1. Arla Foods amba: Mejerigiganten Arla har en stor produktionsfacilitet i Haslev, der beskæftiger omkring 300 mennesker. Fabrikken producerer primært osteprodukter, og spiller en central rolle i Arlas forsyningskæde.
 2. Danfoss Drives A/S: Virksomheden producerer frekvensomformere, der bruges til at styre hastigheden på elektromotorer. Med over 200 ansatte i Haslev, er Danfoss Drives A/S en vigtig spiller inden for industriel elektronik.
 3. Danner A/S: Denne førende producent af maskiner til fødevareindustrien har hovedkontor og produktionsfacilitet i Haslev. Virksomheden beskæftiger omkring 150 medarbejdere og eksporterer maskiner til hele verden.
 4. Haslev Sygehus: Sygehuset er en del af Region Sjælland og er den største arbejdsplads i Haslev med over 500 ansatte. Sygehuset tilbyder en bred vifte af sundhedsydelser til lokalbefolkningen.
 5. Faxe Kommune: Kommunens administration ligger i Haslev og beskæftiger omkring 400 medarbejdere. Kommunen varetager en række offentlige serviceydelser for borgerne i Faxe Kommune.

Det er værd at bemærke, at denne liste ikke er udtømmende, og at der findes mange andre mellemstore og mindre virksomheder, der bidrager til erhvervslivet i Haslev. Uanset om du er på udkig efter et job i en stor international virksomhed eller en lokal familieejet virksomhed, så kan Haslev sagtens rumme dine drømme.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Haslev?

Haslev tilbyder en række forskellige transportmuligheder, der imødekommer behovene hos både lokale og besøgende. Uanset om du foretrækker offentlig transport, cykel eller bil, er der gode muligheder for at komme rundt i byen og til omkringliggende områder.

Offentlig transport:

 • Tog: DSB kører regelmæssigt tog mellem Haslev Station og København H, med en rejsetid på cirka 45 minutter. Der er også togforbindelser til andre større byer i regionen, såsom Næstved og Roskilde.
 • Bus: Movia busser dækker et omfattende netværk i Haslev og omegn. Linjerne forbinder byen med omkringliggende byer og landsbyer, samt med Køge Bugt Strandpark, der er et populært udflugtsmål.
 • Flextrafik: Movia Flextrafik er et fleksibelt alternativ til offentlig transport, der kører på bestilling. Det er især velegnet til ture, der ikke er dækket af de almindelige busruter, eller til ture sent om aftenen.

Cykel:

Haslev har et veludviklet netværk af cykelstier, der gør det trygt og let at cykle rundt i byen. Cykelstierne forbinder byens forskellige områder, og der er også gode muligheder for at cykle til de omkringliggende landsbyer og naturområder.

Bil:

Haslev er let tilgængelig med bil via hovedvejene E47 og E65. Der er gode parkeringsmuligheder i centrum, både på gaden og i parkeringshuse.

Supplerende transport:

 • Taxa: Der er flere taxaselskaber, der opererer i Haslev, og de kan bestilles på telefon eller online.
 • Samkørsel: Apps som GoMore og Tjek hjælper med at finde samkørselsmuligheder i området.

Uanset hvilket transportmiddel du vælger, kan du være sikker på at komme nemt og bekvemt rundt i Haslev. Med et godt udvalg af offentlig transport, cykelstier og veje er det nemt at komme til alle byens hjørner og videre ud i regionen.

De forskellige bydele i Haslev

Haslev byder på en charmerende blanding af byliv og grønne områder, og de forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære. Når du søger job i Haslev, er det derfor smart at overveje, hvilket kvarter der passer bedst til dig – både personligt og professionelt.

Centrum: Byens pulserende hjerte med gågade, butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Perfekt for dig, der søger et job i detailhandel, servicebranchen eller måske inden for kultur og underholdning. Boligudbuddet er blandet, med alt fra lejligheder til villaer.

Nørre Haslev: Et roligt villakvarter med gode skoler og grønne områder. Velegnet til familier og folk, der søger et roligt arbejdsmiljø. Her finder du mange administrative stillinger og jobs inden for sundhedsvæsenet.

Syd Haslev: Et mix af villaer, rækkehuse og etageejendomme. Kvarteret har et godt lokalsamfund og er populært blandt børnefamilier. Her finder du flere erhvervsområder med jobs inden for blandt andet byggeri og industri.

Østbyen: Et kvarter under udvikling med nybyggeri og et moderne udtryk. Perfekt for dig, der søger en moderne arbejdsplads og et aktivt liv med caféer og sportsfaciliteter i nærheden. Jobs inden for IT, teknologi og service er typiske her.

Vestervangen: Et roligt villakvarter med grønne områder og en god skole. Velegnet til familier og folk, der søger et roligt arbejdsmiljø. Her finder du flere administrative stillinger og jobs inden for sundhedsvæsenet.

Landdistrikterne: Omkring Haslev ligger der charmerende landsbyer med god plads og rolige omgivelser. Perfekt for dig, der søger et job inden for landbrug, dyrehold eller måske i en mindre virksomhed.

Husk, at dette blot er en oversigt, og at der findes nuancer inden for hvert kvarter. Det er altid en god idé at undersøge nærmere og besøge de områder, der tiltaler dig, for at få en fornemmelse af atmosfæren og jobmulighederne.

Flytter til Haslev for at få et job

At flytte til en ny by for et job er spændende, men det er også forbundet med praktiske overvejelser. Her er nogle punkter at være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Haslev for et job:

Bolig:

 • Udbud og priser: Haslev har et bredt udvalg af boliger, fra lejligheder i centrum til villaer i forstæderne. Priserne varierer afhængigt af boligtype, størrelse og kvarter.
 • Ventetid på lejebolig: Der kan være ventetid på lejeboliger, især i de centrale områder. Start din boligsøgning tidligt, og vær åben for forskellige muligheder.

Skoler og daginstitutioner:

 • Folkeskoler: Haslev har flere gode folkeskoler med forskellige profiler. Undersøg skolerne grundigt og vælg den, der passer bedst til dit barns behov.
 • Daginstitutioner: Der er god tilgængelighed til daginstitutioner, men der kan være ventetid på pladser, især for de yngste børn. Ansøg om plads i god tid.

Sundhedsvæsen:

 • Sygehus: Haslev Sygehus dækker de fleste sundhedsbehov, men for specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at rejse til andre sygehuse i regionen.
 • Læger og tandlæger: Der er et godt udvalg af praktiserende læger og tandlæger i byen.

Kultur og fritid:

 • Kulturliv: Haslev byder på et aktivt kulturliv med teater, koncerter, museer og biblioteker.
 • Fritidsaktiviteter: Der er gode muligheder for at dyrke sport og fritidsaktiviteter i Haslev, både for børn og voksne.
 • Natur og udeliv: Haslev ligger tæt på skov og strand, hvilket giver gode muligheder for friluftsliv.

Andre punkter:

 • Transport: Haslev har gode offentlige transportforbindelser til København og andre større byer. Der er også gode cykel- og stisystemer.
 • Indkøbsmuligheder: Byen har et bredt udvalg af butikker, supermarkeder og specialforretninger.
 • Foreningsliv: Haslev har et aktivt foreningsliv, hvor du kan møde nye mennesker og dyrke dine interesser.

Generelt:

 • Haslev er en tryg og børnevenlig by med et godt lokalsamfund.
 • Leveomkostningerne er lavere end i København, men højere end i mange mindre byer.
 • Det kan tage tid at falde til i en ny by, men Haslev byder på gode muligheder for at skabe sig et godt liv.

Andre relevante links om Haslev

Faxe Kommune

Wikipedia: Haslev

Google Maps: Haslev

Se ledige jobs i Haslev

Ofte stillede spørgsmål