Jobjagt i Frederikssund: Din guide til at finde drømmejobbet

Frederikssund med sin hyggelige bymidte, grønne områder og gode infrastruktur lokker ikke kun tilflyttere, men også job hungrende sjællændere. Måske drømmer du netop om at lande dit drømmejob i Frederikssund, men hvor begynder du? Frygt ej! I denne blog serie bliver vi din trofaste følgesvend på jobjagten. Vi udstyrer dig med konkrete værktøjer, skarpe tips og lokal indsigt, så du effektivt kan navigere i Frederikssunds spændende jobmarked. Spænd bæltet og gør dig klar til at indtage Frederikssund med storm – dit drømmejob kan være tættere på, end du tror!
15. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Jobjagt i Frederikssund: Din guide til at finde drømmejobbet

Frederikssund med sin hyggelige bymidte, grønne områder og gode infrastruktur lokker ikke kun tilflyttere, men også job hungrende sjællændere. Måske drømmer du netop om at lande dit drømmejob i Frederikssund, men hvor begynder du? Frygt ej! I denne blog serie bliver vi din trofaste følgesvend på jobjagten. Vi udstyrer dig med konkrete værktøjer, skarpe tips og lokal indsigt, så du effektivt kan navigere i Frederikssunds spændende jobmarked. Spænd bæltet og gør dig klar til at indtage Frederikssund med storm – dit drømmejob kan være tættere på, end du tror!

De største erhvervsområder i Frederikssund 

Frederikssund byder på mere end charmerende gader og idylliske omgivelser. Byen er et blomstrende erhvervscenter med et væld af spændende jobmuligheder inden for en bred vifte af brancher. Drømmer du om at starte din karriere, skifte spor eller udvide dine horisonter, kan Frederikssund være det perfekte match for dig. Men hvor skal du rette blikket for at finde din drømmestilling?

Industrien, håndværk og teknik er Frederikssunds rygrad og beskæftiger en betydelig del af arbejdsstyrken. Virksomheder som Novo Nordisk, Danfoss og Linak har store afdelinger i byen og tiltrækker faglærte medarbejdere inden for forskellige områder.

Find ledige jobs i Industrien, håndværk og teknik i Frederikssund

Kontor, handel og service er en anden blomstrende sektor i Frederikssund med et bredt udvalg af jobmuligheder. Byens hyggelige gågade og livlige handelsliv tiltrækker turister og skaber behov for servicemedarbejdere. Derudover findes der et stort antal administrative stillinger i både private virksomheder og den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Frederikssund

Sundhed og forskning spiller en vigtig rolle i Frederikssund. Sygehus Nordsjælland, Frederikssund og en række private klinikker tilbyder et bredt spektrum af jobmuligheder for både læger, sygeplejersker og administrative medarbejdere.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Frederikssund

Undervisning er en stabil sektor i Frederikssund med et stort antal folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler. Der er derfor gode jobmuligheder for både lærere og pædagoger i byen.

Find ledige jobs i Undervisning i Frederikssund

Økonomi og jura er også repræsenteret i Frederikssund med en række banker, revisionsfirmaer og advokatkontorer.

Find ledige jobs i Økonomi og jura i Frederikssund

Udover disse store brancher findes der et væld af mindre og mellemstore virksomheder i Frederikssund, der beskæftiger sig med alt fra turisme og detailhandel til håndværk og service. Frederikssunds erhvervsliv er derfor alsidigt og tilbyder jobmuligheder inden for mange forskellige brancher.

De største virksomheder i Frederikssund 

At definere de absolut "største" virksomheder i Frederikssund kan variere lidt afhængigt af, hvordan man måler størrelse. Er det omsætning, antal ansatte, eller noget helt tredje? Her er dog nogle eksempler på store og markante virksomheder med base i Frederikssund:

Novafos Vand Frederikssund A/S: Denne virksomhed, beliggende i Birkerød, er datterselskab af Novafos Holding A/S og står for vandforsyningen i Frederikssund Kommune. De beskæftiger ikke selv medarbejdere direkte, men samarbejder med moderselskabet.

Topsoe A/S: Beliggende i Haldor Topsøes Vej, er Topsoe en global leder inden for katalysatorteknologi og kemisk teknologi. De leverer løsninger til raffinering, petrokemi, ammoniakproduktion og brintproduktion. Med omkring 2.700 ansatte på verdensplan er de en stor aktør i Frederikssund erhvervsliv.

Topsil Semiconductor Materials A/S: Også beliggende i Haldor Topsøes Vej, er Topsil en førende producent af siliciumwafere, som er en central komponent i mikrochips. De har cirka 1.000 ansatte på verdensplan og er en vigtig spiller i den danske cleantech-branche.

Copenhagen Cleantech Park: Dette er et erhvervsområde i Frederikssund, der huser en række cleantech-virksomheder med fokus på grøn energi, energieffektivitet og bæredygtigt byggeri. Selvom det ikke er en enkelt virksomhed, samler parken flere store aktører inden for cleantech-området.

Color Fitness Frederikssund ApS: Denne fitnesskæde har et center på Kalvøvej og er en populær aktør i fitnessbranchen i Frederikssund. De beskæftiger omkring 7 medarbejdere.

Det er værd at bemærke, at denne liste ikke er udtømmende, og der findes mange andre store og vigtige virksomheder i Frederikssund. Listen giver dog et indblik i nogle af de største og mest markante aktører i byens erhvervsliv.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Frederikssund? 

Frederikssund byder på en række alsidige transportmuligheder, som kan tilpasses forskellige behov og rejsevaner. Uanset om du foretrækker bekvemmelighed, bæredygtighed eller fart, findes der en løsning, der passer dig.

Toget: S-togsnettet udgør rygraden i den offentlige transport i Frederikssund. Med hyppige afgange til København H og andre omkringliggende byer, er toget et effektivt valg for pendling og rejser længere væk. Stationen Frederikssund St. ligger centralt i byen og forbinder dig også med Hillerød og Roskilde.

Busser: Movia buslinjer dækker et bredt netværk inden for Frederikssund Kommune og forbinder byens forskellige dele. Herunder finder du ruter til Jægerspris, Dalby Huse, Over Dråby Strand og Kyndby, hvilket gør busserne velegnede til både byture og udflugter til omegnen.

Cykling: Frederikssund har et stigende fokus på cyklisme, og netværket af cykelstier vokser støt. Med fladt terræn og flere cykelvenlige initiativer er byen ideel for at udforske på to hjul. Cykling er ikke kun miljøvenligt, men også en sund og effektiv måde at komme rundt på.

Bil:  Selvom bilen giver fleksibilitet, kan parkering være udfordrende, især i byens centrum. Alternativt kan bilklubber som GoDrive og GreenMobility tilbyde fleksibel bildeling uden de faste omkostninger ved at eje en bil.

Taxaer: Taxaer er tilgængelige døgnet rundt i Frederikssund og kan bestilles på forhånd eller findes på taxaholdepladser ved stationen og andre centrale steder.

Uanset om du er bosat i Frederikssund eller på besøg, tilbyder byen et alsidigt udvalg af transportmuligheder, der kan imødekomme dine behov. Vælg den løsning, der passer bedst til din rejse og nyd udforskningen af Frederikssund.

De forskellige bydele i Frederikssund 

Frederikssund byder på forskellige kvarterer med hver deres atmosfære og erhvervsfokus, hvilket kan være relevant at overveje, når du søger job. Her er et kort kig på nogle centrale bydele og deres erhvervsprofil:

Frederikssund Centrum: Byens pulserende hjerte med et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du også flere kontorbygninger og arbejdspladser inden for service, handel og administration. Boligudvalget er blandet med lejligheder, rækkehuse og villaer, men generelt til højere priser.

Vestareal: Et attraktivt boligområde med villakvarterer og nyere lejlighedskomplekser. Området huser blandt andet Novo Nordisk og LEO Pharma, hvilket gør det interessant for jobs inden for life science og farmaci.

Sydbyen: Et roligt villakvarter med gode grønne områder og familievenlige tilbud. Erhvervslivet er mindre fremtrædende, men du finder bl.a. håndværksvirksomheder og mindre kontorer.

Jægerspris: En hyggelig by med historisk atmosfære og udsigt til Roskilde Fjord. Jobmulighederne er primært inden for mindre virksomheder, detailhandel og servicefag.

Dalby: Et naturskønt område med landsbyatmosfære og få erhvervsdomiciler. Fokus er på landbrug, mindre servicevirksomheder og turisme.

Frederikssund Erhvervspark: Beliggende tæt på motorvejen og består af virksomheder inden for logistik, industri og engroshandel. Attraktivt for jobs inden for disse sektorer, men kræver ofte egen transport.

At vælge det rette kvarter handler om mere end blot jobmuligheder. Tænk på din boligformål, afstand til arbejdspladsen, ønsket livsstil og pendlermuligheder. Med lidt research kan du finde det Frederikssund-kvarter, der bedst understøtter både dit jobjagt og dine personlige ønsker.

Flytter til Frederikssund for at få et job

Har du fundet drømmejobbet i Frederikssund, og overvejer nu at flytte til byen? Tillykke! Men før du pakker flyttekasserne, er det godt at være opmærksom på visse praktiske forhold og forberede dig på både positive og mindre positive aspekter.

Bolig:

 • Prisniveau: Huslejen i Frederikssund er generelt lavere end i København, men stadig højere end gennemsnittet for Danmark. Boligudbuddet er varieret med lejligheder, rækkehuse og villaer, men især de centrale dele kan have høj efterspørgsel.
 • Ventelister: Vær opmærksom på ventelister, især for vuggestuer og børnehaver. Tidlig registrering er anbefalet.
 • Beliggenhed: Overvej afstanden til dit nye arbejde og dit ønske om byliv eller rolige omgivelser, når du vælger boligområde.

Infrastruktur og transport:

 • Offentlig transport: S-tog og busser forbinder Frederikssund godt med København og andre byer. Men for at komme rundt lokalt kan egen transport være en fordel.
 • Cykelinfrastruktur: Frederikssund er cykelvenlig med gode stisystemer. Cykling er et sundt og miljøvenligt transportvalg.
 • Bil: Trafikken kan være tæt i myldretidene, og parkering i centrum kan være udfordrende. Overvej alternativer som samkørsel eller bilklubber.

Dagligdag og fritid:

 • Indkøbsmuligheder: Frederikssund byder på et godt udvalg af supermarkeder, specialbutikker og indkøbscentre.
 • Skoler og daginstitutioner: Byen har flere folkeskoler, privatskoler, daginstitutioner og vuggestuer. Undersøg kvalitetsvurderinger og tilgængelighed.
 • Kultur og fritidsaktiviteter: Museer, teatre, sportsfaciliteter og foreningsliv giver gode fritidsmuligheder.
 • Natur: Frederikssund er omgivet af smuk natur med skov, fjord og grønne områder, der indbyder til outdoor-aktiviteter.

Andre praktiske forhold:

 • Indmeldelse: Husk at melde dig til folkeregistret og flytte din adresse.
 • NemID og MitID: Få styr på dine digitale adgange til offentlige services.
 • Sundhedssystem: Registrer dig hos en lokal læge.

Generelt:

 • Indbyggertal: Frederikssund er en mellemstor by med en forholdsvis ung befolkning.
 • Atmosfære: Byen har en afslappet og familievenlig atmosfære med et aktivt kultur- og foreningsliv.

At flytte for et job er en spændende mulighed, men kræver god research og forberedelse. Med ovenstående information kan du bedre forberede dig på både udfordringer og positive aspekter ved at flytte til Frederikssund.

Andre relevante links om Frederikssund 

Frederikssund Kommune

Wikipedia: Frederikssund

Google Maps: Frederikssund

Se ledige jobs i Frederikssund

Ofte stillede spørgsmål