Horsens: Hvor drømmejob og livskvalitet mødes

Horsens syder og bobler! Byen er i rivende udvikling, og erhvervslivet bugner med spændende muligheder. Drømmer du om at skifte luft, sætte gang i karrieren og blive en del af et blomstrende jysk fællesskab? Så er Horsens måske det perfekte match for dig!
16. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Horsens: Hvor drømmejob og livskvalitet mødes

Horsens syder og bobler! Byen er i rivende udvikling, og erhvervslivet bugner med spændende muligheder. Drømmer du om at skifte luft, sætte gang i karrieren og blive en del af et blomstrende jysk fællesskab? Så er Horsens måske det perfekte match for dig!

De største erhvervsområder i Horsens 

Horsens er en by i rivende udvikling, og det afspejles tydeligt i det pulserende erhvervsliv. Men hvilke brancher er egentlig de drivende kræfter bag byens økonomiske succes?

Hvis man kigger på beskæftigelsestal, så tegner der sig et spændende billede. Industrien spiller fortsat en vigtig rolle, og virksomheder inden for fødevareproduktion, maskineri og metalindustri udgør en solid grundpille. Men Horsens er meget mere end blot rygende skorstene.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Horsens.

Byen har nemlig formået at forny sig og tiltrække innovative virksomheder inden for viden og service. IT, kommunikation og handel er i kraftig vækst, og dygtige hoveder inden for disse områder er højt eftertragtede.

Find ledige jobs i Informationsteknologi i Horsens.

Derudover spiller sundhedsvæsenet og den offentlige sektor en væsentlig rolle i at holde hjulene i gang. Horsens Sygehus er en stor arbejdsplads, og kommunens institutioner beskæftiger mange dygtige mennesker.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Horsens.

Men lad os ikke glemme turisme og kultur. Horsens er en attraktiv turistdestination, og hoteller, restauranter og kulturinstitutioner skaber arbejdspladser til en hel hær af engagerede medarbejdere.

Så billedet af Horsens' erhvervsliv er langt fra sort-hvidt. Byen er en smeltedigel af tradition og innovation, og beskæftigelsen er fordelt på en bred vifte af spændende sektorer. Uanset dine ambitioner og drømme, så er der gode muligheder for at finde dit drømmejob i "Hestenes By".

De største virksomheder i Horsens 

Horsens kan bryste sig af flere store virksomheder, der sætter deres præg på byens erhvervsliv og beskæftigelsesmuligheder. Her er et par eksempler:

Industrien:

 • Danfoss (Industrivej): Verdenskendt for innovative løsninger inden for varme-, køle- og energiteknologi.
 • JYSK (Storegade): Europas største detailkæde inden for boligudstyr med over 3.000 butikker verden over.
 • Vestas Wind Systems (Nørgårdsvej): En global leder inden for vindmølleproduktion med fokus på bæredygtig energi.

Viden og Service:

 • EG A/S (Sundvej): Danmarks største it-virksomhed med speciale i infrastruktur og softwareløsninger.
 • Orbicon (Sandagervej): Rådgivende ingeniørvirksomhed med ekspertise inden for byggeri, infrastruktur og miljø.
 • Bestseller A/S (Industrivej Syd): En international modekoncern med brands som Vero Moda, Jack & Jones og ONLY.

Andre:

 • Horsens Sygehus (Sundvej): Regionens største sygehus med speciale inden for en lang række medicinske områder.
 • LEO Pharma A/S (Industrivej Nord): En global medicinalvirksomhed med fokus på dermatologi og hudsygdomme.
 • Horsens Kommune (Rådhusparken): Beskæftiger en bred vifte af medarbejdere inden for service, administration og infrastruktur.

Dette er blot et lille udpluk af de mange store virksomheder, der har hjemme i Horsens. De bidrager alle til byens dynamik og tilbyder spændende karrieremuligheder for folk med forskellige baggrunde og ambitioner. Så når du overvejer jobmuligheder i Horsens, kan du roligt kigge videre end de traditionelle industrier – byen byder på meget mere end det!

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Horsens? 

Horsens er en by i fremgang, og det afspejles også i et veludviklet transportnetværk. Uanset om du foretrækker at rulle på to hjul, suse afsted på offentlig transport eller sætte dig bag rattet, så er der gode muligheder for at komme sikkert og effektivt rundt i byen.

Offentlig transport:

 • Midttrafik busser: Byens pulsårer. Midttrafik tilbyder et omfattende busnetværk, der forbinder alle byens vigtige punkter. Tjek deres hjemmeside for køreplaner og ruter.
 • Regionstog: Horsens Station betjenes af regionaltog, der forbinder byen med Aarhus, Vejle og andre jyske byer. Perfekt til pendling eller udflugter til nabobyerne.
 • Flexbus: Et fleksibelt tilbud, der dækker områder, hvor de almindelige busser ikke kører. Bestilles forud online og kører kun, hvis der er passagerer.

Cykling:

 • Cykelvenligt bymiljø: Horsens har satset på at gøre byen cykelvenlig med et netværk af cykelstier og gode parkeringsmuligheder.
 • Bycykler: En nem og miljøvenlig måde at komme rundt. Lej en bycykel ved en af de mange stationer og udforsk byen på to hjul.

Bil:

 • Parkeringszoner: Inderst by er opdelt i parkeringszoner med betaling. Husk at tjekke skiltene og køb parkeringsbillet, hvis nødvendigt.
 • El-ladestationer: Flere og flere el-ladestationer bliver opsat for at imødekomme den stigende efterspørgsel på ladesteder til elbiler.

Taxa:

 • Taxabiler: Flere taxaselskaber opererer i Horsens, hvilket sikrer god tilgængelighed døgnet rundt.

De forskellige bydele i Horsens 

Horsens er ikke bare én by, men en samling af unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Når du leder efter job i Horsens, kan det derfor være godt at have indblik i, hvordan områderne adskiller sig og passer til forskellige ambitioner.

Indre by: Puls åre med gågade, butikker, cafeer og kulturliv. Perfekt for dig, der trives i en urban atmosfære og søger job inden for handel, service eller kultur.

Sydbyen: Mix af ældre boligområder, nyere villakvarterer og erhvervsområder. Godt valg for dig, der ønsker balance mellem bolig og arbejde, især inden for industri og logistik.

Østbyen: Dynamisk område med flere store virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Ideelt for dig, der søger job inden for viden og teknologi eller ønsker karriere i en international kontekst.

Nørretang: Nyt byudviklingsprojekt med fokus på bæredygtighed og natur. Passer dig, der drømmer om en moderne bolig nær stranden og søger job med fokus på miljø og grøn omstilling.

Skatbjerg: Rolige landsbyomgivelser med god tilknytning til motorvej. Et godt valg for dig, der ønsker fred og idyl og muligvis drømmer om job inden for landbrug eller fødevareproduktion.

Husk, denne beskrivelse er generel. Inden for hvert kvarter findes der underområder med forskellige karakteristika. Brug din research og lokal kendskab til at identificere de områder, der passer bedst til dine ønsker og jobdrømme.

Og glem ikke det vigtigste: Horsens er en kompakt by, hvor du aldrig er langt fra byens centrum. Så uanset hvilket kvarter du vælger, har du gode muligheder for at nyde alle byens fordele!

Flytter til Horsens for at få et job 

At flytte til Horsens på grund af et job er et spændende eventyr, men forberedelse er guld værd. Her er nogle områder, du bør være opmærksom på:

Bolig:

 • Markedssituation: Lejeboliger kan være svære at finde, især i populære områder. Start din boligsøgning tidligt, og vær åben for forskellige boligtyper.
 • Priser: Huslejepriserne kan variere, men generelt er de lavere end i større jyske byer.
 • Boligtyper: Fra moderne lejligheder og villaer til ældre parcelhuse. Vælg dit boligområde ud fra dine behov og budget.

Familie:

 • Skoler og børnehaver: God tilgængelighed og høj standard. Undersøg dog specifikke indplaceringsmuligheder og ventelister.
 • Daginstitutioner: Udvalget er godt, men efterspørgslen er høj. Indskriv børn på ventelister i god tid.
 • Fritidsaktiviteter: Mange idrætsforeninger og fritidstilbud for børn og unge. Undersøg mulighederne i dit nærområde.

Sundhed:

 • Sygehuse: Horsens Sygehus tilbyder et bredt udvalg af specialafdelinger. Akutmodtagelse findes også.
 • Læger: Kan være udfordrende at finde egen læge i visse områder. Undersøg mulighederne på forhånd.
 • Generel sundhed: Sundhedstilstanden i Horsens er høj, men vær opmærksom på ventetider på visse behandlinger.

Kultur og fritid:

 • Kulturliv: Rigt udvalg af museer, koncerter, teaterforestillinger og events. Byen er i kulturmæssig fremgang.
 • Udeliv: Smukke naturområder tæt på byen, perfekt til gåture, cykling og friluftsaktiviteter.
 • Shopping: Varieret udvalg af butikker, men begrænset sammenlignet med større byer.

Andet:

 • Spisemuligheder: Godt udvalg af restauranter og cafeer, men ikke samme mangfoldighed som i Aarhus eller København.
 • Offentlig transport: Fungerer generelt godt, men kan være begrænset om aftenen og weekender. Overvej bil, cykel eller el-cykel, hvis relevant.
 • Dialekt: Jysk dialekt tales meget i Horsens. Vær åben over for lokale sproglige nuancer.

Andre relevante links om Horsens 

Horsens Kommune

Wikipedia: Horsens

Google Maps: Horsens

Se ledige jobs i Horsens

Ofte stillede spørgsmål