Hirtshals: Oplev et aktivt erhvervsliv og en charmerende by

Denne charmerende fiskerby byder på mere end frisk luft og imponerende natur. Hirtshals rummer nemlig også et aktivt erhvervsliv med et bredt udvalg af jobmuligheder inden for forskellige brancher.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hirtshals: Oplev et aktivt erhvervsliv og en charmerende by

Denne charmerende fiskerby byder på mere end frisk luft og imponerende natur. Hirtshals rummer nemlig også et aktivt erhvervsliv med et bredt udvalg af jobmuligheder inden for forskellige brancher.

Uanset om du er nyuddannet, erfaren specialist eller klar til et karriereskifte, kan Hirtshals være det perfekte springbræt for din fremtid. Men at navigere i et nyt jobmarked kan virke uoverskueligt. I denne blogserie bliver vi din trofaste følgesvend på jobjagten i Hirtshals.

Vi vil udstyre dig med viden, værktøjer og insidertips, så du effektivt og målrettet kan finde dit drømmejob. Så spænd bæltet og gør dig klar til at indtage Hirtshals med storm! Med de rette strategier og vores hjælp er du godt på vej til at kickstarte din karriere i den charmerende havneby.

De største erhvervsområder i Hirtshals

Hirtshals, kendt som Danmarks største fiskerihavn, byder på et spændende og varieret arbejdsmarked. Byens erhvervsliv er præget af maritim industri, men rummer også et væld af andre spændende jobmuligheder. Lad os dykke ned i de største sektorer, hvor Hirtshals' borgere finder beskæftigelse:

Maritim industri og fiskeri: Uden tvivl er den maritime sektor den mest betydningsfulde for Hirtshals. Fiskerihavnen er en af Europas største og tiltrækker virksomheder inden for fiskeforædling, maritimt service og offshore-industrien.

Detailhandel, restauration og hotel: Hirtshals' status som turistmål tiltrækker gæster fra hele landet. Dette giver grobund for et blomstrende butiksliv, restauranter og hoteller, der skaber arbejdspladser inden for servicebranchen.

Find ledige jobs i detail, restauration og hotel i Hirtshals

Industri, håndværk og teknik: Byen har en solid industribase med virksomheder inden for bl.a. metalindustri, fødevareproduktion og maskinbygning. Håndværksfagene er også velrepræsenterede med elektrikere, smede, tømrere og andre faggrupper.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Hirtshals

Kontor, handel og service: Den administrative sektor er også en vigtig del af Hirtshals' erhvervsliv. Her finder du jobmuligheder inden for administration, økonomi, regnskab og kundeservice.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Hirtshals

Transport og logistik: Hirtshals' strategiske placering som havneby og knudepunkt for transport til Norge og Færøerne skaber arbejdspladser inden for transport- og logistikbranchen.

Hirtshals er en by med et levende og dynamisk erhvervsliv, der tilbyder en bred vifte af jobmuligheder for både faglærte, ufaglærte og akademikere. Byens unikke maritim atmosfære og beliggenhed ved Vesterhavet gør Hirtshals til et attraktivt sted at bo og arbejde.

De største virksomheder i Hirtshals

Hirtshals' erhvervsliv er stærkt forankret i den maritime sektor, men favner også bredt og byder på spændende aktører inden for flere brancher. Lad os kigge på nogle af de største virksomheder, der sætter deres præg på byens erhvervsliv:

Fiskeri og maritim industri:

 • Hirtshals Havn: Danmarks største fiskerihavn og et knudepunkt for maritim service og offshore-aktiviteter. Havnen huser også flere fiskeforædlingsvirksomheder.
 • Pelagia: En internationalt førende producent af fiskemel og fiskeolie med hovedkontor og fabrik i Hirtshals.
 • Vestjysk Fiskeriauktion: Landet største fiskeauktion, der faciliterer salg af fangst fra over 1.000 fiskekuttere.
 • Karstensens Skibe: Et traditionsrigt rederi med aktiviteter inden for offshore-service, trawl- og pelagisk fiskeri.

Handel og service:

 • SuperBrugsen Hirtshals: Den lokale dagligvarebutik med stor betydning for byens forsyning og arbejdspladser.
 • Hotel Hirtshals: Et stort hotel- og konferencecenter, der tiltrækker turister og erhvervsrejsende.
 • Loftet: Et populært shoppingcenter med butikker, restauranter og caféer, der bidrager til byens turisme og handel.

Industri og produktion:

 • Danfoss Drives: Global virksomhed inden for frekvensomformere og motorstyring, som har en stor fabrik i Hirtshals.
 • Scanbio Hirtshals: Producerer biodiesel og bioethanol af restprodukter fra landbruget og fiskeindustrien.
 • Hirtshals Yard: Skibsværft specialiseret i reparation og vedligeholdelse af fiskefartøjer og offshore-skibe.

Transport og logistik:

 • DFDS Seaways: Færrederi, der forbinder Hirtshals med Kristiansand i Norge og med Hanstholm og Århus i Danmark.
 • Nordic Logistic Service: Speditørvirksomhed, der tilbyder transportløsninger og logistiktjenester til den maritime industri.
 • Hirtshals Containerterminal: Terminal for gods- og containertrafik til og fra Norge og Færøerne.

Andre markante spillere:

 • Hirtshals Kommune: Den kommunale administration, der beskæftiger en stor medarbejderstab inden for forskellige områder.
 • Det Nordjyske Sundhedscenter Hirtshals: Sygehus og sundhedscenter, der sikrer sundhedstilbud til byens borgere.
 • Mads Øvlisen Erhvervsskole: Uddannelsesinstitution, der tilbyder erhvervsfaglige uddannelser inden for maritime, tekniske og servicefag.

Det er værd at bemærke, at listen blot er et udpluk af de mange store virksomheder i Hirtshals. Byens erhvervsliv er mangfoldigt og rummer også en lang række mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher.

Hirtshals' maritime profil spiller en central rolle for byens økonomi og beskæftigelse, men de mange andre aktører inden for handel, service, industri og transport understreger også byens alsidighed og potentiale for jobmuligheder.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Hirtshals?

Hirtshals, placeret strategisk ved Vesterhavet og med stærke bånd til Norge og Færøerne, byder på en række alsidige transportmuligheder, der imødekommer både pendlere, turister og byens egne borgere.

Tog: Ønsker du hurtig forbindelse til regionale knudepunkter, ligger Hirtshals Station for enden af Vendsysselbanen. Hyppige afgange til Hjørring, Aalborg og videre mod resten af Jylland sikrer nemme rejser.

Bus: Lokalbusnettet i Hirtshals dækker byens centrale områder og forbinder dig med nærtliggende byer som Hjørring og Tversted. Ruterne kører regelmæssigt, hvilket gør det nemt at komme rundt uden egen bil.

Bil: Ankommer du i egen bil, kan du glæde dig over et veludviklet vejnet, der inkluderer hovedvej E39, som giver adgang til både Aalborg og Hjørring. Offentlige parkeringspladser befinder sig centralt og ved større attraktioner.

Cykel: Cykling er et populært transportvalg i Hirtshals, takket være et netværk af cykelstier, der både forbinder byens forskellige dele og fører ud i den naturskønne omegn. Cykeludlejning er tilgængelig flere steder i byen, hvilket gør det nemt at hoppe på to hjul og udforske området i dit eget tempo.

Færge: Hirtshals Havn er en central knudepunkt for færgetrafik. DFDS Seaways tilbyder daglige afgange til Kristiansand i Norge og færgeforbindelser til Hanstholm og Århus i Danmark. Dette åbner døren for videre rejser og oplevelser.

Taxa: Taxaer er naturligvis også tilgængelige i Hirtshals, hvilket sikrer fleksibilitet og komfort, når du har brug for punkt-til-punkt transport. Taxaer kan bestilles på forhånd eller findes ved taxaholdepladser i centrum.

Uanset om du rejser på arbejde, holder ferie eller blot ønsker at udforske Hirtshals og omegn, står et varieret udvalg af transportmuligheder klar til at imødekomme dine behov. Med nemme forbindelser til både land og hav, kan du frit bevæge dig rundt og opleve alt, hvad Hirtshals har at tilbyde.

De forskellige bydele i Hirtshals

Hirtshals byder på flere forskellige kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Dit valg af nabolag kan have betydning for din jobsøgning, så lad os tage et kig på nogle af de mest markante områder:

Havnen: Hjertet af Hirtshals' maritime puls. Her finder du fiskeindustrien, havnevirksomheder, restauranter og butikker med maritimt islæt. Ideelt, hvis du søger job inden for fiskeri, logistik eller turisme.

Vestbyen: Et hyggeligt kvarter med ældre huse og en rolig atmosfære. Begrænsede virksomheder, men tæt på centrum og natur. Velegnet, hvis du prioriterer rolige omgivelser og nem adgang til byen.

Østbyen: Et nyere boligområde med villaer og rækkehuse. Flere børnefamilier og god infrastruktur. Begrænsede virksomheder, men tæt på skole og daginstitutioner. Godt valg, hvis du søger balance mellem bolig og familieliv.

Hirtshals Bakker: Et attraktivt område med nyere boliger og en fantastisk havudsigt. Få virksomheder, men tæt på natur og fritidsaktiviteter. Velegnet, hvis du prioriterer naturskønne omgivelser og aktiv fritid.

Kjul: En mindre bydel tæt på havnen med fiskefabrikker og maritime servicevirksomheder. Begrænset boligudbud, men ideelt, hvis du søger job inden for disse brancher.

Tætby: Et roligt villakvarter med god plads til børnefamilier. Begrænsede virksomheder, men tæt på skole og daginstitutioner. Godt valg, hvis du søger rolige omgivelser og nem adgang til familiefaciliteter.

Når du vælger boligområde, skal du ikke kun tænke på jobmuligheder, men også på dine personlige præferencer, budget og familiens behov. Undersøg, hvilke virksomheder der ligger i de forskellige kvarterer, og om infrastrukturen passer til dine transportbehov.

Flytter til Hirtshals for at få et job

At flytte til en ny by for et job er spændende, men kan også give anledning til spørgsmål og bekymringer. Her er nogle punkter, du bør være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Hirtshals på grund af et job:

Bolig:

 • Tilgængelighed: Boligmarkedet i Hirtshals kan være presset, især i højsæsonen. Start din boligsøgning i god tid og vær åben for forskellige boligtyper og områder.
 • Priser: Leje- og købspriser kan være højere end i andre dele af Nordjylland. Undersøg boligmarkedet grundigt og sæt et realistisk budget.
 • Ventelister: Hvis du har børn og ønsker plads i en specifik skole eller børnehave, kan der være ventelister. Kontakt institutionerne tidligt for at undersøge mulighederne.

Skoler og daginstitutioner:

 • Uddannelsesniveau: Hirtshals har gode folkeskoler og et gymnasium med højere end gennemsnittet karakterer på landsplan.
 • Daginstitutioner: Der er flere børnehaver og vuggestuer i byen, men efterspørgslen kan være stor. Undersøg mulighederne i god tid og vær åben for alternative løsninger.
 • Private alternativer: Der findes også private skoler og daginstitutioner i Hirtshals.

Sundhedsvæsen:

 • Sygehus: Hirtshals Sygehus er et mindre sygehus med akutmodtagelse, ambulatorier og specialklinikker. For visse specialbehandlinger henvises til Hjørring eller Aalborg.
 • Læger og tandlæger: Der er et godt udvalg af praktiserende læger og tandlæger i byen. Ventetider kan forekomme, men generelt er sundhedsvæsenet i Danmark af høj kvalitet.

Kultur og fritid:

 • Udvalg: Hirtshals byder på et aktivt kulturliv med museer, kunsthåndværk, lokale arrangementer og musikfestivaler. I højsæsonen er der ekstraordinært mange aktiviteter.
 • Friluftsliv: Byen ligger direkte ved Vesterhavet og i et naturskønt område med gode muligheder for vandreture, cykling, fiskeri og andre outdoor-aktiviteter.
 • Foreningsliv: Et aktivt foreningsliv giver mulighed for at dyrke interesser, møde nye mennesker og deltage i fælles aktiviteter.

Andre faktorer:

 • Vejr og vind: Hirtshals er kendt for sit blæsende vejr og relativt lave gennemsnitstemperaturer. Vær forberedt på at investere i varmt tøj og en god vindjakke.
 • Indkøbsmuligheder: Byen har et godt udvalg af dagligvarebutikker og specialforretninger. Større shoppingcentre ligger dog i Hjørring eller Aalborg.
 • Sprogbarriere: Hvis du ikke taler dansk, kan det være en fordel at lære grundlæggende fraser. Engelsk tales dog af mange i servicebranchen.

Hirtshals er en charmerende by med en stærk maritim identitet og et aktivt erhvervsliv. At flytte til en ny by kræver altid tilpasning, men med grundig research og forberedelse kan du få en god start på dit nye liv i Hirtshals.

Andre relevante links om Hirtshals

Hirtshals Kommune
Wikipedia: Hirtshals
Google Maps: Hirtshals
Se ledige jobs i Hirtshals

Ofte stillede spørgsmål