Ikast - mere end bare en hedeby: Opdag byens spændende jobmarked

Ikast er ikke hovedstaden, men byen byder på et overraskende alsidigt erhvervsliv med masser af spændende virksomheder og stillinger inden for forskellige brancher. Uanset om du er nyuddannet, erfaren eller på udkig efter et karriereskifte, kan Ikast måske være det perfekte sted at finde dit drømmejob.
16. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Ikast - mere end bare en hedeby: Opdag byens spændende jobmarked

I dette blogindlæg dykker vi ned i jobmarkedet i Ikast og guider dig igennem processen med at finde netop det job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer. Vi undersøger de største erhvervsområder, giver tips til at skrive en ansøgning, der skiller sig ud, og deler viden om bylivet og fordelene ved at bo og arbejde i Ikast.

De største erhvervsområder i Ikast

Ikast Kommune, beliggende i Midtjylland, er kendt som en industriby med et stærkt fokus på møbelindustrien. Byen har dog også en bred vifte af andre arbejdspladser inden for forskellige sektorer. I denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Ikast Kommune, målt på antallet af beskæftigede.

 1. Industri, håndværk og teknik: Denne sektor er den største i Ikast Kommune med ca. 30% af den samlede beskæftigelse. Byen er hjemsted for en række store møbelvirksomheder, som bidrager til en betydelig del af beskæftigelsen i denne sektor. Derudover er der en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. metalindustrien, plastindustrien og fødevareindustrien.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Ikast

 1. Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den tredjestørste sektor i Ikast Kommune med ca. 15% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Ikast

 1. Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er den fjerdestørste sektor i Ikast Kommune med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Ikast

 1. Undervisning: Undervisning er den femtestørste sektor i Ikast Kommune med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Ikast

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Ikast Kommune, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Ikast Kommune har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er industri, håndværk og teknik, handel, transport og service, kontor, handel og service, sundhed og forskning, og undervisning. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Ikast Kommune og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Ikast

Selvom Ikast ikke kan bryste sig med kæmpekoncerner, huser den charmerende hedeby stadig en række solide virksomheder, der spiller en vigtig rolle for både lokal beskæftigelse og byens økonomi. Her er et par eksempler på de største fisk i Ikast-søen:

 • Danish Crown (Ikast): Denne danske fødevarekoncern er en verdensomspændende spiller inden for slagteri- og fødevareproduktion. Med hovedsæde i Ikast er Danish Crown en hjørnesten i byens erhvervsliv og beskæftiger over 1.000 medarbejdere lokalt.
 • Jutland Bank (Ikast): Som en af Danmarks største banker har Jutland Bank en stærk repræsentation i Ikast. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle services til både private og erhvervskunder, og med flere hundrede ansatte i byen er Jutland Bank en vigtig bidragsyder til det lokale arbejdsmarked.
 • Danfoss (Ikast): Denne internationalt anerkendte virksomhed er specialiseret i udvikling og produktion af tekniske løsninger inden for områder som køleteknik, hydraulik og elektronik. Med en betydelig afdeling i Ikast spiller Danfoss en central rolle i byens industri, og virksomheden beskæftiger omkring 800 medarbejdere lokalt.
 • Vestas Wind Systems A/S (Ikast): Som en førende global producent af vindmøller har Vestas en vigtig tilstedeværelse i Ikast. Virksomhedens udviklings- og produktionsfaciliteter i byen beskæftiger omkring 1.000 medarbejdere og bidrager væsentligt til den grønne omstilling og Ikasts erhvervsdynamik.
 • Ikast Icopal A/S (Ikast): Denne virksomhed er en førende producent af tagbelægninger og byggematerialer, og med hovedsæde i Ikast spiller Ikast Icopal en central rolle i den lokale industri. Virksomheden har eksisteret i over 100 år og beskæftiger omkring 200 medarbejdere i byen.

Ud over disse eksempler findes der en lang række mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher i Ikast. Byens erhvervsliv er mangfoldigt og under konstant udvikling, hvilket skaber spændende muligheder for både job og vækst.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Ikast?

Uanset om du bor i Ikast eller er på besøg, byder byen på en række alsidige transportløsninger, der hjælper dig med at nå frem til din destination. Lad os dykke ned i de forskellige alternativer, så du kan planlægge din rejse effektivt og komfortabelt.

Offentlig transport:

 • Tog: DSB tilbyder regelmæssige togforbindelser mellem Ikast og større byer som Herning, Aarhus og København. Dette er en bekvem og miljøvenlig løsning for længere rejser.
 • Bus: Midttrafik buslinjer betjener både byens centrum og forbinder Ikast med omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører hyppigt og er et fleksibelt valg for kortere ture.
 • Flextrafik: Dette fleksible tilbud fra Midttrafik giver mulighed for bestilling af minibus til rejser inden for områder med begrænset offentlig transport. Det er en god løsning for ture til yderområder eller for rejser med særlige behov.

Individuel transport:

 • Bil: At have bil giver naturligvis størst frihed og fleksibilitet. Vær dog opmærksom på parkeringszoner og -anlæg, især i byens centrum.
 • Cykel: Ikast er en cykelvenlig by med gode stier og adgang til offentlig transport med cykelstativer. Cykling er et sundt og miljøvenligt alternativ til bilkørsel og giver mulighed for at opleve byen i dit eget tempo.
 • Taxi: Taxa kan være en god løsning for korte ture eller om aftenen, hvor offentlig transport er mindre hyppig. Flere taxaselskaber opererer i Ikast, og du kan bestille på forhånd eller finde en ledig taxa ved taxaholdepladserne.

Uanset dine behov og præferencer har Ikast en transportløsning, der passer til dig. Planlæg din rejse på forhånd for at sikre en effektiv og behagelig rejseoplevelse. Husk at undersøge aktuelle køreplaner, priser og eventuelle zonebegrænsninger for de forskellige transportformer.

De forskellige bydele i Ikast

Ikast er måske ikke en kæmpemetropol, men byen byder alligevel på forskellige kvarterer med hver sin charme og atmosfære. Når du leder efter job i Ikast, kan det være en fordel at overveje de forskellige områder og hvordan de passer til dine ønsker og livsstil. Her er en kort beskrivelse af nogle af de mest centrale kvarterer:

Ikast Centrum:

 • Byens pulserende hjerte med gågade, butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 • Boligudbud præget af lejligheder og ældre villaer.
 • Ideelt for dig, der ønsker kort afstand til arbejdspladsen og et aktivt byliv.
 • Muligheder for job inden for handel, service, kultur og administration.

Ikast Østerport:

 • Roligt villakvarter med gode grønne områder og familievenlige boliger.
 • Nærhed til daginstitutioner, skoler og idrætsanlæg.
 • Velegnet for børnefamilier, der søger rolige omgivelser med kort afstand til centrum.
 • Muligheder for job inden for service, sundhed og undervisning.

Ikast Nord:

 • Moderne bydel med nyere boligområder og erhvervsområder.
 • Gode transportforbindelser og nem adgang til motorvej.
 • Velegnet for dig, der ønsker en moderne bolig og kort afstand til arbejdspladser inden for industri og logistik.
 • Muligheder for job inden for industri, transport og logistik.

Ikast Syd:

 • Kvarter med blandet bebyggelse bestående af villaer, rækkehuse og lejligheder.
 • Nærhed til Ikast Svømmehal og sportsanlæg.
 • Velegnet for både familier og unge, der ønsker en god balance mellem byliv og grønne områder.
 • Muligheder for job inden for forskellige brancher, herunder service, industri og handel.

Ikast Vester:

 • Kvarter med villabebyggelse og grønne områder.
 • Rolige omgivelser med kort afstand til centrum via gå- og cykelbro over Ikast Å.
 • Velegnet for dig, der søger fred og ro tæt på byens faciliteter.
 • Begrænsede jobmuligheder i nærområdet, men gode transportforbindelser til andre bydele.

Husk, at dette blot er en kort beskrivelse, og hvert kvarter har sine egne nuancer og unique tilbud. Brug din research på specifikke virksomheder og stillinger til at afgrænse din boligsøgning og gøre dit job hunt i Ikast endnu mere effektivt.

Flytter til Ikast for at få et job

At flytte til en ny by for et jobs skyld kan være en spændende udfordring, men det er også vigtigt at være godt forberedt. Her er nogle vigtige punkter at være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Ikast:

Bolig:

 • Udvalg: Ikast har et mindre boligmarked, så det kan tage tid at finde den perfekte bolig, især hvis du har specifikke ønsker. Start din søgning tidligt og vær åben over for forskellige typer boliger.
 • Prisniveau: Boligpriserne i Ikast er lavere end i større byer, men stadig stigende. Undersøg prisniveauet i forskellige kvarterer for at finde et, der passer til dit budget.
 • Beliggenhed: Tænk over, hvor du gerne vil bo i forhold til din arbejdsplads, skoler, børnehaver og andre faciliteter. Ikast har gode transportforbindelser, men at bo tæt på dine behov kan spare tid og penge.

Skoler og børnehaver:

 • Kvalitet: Ikast har flere gode folkeskoler og private skoler, men det kan være en fordel at undersøge den enkelte skoles profil og placering i forhold til dine børns behov.
 • Tilgængelighed: Børnehavepladser kan være eftertragtede, så start din søgning i god tid, især hvis du har specifikke ønsker til indkøring og placering.

Infrastruktur:

 • Offentlig transport: Ikast har et godt netværk af busforbindelser, men frekvensen kan være lavere end i større byer. Overvej, om du har behov for bil, hvis din arbejdsplads eller andre vigtige steder ligger uden for centrum.
 • Indkøbsmuligheder: Ikast har et varieret udvalg af butikker, men kan mangle nogle specialforretninger, du måske er vant til. Undersøg, om byen tilbyder det, du har brug for.
 • Fritidsaktiviteter: Ikast byder på sportsanlæg, kulturinstitutioner og grønne områder, men udvalget kan være mindre end i større byer. Hvis du har specifikke fritidsinteresser, så undersøg, om der er muligheder for at dyrke dem i Ikast.

Fordele:

 • Lavere leveomkostninger: Ikast er generelt billigere at bo i end større byer.
 • Familievenlig atmosfære: Byen har et roligt og trygt miljø med gode muligheder for børnefamilier.
 • Tæt på natur: Ikast ligger tæt på Silkeborg Søerne og andre naturområder, hvilket giver gode muligheder for outdoor aktiviteter.

Ulemper:

 • Begrænsede jobmuligheder: Jobmarkedet i Ikast er mindre end i større byer, så det kan være en udfordring at finde job inden for alle brancher.
 • Mindre udvalg af butikker og restauranter: Ikast har ikke samme udvalg af specialforretninger og restauranter som større byer.
 • Begrænset offentlig transport: Hvis du ikke har bil, kan du være afhængig af busser med lavere frekvens uden for centrum.

At flytte til Ikast for et jobs skyld kan være et godt valg, hvis du er tilfreds med en mindre byatmosfære og lavere leveomkostninger. Undersøg grundigt boligudbud, skoler, infrastruktur og fritidsmuligheder for at sikre, at byen matcher dine behov og forventninger. Med en god planlægning og realistiske forventninger kan din flytning til Ikast blive en succesfuld oplevelse.

Andre relevante links om Ikast

Ikast-Brande Kommune

Wikipedia: Ikast

Google Maps: Ikast

Se ledige jobs i Ikast

Ofte stillede spørgsmål